Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.389
Cevap
62
Favori
906.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşalar,
    Görüyoruzki bir çok arkadaş bu konuda topic açmış ve çok az sayıda arkadaş bu konulara iştirak edip konu hakkında yeterli bilgi verilemeden konu kaybolmuş.


    Bu tarz konuların toplandığı bir topik olsun istedik...


    Burada paylaşılacak konular.

    1. Pasta cila hakkında herşey
    2. Boya koruma hakkında herşey
    3. Döşeme temizliği ve yırtıkların tamiri hakkında herşey.
    4. Cant temizliği/ön panel temizliği ve bakımı
    5. Araç yıkanması hakkında herşey
    6. Ufak tefek araç temizliği konuları..(boya üstündeki lekeler vs.)
    7. Fiyat ve kıyaslamalar.





    ZIEBART...http://www.ziebart.com.tr/
    SONAX...http://www.sonax.com.tr/



    Not : Belli bir süre üst konu olarak kalacak daha sonrada alt konu olarak paylaşıma devam edebilirsiniz..

    Katılımlarınızdan ötürü teşekkürler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 3 Haziran 2006; 17:04:46 >
  • döşeme yırtıkları ve ufak tefek cerrahi müdehalelerde
    Ankara daki isim...
    Dr Vinyl..........0312 278 51 01(şaşmaz)----------0312 472 84 30(Çetinemeç /Balgat)
  • işte olay bu
    bunu ne zaman yapacaklar diye düşünüyordum tamda
    teşekkürler

    bu arada ankarada boya koruma yı en mükemmel yapan yer konya yolundaki auto wax. fiyatı 340 ytl
    ama turan güneşteki sonax 100 ytl
  • Gaziantep li arkadaşlar Teymur Chevrolet Servisinde SONAX bölümü açılmış boya koruma+cila 99 ytl
  • Orjinalden alıntı: serus.........


    Arkadaşlar öncelikle pasta, cila ve boya korumayı birbirinden ayırmak lazım. Pasta denilen işlem genel olarak araç bir hasar gördükten ve boyandıktan sonra üzerinde kalan tozların alınması amacıyla yapılır. Bu işlem sırasında aracın boyasıda incelir. Hatta eğer verniksiz bir boya ise pasta işlemi sırasında aracın boyasının ne kadar aktığını görebilirsiniz. Kırmızı bir arabaya yapılan bu işlemde sanki kurban kesiyormuş hissine bile kapılabilirsiniz.

    Pasta genel olarak yıkama sırasında oluşan ince fırça çiziklerinin alınması için az miktarda uygulanmalıdır. Bahsettiğim bu çizikler genel olarak güneş altında gördüğünüz dairesel kılcal çiziklerdir. Bu işlem yapıldıktan sonra araca cila işlemi uygulayabilirsiniz. Cila pasta sırasında matlaşan yüzeyin parlatılması amacıyla uygulanır. Genel olarak uzun süreli bir etkisi yoktur ve 3 ay kadar sonra yenilenmelidir. Boya koruma işlemi ise (gerçekten yapılan boya koruma cila değil) kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak 1yıl-3 yıl arası aracın parlaklığını kaybetmemesini sağlar. Teflon içerikli boya malzemesi kullanılmasını öneririm.

    Cila makinesinin alınıp uygulanması ise çok doğru uygulama değildir. Yapılan işlemin profesyonel olarak bu işi yapan bir yerde yaptırılmasının faydası var. Zira kendi kullandığınız makine ile bu kılcal çiziklerin artmasına yol açarsınız. İsteyen arkadaşlar makine ile cila yaptıktan sonra araçlarını görüntüsüne güneş altında bir baksınlar. Bu işlem için kullanılması gereken makina orbital makinası adı verilen cihazdır. Bu makina düşük devirde ve eliptik olarak döner ve el hareketini simule eder. Fakat el ile yapılmasından farkı her noktaya eşit ağırlık vermesidir. El ile yapıldığında parmaklarınızın basıncı farklı olacağından malzemeyi eşit miktarda yediremezsiniz. Böyle bir cihazın Türkiye de satılmamakla birlikte fiyatı Amerika da yaklaşık 600 dolardır.

