Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
28
Favori
127.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben sağ ayak bileği kıkırdak zedelenmesine baglı ameliyat oldum.
    internet üzerinden aramalarıma ragmen ayak bilegi kıkırdak zedelenmesi’nden dolayı ameliyat öncesi ve sonrası neler yaşandıgı hakkında bilgi bulamadım o yüzden de böyle bir yazı yazmak istedim...Bu arada yaşım 34 yaşlanıyoruz yavaştan.
    Benim maceram 3 yıl öncesine dayanıyor, sag ayak bilegimde şiddetli agrı, kitlenme hissi,merdiven cıkarken zorlanma olayları ile başladı(tabi bu arada halısahada top oynamaya devam ediyoruz).3 ayrı doktora farklı zamanlarda gittim ve şikayetlerimi anlattım röntgen cekildim, doktorların söyledikleri ödem oluşması buna baglı agrı denildi ve agrı kesici krem verilip gönderildim. agrılarım gecmedi,.oturdugum evin yanına özel hastane yapıldı birde burada muayene oldum (04.06.2012) ve MR cekildim doktorun teşhisi ;
    (M92,5) tibia ve fibulanın juvenil osteokondrozu…
    tabi biz insan olarak hastalıgımızı kabul edemedigimiz için başka doktorlara gösterdim,sonuc aynı…bu saatten sonra yapacak bir şey yok hastalıgımızı kabul ettik ve ayak bileginde uzman bir doktor bulma arayışına girdim…Arayışlarımın sonunda Ameliyat oldugum hastaneyi ve doktorumu buldum,MARMARA ÜNİVERSİTESİ PENDİK EGT. ARAŞTIRMA HASTANESİ-Doç. Dr. Yakup YILDIRIM
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı.
    Muayeneden sonra 04.10.2012 tarihinde 161. kişi olarak sıra yazdırdım.Bekleyişe başladık,bu arada iş yeri ile konuştum anlaştım.
    Hastanede birkaç kere aradılar sıra size geldi diye ama iş yogunlugunda erteledik taki büyük gün 15.02. tarihine kadar.
    14.02.2013 akşam saatlerinde hastaneye yatışım gercekleşti.o gece tekrardan röntgen ve MR cekildim..15 subat öglen saatlerinde ameliyat olacagım bildirildi.heyecanla bekleyiş sürüyor bu arada kıpır kıpırım, saat 13 gibi sakinleştirici igne yaptılar.dünya bir başka güzel :) 13:30 da ameliyata girdim kendi istegimle local anesteziyi sectim. 13:45 ameliyat başladı 16:30 ameliyat bitti.Ameliyat sırasında hiç bir şey hissetmedim sol ayagımı hissediyordum,sag ayagımda his yok tabi,ameliyat boyunca nasıl vakit gecti hiç anlamadım.ayak bilegime acık ameliyat yapıldı, zedelenmiş kıkırdak doku temizlendi,kemige ufak delikler acıldı orada kanlanma saglandı emilebilir civatalar ve yapay kıkırdak lezyonu koyuldu ve kapatıldı..benim bildigim kadarı ile böyle.
    17:00 odamdayım ayagım yarım alcıda diz kapagıma kadar.gece çok agrım oldu.
    18 subat tarihinde doktorumun muayenesi neticesinde ögle saatlerinde taburcu oldum,evde gecirecegim 45 günlük dönemim başladı…
    Eve geldikten sonra 3 günde bir pansuman yaptırıyorum ayak bilegim şiş tabiki,her pansumanda şişlik biraz daha indi ve 28.02.2013 hastaneye konturole gittim ve dikişlerim alındı,yarım alcıya devam ediyorum şu anda arada bir ayagım kaşınınca acıyoruz tekrar kapatıyoruz ayagım gözle görülür bir şekilde ufaldı, hala ayagımda ödem devam ediyor arada bir yanma hissi oluşuyor o zamanda buz koyuyorum bu şekilde devam ediyoruz,tabi ayagımıza yük vermiyorum.yürütecle evde lavoba ihtiyacım için kalkıyorum sadece,agrım olmuyor artık…zaman cabuk gecsin hızlı bir şekilde iyileşeyim diye dua ediyorum...
    Yeni gelişmeler oldugu zaman sizlerle paylaşacagım..herkeze çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empiss -- 9 Mart 2013; 18:53:10 >







  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Ben konuyu hem doktor hem hasta olarak ele alacağım.

