Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
12.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    quote:

    Orijinalden alıntı: cilloo

    Uzun yolda aracı limitlerde kullanırım ama herzaman arkamı kontrol ederim istersem 220 yle gidiyor oluyum kesinlikle bir gözüm arkada olur yol istemedende yol vermiş olurum ben zaten. Arkamdaki insanın benim yüzümden ayagını gazdan azıcık bile cekmesi benim eşekliğimdir.

    Estağfurullah,

    Asıl benim görevim. Ben iki gözle ve derinlik algısıyla görüyorum. Aynaya arada bir, önüme sürekli bakıyorum. Sizin hıznızı çok daha önceden farkedebiliyorum. En öenmlisi de ben kaçla gittiğimi tam olarak görüyorum. Hem bir araba daha hzılıysa, frenleri daha-daha hızlıdır. Sürücü de böyle. O tempoya ayak uydurduğuma göre farkındalığım daha yüksektir ve sizden çok daha önce farkedebilirim. Tam da gereken hıza yavaşlayabilirim. Neticede yavaşlamayı, hızlanmadan önce öğrendim, bu konuda daha tecrübeliyim.

    4 sn takip mesafem her zaman vardır. Eğer sabah benden önce kalkanın arkasına tesadüf ettiysem acemiliğime gelmiştir. Şeritler arasında fazla hız farkı doğru değil. Burası da Almanya değil, otoyol giriş çıkışları plansız. Bazen 5km'de bir giriş var. Selektörle yol isteyecek kadar çaresiz olmadım, geçerken fark çok yüksek olacaksa da farkı azaltırım. Ama eğer bilmeden korkuttuysam özür dilerim.



    Şimdi hocam eğer ben sol seridi hızlı gittiğim için ve şerit değiştirip durmamak için kapatıp gidiyorsam arkadan gelen adamı o beni farkettiginde bile farketmem lazım çünkü o sol serit kimsenin babasının değil. Siz yavaşlamalıyım filan diyorsun ama ben böyle düşünmüyorum ayrıca sollama ne kadar çabuk biterse risk o kadar azdır bana göre doğruluğu tartışılır ama ben hızlıyken kendimi daha güvende hissediyorum. Da şu korkuttuysam kısmını anlamadım :s

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehirlerarası yollarda sol şeriti işgal etmem edene herkes gibi sinir olurum fakat yer yolu birbirine karıştıranlara ne demeli.

    İstanbulda Florya-Eminönü arası yollar iki şerit ve hız sınırı 70km ayrıca radar var yolda. Sağ şeriti sabah ve akşam kullanamıyorsunuz çünkü sarı şerit çekilerek ulaşım yolu ( bus lane) olarak belirlenmiş. Ayrıca sağ şeritte EDS uyarları var. Akıllı belediye sayesinde sabah 07-10 arası akaşmda 16-20 arası yol tek şerit yani sol şeritten akmak zorunda.

    Bu sabah 8 civarı Floryadan yola çıktım Kazlıçeşmeye gidiyorum. Hızım ortalama 70-75km. Lafolsun diyede yolda değilim yetişmem gereken

    Flyinn civarı bir tane insanlıktan nasibini almamışın kullandığı Range Rover arkamdan başladı sellektör yapmaya. Ya onun istediği 100-110 km hıza çıkacağım ya da sağ şerite yani sarı çizgilerle ayrılmış üzerinde EDS uyarısı olan sağ şerite geçip yol vermem gerekiyor. Adam ısrarla sellektör yaptıktan sonra sağımdan geçti önümde frene basıyor akıllı hiç tınmadım devam ettim.

    Bakırköy civarında bu sefer şirket aracı olduğu herhalinden belli olan bir Fluence geliyor arkamdan. Salak transit yola girebilir hızlı gitmek için ama arkamdan sellektö yapıyor inatla. Korna da çaldı yine yol vermedim sağımdan geçmek zorunda kaldı.

    Yoldaki işaretlere dikkat etmeyen, takip mesafesinden bi haber, kendini kurallara uymak zorunda hissetmeyen kişilere yol vermek için trafik kurallarını çiğnemem ve ceza riskini göze almam gerekiyor. Kendi kurallara uymayanlar başkalarının onlara yol vermek için kural ihlali yapmasını beklemesinler bi zahmet.