    Son olarak marketerden aldığınız boya koruma malzemeleri genel olarak wax(mum) içerikli olduklarından her yıkamada ve güneş altında aracın üzerinden akarlar . Bu yüzden kullanım ömürleri azdır ve 3 ayda bir tekrar yapılmaları gerekir.


    --------------------------------------------------------------------------


    Arkadaşlar öncelikle pasta ve cila ayrımını iyi yapın bu iki işlem birbirinden farklıdır. Nasıl rot ve balans ayrı işlemlerse pasta ve cila da ayrı işlemlerdir.

    Araca durduk yerde parlasın diye pasta yapılmaz parlaması için cila yapılır. Pasta işlemi daha önce de belirttiğim gibi boya işlemi sonrasında veya kılcal çiziklerin giderilmesi için yapılır. Çizik kavramına da açıklık getirilmesi gerekirse; eğer bir çizik tırnağınıza gelecek kadar hissediliyorsa bu çiziği hiç bir pasta kapatamaz. Ancak aracınız opak ise yani verniksiz boya ise pasta yaparken yüzeyden kopardığınız boyalar çiziğin için doldurur yani ince bir rötuş işlemi yapmış olursunuz. Fakat vernikli boyada siz aslında boyaya pasta yapmazsınız pasta yaptığınız yer aracın boyasının üstünde bulunan verniktir.

    Nissanın kataloğunda pasta cila değil sadece cila yazması gerekir. Her yapılan pasta işlemi aracın verniğinden yada verniksiz boya ise boyasından inceltir.

    Ben cila işlemini kendim yapmak istiyorum diyorsanız teflon içerikli boya koruma malzemelerini tercih etmenizi öneririm. Autowax ve ziebart tarafından kullanılan boya koruma malzemeleri wax içeriklidir ve verebildikleri garanti süreleri 1 yıl ile sınırlıdır. Bu işlem sırasında dikkat ederseniz aracın plastik kısımlarını kağıt bant ile kapatırlar bunun sebebi malzemenin yağ bazlı olmasıdır. Teflon içerikli malzemeler genelde su bazlıdır ve plastik kısımlarına sürseniz bile plastiğin boyasında henhangi bir hasar oluşturmazlar.

    İstanbul ve Ankara da Dr. Vnyl ve Ankara da Toughseal firmaları teflon içerikli boya koruma malzemeleri kulaanıp 5 yıla kadar garanti veriyorlar.


    ------------------------------------------------------


    Arkadaşlar kuş pisliğine karşı kimse garanti veremez, yok öyle bir şey. Ancak boya koruma yaptırırsanız size biraz daha zaman kazandırır. Boya koruma olmayan arabada kuş pisliği kuşun cinsine de bağlı olarak 24 saat içinde boyanızı yakar. Boya koruma yapılan bir arabada ise koruma malzemesinin kalitesine göre 5-6 gün kadar dayanır. Ziebart ta geçen ömür boyu garanti sadece reklamdır. her yıl 150 dolra verip yeniletilen bir sistemde ömür boyu garanti bir şey ifade etmez o olsa olsa bir yıl garanti demektir. Ayrıca bu garantinin kapsamı nedir? Kuş pisliği 1 yıl kalsa arabanın üzerinde bir şey olmayacak mı?

    Ayrıca hem sonax hemde ziebart wax içerikli ürünler kullanırlar ve maks. koruma süreleri 7-8 aydır. Teflon içerikli ürünleri kullanmanızı tavsiye ederim.

    Bu konudaki bilgilerime güvenebilirsiniz çünkü ben boya koruma malzemesi ithal eden ve uygulayan bir firmanın ortağıyım ve kim ne kullanıyor çok iyi biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 31 Mayıs 2006; 19:10:15 >
  • kendi aracınıza yapacağınız temizlik ve bakımlar.


    biz, araçların içini dışını temizleyecek malzemeler değil iş makinalının kirini pasınıda atacak bir çok kimyasal kullanıyoruz.

    genelde çoğu besleyici süt şeklinde olanları butil ve benzeri yağlayıcı besleyici kimyasalları içerir.
    temizlik ürünleride fosfat içerikli olup cilde biraz olsun zararlıdır. bizim kullandığımız temizlik ürünleri bu tarz

    fakat en son çıkan temizlik ürünlerinde lab. yapılan testlerde göz dışında hiç bir organda cıddi zarar vermeyeceği şekilde üretimiştir.
    araçlarda koltuklardaki ve döşemedeli kiri çıkarmak amacıyla koltuk spreyleri gayet kullanışlıdır. armor all
    http://www.armorall.com
    bu malzemenin spreyini piyasada rahatlıkla bulabilirsin.