    İnternette Türkçe olarak "ayak bileği ameliyatları" ile ilgili gerçek tecrübeleri paylaşıldığı tek platform burası ve bu tecrübeyi yaşayanlar ne kadar zor, maddi ve manevi olarak yıkıcı bir süreç olduğunu bilirler. Doktor (hatta cerrah) olmama rağmen burada okuduklarım benim sürecimi kolaylaştırdı ve ben de birilerinin sürecini kolaylaştırabilmek adına kendi tecrübelerimi paylaşmaya karar verdim.


    Türkiye'nin en yoğun hastanelerinden birinde günde en az 3-4 ameliyat yapan ve ayda en az 7-8 nöbet tutan bir beyin ve sinir cerrahıyım. Benim ayak bileği problemleri yaşamam 2 yıl öncesine dayanıyor. Uzun ameliyat ve zorlu nöbetlerin sonunda sağda belirgin olmak üzere her iki aya bileğimde müthiş ağrılar oluyordu. İş hayatımızın yoğunluğu nedeniyle hepimizde bu tarz geçici şikayetler olur genellemesi dahilinde başlarda önemsemedim. Hatta 2 yıl etrafım doktorlarla dolu olmasına rağmen hiçbir kimseye danışmadım bile. Ancak bundan 2,5 ay önce 4 ameliyat yaptığım zorlu bir nöbet gecesinin ertesinde ayağımdaki ağrı dayanılmaz oldu ve izin alıp eve gitmek zorunda kaldım. Sonrasında dinlenmeyle azaldı ve işime geri döndüm ancak yine sürdüremedim. Ameliyat sürecinde yer almam gereken aciliyetli hastalarımın işlerini tamamladıktan sonra araştırmaya başladım. Sedef hastasıyım ve sedefe hatalığının ilerleyen süreçlerinde eklem romatizmaları oluşabiliyor. Bu bağlamda öncelikle romatolojide eklem romatizması araştırıldıktan sonra sorunun romatizma olmadığı anlaşıldı. Birden fazla ortopedist ile görüşsem de bir sorun olmadığı karşılığını aldım. Ancak ağrı eşiği yüksek (yani her ağrıya oflayıp puflamayan) biri olduğum ve ağrıdan dolayı işimi sürdüremeyecek halde olduğum için bir sorun olduğundan emindim. Başka bir ortopedist arkadaşıma MR (emar) ile kontrol etmeyi teklif ettikten sonra esas sorunlu olan sağ ayak bileği MR'ımda 1-osteokondral lezyon (kıkırdak hasarı) 2-sinüs tarsi (ayak dış yanındaki kas liflerinin sıkışması) 3-posterior impingement (ayak bileği ekleminde arka tarafta kemik çıkntı) ve 4-naviküler kemikte (ayağın tarak kısmında ayak bileğinden bağımsız bir kemik) ne olduğu belli olmayan bir lezyon görüldü.


    Arkadaşlar işte esas serüven burada başladı. Arada görüştüğüm isimlerden bahsetmeyeceğim. Ayak bileği sorunu yaşayanlar bu konuda yetkin çok az hekim olduğunu bilirler. Ayrıca ayak bileği patolojileri ve ayak bileği artroskopisi özellikli bir tıbbi işlemdir. Özellikli tıbbi işlem demek bir doktorun uzmanlık eğitimi sürecinde öğrenmek zorunda olmadığı ancak ileri uzmanlık eğitimleri gibi özel uğraş ve eğitimle öğrenilebilir ama o branşın uzmanı olmak için bilmek ve uygulamak şart olmayan işlemlerdir. Yani her ortopedist ayak bileği patolojilerini (ayak bileği kırığı demiyorum, kırıkları her ortopedist bilmek ve tedavi etmek sorumluluğundadır) ve ayak bileği artroskopisini bilmek zorunda değildir. Bu o doktoru yetersiz, bilgisiz, beceriksiz kılmaz. Ancak bunun yanında özellikli tıbbi işlemlerle ilgilenen hekimlere genellikle ulaşmak zor ve pahalıdır.


