Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1551. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.051
Cevap
332
Favori
2.217.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15491550155115521553
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Göstergede görünmeyebilir, o yazılımsal olarak ayarlı olduğu için sadece bilgisayardan görünme ihtimali yüksek. Detaylı bakılırsa anlaşılır. Belki sensörlerin temizlenmesi gerekiyor olabilir, dediğim gibi bakmak lazım.
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Emin olun kimsenin sattığı yok. Fiyatlar acayip şişik ilanları favorilere ekliyorum tarihini de not alıyorum yüzde 95 i ilanın süresi dolduğu için yayından kalkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AveNTuriN_

    Göstergede görünmeyebilir, o yazılımsal olarak ayarlı olduğu için sadece bilgisayardan görünme ihtimali yüksek. Detaylı bakılırsa anlaşılır. Belki sensörlerin temizlenmesi gerekiyor olabilir, dediğim gibi bakmak lazım.

    Sonucu paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    2.elde herkes ciddi satici degil, bende birkac arac sattim hatta polo highline satinca alici ankaradan eşi ve ailesi ile geldi yari depodan fazla benzinle araci aldi gitti. Corollayi da 2 ay once satarken benzer oldu. Kim.ne sorduysa cevapladım kardesim yok telefonla pazarlik olmaz gel aracin basina demedim. Bu konuda sizinle fatkli düşünüyoruz. Telde pazarlik yapmak yol yordam.bilmiyor anlamina gelmez. İstanbulda biryere git gel 1 gun gidiyor. Son.pazarlik arac basinda olur o ayri mesele ama bazilari sizinde yazdiginiz gibi pazarlik araligini biraz fazla tutabiliyor. Arac gercekten icime sinmişse ve fiyati makulse hemen.gidip bakiyorum.tabi telefonda birakmiyorum. Gel gorki oylede bos yere cok zamanim.gitti cogunun aracla ilgili sikintili soylemedigi seyler oluyordu. Yani ben istanbul icin.konusuyorum anadoluda daha durust olacaklarini dusunuyorum istanbulda her turlu firildak var.. Burda birine bilyesi bozuk araci cok temiz diye satmislar. Yazik.



    Çok araca baktim. Gel aracin basina pazarlik yapalim diyenlerin %90i aracta bazi seyleri gizliyordu. Araci gorunce niye bunlari soyledin deyince ya unutmusum diyorlardi yada cok onemli gormedigimden soylemedim diye hikaye anlatiyorlardi. Sirf aracin basina getirtip satmak.icin yapiyorlardi. Tecrubeyle sabit herkese genelleme yapmak istemem ama bu isin kurdu.olmus insanlar boyle yapiyor.

    Sizin bahsettiginiz turden bir sözleşme reel hayatta pek işe yaramiyor. Bakin basindan gecenbir olayi anlatayim. Bu sene bahar aylarinda satilik ev ariyordum. Bir dairenin siteden indirim bildirimi geldi gittim.baktim begendim adamin eşi vs hep beraber oturup sozlesme yaptik tapuyuda gordum kapora verdim tarih vs hersey yazildi ertesi gun cuma idi tapuya gittik yetismedi pazartesine kaldi adam.telefonlarima cevap vermedi sonra cenazedeyim dedi, suphelendim uzatmayim adam.benle sozlesme yaptigi halde ayni daireyi haftasonu baskalarina gösteriyordu. Bizzat dairenin olduğu mahaleye gidip bekledim suç üstü yaptım. Sozlesme var kapora aldin utanmiyormusun boyle yapmaya deyince tapuyumu aldin diye cevap verdi. Kaporami istedim ustumde para yok dedi sonra bana mesaj atip tehdit etti. Bende karşılığını verip soylediğin seyi hemen gel yap dedim, birbirimize girecektik. Birkac gün sonra getirdi kaporamı verdi ama bosyere beni uğraştırdı. Ona bir ders gerekiyordu gittim tehditten savcılığa şikayet ettim. Savcı sahtekarlık yapıyorlar vs ifadesinide ekledi bende imzaladım. Burası istanbul gerci her yer bozuldu.



    Burda sizin gibi 15 günde arac bulan zor çıkar. Denk gelirse o ayrı. Yani siteden 15 günde zor.