    yine ön göğüs ve panel temizliğinde kesinlikle kullanacağın malzame ayakkabı parlatıcı olmasın.....
    böyle bir saçmalığı bu forumda kimsenin yapmadığını umut ediyorum..
    sebebi ise şudur güneşli havalarda bu parlaklık gözünüze yansıma şeklide rahatsız etmesi ve gözünüzü alıp yol konsantrasyonunuzu bozmasıdır.
    ayrıca konsolun en üst kısmı camla birleştiği kısım pütürlü olmasının önemli nedeni parlamayı almasıdır.

    bunun içinde tartışmasız tek şey önerecem....
    turtle wax.....
    bunu mat olanlarını göğüste kullanırsan uzun sürede güneş çatlaklarını ve renk atmalarınında önüne geçtiğini görürsün.
    ayrıca bu firmanın cilası ve pastası çok kalitelidir aracınıza gönül rahatlığıyla uygulayın.
    ben bu ürünün şampuanınıda kullanıyorum....
    http://www.turtlewax.com

    gelelim cantlara bunlar içinde yıkamak yetmiyorsa sonax ın ürününü kullanırsan memnun kalırsın..
    http://www.sonax.com.tr
    camlardaki kireci temizlemek için kireç çözücüler seyreltilerek sürülebilir ama hemen temizlemen lazım yoksa plastiklere zarar verebilir.
  • eline sağlık serkes güzel olmuş..

    ben de aLLyC den altıntı yapayım.
    --------------------------------------------------------------------------------

    IStanbul Bakirkoy Sonax (Bakirtas Sonax) da Nano Koruma yaptirdim gozum gibi baktigim 407 ye. Gercekten ilk gunkun den daha parlak oldu


    1 Hafta sonra Boya Koruma testine cagirdilar Boya Koruma kemiklesince Test edip Az Olmus yerleri yenileyecekler. 1 hafta boyunca arabayi yikatmak yok.

    Arabam Parliyor adeta 140 Ytl karsiliginda aldigim bu serviste daha urunun bir faydasini gormesemde Servis anlayislari Maksimum Duzeyde zaten bir Car Care Bayiisinde de en onemlisi bu.

    Acikca su sekilde dendi Arabayi fircasiz Yikamaya sokma Firca ile de yikatma Yikamayacaksan Ya kendin Arabana ozel aldigin sungerler ile ya da Profosyonel Sampuanlarla yika ya da bize getir.

    Ayrica yikamalarida harika 10 YTL ye Profosyonel arac yikamasi yapiyorlar. Ozel Sungerleriyle ve Su Temizleme aletleriyle (Silecek gibi birsey ama hic gormemisitim boyle bir alet silicek olsa cizer bu daha farkli tam araci yikamak icin.

    Daha Once Promosyon ile yaptirdigim BESKO (sonax unkapanindan) dan bariz Farklilar.

    Tek Amaclari Parayi kazanirken Musteriyi memnun etmek.

    Simdi gun sayiyorum :) Korumanin kemiklesmesi icin.

    Yaza Girmeden Evvel kesin yaptirin tavsiyem (ozellikle arabaniz siyah ise)

    Normal araba yikamada (tabi 3.5 saat orada durdum islem boyunca 15 kisiler fln hic durmadan araba yikiyor bir ekip; 2 ekip ayri cam bolmeli odalarda bu koruma gibi islemleri uyguluyor) Bu kadar Titizlik gormedim bu kadar araba yikaattim 10 YTL ye paranin hakkiyla aracinizi yikiyorlar. Gercek bir denetliyici var karsilarinda Denetleyici Tamamen musteri gozuyle bakmasini biliyor.

    Bu sekilde hizmet veren insanlari gormek gercekten hos bu arada Boya Koruma 100 ytl Nano Koruma 140 YTL ben Nano Korumayi tercih ettim...



    --------------------------------------------------------------------------------

    En iyisi arac icin yikama sungerleri kullanmak su buyuk delikli olanlardan.