    Velhasıl kelam bu süreçte benim başımdan tanı aşamasında da zor zamanlar geçti çünkü ayak bileğimin dışındaki lezyonun iyi huylu mu kötü huylu mu (malign-benign) olduğuyla ilgili farklı görüşler vardı ve belki de ayağımdaki esas sorun o idi. Tabiki bunu netleştirmek için farklı görüntülemeler, tümör konseyleri vs derken ruhsal olarak da yıpratıcı bir süreç geçirdik. EN sonunda o lezyonun iyi huylu olduğuna karar verildi ve esas sorunun ayak bileğimdeki 1-2-3 olarak anlattığım osteokondral lezyon, sinüs tarsi ve posterior impingement olduğuna karar verildi.


    Görüştüğüm tüm ortopedistler ameliyat olmam gerektiği konusunda hemfikirdi. Peki hangi patoloji tedavi edilmeliydi? Bazı hekimler bunlardan sadece birinin bazıları ise hepsinin düzeltilmesi gerektiğini ilettiler. Bu süreçte ameliyatla ilgili ücretler arasında doktora ve özel hastanelere göre değişmekle beraber uçurum farklar vardı ve benim sektörün içerisinde olmam beni ücret konusunda bana bir avantaj sağlamıyordu. Bu arada bu ücretlerin fazla olduğunu söylemiyorum. Bu işlemleri yapan doktor arkadaşlarımın ağabeylerimin ablalarımın yılların birikimi, verilen emekler ve çekilen zorluklarından en yakınen ben haberdarım. Ülkemizde para değersiz ve insanların alım gücü düşük. Ayrıca sağlık konusunda insanların cebinden para ödemek durumunda kalması da sosyal adaletsizlik ama bunlar konumuz değil.


    Sevgili arkadaşlar, bu süreçte güleryüzlü, kaprisli, maddiyat öncelikli, maddiyat konuşmayan, umut veren, umut vermeyen, işine hakim imajı veren ya da daha çekinik davranan birden fazla hekim ile görüştüm. Bu çok normal herkesin yoğurt yiyişi farklıdır. Ancak bunu genel olarak söylüyorum reklam her şey demek değildir. İnsanın ihtiyacı olan en en birinci şey hastalıktan kurtulmak yani becerikli bir hekim. İkinci olarak da en en önemlisi iyi iletişim kurabilmek, güleryüz, anlayış vs. Evet maalesef bu ikisi her zaman bir arada olamıyor. Keşke olsa. Bu ikisini başarabilen hekimler zaten oldukça başarılı ve tatminkar oluyorlar.


    Sonrasında bilvesile (sadece tedavi olmayı tercih ettiği hekimimi paylaşacağım) Gazi Üniversitesi Ortopedi bölümünden Prof.Dr.Ulunay Kanatlı hocamızla görüştüm. Kendisinin muayene sırasındaki hamleleri, bana sorduğu sorular ve şikayetlerimi anladığına dair bana yansıttığı cevaplar beni tatmin etti. Bu arada Ulunay bey fazla konuşmaz, hastaların çokça beklediği aşırı dolu içerikli bir iletişim kurmaz. Benim de beklentim işine hakim olması ve çok değil emin konuşması idi. Bana sadece "Evet artroskopik ameliyat olman gerekiyor. Hallederiz. Şu gün yapalım. " dedi. En büyük kaygım "işime dönebilecek miyim" diye sorduğumda "döneceksin tabii ki" dedi. Sağolsun.


