Şimdi Ara

toz oto boyasını korur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir arkadaşım sık sık arabayı yıkamamak gerektiğini çünkü araba üzerindeki tozun arabayı güneş yanığına karşı koruduğunu söyledi. sizce bunun doğruluk payı var mı? görüşlerinizi bekliyorum



  • Aynı şeyi ben de düşünmüştüm.Ama gerçekte ne kadar faydası olacağını bilmiyorum.Sonuçta ince bir toz tabakası boya ile güneş ışınlarını izole ediyor.Yalnız tozlu olunca etraftaki çocuklar elleri ile dokunarak zımpara yapabiliyorlar.Bu da istenmeyen bir durum.Sene de en az 2 kez cila atmaya çalışırım boyanın korunabilmesi için.
  • toz zımpara etkisi yapıyor uzun süre yatan araçların yıkandığı zaman boyasının matlastıgını görebilirsiniz
  • toz direk güneş ışığını engeller ama bunun yanında mekanik aşınmaya sebepte olur. güneş yanığı denilen şey boya üzerinde ki vernik tabakasının yok olmasıdır. bunun sebebi kimyasallar gece gündüz arasında ki yüksek sıcaklık farkı ve mekanik olarak aşınmadır(pasta uygulaması gibi). bence tozun faydasından çok zararı vardır araca. sonuçta tozlar sabit durmuyor aracın üzerinde bu elbette ki aşınmaya sebep olcaktır zannımca.
  • Az yıkanan arabanın boyası ilerleyen yıllarda net şekilde daha iyi durumda kalıyor.

    Ama bu tozun koruyucu etkisinden mi, yıkamanın aşındırıcı etkisine mağruz kalmamasından mi, ikisinden birden mi olduğunu bilemem.

    Bana göre ikisi birden.
  • Toz sadece güneşten değil nazardan da korur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Toz sadece güneşten değil nazardan da korur.

    güzeldi

    ancak toz aracın rengini soldurur..

    aracı çok yıkamakda bi o kadar zararlı...

    şahsen ben ayda bir detaylı bi temizlik yaptırıyorum.. onun dışında çok kirlendiğinde üstündeki pislik gitsin diye sadece su vuruyorum yetiyo..
  • Sacmalik. Daha ziyade cilanin icine ediyor.
  • Yorum yok , toz içinde kalarak boyanın korunduğu bir araç göremedim şuana kadar.
  • iç temizliği haftada 1-2 kez titizlikle yaparım. Dışıda yağmurdan yağmura 8-9 ayda bir yıkatırım hiçbir zararını görmedim aksine faydası oldu yıkamacıya 2 yılda sadece 2 kez gittim onlar bile şaşırdılar boyanın çok iyi durumda olduğunu söylemişlerdi ki çevremden de aynı tepkileri alıyorum :) daha önceki araçlarımı haftada 1-2 kez yıkatırdım matlaşmayı farkedince sürekli yıkatmayı bıraktım basınçlı su+kimyasallar boyayı mahvediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Performance. -- 31 Mayıs 2013; 18:31:26 >
  • Tozun zararı varsa da bence kesinlikle faydası zararından çok fazla.Malesef boya koruma ürünlerinin üzerinde yazan teorik bilgiler uygulamada bazen çok farklı sonuçlar verebiliyor.Üzerinde aracınızın kaportasınıdaki tozların kaymasını sağlayarak canlılık verir denen boya koruma ürününü uyguladıktan sonra asfaltsız beyaz mıcırlı yolda sürdükten sonra aracın kaportasının hayatımda görmediğim tozu tuttuğunu gördüm.O yüzden bunlarla uğraşacağıma aracımı bir ayda bir yıkayarak boyasını daha iyi korunduğunu görüyorum.Çünkü

    1-Aracınız fazla yıkamadığınızda dikkat çekmeyeceği için kesinlikle çizilme riski daha az oluyor.(Titiz adamların malı kıymetlidir düşüncesi aracın daha fazla çizilmesine sebep oluyor)

    2-Toz içindeki araç herhangi bir yerdeyken kimse sırtını dayamak istemiyor.

    3-Siyah aracım şu anda öyle toz ile kaplı ki kaporta beyaza yakın bir renk aldığı için güneş ışınları kaportaya daha az zarar veriyor.

    4-Bir ay sonunda aracımı yıkadığımda alttaki renkte kesinlikle eskiye nazaran bir solukluk göremiyorum.

    5-Malasef birçok kişi internet sitelerindeki kopyala yapıştır bilgileri baz aldığı için tozun aracı koruduğuna burda çoğunluğu inandıramazsınız bu da beş.




  • değerli görüşleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..
  • Benim şimşek gri araba genelde kahverengi oluyor. Boyaya zararı varsa bile tozlu halini daha bir seviyorum
  • üşengeçliğe mazeret bulmuş :D
  • 2008 yılında 0 aldığım ve 2013'de sattığım toyota coralla'yı toplamda 3-4 kez yıkatmışlığım vardır. yılda 1'e denk geliyor yada daha az. Satarken boyası ilk aldığım gibi parlıyordu. Bu diğer arkadaşların söylediği gibi tozun koruyucu etkisindenmi yoksa yıkamanın boyaya verdiği hasardanmı bilemem. Ancak gözlemlediğim bir hadise daha var. Farklı bir çam türü var.Adını bilmiyorum ancak çok ince damlalar şeklinde altına bir çeşit reçine yağdırıyor.İlk seferinde eyvah araba gitti demiştim.Çamın yapışkan reçinesi gibi değilmiş.En ufak bir suda dağılıyor.bu reçine arabayı en kalite ciladan daha parlatıyor.Citroen varken de buna şahit olmuştum. Bu da benim tecrübelerim...
  • Sanırım faydası var. Kendi aracımda faydasını gördüğümü söyleyebilirim. İzmir de bazen 3 ay yıkatmadığım zamanlar oldu 4 yılda toplam 15 kez ancak yıkatmışımdır. Yaşıtlarının yanında aracın boyası gözle görünür bir şekilde daha iyi diyebilirim. Bu arada bir artısı daha kuş pislikleri tozlu araçta iz bırakmıyor.
  • Toz ne kadar yarar saglar bilmiyorum ama aracinizi ne kadar az yikatrsaniz o kadar iyi bunu bi kenara yazin.

    Siyah bir otomobil aldim 2012 yili basinda bayiden gicir gicir aldim alir almaz istisnasz haftada 2-3 kez benzinlikerdeki köpklü yikamalarda yikatmaya basladim artik arabanin rengi puslanmaya baslamisti ve bez ciziklerim alip yurumustu.

    Sonra gidip boya koruma yaptrdim bu seferde polisaj makinalarinin izleri kaldi arac uzerinde ama artik cilali oto sampuani ile ayda en cok 3 kez yikiyorum boya eskisinden daha canli daha az zarar göryor diyebilrim. Varsin kirli kalsin sorun yok :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Toz sadece güneşten değil nazardan da korur.

    Begendim sözü
  • arkadaşların geneli yıkamama taraftarı sanırsam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.