Şimdi Ara

Zyxel P-2812HNUL-F1 Wireless Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhaba.

    TTnet'in beni haberim olmadan fiber internete geçirip sonrasında kullanmam gerektiğini söylediği Zyxel P-2812HNUL-F1 model modemden muzdaripim.

    Daha once bir cysco modem kullanıyordum ki; sürekli internet kopması yaşamaya başlayınca ttneti aradım, onlarda modemimin uyumsuz olduğunu artık fibernete geçtiğimi, modemim maximum hızı 24kbit galba ve bu hızda yayın geldiğinden sorun yaşayabileceğimi söylediler. Velhasıl kelam bende dedim o zaman uyumlu modemi kullanayım cisco mu kaldırayım.

    Modem, aşırı uzun bağlanma (1-2 dakika) haricinde iyiydi başta. İlk bağladığım gün laptopum wirelessa girebiliyordu. Ertesi gün ise wireless bağlantısını görmesine ve parolalar doğru olmasına rağmen bağlantı kuramamaya başladı. Öyleki, güvenliksiz bağlantısı olan 1 bar çeken komsuma bağlanabiliyorken, 5 bar bağlantıya bağlanamıyor, sonrasonda bir süreliğine listede kendi bağlantımı göremiyordum bile. Cep telefonum ve smart tv'im de aynı sekilde. Bağlantıyı görüyor, şifre doğru olsa bile bağlanamıyor.

    Uzun post oldu, özetliyorum.

    PROBLEM: P-2812HNUL-F1 Zyxel (ttnet - fibernet) ile kurduğum wireless ağım cihazlarım tarafından görülüyor, ama bağlanamıyorum.

    DENEDİĞİM YÖNTEMLER:

    Modemi hard ve soft resetlemek (hard resetten sonra ttnet direk aynı ayarlara güncelliyor ve cebime mesaj geliyor)
    Firmware güncellemesi yapmak.
    Ağa bağlandığım cihazların ayarlarını resetlemek vesaire...
    Ağ ayarlarını, driver ayarlarını kurcalamak
    Modem şifresini, kullanıcı adını değiştirmek, gizlemek, kablosuz kanalı değiştirmek vesaire.

    İşin içinden cıkamadım, işim gereği telekoma gidip modemi değiştirecek vaktim olmuyor pek. Eğer sorunu yazılımsal açıdan çözebilirsem sevineceğim. her fikre açığım, teşekkürler.







  • Güncel




  • Bahsi geçen firmware çıktığından beri yüklü fakat bende de wireless ile ilgili sıkıntı var. Modem en az sorunlu şekilde 802.11b/g modunda 1. kanalda yayın yaparken çalışıyor. 802.11b/g/n moduna alınca evdeki 2 notebooktan biri ve iphone'da sürekli wireless bağlantı kopması oluyor. inSSIDer ile tarama yapıp bir çok kanal ile deneme yaptım fakat kesin bir çözüm malesef yok. 2 notebook sorunsuz çalışsın diye n modunu kapattığım için bant genişliğim mecburen 54mb/s ile sınırlı kalıyor.

    Zmain; Bağlantını 1. kanala sabitle(otomatikte duruyordur), b/g modunda kullan ve wpa uyumlu şifre kullan. Bazı cihazlar wpa2 şifreleme ile çalışırken sorunlar yaşıyor.
  • Kardeş başıma gelmişti. SSID ve şifreyi modemin altındaki orjinali yap.
  • hemen konuyu hortlatayım
    modemin ayarlarından wps yi kapatmanız yeterlidir.
    Kolay gelsin.
  • Elinde bu modemin herhangi bir firmware'i olan var mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.