Şimdi Ara

doğan şahin kartal vb. araclardan kurtuluyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
314
Cevap
5
Favori
20.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski araç sahipleri dikkat!
    ZORUNLU Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçiş, eski araç sahiplerine pahalıya patlayacak.
    Güncelleme:10 Mart 2013 11:26
    Bu araçlarda poliçe bedelleri, aracın ikinci el fiyatlarına ulaşacak. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, “Ekonomik ömrü dolmuş araçların trafikten çekilmesini hızlanacak” dedi

    Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, SİGORTA şirketlerinin son 6 yılda 3 milyar lira zarar etmesine yol açan Zorunlu Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçiş, Doğan, Şahin Kartal, Broadway, Renault 9, Taunus, Anadol gibi eski model araç sahiplerine pahalıya patlayacak. Buna da eski model araçların yeni nesil araçlarda artık standard olarak yer alan ABS, ESP, EBD, ROP, TCS gibi sürüş güvenliğini artıran sistemlerden yoksun olması yol açacak. Bu uygulamadan ayrıca, sık sık kaza yapan sürücüler de nasibini alacak. Kaza riski yüksek olan araçlar, Zorunlu Trafik Sigortası yaptırırken 10-12 kata varan fiyat farklarını üstlenmek zorunda kalacak. Bu tip araçlarda Trafik Sigortası poliçe bedelleri, aracın neredeyse ikinci el fiyatlarına ulaşabilecek. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Erhan Tunçay, “Artık 33 farklı sigorta şirketinden 33 farklı poliçe teklifi alınabilecek. Bu durum gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik ömrünü tamamlamış araçların trafikten çekilmesini hızlandıracak” dedi.

    Reklam

    YILLIK ZARAR 750 MİLYON TL

    Trafik Sigortası’nda serbest tarifeye geçişle birlikte araç sahiplerinin zihinlerinde oluşan sorulara da açıklık getiren Tunçay, Türkiye’de 2008 yılından itibaren kaza tespit tutanağı uygulamasına geçilmesiyle birlikte, Kasko Sigortası kapsamında değerlendirilmesi gereken bir çok hasar ödemesinin Trafik Sigortası kapsamında gerçekleşmesine yol açtığını, bunun da Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasar ödeme boyutlarını artırdığını söyledi. “Böyle olunca da sigorta şirketlerinin Trafik Sigortası’ndan zarar etmeleri kaçınılmaz oldu. Sadece son bir yılda gerçekleşen zarar 750 milyon TL’yi buldu” dedi.

    Serbest fiyat uygulamasıyla birlikte riskli araçlarla riski düşük araçlar arasında önemli oranda poliçe farklılıklarının oluşacağını söyleyen Tunçay, “Daha önce her araç sahibi riskli olsun olmasın aynı tarife üzerinden poliçe bedellerini ödüyordu. Bundan böyle, riski az olan araç sahipleri ile riski yüksek araç sahiplerinin poliçeleri arasında önemli oranda fiyat farkı oluşacak. Bugüne kadar sabip fiyat, kazasız araç sahiplerinin sık sık kaza yapanların zararını da üstlenmek zorunda olduğu için daha yüksek prim bedellerini ödemek zorunda kalmalarına yol açıyordu. Serbest fiyat uygulamasıyla birlikte riskli araçlar, risksizlere kıyasla daha fazla prim ödemek zorunda kalacak. Yıllardır hiç kaza yapman sürücüler olduğu gibi her yıl 20-30 kez kaza yapan sürücüler de var. Artık yılda 10 hasar yapan araç, hiç yapmayana oranla 10 kat, 12 hasar yapan 12 kat daha fazla prim ödemek zorunda kalacak” dedi.