    ADRES
    Kartaltepe Mh. Avcı Sk. No:1 (Kartaltepe Polis Merkezi Karşısı)

    BAKIRKÖY - İSTANBUL

    TELEFON
    0 212 572 84 54

    Su sekilde Meydana cikin mezarligi solunuza alin ilerleyin bakirkoy emniyeti mudurlugunu gectikten sonra saga Donun Sonra karisiniza ilk gelen insana Kartaltepe Polis karakolunu sorun Karakolun onundeki polisede sonaxi sorun goremediyseniz :) Ben polise sorma harici hepsini yaptim oyle buldum yani.

    Bu arada Ersan Bey Genel mudur zaten %90 onunla goruseceksiniz Siyah bir 407 korumasi yapmissiniz fln diyebilirsiniz :) yani ersan beye cok memnun kaldigimi ve tanidiklarima soyleyecegimi soyledim de o acidan)yalnis anlamiyin bir maddi cikarim yok)

    Bu arada en guzell ozelliklerden biri de randevusuz.

    Sizin yaptiginiz Cila ila bunun arasinda bayagi fark var sanirim bu sadece cila degil 4 katman Kimyasal Koruyucu atiliyor. Ve 1 hafta sonra tamamen kemiklesiyor ayricacabukcak bitiyorsa gercekten gariplik var cunku katmanlar arasi beklemek lazim tek teknisyen 5 6 saatte yapiyor ben iki teknisyenle 3 saat gibi bir sure bekledim.

    Benim uygulamayi yaptiridigim yere ozgu birsey bu sanirim 1 hafta sonra geri cagiriyorlar ve Tam olmamis (olcum aletiyle olcum yapiliyor sanirim 49 nokta test ediliyor ve olmamis yuzeyler yeniden yapiliyor )

    Bu sadece Musteri memnuniyeti amacli yapilan bir uygulama.

    Dedigim yikama herkese 10 YTL.
    Cok kaliteli yikiyorlar bugun Ic Koruma yaptirdim passat a tavanlar fln da silindi Super yani. 1 gun sonra 1 pet sise su dok bak izi kaliyormu dedi bakicagim bakalim yarini bekliyorum:)

    Sonax ürünlerini internetten satın alabileceğimiz bir adres varmı?


    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=26112

    http://www.otopol.com/index.php?manufacturers_id=83
  • serus dan alıntı ;


    Eğer aracın içindeki plastiklere kötü bir yerde boya koruma yaptırırsanız dediğiniz gibi beyazlaşma olur. Çünkü kullanılan malzeme hafif tiner içeriklidir vede bu plastiğin boyasına zarar verir, bu yüzden beyazlaşma olur. Aynı zamanda göğüse sürülen malzeme slikon içerikli ise buda göğüste çatlamaya yol açar. Her iki malzemeninde tamamen bu iş için üretilmiş olanları vardır. bu malzemeler kullanıldığında hiç bir şekilde bir problemler karşılaşmazsınız. Örneğin göğüse sürülen malzeme el kremi kıvamında bir malzemedir hatta elinize sürünce elinizi yumuşatır. Bu malzeme göğüse iyice yedirilerek uygulandığında güneşe kariı mukavemet kazandırır.

    Aynı şekilde aracın dışına uygulanan boya koruma malzemesi eğer yağ bazlı ise, uygulama sonrasında aracın üzeri yağlı gibi bir his verir. Burada kullanılam malzemenin yağ bazlı olup olmadığını anlaşılmasının en kolay yolu eğer uygulama sırasında aracınızın plastik kısımları kapı çıtaları, kapı açama kolları gibi, kağıt bant ile maskeleniyorsa kullanılan malzeme yağ bazlı demektir. Bazı firmalar teflon içerikli malzeme kullanırlar ve uygulama sırasında böyle bir maskelem işlemi gerçekleşmez bu o malzemenin kaliteli olduğunu gösterir.