    Arkadaşlar günü geldi ve ameliyatımı oldum. Artroskopik ameliyatlar kamer ve yardımcı bir katater ile 1 cm'Lik deliklerden girilmek suretiyle yapılır. Ancak benim hem ön, hem yan ve hem de arka ayak bileği sorunum olduğu için 6 adet 1 cmlik kesi ile 3 artroskopi yapıldı. Mozaikoplasti yapılmadı. Genel anestezi altında Osteokondral lezyon için Mikrokırık, sinüs tarsi ve posterior impingement için de onarımlar yapıldı. Dileyenler belden uyuşturma ile ameliyat olabilirler ben genel anesteziyi tercih ettim. Ameliyattan sonra anesstezi etkisinden çıktıktan sonra hissettiğim ağrı hayatımda duyduğum en şiddetli ağrı idi. Bu da normal. Artroskopide ayak bileğini su ile şişiriyorlar ve o basınç 3 güne kadar ciddi arğılara sebep oluyor. (Benim ameliyatım 3 saat civarında sürdüğü için bu operasyon sonrası ağrım normalden fazla oldu.)


    Taburcu oldum ve 6 haftalık istirahat süreci başladı. Evde sağ ayağıma hiç basmadan 6 hafta. Tuvalet, yemek ve duş için kalkıyor ve yürüteç ile diğer ayağımın üzerinde hareket ediyordum. Doktor olmama rağmen bir daha asla düzelemeyeceğimi düşündürecek şiddette ağrılarım oluyordu. Ve tabii ki herkes tam sağlığa kavuşmak ister ama bazılarınızın olduğu gibi bbenim "yürüyebilsem yeter" "eskisinden iyi olsam yeter" diyebilecek bir durumum da yoktu. İşime ve normal yaşantıma dönebilmek için tamamen iyileşmem gerekiyordu. Bu 6 haftalık süreçte elevasyon (ayağı kalp seviyesinde yukarıda tutma) ve soğuk uygulamalar ve ağrı kesiciler ile durumla baş etmeye çalıştım. Ayrıca bu ameliyatlarda ayak sırtında yüzeyel seyreden bir sinir zedelenebiliyor ve ona bağlı yanma tarzında inanılmaz şiddette (nöropatik ağrı diyoruz) ağrılar olabiliyor. Bu nöropatik ağrı benim de başıma geldi ve B vitamini kullandım. nöropatik ağrılar yaklaşık 3-4 haftada neredeyse yok denecek kadar azaldı.


    6 haftalık hareketsizlik nelere sebep oldu? Sevgili arkadaşlar hareketsizlik kaslarda zayıflamaya ve eklem hareket açıklığının azalmasına sebep olur. Benim de bacağım diğer bacağıma göre gözle görülür şekilde inceldi ve güçsüzleşti. Ayrıca hareketsizliğe bağlı olarak sindirim sistemi de yavaşlar ve kabızlık gelişebilir. Yine hareketsizliğe bağlı ciddi kilo alımı olabilir. Ameliyat olacak arkadaşlar mutlaka beslenmelerine bu hareketsizlik döneminde dikkat etmeliler. Duş için metal bir iskemleden ayağımı duşakabinin dışına çıkararak ıslanmaktan korumak suretiyle çözüm üretmiştim.


    Dinlenme dönemi bittikten sonra fizik tedaviye başladım. Hiç basamadan geçen 1 hafta sonrasında yanal demirlere tutunarak yürümeye başladım ancak öyle normal bir yürüme formu beklemeyin. Ayağınız güçsüz, eklem açıklığınız azalmış ve ağrılı olacak. Fizik tedavi süreci de ağrılı bir süreç. tabiki "no pain, no gain"..


    Şu an ameliyat sonrası 9. haftadayım. Çok az destekle en azından fizik tedaviye ve hastane kontrollerime tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duymadan yürüyerek gidebiliyorum. (Fizik tedaviye başlarken eşimden başka yardım edecek kimse olmadığı için ona kolaylık olması için tekerlekli sandalye edinmiştim çok faydasını gördüm.) Ameliyattan öncesine göre daha iyiyim diyemiyorum ancak burada da gördüğüm kadarıyla bu işten iyileşmek en az 3. ayda başlıyor. Gerçekten fiziksel yeterlilik kaybı ve şiddetli ağrılar insan psikolojisini oldukça bozacak düzeyde olumsuz olaylar. Süreçteki gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım. Ben gün içerisinde çok hareketli (hastanesi günde 4 defa tavaf eden oradan oraya koşuşturan) yaşayan bir insan olduğum için bir daha eskiye dönememe, akademik ilerleyişimi sürdürememe ve sosyal alanda aileme yetememe gibi çekincelerden dolayı bu süreçte çok yıprandım ve buradaki tüm diğer arkadaşların da aynı sorunları yaşadığını gördüm.