    RİSKİ TEKNOLOJİ FARKI ARTTIRIYOR

    Ayrıca, Kartal, Şahin, Doğan, Taunus, Broadway, Renault 9 gibi eski model araçların da yeni nesil araçlara oranla daha yüksek poliçe bedellerini ödemek zorunda kalacağını söyleyen Tunçay, bunun da nedenini eski model araçların teknoloji farkı nedeniyle yenilere göre daha fazla kaza riski oluşturmasına bağladı. Yeni nesil araçlarda artık elektronik stabilite programı ESP, EBD destekli ABS fren sistemi, fren destek sitemi BAS, patinaj engelleme sistemi TCS, takla önleme sistemi ROP, yokuş iniş destek sistemi DBC, yokuşta güvenli kalkış sistemi HAC gibi güvenlik uygulamaları artık standart özellikler arasında bulunuyor. Böyle olunca da kaza risk oranı diğer araçlara göre oldukça düşük seviyede kalıyor.

    ‘Pert’te fiyat karmaşası yok

    TÜRKİYE Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kalkavan da, Kasko Sigortası’yla ilgili değişikliklere açıklık getirerek, “Kasko’da pert olan aracın değeriyle ilgili fiyat karmaşası, ortadan kalkacak. Poliçelerde pert durumunda hangi fiyatın baz alınacağı yer alacak. Anlaşmalı servis uygulamasında ise sürekli gittiğiniz servisle hangi sigorta şirketi anlaşmalıysa, onu araştırıp, tercih edilecek” dedi.

    Kazasızlık indirimi şirkete göre değişecek

    KASKO’da kademeli olarak yüzde 60’a kadar uygulanan kazasızlık indirimi de artık kalkıyor. Bu ancak, artık kazasızlık idirimi uygulanmayacak anlamına gelmiyor. Aksine kaza yapmayan arçlara şirket politikalarına göre daha fazla ya da daha az indirim uygulanabilmesine imkan sağlayacak.

    kaynak







  • Trafikte doğan şahin görmekten bana da gına geldi evet, bu uygulamayla bunlardan kurtulabilme ihtimali de güzel, ancak olan kısıtlı bütçesiyle ucu ucuna bu araçlara sahip olabilip ailesi ile gezmek veya işine gücüne gitmek isteyen dar gelirli vatandaşlara olacak.
  • Ee benim aracım Tipo, orjinal araba, adam akıllı trafik kurallarına uyarak kullanıyorum. Zaten zor zoruna aldık arabayı, şimdi bu yapılan uygulamanın cezasını çekmek neden bana düşüyor?

    Herkes zengin değil gidip 20-30 bin tl ile araba alalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağlayan DOĞRU -- 11 Mart 2013; 11:33:44 >
  • Sanki o bahsi geçen araçların trafik sigortası var da :-)
    Şimdikini ödemiyor ki o zaman ödeyecek..
  • bu uygulama güzel de inşallah kontrolü ve denetimi sıkı olur.
    trafikte muayenesiz araç kadar artık sigortasız araç dolacak.vurup kaçmalar artacak.
    vurup kaçmalara karşı,dürüst vatandaşlar içinde araç içi kamera şart olacak.
  • şimdi beddua etmek istemiyorum. bendede 94 model astra var. trafik sigortasını 330 tl ye yaptırdım yaptıralı 1-2 ay oluyor.

    illa 20 bin lira üzeri aracamı binmek zorundayım ? benim param buna yetti bunu alıyorum. sizin gibiler yüzünden sıfır araba almayacam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SinanATASOY

    Trafikte doğan şahin görmekten bana da gına geldi evet, bu uygulamayla bunlardan kurtulabilme ihtimali de güzel, ancak olan kısıtlı bütçesiyle ucu ucuna bu araçlara sahip olabilip ailesi ile gezmek veya işine gücüne gitmek isteyen dar gelirli vatandaşlara olacak.

    Bunu daha agir sekilde yazmak icin girmistim. Ellerine saglik hocam. Simdi benim maddi durumum yoksa ben ne yapacagim? Birde soyle bencil insanlara deli oluyorum. Hepsi cekmis altina lux arabalari yok kurtuluyoruz yok biktik vs diyip duruyorlar.