    Fırsatcı ve sıkıntılı aracını yamamaya calışan cok satıcı var. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. O zaman ciddi satıcı değiller. Tavsiye edildigi gibi acele etmeyip biraz beklemek gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Atladığınız çok nokta var, şöyle düşünün, bir bayi veya galeriyi arayın elimde şu araç var resimlerini size atayım ne verirsiniz deyin fiyat verirler mi? Vermezler ya da çok geniş bir aralık verirler. Görmediğin bir araç için telefonda pazarlık etmekte aynı şeydir. Benim veya bir başkası için hiçbir anlam ifade etmeyen şey senin için masraf kaynağı olabilir. Telefonda ettiğin pazarlıktan sonrada gelip şurası beni rahatsız etti yaptıracağım şu kadar düşelim dediğin zaman olmaz. Yada araç gerçekten kişinin söylediği gibidir ama sen aracın döşemesinin yada başka bir yerinin durumunu beğenmezsin yine boşa çıkar konuştuğun şeyler telefonda. Gerçek satıcı ile öylesine satıcı arasındaki fark zaten yazdığı fiyatta çıkar ortaya. Dediğim gibi öyle 3-4000 gibi rakam yüksek yazıp pazarlık payı mantığında hareket edenler olurda biri denk gelirse mantığındadır.

    Ben aracımı satıyor olsam sende gelip baksan desenki 3 gün sonra param hazır olacak bekle, ben ne diye bekleyeyim? Belki o üç günde başkası gelip alacak ya da sen üç gün içinde vazgeçeceksin. Olamaz mı olabilir... Tanımadığın birine ortada bir sözleşme yokkende kapora vermezsin, ama o kişininde beklemesini istersin. Yanlış anlama şahsına söylemiyorum bunu, hepimiz için geçerli. Satış sözleşmesi yapmak her iki tarafında işine gelir ki yavaş yavaş yapılmaya da başladı.

    Elindeki sözleşmeye uymayan bir kişi için hukuki yaptırımın olur, ama sözleşme olmadan yapacağın her hamle ayrı bir risk taşır ve hiçbir şeyde savunamazsın. O nedenle hem alıcı hem satıcı açısından güzel bir şey. Bir ara kanunende zorunlu kılınacak deniliyordu ama ses kesildi.

    Araç bakma işini sadece sitelerden yaparsanız çok zor, 2 ayda da bulamazsınız. Zaten sitelerdeki rakamların inanın realiteyle alakası yok. İsim vermeyeceğim, çok yakından bildiğim resmi servislerden biri ikinciel aldığı araçların çoğunu internete dahi koymuyor. Ellerinde en uzun süre kalan araç 3-4 gün kalır araya haftasonu vs girmedi ise. Ondada eski sahibinden alırlar, plakası mutlaka değişir, detaylı temizliği yapılır, sonrasında aracın işi bitince satışa koyarlar. Aldıkları ve sattıkları arasındaki farkta ortalama 4-5000 liradır. Buna alım satım masraflarını vs de düşersek çok para kazanmazlar, ama sirkülasyon çok yüksek olduğu için döndürürler. Bu araç internette olmadığı için düzenli olarak oraya uğrayanlar veya bilenler duyanlar değerlendirirler.