    Sevgili arkadaşlar "ameliyatımı mümkün oldukça geciktireceğim" diye düşünenler için söylüyorum. Bu ayak bileği rahatsızlıkları dejeneratif (yani kullanmaya bağlı yıpranma) bir durumdur ve ilerleyicidir. Ne kadar erken müdahale edilir ve korumaya alınırsa tedavi sonuçları o kadar iyi olur. Ve tabiki erken süreçlerde daha hafif operasyonlar ile kurtulma ihtimaliniz varken hastalık ilerlediğinde gerekli olan cerrahi prosedür de kompleksleşir.


    İş hayatımda hayatı 1 gün içerisinde tamamen değişen, biten, hayatını kaybeden, engelli hale dönüşen insanlar gördüm. Hastalığın şiddeti ne olursa olsun zordur, yıpratıcıdır. Ancak başkalarının da başına geldiğini ve onların iyileştiğini görmek insana umut verir. Bu konuyu açan arkadaşa da kendi adıma teşekkür ederim. Süreçle ilgili olarak elimden geldiğince önemli olan noktaları paylaşmaya çalıştım.


    Özet ve sonuç: En önemli tavsiyem "ayak bileği ya hallolur, çok basit ameliyat" vs diyenlere kulak asmayın sevgili arkadaşlar. Başına gelmeyen bilmez. Bu hastalık hem fiziksel (ağrı ve fonksiyon kaybı), hem sosyal (bir süre bakıma muhtaç olma, çalışamamaktan doğan ekonomik kayıplar vs) hem de psikolojik (eskisi gibi olacak mıyım? sakat mı kalacağım?) boyutu olan bir durumdur. Ameliyat sonrası ağrılı ve zor süreçler oluyor. Ancak azim, inanç ve destekle hallolmayacak hiçbir şey yoktur. Dermansız dert olmasın... Sağlıkla kalınız..

  • Ve bugün doktor kontrolune gittim, röntgen cekildim..durum iyi gözüküyor şişlikler epeyce inmiş (ayakta bariz ufaldı) kırmızılık ve morluk devam ediyor..sonuc 4 hafta sonunda 2 hafta daha yarım alcıda kalsın diye söylendi,ayagımıza yük vermiyoruz yine yatmaya devam...
  • bugün tekrar dr.'a gittim tekrar röntgen cekildi, takılan civatalar ve kemik gayet iyi durumdaymış.bu gün itibarı ile 6 haftayı bitirdik ve 10 gün daha yarım alcıda kalacagını söyledi, alcının üzerine elastik bandaj sarıldı..hergün alcıyı cıkartık bilekleri güclendirmek için hareket ettirecegim şu anda başlamadım acıkcası biraz korkuyorum:) ayak baldırlarım 5 cm yakın incelmiş durumda benim degil gibi...bu arada yatakta yatmaktan sag omzum tutuldu birde bununla ugraşıyoruz cumartesi fizik tedavi görecegim.çalışan ve hareketli insan için zor bir süreç...10 gün sonra tekrar yazacagım herkeze geçmiş olsun.
  • Arkadasim cok gecmis olsun,allah sifa versin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tşkler..az kaldı :)
  • bugün tekrar kontrola gittim ve sonuc 1 hafta daha alcıda kalması.kemik kaynamış ama kıkırdak doku için biraz daha bekleyim denildi.esnetme hareketlerine devam ediyorum bilegimde agrı falan yok şu anda , şişlik epeyce indi sadece ameliyat kısmımda sertlik var..haftaya bakalım ne olacak..
  • Geçmiş olsun, umarım kısa zamanda düzelir.
    Benimde benzer bir durumum var fakat normal hayatımda bir sıkıntı çıkarmamakla beraber bileği burktuğum zaman kendini belli ediyor. Bir süre ağrıyo sonra düzeliyor. Her seferinde krem verdiler hiç etkilemedi ama mr çektirmekte nasip olmadı. Ameliyatlık bir olay çıkar diye çektirmiyorum açıkcası doğrumu yapıyorum bilmiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslane5