    Bencillikten baska birsey degil. Bizde bayilmiyoruz heralde canimizi tehlikeye atmaya. Ayrica bu sigorta isi yas. Ben sanmiyorum ki sigortacilar eski araclar trafikte azalsin diye boyle bir uygulamaya ortak olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta şirketlerinin "zarar ediyoruz" demelerinin sebebi doğan-kartal vs. sürücüleri mi, yoksa kendi kusurlu hasarını arkadaşının zorunlu sigortasından ödetmek için sahte tutanak düzenleyenler mi?
    Bunu yapanlar doğan-şahin sürücüleri değil, çok ucuz fiyata 15-20 yaşında japon-fransız-italyan vs. araba satın alan ve ilk hasarında far parasını bile cebinden karşılayamayacak olanlar.

    Tofaş, Renault 9 hasarları çok cüzi miktarlara karşılanabiliyor.
    Ama 7000-8000 tl'ye alınan bir mazda, toyota, peugeot'nun tek farı 300-400 tl olabiliyor, tampon da kırıldıysa hasar 1000 tl'leri hemen aşabiliyor.

    Eğer böyle bir uygulama yaparlarsa, bu araçların büyük çoğunluğu sigortasız ve muayenesiz olarak yollarda gezecekler.
    Ve birine çarptıklarına ilk düşündükleri şey kaçmak olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    Beyfendi rahat rahat lüx arabasıyla gezsin, maddi durumu kötü olanlar zor zoruna aldığı araba ile ne halt yerse yesin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağlayan DOĞRU -- 11 Mart 2013; 11:32:02 >
  • şahin doğanı broadwayi olanlardan, aracı hurdaya çıkarma karşılığında ötv almama gibi bir hak tanırsa kimse mağdur olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeuqmaX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    Beyfendi rahat rahat lüx arabasıyla gezsin, maddi durumu kötü olup zor zoruna aldığı araba ile ne halt yerse yesin...

    gariptir şahin doğan tipo uno sahibi olanlar trafikte her haltı yiyebilecegini sanıyor belkide %99 u. yollarda gördüğüm kazaların büyük cogunluguda bu otomobil müsveddelerinin karıştıgı kazalardır genellikle sizin lüküs diye nitelediğiniz araçlara girmiş bulunuyorlar.

    bu araçlardan nasıl kurtuluruz diyorduk devlet cok yerinde bir çözüm bulmuş.




  • Konuya böyle bir başlık açan kişide para çok sanırım..Kartal'ı sattık üzerine para ekliyip araç belki alıcaz..bir el atsında bizde sıfır araba alalım ozaman..

    adamın attığı başlığa bak ya!!!!!!!!!!!!!!

    edit: adam eski teknoloji demiş.. abs esr bsc klm ne ise içinde harf olan herşeyi söylemiş.sıfır arabaların hangisinde varmış ki bunlar..

    ebs standart kaç araba var acaba..en ucuzu sandero o da 25bin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoşanBalık -- 11 Mart 2013; 11:41:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeuqmaX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    Beyfendi rahat rahat lüx arabasıyla gezsin, maddi durumu kötü olanlar zor zoruna aldığı araba ile ne halt yerse yesin...

    Fakirlik var.. Mücadele etmeden eli kolu bağlı yaşamak var İstedikten sonra öyle bir alırsın ki.. İyi bir araç..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZeuqmaX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    Beyfendi rahat rahat lüx arabasıyla gezsin, maddi durumu kötü olup zor zoruna aldığı araba ile ne halt yerse yesin...

    gariptir şahin doğan tipo uno sahibi olanlar trafikte her haltı yiyebilecegini sanıyor belkide %99 u. yollarda gördüğüm kazaların büyük cogunluguda bu otomobil müsveddelerinin karıştıgı kazalardır genellikle sizin lüküs diye nitelediğiniz araçlara girmiş bulunuyorlar.

    bu araçlardan nasıl kurtuluruz diyorduk devlet cok yerinde bir çözüm bulmuş.

    Siz her sürücüyü aynı kılıfa uyduruyorsanız sizin yapınızda sorun var demektir. Çok görüyorum s2k ile trafik kuralına uymayıp ve insanların canını tehliyete atarak eğlenenleri. Şahsen ben de senin gibi geri zihniyetli ve tek taraflı bencil insanlardan kurtulma niyetindeyim, umarım bunada çözüm bulunur.