    1. Hız sınırı
    2. Şerit ihlali
    3. Takip mesafesi
    4. Diğer araçları taciz

    Bunları yapanlar hiç bahane uydurup sol şerit benim hakkım demesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysall07

    160 ile gitmek değil, 160 ile tehlikeli gitmek etik degildir.


    Millet aradaki farkı anlamadığı için kaza oluyor.
  • Su konular canımı sıkmaya basladı arkadas zaten sızlere gore hızlı gıdenler sellektor yapanlar hep suclu onlar canavar
    la hıc dusunmedınmı 130km hız lımıtı olan bır yolda 70km ıle sol serıtten gıdenlerı yada 140-150 ıle seyır ederken bır anda onune fırlayan bılmem nelerı...


  • Tek suçlu gazihan
  •  sellektör yapan trafik canavarları


    bu yolda gün batımında 60 ile gidiyorum ,70 sınır ki radar var her yerinde polis affetmiyor.
    En sağ şeritten gitmeme rağmen adam sellektör çakıyor, be adi herif nereye kaçayım, orta şerit boş , yok illa benim keyfimi bozacak köpek.
  • Eğer sol şeritteysen vermek zorundasın adamın acil bir işi olabilir , ölümlü durumlar olabilir , herşey olabilir . Aynı şeyler senin başınada gelse sende yaldır yaldır gidersin önünde bi ahmak yol vermedigi zaman küfür edersin. Yol ver bişey kaybetmessin !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

    Hiç unutmuyorum, eşimle Ankara'dan Adana'ya gelirken, Konya Otobanında (bilenler bilir, hıza çok müsaittir) kimse yok yolda dalmışım, sol şeritten 180-190 ile gidiyordum. Bende Alfa 159 vardı o zamanlar (2008)

    Arkamdan 2 çift angel eye 'lı bir aracın yavaşlayarak bana yanaştığını gördüm. Sağa geçtim ve yanımdan (E65 kasa) 7.30ld' nin süzülerek geçmesini izledim

    Ne oldu yani şimdi, adama yol verdik diye bir tarafımız mı eksildi ? Bence herkes hızını gözetmeksizin arkadaki araca yol vermeli. Bu kadar gurur meselesi yapacak ne var ki?

    Bir kere de; Golf 6 TDI varken önümdeki Honda Civic'e selektör yaptım gıcık bir şekilde, adam sağa geçti ve gazladı ve ben adamı asla geçemedim Sonra ilerde camdan birbirimize güldük selamlaştık.

    Aynı şekilde bir Passat kullanıcısı bende E31 varken selektör ile rahatsız etti, sağa geçtim ve muzurluk yaptım, gazı kökledim, Passat kayboldu Adamın da hiç sinirlendiğini sanmıyorum, zira arkamdan ne takip etti, ne de sinir bozucu bir hareket yaptı. Gülüp geçmiştir muhtemelen. Olması gerektiği gibi.

    Tabii bu söylediklerim, tamamen boş ve insan hayatını tehlikeye atmayacak yollarda gerçekleşti.

    Burada bu kadar kuralcı olan arkadaşlar, araç alırken motor-beygir-tork kıyaslaması yapan topicler açmasınlar o zaman, nasılsa istedikleri hızlara er geç çıkan bir araç alıp sağ veya orta şeritte ilerlesinler, biz de 120'yi geçmek istediğimizde sollayalım sonra sağa geçelim tekrar

    Millet olarak artık kurtulalım şu saplantılardan. Lütfen büyütmeyelim bu olayları

    Bir kere de; Golf 6 TDI varken önümdeki Honda Civic'e selektör yaptım gıcık bir şekilde, adam sağa geçti ve gazladı ve ben adamı asla geçemedim Sonra ilerde camdan birbirimize güldük selamlaştık.


    bu kısım cok ıyıymıs :D
  • Sağdaki şeritler boşken en soldan giden (hızı önemsiz) adam ile 160 170 gibi yüksek hızlarda takılan adamların benim gözümde bir farkı yok. İkiside cahil insanlardır benim için.
  • sizin bahsettiğiniz durumdaki arkadan selektör yapa yapa gelen tabakaneye yetişirmişçesine tampona dayanan beyinsiz kişilerden hiç hazzetmem.