    Çok yakından takip ettiğim bir araç vardı, bende niyetlendim hatta ama son anda tuttum kendimi, 2017 model 1.6 50. yıl otomatik corollaydı araç füme renk, tüm aksesuarları alınmış, garanti ekstrası yapılmış, boya korumasına kadar mevcut bir araçtı, 0 km olarak fiyatını hesapladım(fiyatlarını biliyorum tüm yapılanların) bayilerden de 0 km için fiyat aldım, aldığım en dip fiyat ile arasında 6000 lira vardı. Hatta aradım sahibini, bilgi aldım, söylediği şey şuydu aracı kullanmak için aldım ama yakıtı düşündüğüm gibi çıkmadı ben çok km yapıyorum dizel bir araç beğendim sipariş verdim ödeme yapacağım birkaç gün içinde kendim satamazsam bayi ile konuştum 90000 verdiler eğer 92 ye satamazsam takasa vereceğim dedi. Bende bir düşüneyim arayayım duruma göre dedim. Kendisi araç için 92000 istemişti, ben 98000 lira almıştım dip rakam. Sonra aynı kasa aracım var zaten sırf 1 model için değmez dedim vazgeçtim. Araç ertesi günü satıldı, aracın bilgilerini almıştım, geçen hafta o aracı tamamen şans eseri bir galeride gördüm ve son zamlardan sonra(şuan 108000 civarında liste fiyatı var ekstralarla) 100000 liraya satıştaydı. Bir arkadaşıma baktırdım arada 2 el değiştirmiş. Yani ilk sahibinin sattığı kişide başkasına satmış görünüyordu. Yani biraz kurcalarsanız gerçekten güzel fiyatlara güzel araçlar var. Ama birkaç siteye bakıp neredeyse tamamı birbirine uymuş ilan silsilesine girerseniz işiniz zor. Baktığınız zaman 10000 lira fiyat farkı var diyelim takasa verdi ise tabi, arada 3 kişi para kazanmış oluyor bu 10000 liradan. Alım satım masrafını falanda düşününce bu kadar düşük rakamlara al sat yaparken ne diye gerçekten değmeyecek araçlara o kadar rakam verelim?

    Basit bir örnek daha verip olayı kapatıyorum, şuanda 2016 model makyajlı 1.6 advance otomatik(far yağmur sensörlü) 80000 lira isteniyor ama eğer ciddi olarak yaklaşılırsa 79000-79500 liraya satılacak 2 tane araç var bildiğim. Hiçbir kusurları yok biri 12000 de diğeri 18000 de. Şimdi soruyorum size aynı motor ve şanzımanda 4 yaşında 2013 model eski kasa araca 72-73000 ya da 70000 verir misiniz? Bu yazdığım fiyatlar ihtiyaçtan falanda değil, geçen haftada vardı bu şekilde araçlar, yine çıkıyor arada. Şuanda da 82000-83 liraya lpgli falan ilanlar bile var baya, yani bu araçlar 80000 lira iken dediğim gibi 2013 lere 2014 lere 70000 üstü verilmez. 2015 leri 2016 ları 73-74-75 arasında geziyor, ekstralı oluşuna göre.

    Geçen hafta arkadaşım 2013 advance otomatiğini(35000 de siyah renkti, boya vs yok) bahsettiğim bayiden fiyat aldı, 63000 verdiler(4-5000 lira ekleyip sattıklarını bildiğimiz için fikir almış olduk) 66000 liraya kendisi sattı. Aynı bayiden 0 km aldık.

    Bir bilgi daha genellikle aracınızın ederini merak ediyorsanız, fabrikasyon hali için konuşuyorum, kasko değer listesine bakıp 2 ile 4000 arasında(ortalama değer bu elbette değişebilir marka modele göre) eklerseniz ortalama piyasa değeri çıkıyor. 2013 1.6 adv otomatik 63550 lira yazılmış, yüksek modelli araçlarda bu değer çok fikir vermiyor, kasko değeri olduğu için yüksek modelli araçlarda biraz yüksek kalıyor. 3-4 yaş ve üzeri için bahsettiğim gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AveNTuriN_ -- 10 Aralık 2017; 0:46:53 >




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    İşte o yuzden zor yani siteden takip ediyoruz, oyle bildiğimiz bir bayi olsa gidip bakarız ama bayiler genellikle daha yüksek rakam istiyorlar. Yani istanbulda cıkıp arac aramak zor, trafik var nereye gitsen cok zaman aliyor. Arasıra otopazara gidiyorum ama ordanda pek birşey çıkmadı. Herkes aynı vakitte aracını getirmiyor gün boyuda orada beklemeye vaktimiz yok, gelen araclara bakıp çıkıyoruz. Cok acil ihtiyac olsaydı durum degisirdi ama. Istanbulda oyle bildiginizbşr bayi varsa arasıra gidip yoklarım. Bizim bütce 60bin, maksimum 70bin. 80bin zor.