    Geçmiş olsun, umarım kısa zamanda düzelir.
    Benimde benzer bir durumum var fakat normal hayatımda bir sıkıntı çıkarmamakla beraber bileği burktuğum zaman kendini belli ediyor. Bir süre ağrıyo sonra düzeliyor. Her seferinde krem verdiler hiç etkilemedi ama mr çektirmekte nasip olmadı. Ameliyatlık bir olay çıkar diye çektirmiyorum açıkcası doğrumu yapıyorum bilmiyorum

    tşkler sizede geçmiş olsun...bilek sıkıntılı bir iş iyi korumak lazım.bende başlarda sıkıntı cekmiyordum arada agrılarım oluyordu kısa süreli ,zaman gectikce artı gecen sene yarım cm lik zedelenme vardı biraz daha biraz daha erteleyelim dedik 1.5 cm i bulmuş ameliyat günü belli oldu..birde yaş ilerlemeden sorunu bulup cözmek lazım diye düşünüyorum...korkunun ecele faydası yok :) şakası bir yani sizede gecmiş olsun tekrardan umarım bir sorun cıkmaz.




  • aynı durumda arkadasım var çok korkuyor amelıyat olmaktan, kendısı dökumhanede calısıyor ortamı sıcak oldgundan bılektekı agrıyı fazla hıssetmıyor. genelde soguk havalarda sogukk ortamlarda bu agrılar şiddetleniyor.. Bende ıkı kere sol dızımden menıskus amelıyatı oldum, çok ıyı bı doktora konusunda uzamanlasmıs , görunmek gerek ... menıskus hernekadar dıkılsede hala paramparca ve duzenlı glucosamıne kullanmama ramen yenılemedı kendını.. sporculuk bıttı bazen yuruyemıyorum bıle, ya hep sıcak tutucan yada katlan, ne yaparsan yap buz koy krem sür yinede ödem topluyor.. askerlıgım bıle sıkıntılı gectı buyuzden, ama beterın beterı var dıyorum, geçmış olsun sizede ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

    aynı durumda arkadasım var çok korkuyor amelıyat olmaktan, kendısı dökumhanede calısıyor ortamı sıcak oldgundan bılektekı agrıyı fazla hıssetmıyor. genelde soguk havalarda sogukk ortamlarda bu agrılar şiddetleniyor.. Bende ıkı kere sol dızımden menıskus amelıyatı oldum, çok ıyı bı doktora konusunda uzamanlasmıs , görunmek gerek ... menıskus hernekadar dıkılsede hala paramparca ve duzenlı glucosamıne kullanmama ramen yenılemedı kendını.. sporculuk bıttı bazen yuruyemıyorum bıle, ya hep sıcak tutucan yada katlan, ne yaparsan yap buz koy krem sür yinede ödem topluyor.. askerlıgım bıle sıkıntılı gectı buyuzden, ama beterın beterı var dıyorum, geçmış olsun sizede ....

    sizede cok geçmiş olsun..evet dediginiz gibi iyi bir doktora görünmek lazım.bende çok doktora gittim en sonunda ameliyat oldugum dr de karar kıldım..valla agrıyı nereye kadar cekecegiz,bana hayatı zehir ediyordum piskolejimide bozdu bu agrılar,keşke dememek lazım ama erken ameliyat olmayı isterdim çünkü zedelenme azdı kapalı ameliyatta 1 ayda tamam dı..şimdi ise acık ameliyat oldu kıkırdagı büyüklügünden dolayı kemigi de cıkartmak zorunda kaldılar hiç yoktan yere (benim geç kalmam) 2 adet civata koydular..diyecegim ne kadar beklersek o kadar üstüne ekleyerek bize geri dönüş yapıyor...allah uzun ömür verirse bu agrıyla ömrüm gecirmek istemiyorum..arkadaşınızada ve size çok geçmiş olsun..tavsiyem fazla bekletmeyin