    önü dolu olan ve trafiğin aktığı hızda ilerleyen birisinin tamponuna dayanıp selektör yapan kişinin beyninden şüphe ederim.

    Altımda şirket aracı varken de frene bastığım çok olmuştur bu dümbüklere karşı. Nasıl bir panikle frene abanıyorlar, gözler büyümüş halde bi görseniz

    Tabii ardından el kol hareketleri, laf dalaşı ve küfürleşme yaşanıyor genellikle oda tuzu biberi artık

    birde bunun tersi var. 70le kendini sol şeride atıp önü boş olmasına rağmen gitmeyen dümbükler de ayrı bir model
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayri77

    konuyu dagıtıyorsunuz arkadaslar. şehirlerarası 3 şeritli yolda en sol şeritten sürekli olarak 70 ile giden adama selektör yapılması konusunda herkes hemfikir zaten. ben genelde iki şeritli yolda, sağ şeritte çok daha yavaş seyreden araçlar varken sol şeritte önünde sollama yapan araca 2 snde bir selektör yapan adamın haklılığını sorguluyorum. yani daha anlaşılacak şekilde sorayım:
    160la soldan soldan gidiyorsunuz, sağ şeritte 80-90 km hızla giden araçlar var arka arkaya. arkanızdan biri 170 ile gelip selektör yaptığında trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde kaza yapma ihtimalini de göze alarak mutlaka kazık fren yapıp sağ şeride geçmek zorunda değilsiniz. çünkü yol o 170 ile giden kişinin babasının malı değildir. katılıyor musunuz?
    en basta sorduğumdan farklı birşey değil bu soru

    Öyle bir durumda fren yapılmaz zaten,sağ taraf müsait değilse o an sinyalinizi verirsiniz,siz sağ tarafa geçene kadar arkanızda ki araç bekler.Arkadan hızlı biri geliyor diye sağ taraf kalabalıkken anında şeridi boşaltmak gibi birşey olamaz trafiği tehlikeye atmış olursunuz.
  • Sol şeridi tapulayıp max hızda gitmek istiyorsanız bütün farlarınızı yakmakla beraber sol sinyalinizi verip selektör çaka çaka gitmekten başka şansınız yok maaleseffff.... Olay görecelidir. Sol şerit hızlı olan şerittir. kimsenin birbirinin hızını kesmeye hakkı yok. Selektöre gerek kalmadan yol verilmelidir. Ama arkadan boş sol şeritte hızla gelen bir araçta orta şeritten boşluğa istinaden sollamaya kalkan araca da ayrıca saygı duymalıdır. Karşılık hoş görü olduktan sonra mesele yoktur...
  • sol şerit hız şerididir, arkandan hızlı birisi geliyorsa ya gaza basacaksın ya da bir sağ şeride geçeceksin...

    ama ankaradaki sürücülerin çoğu moron gibi araba sürüyor o ayrı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    Ben 3 şeritli yolda en sağ şerit BOŞSA ortadaki adama bile selektör yakarım. Çünkü kurallara göre mümkün mertebe en sağ şeridi kullanmak gerekiyor.

    3 şeritlı yolda sol şerıt varken ortadakı araca sellektorun amacı nedır ?

    Çünkü yukarıda yazdığım gibi trafik kurallarına göre müsait olan en sağ şeridi kullanmak gerekiyor. 9 aydır Amerikadayım. 4 şeritlik hiç bir yolda eğer trafik yoksa en sol 2 şeridin kullanıldığını görmedim. Herkes en sağdakini sollayıp sağa geçer. Olması gerekende budur. Bende selektör yaptığım arabayı solladıktan sonra en sağa geçerim.

