Şimdi Ara

bilgisayarın saati kendiliğinden değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
63.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    P3 500 MHZ bilgisayarımın saati kendiliğinden değişiyor herseferinde biostan ve windowstan elle değiştirmeme rağmen ertesi günü işe geldiğimde tekrar değişmiş olarak karşıma çıkıyor bölge ayarlarından Türkiye seçili başka da bir ayar gelmiyor aklıma ..

    ne yaplalıyım ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • virüs olmadığına eminim çünkü bilgisayar ne nete bağlı ne de deışardan CD takıyorum sadece muhasebe işlerimi görüp çıktı aldığım bir bilgisayar.

    bu arada windows 98 kullanıyorum ve 2000 yılında almıştım anakartın piliyle ilgili bir durum olabilir mi ?
  • Bios pilin bitmiş olabilir. Bir kontrol et istersen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ElectroTech

    Bios pilin bitmiş olabilir. Bir kontrol et istersen



  • Dostum Bios pilin bitmiş,sorun tamamen ondan kaynaklanıyor.Refresh
  • ÇOK ACİLL... 2 haftadan beri aynı problemle karşılaşıyorum. Bilgisayarın tarihi otomatik değişiyor.Bios pilini değiştirdim.Sonuç devam ediyor.Akşam fotmat attım makineye virüs bulaşmıştır diye problem devam ediyor.Yardımcı olurmusunuz?Sorun Anakarttan mı kaynaklanıyor acaba yardımlarınızı bekliyorum.Not bir de makinede şu hata mesajı beliriyor bundan da kaynaklanabilir mi?

     bilgisayarın saati kendiliğinden değişiyor
  • pili değiştirmek mesele değil genelde cr2032 tip piller kullanılır. doğru pili taktığınızdan emin olun ve saati time.windows.com ile eşitletin.
  • resimdeki hata eksik dosyadan kaynaklı
  • Arkadaşım CR 2032 3 Volt luk pil taktım ancak sorun devam etmekte.Makineye 24 saat olmadı format atalı sorun hala devam ediyor yardımlarınızı bekliyorum.
  • arkadasım once vırus olmadıgından emın ol ondan sonra bıos pılını degıstırmeyı bı dene belkı bu sorununu cozerbılır
  • arkadaşım tarih değiştiğinden dolayı virüs programını kurdum ancak virüs programı aktif olmuyor yarıda kaldığından dolayı tarih değiştiğin için virüs programı yarıda kalıyor.Bilgisayara fotmat atalı 24 saat olmadı

     bilgisayarın saati kendiliğinden değişiyor
  • sa arkadaşım Virüs Programında Sana Avirayı Öneririm Bios Pilini takmadan Önce Pcye Elektirik Gelmediğinden Emin Ol Eğer Hala Değişiyorsa

    Belki Biosunda Sorun Olabilir Biosundaki Bilgiler Sabit Kalıyormu Bir Dene...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermur

    ÇOK ACİLL... 2 haftadan beri aynı problemle karşılaşıyorum. Bilgisayarın tarihi otomatik değişiyor.Bios pilini değiştirdim.Sonuç devam ediyor.Akşam fotmat attım makineye virüs bulaşmıştır diye problem devam ediyor.Yardımcı olurmusunuz?Sorun Anakarttan mı kaynaklanıyor acaba yardımlarınızı bekliyorum.Not bir de makinede şu hata mesajı beliriyor bundan da kaynaklanabilir mi?

     bilgisayarın saati kendiliğinden değişiyor



    Buna benzer bir hatayı Dos altında çalışan eta V7 de yaşamıştım çözümü için C:\WINDOWS\REPAIR klasörü içerisinde bulunan AUTOEXEC.NT dosyasını C:\WINDOWS\SYSTEM32 klasörü içerisine kopyalamıştım sorun çözülmüştü bi dene hatadan urtulursun diye düşünüyorum.

    Ayrıca Bios pilini değiştirdiğin halde saat ve tarih sıfırlanıyorsa o zaman anaartın pişl yuvasında bi sorun var diye düşünüyorum Çünkü saat ve tarih in sıfırlanması anakartın fabrika ayarlarına geri dönmesi manuel olarak default edilmediği sürece pilin bitmesinden yada pin in devredışı olmasından aynaklanır. Bir yöntem var hiç sıfırlanmasın dersen fişini hiç çemeyin bilgisayarın vede sürekli elektrikte kalsın power i bu sayede pil sıfırlanmayacatır ama UPS in yoksa kesintilerde voltaj düşmelerinde power inle ilgili sorun yaşayabilirsin p3 bi power de bulma bazen çok sıkıntı olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkeceler -- 21 Aralık 2010; 7:40:56 >




  • Bu bios pillerini nerden bulabiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HQ Member

    Bu bios pillerini nerden bulabiliriz?


    Herhangibi bir bilgisayarcıdan temin edebilirsin elindeki eski pilinide götür çünkü o piller iki çeittir kalın ve ince olarak 3 Volt neticesinde pil fakat Dışarıdan aldığımız bazı piller işe yaramıyor elimde pil olmadığı için araç kumandası pili takmıştım oda 3 v buda 3v die bios pilini araç kumandasında kullandım fakat kumandanın pilini bios ta kullanamadım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.