Şimdi Ara

windows 7 format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. asus m4a89gtd anakartım var. dvdrw bozuldugu için kullanamıyorum. bilgisayara format atmam gerekiyor.

    arkadastan dvdrw aldım bios dan first device boot'u cd rom yaptım kaydedip çıktıktan sonra "cd den on yükleme için tusa basın" yazısı çıkmıyor.

    normal sistem nasıl açılıyorsa oyle açılıyor. ama bilgisayarıma girdiğim de dvdrw takılı gözüküyor. daha önce hiç başıma gelmemişti bu sorun yardım edebilirmisiniz?



  • DVD-RW zayıf okuyor olabilirmi? Normal şartlarda bios'a girip boot kısmından sıralamayı CD/DVD olarak ayarlama yapınca yükleme moduna giriyordu. CD/DVD sürücünüzü kontrol edip yeniden deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubilayinki

    DVD-RW zayıf okuyor olabilirmi? Normal şartlarda bios'a girip boot kısmından sıralamayı CD/DVD olarak ayarlama yapınca yükleme moduna giriyordu. CD/DVD sürücünüzü kontrol edip yeniden deneyin.

    evet dediğiniz olabilir. başka bir dvdrw var onunla deneyeceğim şimdi de teşekkürler.
  • malesef diğer dvd rw la da denedim cd gözüküyor ama pcbaşlatılırken format ekranı gelmiyor.

    sormak istediğim bilgisayar/cd sürücüsü ne tıkladıgımda formata başlasam sadece c ye format atabilirmiyim? yoksa d ve e silinir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nedved55

    malesef diğer dvd rw la da denedim cd gözüküyor ama pcbaşlatılırken format ekranı gelmiyor.

    sormak istediğim bilgisayar/cd sürücüsü ne tıkladıgımda formata başlasam sadece c ye format atabilirmiyim? yoksa d ve e silinir mi?



    güncel.
  • bazı cdroomların boot kısmı bozulabiliyor bende iki tane lg cd rw vardı takarken tam oturtmadım hafif duman çıkmıştı cd boot etme özelliği gitmişti ama windowsta çalışıyordu aynı marka model baska bir dvd room takınca düzelmişti ötekini garantiye itelemiştim değiştirmişlerdi yerinde olsam windowsta gözüküyorsa harddiskimden bir dvdlik bölüm oluştururum oraya cd içindeki dosyaları atarım kendi geri yükleme kısmımı oluştururum hani şu laptoplarda yada marka pclerde oluyor ya açlırken tuşa basarsın kurulma geçerhttp://www.youtube.com/watch?v=A5RE0ZefrOg bu tarz birsürü video ve program var izle yaprsın olmadı usb boot varsa usb bellekten kur kolay gelsin




  • Anakarta ait Bios'a gir Load Setup Default işlemini gerçekleştir. Yinede çözüm bulamazsan anakartının üzerinde CMOS Clear konumlayıcısı bulunmaktadır. Bu işlem sayesinde anakartın fabrika ayarlarına dönecektir. Yani bios'u sıfırlama yapıcaksın kaba tabirle ve yinemi işe yaramadı HDD ve CD/DVD rom kablolarını
    yenileme yapıp tekrar deneyeceksin muhakkak bu bahsettiğim işlemler sana bir fayda sağlayacaktır.
  • format için f2 veya herneyse basıyormusun?
  • belki emin değilim ama daemon tools ile yapabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.