    Pekı sol şerıtten uygun hızda gıderken ortadakı aracın arkasına geçıp sellektor mu yapıyorsunuz bunu merak ettım. Bence soldan devam edıp geçıyorsunuzdur. Pekı ne gıbı bı durumda sellektor yapıyorsunuz ? Sol ve orta şerıt dolu ıse gene sol şerıttekıni uyarmanız gerekır. Bu durumda gene orta şerıttekıyle işiniz kalmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayri77

    sizce arkadan her selektör yapan sürücüye tereddütsüz yol verilmeli mi? yollar selektör yapanların babasının malı mı? selektör yapınca öndeki mutlaka ve anında çekilecek diye bir kural var mı? eğer yoksa bu hanzolara bunu kim öğretiyor?
    adam sol şeritten gidiyor, önüne birisi geçerse sellektör yapıyor, öndeki çekilmezse de üstüste ve sabırsızca selektör yakmaya, korna çalmaya devam ediyor. sanırsın ki yol ve sol şerit onun tapulu malı. istediği gibi kullanır. neden ayagını azıcık gaz pedalınan çekmeyi tercih etmiyor?
    bu konuda bana katılmayan arkadaşların da olduğundan eminim. çünkü bence bu sapkın hareket toplumda çok yaygın. hemen bir örnekle izah edeyim. örneğin şehirlerarası bir yolda sol şeritten 110 km hızla gidiyorum. arkamdan bir araç 130 km hızla geliyor. ben sağa geçmek istiyorum ama sağ şerit yaklaşık 70-80km hızla giden ve aralarında yaklaşık 30-40m mesafe bulunan araçlarla dolu. sağ şerit ancak bu araçlar bitince yani bu konvoya benzer araç grubu bittikten sonra rahatlıyor. bana düşen seçenekler şunlar:
    1. selektör yapan araç kadar hızlanmak ve bir nevi yarışmak
    2. aynı süratle seyre devam edip sağ şeritteki araçları geçince sağa geçmek
    3. sağ şeride geçip kazık bir fren yaparak selektör yapan aracı rahatlatmak
    4. hızlı bir şekilde sağ şeride geçip yine çok hızlı bir şekilde önümdeki araca çarpmadan sol şeride tekrar geçmek--tabi sol arkadan gelebilecek diğer araçlara tehlike yaratmak kaçınılmaz bu durumda

    siz olsanız hangisini seçersiniz?
    ben genelde 2nci hareket tarzını seçiyorum ve arkamdaki araçla sinir harbine giriyorum. buna benzer olaylar ile sık sık karsılasıyorum. sizce de arkadaki araç şoförü gibi şoförler trafik canavarı mı?


    Sol serit hızlanma ve geçiş şerididir.
    Eger dediğiniz gibi arkanızdan sizden 30 km daha hızlı bir arac gelıyorsa sağ sınyalınızı yakıp nıyetınızın ona yolvermek oldugunu hissettirin biraz daha yardımcı olacak sıze

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana aynısı oldu, opel corsa 1.2 motor araba vardı bende, otobus orta şeritte, sağ şeritte de konvoy halinde tır var. Hafif eğim var yolda yukarı dogru cıkıyoruz. Baktım kimse yok arkada cıktım sollamaya neyse ortasına kadar geldim otobusun hızım 120 falan arabada 5 kısıyız 75 bg araba zaten. Bir anda arkamda bir x5 belirdi korna falan calıyor sellektor yapıyor. Önce dedim hızlanayım, basıyorum gitmiyor araba. Hani korna falan calmasa beklese 5 sn sonra falan gececem otobusu verecem yol. Goruyor birde otobusu nereye cekileyim yani solda bariyer sagda otobus var otobuscu de cekilemez en sag serit alabildigine tır olmus hafif egimde dizilmisler arka arkaya. Sürekli korna sellektör olacak gibi degil sinirlendim çektim ayagımı gazdan otobusle aynı hıza dusurdum arabayı öyle gidiyoruz arkamda hala sellektor yapıyor. Baya bi gittik öyle kafayı yedi arkada sonra düze çıktık otobus saga geçti bastı gitti sagımdan ben saga geçemeden.
  • Bir ev inşa etmek, içini sevgiyle döşemek, Dünya'ya mükemmel harmoniyi öğretmek isterdim

    Araba kullanmak metrik bir iş. Yüksek süratte araba kullanmak şakası olmayan metrik bir iş. Bu konu ayda bir açılır, ölçüler, ölçek, mesafeler, birimler verilmediği için de hep absürd bir idealizme saplanır.