    Bu arada merak ettim businness grisi dedikleri renk füme mi oluyor? Fotoyu ekledim.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Boya kodunu öğrenmek lazım, isimle bakılırsa çok yanıltır.
  • Aventurin hocam hayırlı sabahlar arka poyra garantiden değişti ön bilya ve poyra yı da dışarıda özel serviste garantili bir ürün ile değiştirdim kışlık lastiklerimi de saç jantlarım ile birlikte taktırdım rot ve balans ayarlarımı da yaptırdım usta ile altına üstüne her tarafına baktık test e de çıktık hiç bir sorun kalmadı çok şükür.



    Şimdi lpg işine bakacam atiker grand obd li sistem i çok övüyorlar Brc ve atiker arasında kaldım kullanıcılar yorum yazarsa sevinirim birde led farlarda içte yükseklik düğmesi Yok kısa farlarım çok düşük farda ayar vidası varmıdır biraz Yukarı kendim kaldırmayı düşüyorum yapılabilir birşeymidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Led farda yükseklik ayarı otomatik oluyor araç ağırlığına göre. Ayar vidası var mı anlamak kolay farların üstünde yeri varsa vardır. Ama siz yapamazsınız, makineyle ayarlamak lazım diğer türlü sistem sapıtır.
  • Selam arkadaşlar,

    Dün gece evimin yanındaki inşaattan tuğla yüklü bir paletin aracımın üzerine düşmesi sonucu aracım pert oldu. Bütün gün onunla uğraştıktan sonra inşaatın sorumluları ile olayı tatlıya bağladık. Birebir aynı aracın 0 km fiyatı ile arasında makul fiyat farkı olacak şekilde ödeme yapmaya ikna ettim. Diğer türlü kaskom bana ödeme yapıp karşı taraftan talep edecekti, mahkemesiydi çeşitli ek ücretler ve faiz gibi unsurlarla uğraşmak yerine bana doğrudan ödeme yapmayı kabul ettiler. Hem ben daha gerçekçi ödeme almış oldum hemde onlar ekstra mağduriyet yaşamadılar. Kimseye bir şey olmadığı için bununla geçmiş olsun diyebiliyorum sadece. Büyük bir firma olması gün içinde çözmemi sağladı.

    Aracın ödemesini yaptılar, onlar sigortalarına danışacakları için işlemlerini gerçekleştirmedik, satış sözleşmesi yaptık. Eğer bir aksilik olmazsa yarın aracımın işlemlerini halledeceğiz. Aracın tavanı koltuklara yapıştığı için kişisel eşyalarımı dahi çok zorlanarak alabildim. Firmada kendi sigortasına başvurarak talepte bulunacak. O kısımı beni ilgilendirmediği için konuşmadım. Denk geldiğim bir araç vardı(3 gün olmuştu bugün göreli) 2017 model 1.6 50. yıl premium otomatik füme renk siyah iç döşeme, bu araçta ekstra sadece 3 yıl garanti uzatması ve boya koruma var 2250 km de. 50. yıl ile advance arasında 15000 lira var. Bulduğum aracın sıfırı ile arasında güzel bir rakam kadar fark vardı yani makuldü. Araçta hiçbir problem yok, ekim sonunda teslim alınmış 2 kredi taksiti gecikmedeydi. Yani kredisi kapatılıp alınacaktı, ödemeyi alabildiğim için kredisini kapatıp bankadan yazı aldık bana satışının verilmesine dair ve işlemleri hallettik.

    Araca eski aracımdaki gibi kapı ve tampon bantları birde bagaj spoileri siparişi vardim. Çarşamba günü montaj yapılacak büyük ihtimalle. Eski aracımdan bagaj havuzumu ve havuzlu paspaslarımı aldım. Özetle artık 2017 1.6 corolla 50. yıl premium otomatik ile devam edeceğim.




  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun kimseye bir şey olmamış tabi tatsızlık olmuş biraz insanın doğal olarak morali bu duruma bozulur

    Yeni aracınız tez zamanda alır kasasız kullanmayı nasip etsin umarım bir asksil çıkmaz
  • Selam Herkese

    Uzun zamandır sis farlarını kullanmıyorum ara ara kullandım oldu sis farının soldaki yanmıyor sağdaki yanıyor bende yeni almaya karar verdim

    Yurd dışından getirticem sis farı olarak ne kullanmam gerekli 2 model var hangisini almalıyım sis farlarının H16 doğrumudur

    H16 (JP) vede H16(EU) 5202 hangisini almalıyım yardımlarınızı bekliyorum. internette hangisi olur diye baktım ama bir şey bulamadım
  • Adventurin hocam geçmiş olsun ve Yen’i aracınız hayırlı olsun premium a geçmenize çok sevindim aldığınız araca kazasız belasız bilmeyi nasip etsin Mevla.