    Boya koruma yapılan bir araba kuş pisliğine ve ağaç reçinesine karşı direnç kazanır ve size bunları temizlemek için yeterli süreyi verir, fakat hiç bir zaman aracımın üzerinde boya koruma var nasıl olsa bir şey olmaz dememeniz gerekir aksi taktirde boyanız yanacaktır. Unuymayınki kuş pisliğine karşı gelebilen herhangi bir malzeme yoktur.


    bariscevik den alıntı ;

    Yeni otomobillerin boyasını korumak üzere tasarımlanmış Boya Koruma Sistemi, tüm benzerleri içinde en mükemmel boya koruyucu sistemdir. Profesyonel yöntemlerle uygulanan patentli Boya Koruma Maddesi, günümüz otomobillerinin "metalik kat + şeffaf kat" boyaları için özel olarak formüle edilmiştir. Yaz aylarında boyayı sarartıp solduran zararlı güneş ışınlarını bloke eden özel bir ultraviyole filtre maddesi içerir. Kışın ise boyayı yağmur, çamur, hava kirliliği gibi aşındırıcı ve tahrip edici etkilerden korur, özel formülü sayesinde asit yağmurlarını nötralize ederek bu yağmurların yarattığı tahribatı önler. Boya Koruma Sistemi, otomobillere Ömür Boyu Garanti ile uygulanır. Bu garantide, yılda bir defa cüzi bir ücretle yapılan bakımla boyanın parlaklığını yıllar boyu koruyacağı taahhüt edilir. Bu garanti sistemi, otomobil satıldığında aracın yeni sahibine de geçtiğinden otomobillerin ikinci el satış değerini de önemli ölçüde artırır.
    ÖZELLİKLERİ ve YARARLARI:
    Boya Koruma Maddesi:
    • Günümüzün şeffaf son kat boyalı otomobilleri için formüle edilmiş patentli bir kaplamadır. Opak boyalarda da aynı başarı ile uygulanır.
    • Güneşin zararlı ışınlarını bloke ederek boyanın solmasını ve sararmasını önleyen ultraviyole filtre maddeleri içerir.
    Boya Koruma Sistemi:
    • Boyayı kış ayları boyunca tahrip eden çamur, tuz ve diğer minerallerden, hava kirliliğinin içerdiği zararlı etkenlerden ve en önemlisi asit yağmurlarının yarattığı kalıcı tahribattan korur.
    • Uzmanlarca eğitilmiş sertifikalı teknisyenler tarafından özel aletlerle profesyonel bir şekilde uygulanır.
    • Pasta ve cila gereksinimini tamamen ortadan kaldırır. Bu sayede boya, pastanın aşındırıcı etkilerinden de korunmuş olur.
    • Yeni otomobilin orijinal boyasını ilk günkü güzelliğinde koruyarak onu sürekli yeni tutar. Bu da aracın ikinci el satış değerini büyük ölçüde artırır.
    • Boyanın parlaklığı bir yıldan önce kaybolursa ücretsiz olarak yenilenir, yıllık kontrol ve bakımı ise cüzi bir ücretle yapılır.
    • Ömür Boyu Garanti ile uygulanır ve bu garanti belgesi ile sağlanan tüm haklar otomobil satıldığında yeni sahibine de aynen devredilir.





    bundan sonra burada toplayalım bilgi deneyim ve soruları.
  • Arkadaşlar istanbul beylikdüzü-avcılar civarında en ucuza nerede pasta-cila yaptırabiliriz? Önerileriniz nelerdir? Ben Beylikdüzü Carrefour'un otoparkında biyerde gördüm 100 ytlydi fakat güvenemedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serkes

    döşeme yırtıkları ve ufak tefek cerrahi müdehalelerde
    Ankara daki isim...
    Dr Vinyl..........0312 278 51 01(şaşmaz)----------0312 472 84 30(Çetinemeç /Balgat)


    bende bunu arıyodum...
  • Tesekkurler Faydali Bir topic Olacagini Umuyorum.
  • Dr.Vinyl sıfır araca teflon bazlı boya koruma yapıyor mu?
    Istanbul'da başka teflon bazlı sıfır araç koruma yapan var mı?
    Bir de koltuk koruma yapınca koltuğun dokusu his olarak değişiyor mu? Yani daha kötü, kaygan, plastikimsi vs. oluyor mu?

