Şimdi Ara

gitardan anlayanlar yardımcı olabilir mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle selamun aleyküm arkadaslar

    Müziği seven biriyim ayrıca gitarıda çok severım cıkardıgı sesi kulagıma hoş gelıyor gitar çalmayı bırak tutmasını dahi bilmiyorum yani elimden pek bi iş gelmez beceriksizim diyebilirim. Gitar çalmayı ögrenmek istiyorum gitar çalan arkadasıma sordum zormu diye çok zor dedi bana tabi bende biraz umutsuzlandım sizce gitar çalmak çokmu zor ögrenebılırmıyım gitar çalmamdakı amaç kızları yanıma çekmek gibi maksadım yok sadece seviyorum kursa gitmeden de ogrenebılırmıyım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler



  • Her enstrüman da olduğu gibi gitar da çok çalışma ve tekrar isteyen bir enstrüman. Zorluk seviyesine gelirsek aslında bu tamamen sana bağlı. Gitar da yüzlerce teknik mevcut ve bunların kaçını öğrenirsen zorluk seviyesini de o kadar belirlemiş olursun.
    Örnek olarak; 3 akor basıp gitar da çalabilirsin ya da fingerstyle dediğimiz tarz da birden fazla tekniği birleştirerek de çalabilirsin tamamen sana bağlı

    Son olarak kulak olmazsa olmazdır ritm duygun yoksa çok zor öğrenirsin
  • Gitara başlama hikayem ; geçen yaz gece 1-2 gibi canım sıkıldı bi kaç covera denk geldim baktım adamlar baya güzel çalıyor aldım elime gitarı direk.10 yıllık gitar kenarda duruyordu.baktım netten nedir ne değildir falan ilk önce tablarla başladım tab nedir nasıl okunur gibi araştırdım. 2-3 haftaya kadar nothing else matters introsunu çalabilecek kadar geliştirdim kendimi. daha birsürü şarkılar falan karayip korsanlarıyla devam ettim vs vs. sonra kursa başladım akorlar egzersizler falan verildi 4 5 ayda yaklasık 20 30 akor ögrendim sadece kursta birsürü egzersizle, sanırım kursa göre değişiyor. sonradan farkettim yetenek var suanda baya şarkı biliyorum yerli-yabancı . pop-rock-metal. amacın gerçekten kızları yanına çekmek değilse gerçekten istiyorsan bu işi yaparsın. Kişiden kişiye göre değişiyor zorluğu bunu sen belirlersin ;)
  • Öncelikle Senin istemen lazımki istiyosun.

    Şimdi zorluğa gelirsek ben fazla zorlanmadım ama kişiden kişiye değişir. Ama gitar çalabilmen için ilk önce dikkatli bir kulağa ihtiyacın vardır. Kursa gidersen daha çabuk öğrenebilirsin ama kursa gitmekte şart değil. Evinde internet sitelerinden derslere bakarak çalabilirsin. (Ama ben kursa git derim.)
  • arkadasşar teşekkür ederim ama gitarım yok kaç tl civarı gitar almamı önerırsınız bütcem pek yokda 100-150 tl lik yeterli olurmu ?
  • Tabi kardeşim gitarına göre değişir öncelikle klasikle başlamak istiyorsan 80-90 civarı hatta daha ucuzada bulursun 50-60 falanda vardır belki sonuçta ilk defa başlıyorsun 150 tl harcamaya değmez.
  • arkadaslar son bişiy daha sorcam.. Cevaplarınız ve yardımlarınız için hepinize ayrı teşekkür ediyorum

    gitarı ögrenmem için ilk basta neleri ogrenmem lazım sırasıyla yazarmısınız hiçbir bilgim yok ögrenecegım seylerle ilgili hiçbişey bilmiyorum. Az bişi ogrenınce hangi parçayı çalmayla başlayayım kolay olsun yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.