    Aracınız a kaç lira değer biçtiniz 50 yıl için ne kadar ödeyeceksiniz bir yaşında bir araç için ve mağdur olduğunuz için advance in sıfırı kadar bir rakam almış olmanız gerekmezmiydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babaeski39 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, aracı aldım ödemeyi alabildiğim için. Sadece eski aracımın işlemlerini yapmak kaldı konu ile ilgili. Ödemeyi alabilmem ve kimseye bir şey olmaması en büyük şanstı, gündüz olsaydı çok daha kötü olurdu.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Aracımın fabrikasyon haliyle olmaması ve yapılan tüm şeylerin servis faturalı olması işimi kolaylaştırdı. Aynı araç için fiyat aldık birkaç bayiden, verdikleri rakam üzerinden 5000 lira eksik şekilde anlaştık. Normalde biraz daha fazla kesilmesi gerekirdi araç yaşından dolayı ancak hem mağdur ettikleri hemde işin adli boyuta gitmesini istemedikleri için(firma gerçekten çok iyi niyetli yaklaştı, diğer türlü çok uzardı iş) bu şekilde oldu.

    Bulduğum araçta kredi sorunu vardı, alan arkadaş düşünmeden almış 2 ayda 2 taksitte ödenmemişti. 3. taksitte üstüne yansıyınca bankalar artık hemen işlem yapıyor. Haliyle baya acildi durumu. Ya acil olması sebebiyle anında kredisi hazır biri ya da nakit alacak biri onu kurtarıyordu. Aynı aracın liste fiyatı 110000 lira, 3 yıl garanti extra birde protect koruma alınmış olarak son fiyat 106000 lira(2000 lirası ekstra) teklif alabildim. Renk olarak beyaz falan istesem 104-105 gibi bulabilirdim ama istemedim. Araca sahibi 96000 istiyordu acil olduğu için(internettede şuan beyaz renk krom aksesuarlı spoilerlisi 98000), elimdeki son limit bütçem 94000 liraydı 94000 dedim, eğer bugün yatırabilirsek olur dedi anlaştık. Kredisini kapattım satışı aldım sonrasında.




  • Hocam 87 bin gibi saydınız sanırım aracınızı 7 bin gibi bir fark ile böyle bir araç ALLAH iyi günlerde kullanmayı nasip etsin aracınıza üzülsemde bu durumdan böyle bir sonuç ile çıkmanıza sevindim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Eski aracım için şuanda birebir alayım derseniz 100000 lira gibi liste fiyatı çıkıyordu(baz hali metalik renk ile 96500), pazarlık ile 96000 dediler(aksesuarlar olunca onlardan indirim arttı) Sonrasında firma ile bahsettiğim gibi aracınızın 1 yaşında olduğunu düşünmeyelim size 0 yaş ikinciel bedeli ödeyelim dediler 89000 lira ödediler.

    Normalde 85-86000 ederdi aracım üzerindeki ekstralardan dolayı. Gecenin 2 sinde tüm mahalleyi ayağa kaldıracak bir gürültüyle uyanınca haliyle ne olduğunu anlamadım. Camdan da bir şey göremeyince içeri girdim, 5 dk sonra telefonum çaldı karşı binadaki komşum söyleyince yaşadığım hissi anlatamam. Kimseye bir şey olmadığı için sevindim sadece. Sonrası malum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _AveNTuriN_ -- 11 Aralık 2017; 21:30:41 >
  • Araçta ilave aksesuarlar epey fazlaymış hocam çok daha makul bir rakam a bitmesi dahada iyi olmuş kazasız belasız iyi günlerde kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2015 1.4 advance in 2016 ya 2016 nin 2016 makyajli kasaya göre artı eksilerini bulabileceğim detaylı bir site varmı acaba.donanım olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15491550155115521553
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.