    Cevaplayanlara peşin teşekkürlerimi sunarım.
  • ub sonax ın boya koruması teflon bazlımı yoksa mum mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaDMasH -- 1 Haziran 2006; 1:34:00 >
  • http://www.aycibin.com/

    http://www.neziroglu.com.tr/autowax/bilgi.php

    http://x.kareoto.com.tr/kare.php?ID=1541

    http://www.eurowax.com.tr/

    http://www.ayisigi.com.tr/boyakoruma.asp

    http://www.ustunoto.com.tr/boya_koruma.htm


    ziebart ve sonax yukarıda verildi .bu linklerden de şehirlerinizde olup olmadığına,yapılan işlemlere ulaşabilir,bulunduğunuz şehirdeki şubelerle ilgili bilgi için onlara yazabilirsiniz.
  • Ben kuş pisliğini temizledikten sonra boyada kalan ize çok ufak miktarda pasta uyguluyorum, sadece birkaç defa sürtecek kadar, ve hemen ardında o bölgeye çok az miktarda bir cila, izden eser kalmıyor. Arabanın bagajında içinde trafik setim ve acil durumlar için gerekli alet edevatın bulunduğu bir kutu var, içinde de bir ufak kutu pasta ve cila, her yıkamadan sonra eğer kuş pisliği izi varsa en fazla iki dakikamı alıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bittabi

    Dr.Vinyl sıfır araca teflon bazlı boya koruma yapıyor mu?
    Istanbul'da başka teflon bazlı sıfır araç koruma yapan var mı?
    Bir de koltuk koruma yapınca koltuğun dokusu his olarak değişiyor mu? Yani daha kötü, kaygan, plastikimsi vs. oluyor mu?

    Cevaplayanlara peşin teşekkürlerimi sunarım.


    Polytop var. İstanbul'daki uygulama merkezi :http://www.polytoptr.com/istanbul.htm


    Kodu 112005
    Ürün Adı (D) Polymer Hochglanz
    Ürün Adı (TR) Boya Koruma
    Ambalaj 5 Lt.


    Özellik Boya yüzeyini koruyucu teflon film tabakası ile kaplayan yüksek parlatıcı güce sahip oto cilasıdır. Güneşin ultra viyole ışınları, asit yağmurları, böcek ve kuş pislikleri gibi dış etkenlere karşı boya yüzeyini korur.

    Uygulama Yumuşak sünger veya orbital yardımı ile boya yüzeyine yayın daha sonra pamuklu temiz bir bezle silin, silme işlemi kurduktan sonra da yapılabilir.

    Alıntı :http://www.polytoptr.com/korumagrbu.htm
  • ++koltuk kaplamalarında,
    ++döşeme yırtıklarının tadilatında
    ++deri direksiyon simidi kaplamada ve onarmada...


    benim tanıdığım ve şaşmazda çok iyi usta olan birinin adresini verecem.
    ankaradaki bir çok ustadan kaliteli ve uygun fiyata iş yapıyorlar...



    Cevdet oto döşeme
    (0312) 278 21 84 .....1.cad 4.sok. No 28/30
  • ++koltuk kaplamalarında,
    ++döşeme yırtıklarının tadilatında
    ++deri direksiyon simidi kaplamada ve onarmada...

    BU İŞLEMLERİ İSTANBUL'DA HAKKIYLA YABAN BİR YER VARMI ???
  • şu aracın süngerle mi yoksa fırça ile mi yıkanması olayına da bir açıklık getirilirse iyi olacak.

    kimi süngerin daha fazla çizdiğini söylüyor. çünkü sünger en ufak bir tozu bile çeker ve çizeklere neden olurmuş. ayrıca geçen bizim garajda bir arkadaş var ona dedim süngerle yıkasana diye, bana açıkca abi kime dersen de 1-2 gün süngerle yıkar daha sonra fırçaya döner dedi. e arabanın başında da bekliyemiyoruz en iyi çözüm kendimiz yıkamak ama yer ve vakit gerekli
  • genelde kaliteli yıkama servislerinde sünger kullanılır....diye biliyorum.
    burada önemli olan boyayı az çizmektir.
    bu yüzden sünger kullanılıyor herhalde.


    quote:

    Orjinalden alıntı: wicked

    şu aracın süngerle mi yoksa fırça ile mi yıkanması olayına da bir açıklık getirilirse iyi olacak.

    kimi süngerin daha fazla çizdiğini söylüyor. çünkü sünger en ufak bir tozu bile çeker ve çizeklere neden olurmuş. ayrıca geçen bizim garajda bir arkadaş var ona dedim süngerle yıkasana diye, bana açıkca abi kime dersen de 1-2 gün süngerle yıkar daha sonra fırçaya döner dedi. e arabanın başında da bekliyemiyoruz en iyi çözüm kendimiz yıkamak ama yer ve vakit gerekli
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.