  • eskısıne yakın bı duruma gerı dönecegımı bılsem bende acık amelıyat olucam, mılyarlar gıtsın ama özgurlugumu gerı getırsın bana .. her gun tedırgınım yaa spor yaparken acaba yarın da böle olurmuyum dıye dusunuyrum hep...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 87akin-izmir

    eskısıne yakın bı duruma gerı dönecegımı bılsem bende acık amelıyat olucam, mılyarlar gıtsın ama özgurlugumu gerı getırsın bana .. her gun tedırgınım yaa spor yaparken acaba yarın da böle olurmuyum dıye dusunuyrum hep...

    gecmiş olsun.acıkcası kıkırdak zedelenmelerinde eskisi gibi olmuyorsun:( dr lerin söyledigi max %80 oranında iyileşiyormuş,bende o oranı yakalamk umudu ile ameliyat oldum.eskisinden iyi olsun başka birşey istemiyorum..yarın alcım cıkartılacak bakalım zaman ne gösterecek
  • gelısmelerı burdan yaz dostum, gecmıs olsun
  • ve bugün kontrole gittik.alcı ile 2 aylık maceram bugün bitti:) muayene de biraz canımı yaktılar ama olsun kurtuldum en sonunda..her hafta ayagıma 20 kg yük verecegim (baskül ile ) 4 hafta sonunda tamamen yürüyecegim inşallah..dr söylemesi ayagımın sık sık şişecegi ve agrı olacagı bu süre zarfında..ayagımı ılık zeytinyagı ile hergün bilek hareketleri yapacakmışım (zorlaya bildigim kadar ) hafta sonu fizik tedaviye başlıyorum..2 hafta sonra tekrar kontrol bakalım...herkeze gecmiş olsun
  • Alcı cıkalı 1 hafta oldu bugün 40 kg yük vermeye başladım,ilk gün oldugu için zor oluyor..fizik tedaviye devam ediyorum ilk güne göre epeyce yol katettik sayılır bilegi öne arkaya, içe dışa hareket ettirebiliyorum sadece iç kısma dogru yük vererek hareket ettirdigimde biraz canım yanıyor oda kısa süreli oluyor...haftaya carşamba muayeneye gidecegim..Dr. tek koltuk degnegine geç diyecek mi merak ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empiss -- 19 Nisan 2013; 2:11:38 >
  • bugün kontrole gittim ve tek koltuk degnegi ile yürümemi söyledi.ilk seferde biraz zorlandım ama şu anda tek koltuk dgn. ile yürüyorum..fizik tedaviye gittim ama bilegimin hertarafı agrıyordu fazla hareket ettiremedim ilk günün verdigi agrı sanırım.2 hafta sonra koltuk degneklerini bırakacakmışım..3 hafta sonunda tekrar kontrolum var.dr nin söyledigi kıkırdagın ne durumda oldugu bilinmiyormuş 6 ay sonra mr cekilecegi sonra kıkırdagın uyum saglayıp saglamadıgı belli olacagını söyledi..hayırlısı diyoruz artık..geçmiş olsun herkeze
  • fizik tedavinin 16. gündeyim, bugün merdiven cıkmayı ögrendim:)koltuk degnegi kullanmadan ve hiçbiryere tutunmadan... cıkarken her ayagımı bir merdivene koyarak cıkabildim ama inerken tek tek inebiliyorum.koltuk degneklerini yarın bırakacagım inşallah..bilekte pek agrım olmuyor ama yordugumda bilegim şişiyor buz koyuyorum arada bir.inşallah onuda atlatacagız..geçmiş olsun herkeze
  • Çok geçmiş olsun , yazdıkların paylaştıkların içinde teşekkür ederim, benim hikayemde seninkine benzer halısahada ters bi hareket sonucu bileğimden sakatlandım, şişti bile ertesi gün dra gittim röntgen çekimi muayene ve bağları zedelemişsind endi, krem ve bandaj uygulaması artı buzla tedavi önerdi uyguladık biraz şiş inince spor salonuna gidiorum kardiyo fitness v.s ona devam ettim ağrıyordu spor yaparken ama üstüne giderek düzeliceğini sanıyordum ama ayakta uzun süre kalınca şişlik ve ağrılar oluşmaya , bileğimde güç kaybı yaşamaya başladım geceleride ağrı yapıodu sonra mr çektirdim kendi isteğimle ve tff doktorlarından bi dr a muayene olup mr sonuçlarımı gösterdim oda ameliyat dedi seninkiyle benzer teşhis koydular fakat benim kinin oluşumu 3-4 ay önceye dayandığı için çok büyük zara görmemiş yani kapalı ve yarım saat sürecek bi ameliyat ve sonrasında 1 ay üste basılmıcak sonra fizik tedavi seninkine oranla biraz daha kolay geçicek ama ameliyata henüz karar vermedim,açıkcası değicekmi emin değilim, eski profesyonel futbolcuyum çok erken başlayıp çok erken bırakmıştım şuanda 30 yaşındayım yaklaşık 6 yıldır futbol oynamıorum profesyonel olarak ama halısahalra devam sakatlıkta halısahda oldu zaten, dikkat etmek lazım halısaha bence yasaklanmalı