    İstnbul'da 35 km yolu 5 saatte gittiğimi bilirim. Besbelli bir şey: memleketin yolları yetmiyor. Bir kaç otoyol var, bazı eşref zamanlarında serbest. O da tabelası eksik, her virajda başka kamber. Mili yakıtımız LPG, milli motor hacmimiz 1,3 lt, nationale à la norme de luxe ise 1,6 lt. İyi niyetli arkadaşlarımız da kimsenin bir başkasının hızını kesmeye hakkı yok diyorlar.

    Tabii, tabii... Katılıyorum. Yok. Kimmiş onlar... bir teknikçi gibi poz vermeye hakkı olanlara cetvelle konuşmasını öğretmeyenler. Görün bakın, ne yaparız biz onları.

    Evin bahçesinde elma ağaçları, bal arıları ve kar beyaz güvercinler yetiştirmek isterdim.

    Kendinize iyi bakın :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    quote:

    Orijinalden alıntı: lonely_man

    Ben 3 şeritli yolda en sağ şerit BOŞSA ortadaki adama bile selektör yakarım. Çünkü kurallara göre mümkün mertebe en sağ şeridi kullanmak gerekiyor.

    3 şeritlı yolda sol şerıt varken ortadakı araca sellektorun amacı nedır ?

    Çünkü yukarıda yazdığım gibi trafik kurallarına göre müsait olan en sağ şeridi kullanmak gerekiyor. 9 aydır Amerikadayım. 4 şeritlik hiç bir yolda eğer trafik yoksa en sol 2 şeridin kullanıldığını görmedim. Herkes en sağdakini sollayıp sağa geçer. Olması gerekende budur. Bende selektör yaptığım arabayı solladıktan sonra en sağa geçerim.

    Pekı sol şerıtten uygun hızda gıderken ortadakı aracın arkasına geçıp sellektor mu yapıyorsunuz bunu merak ettım. Bence soldan devam edıp geçıyorsunuzdur. Pekı ne gıbı bı durumda sellektor yapıyorsunuz ? Sol ve orta şerıt dolu ıse gene sol şerıttekıni uyarmanız gerekır. Bu durumda gene orta şerıttekıyle işiniz kalmıyor

    Sol şeritte gitmiyorum ki mecbur olmadıkça. Aslında Sol ve orta dolu ise soldakini uyarmanız gerekir demişsiniz bende öyle yapıyorum ama burada suç yine orta şeritteki adamda. Çünkü sağ şerit boş ise ve kullanmıyorsa solu kullanan onu geçmek için sola geçmiştir. Eğer Ortadaki sağdan gitseydi soldaki de ortadan giderdi böylece kimseye selektör yakmak gerekmezdi.

    Gel gelelim benim selektör kullandığım durumlara. Ben korna kullanmam biri önüme falan atlamadıysa. Yolda yaya geçidi yoksa ve yaya karşıdan karşıya geçecekse ona selektör yaparım ki varlığımı fark etsin. Bazen insanlar dalgın olabiliyor. Uzun yolda yukarıda bahsettiğim orta ve sol şerit durumlarında yakarım ama deli gibi değil. Sollama yaptığı için sol şeridi kullanıyorsa ona kolay kolay yakmam. Ama boş boş sol şeritte takılıyorsa bir iki kere yakar olmadı sağlarım.
  • sürekli sol şeridi işgal etmek doğru değil. hızın sürekli 120 veya üzeri olacaksa eyvallah ama 90-100 takılacaksan orta şerit var. geç orta şeride ne senin canın sıkılsın nede başkasının.
  • Orta şeritteki aracı sollamak için en soldan gidiyorum. Hızım da düşük değil. Arkadan gelenler arasında efendi gibi bekleyen de oluyor, sollama yaptığımı gördüğü halde selektör yapan da. Anasının karnında 9 ay nasıl beklemiş hayret ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.