    @Erkyuo;
    Mücadele ettiğimiz halde alamıyorsak? Sanki biz çok meraklıyız Tipo kullanmaya. Herkes ister altında iyi bir otomobil olsun, maddi durum olmayınca olmuyor işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağlayan DOĞRU -- 11 Mart 2013; 11:42:16 >




  • Benimde Renault Broadway aracım oldu ama ben sürekli model yükselttim.. Ayrıca ben durumu olmayanları gözardı etmesine karşıyım.. Bir destek mutlaka olmalı.. Fakat ben evimde yatıyım destek gelsi demek olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çal keke çal
  • Bende de 98 model escort var. Eee ne olacak ben arabamı hurdayamı ayıracağım? Benim kaybım ne olacak? Böyle saçmalık olmaz. Halkın geliri düşük kesimini böylesine zarara uğratmayı göze alamazlar.
    Dolayısı ile bu iş yazıldığı gibi olmaz uygulamada farklılık gösterir
  • Bundan daha önce olduğu gibi sizin kavga etmenizi gerektirmeyecek uygulamalar mutlaka gelecektir. Mesela yasanın uygulamaya geçmesinden önceki araçlar muaf tutulacaktır. Belki ümid edilirki bu uygulama sayesinde sıfır araba fiyatlarında gerileme meydana gelir. Ama bu vergi sisteminde bu da biraz zor ya :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZeuqmaX

    quote:

    Orijinalden alıntı: sonofisiris

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZeuqmaX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erkyuo

    Çok geç kalınan uygulamalar bunlar... Malesef devlet çok hantal bir oluşum..

    Beyfendi rahat rahat lüx arabasıyla gezsin, maddi durumu kötü olup zor zoruna aldığı araba ile ne halt yerse yesin...

    gariptir şahin doğan tipo uno sahibi olanlar trafikte her haltı yiyebilecegini sanıyor belkide %99 u. yollarda gördüğüm kazaların büyük cogunluguda bu otomobil müsveddelerinin karıştıgı kazalardır genellikle sizin lüküs diye nitelediğiniz araçlara girmiş bulunuyorlar.

    bu araçlardan nasıl kurtuluruz diyorduk devlet cok yerinde bir çözüm bulmuş.

    Siz her sürücüyü aynı kılıfa uyduruyorsanız sizin yapınızda sorun var demektir. Çok görüyorum s2k ile trafik kuralına uymayıp ve insanların canını tehliyete atarak eğlenenleri. Şahsen ben de senin gibi geri zihniyetli ve tek taraflı bencil insanlardan kurtulma niyetindeyim, umarım bunada çözüm bulunur.



    @Erkyuo;
    Mücadele ettiğimiz halde alamıyorsak? Sanki biz çok meraklıyız Tipo kullanmaya. Herkes ister altında iyi bir otomobil olsun, maddi durum olmayınca olmuyor işte.

    zihniyetinizin fakir edebiyatından öteye gitmiyor. bu kadar zor durumdaysanız satın aracınızı toplu taşıma kullanın acil durumlarda taksi yada araç kiralayın. sizin aklınızda gücüm buna yetti ilişmeyin bana var. iyide o araçlarla ocaklar sönüyor insanlar sakat kalıyor sucsuz insanlar kazaya karışıyor.

    her sürücüyü değilde %99 unu aynı kefeye koyuyorum. trafikte bu arac sahiplerinin hic korkusu yok. herhangi kaza durumunda karşı tarafın masrafını trafik sigortası karşılıyor kendi masraflarıda zaten bakkalda ekmek parasına hallediliyor neden korksunki? deger kaybı zaten söz konusu değil bu araclarda. siz bu aracı ucuz diyemi yoksa anında satılır zarar ettirmez parcasıda ustasıda boldur ucuzdur diyemi aldınız? acaba bu doğan sahin tipo gibi araclardan başka araclar ihtiyacınızı karşılayamayacak niteliktemiydi?

    ayrıca lüküs olarak nitelenen alaman harikası bmw lerle yanlayan sol seridi kendinin sanan ölümlü ve maddi kayıplı kazalara neden olan ök.zlerede benzer çözümler üretilmelidir.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.