    Paylaşımlarını merakla takip etmeye devam edicem,tekrar geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insolente_jk -- 17 Mayıs 2013; 10:24:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: insolente_jk

    Çok geçmiş olsun , yazdıkların paylaştıkların içinde teşekkür ederim, benim hikayemde seninkine benzer halısahada ters bi hareket sonucu bileğimden sakatlandım, şişti bile ertesi gün dra gittim röntgen çekimi muayene ve bağları zedelemişsind endi, krem ve bandaj uygulaması artı buzla tedavi önerdi uyguladık biraz şiş inince spor salonuna gidiorum kardiyo fitness v.s ona devam ettim ağrıyordu spor yaparken ama üstüne giderek düzeliceğini sanıyordum ama ayakta uzun süre kalınca şişlik ve ağrılar oluşmaya , bileğimde güç kaybı yaşamaya başladım geceleride ağrı yapıodu sonra mr çektirdim kendi isteğimle ve tff doktorlarından bi dr a muayene olup mr sonuçlarımı gösterdim oda ameliyat dedi seninkiyle benzer teşhis koydular fakat benim kinin oluşumu 3-4 ay önceye dayandığı için çok büyük zara görmemiş yani kapalı ve yarım saat sürecek bi ameliyat ve sonrasında 1 ay üste basılmıcak sonra fizik tedavi seninkine oranla biraz daha kolay geçicek ama ameliyata henüz karar vermedim,açıkcası değicekmi emin değilim, eski profesyonel futbolcuyum çok erken başlayıp çok erken bırakmıştım şuanda 30 yaşındayım yaklaşık 6 yıldır futbol oynamıorum profesyonel olarak ama halısahalra devam sakatlıkta halısahda oldu zaten, dikkat etmek lazım halısaha bence yasaklanmalı

    Paylaşımlarını merakla takip etmeye devam edicem,tekrar geçmiş olsun...

    teşekkürler sizede geçmiş olsun.yük taşıyan bir bölge oldugu için çok sıkıntılı bir durum.bende bilekleri güçlendireyim diye spor salonuna yazıldım ama nafile hiç bir etkisi olmadı..2 yıldır futbol oynayamıyorum bende :) daha da oynarmıyım şüpheliyim artık...umarın geç kalmazsınız ve iyi olursunuz..allah acil şifalar versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empiss -- 17 Mayıs 2013; 13:12:02 >




  • merhaba;
    dün dr gittim kontrol için röntgen çekildik şu andaki durum iyi gözüküyor dedi ve 3 ay sonra tekrar kontrola gidecegim...ve inşallah pazartesi iş başı yapacagım, evde yatmaktan bir hal olduk:) ayak bilegime gelince hala aksama var fazla zorladıgımda agrı ve şişme oluyor buz tedavisine devam ediyorum..dr tavsiyesi iş yerinde ayak bilekligi takmam ve 2 saat de bir buz tedavisi yapmam,sıcak havalarda şişmenin sık sık olacagı hayırlısı bakalım.fizik tedavide bugün son günüm ve çok faydasını gördüm bittigine üzülüyorum:) merdiven cıkabiliyorum ama inme konusunda hala sıkıntılıyım,evde sürekli esnetme hareketleri yapıyorum ama çok az mesafe katediyorum umarım daha iyi olacak..herkeze geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.