Şimdi Ara

Mezuna kalanlar bakarmısınız bi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hiç olumlu tepki almadım otur çalış az kaldı dediler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cetger


    quote:

    Orijinalden alıntı: Selenimm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cetger

    beyler mezuna kalmaya sınav sonrası karar verdim. Çalışmaya çalıştımda olmadı 73 kdaydım 20 gerekiyordu. Neyse saldım komple hiç sıkıntı olmadıda. Dershanenin son günü gittim helalleşelim diye(1.5 ay hiç gitmedim) bi baktım sıralara çok kötü oldum be. Karda kışta sıcakta sırf 3-5 soru çözdürmek için gittim. 40 dk ders için gittim. ne bileyim ya bu yıl gitmeye hazırlamıştım kendimi. Bizimkilerin haberi var. şimdilik bişey demiyolar. Bugün mat1 çalışır gibi oldum ama çok saçma geliyor. Çok iğrenç bi durum. 2 yıldır çok sıkıldım cidden. Seneye dershane yok kafama göre münferit takılcam bakalım ya ne olacaksa artık.. Hepinize kolay gelsin çok sıkıcı bi durum cidden

    Bence dersaneye gitmelisin ya en azından küçük bi yere . Çünkü boş kalınca ders çalışmak sıkıntı olabilir.ama konuların tam ise tabi bilemem.

    ben o tempoyu kaldıramam bir daha. 5 tane mat1 5 tane geo konum eksiktir onlar için 7 8 ay mat1/geometri dersi görmek zaman kaybı gibi geliyor. Benim türkçe dil bilgisi ve coğrafyam eksik türkçe 23.5 sosyal 21.5 yaptım sınavda. Mat dediğim gibi 5 6 konu, geometri 4 5 konu, fizikten dalgalar ve elektrik,kimya eksik yok, biyolojide 7 8 konu. Sırf bunlar için dershaneye gitmek zaman kaybı.

    Düşünüyorum gitsem hafta içi sabahın köründe git uykulu uykulu ders dinle eve gel uyu yada arkadaşlarla gez her türlü akşamı bulur. Akşam otursam 1 saat çözsem sıkılırım. Ha dershane olmaz kalkarım adam gibi eksik olan konuyu açarım netten dergiden konu anlatımdan bakarım sorumu çözerim mis gibi

    Lysden sonra ygsyi 1 aya konu eksiklerini kapatıp lysye başlarım. Ygs 20 k olsam iyidir. Sağlam bi lys ile çok ileri çekilebilir. Dershane ve okul yokken. Spor ingilizce bilgisayar vs herşeye zaman ayırabilirim hem motivasyon yüksek olur. Bilmiyorum herkes dershaneye git diyorda dershanenin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
    Not:Çözümlü soru bankası kaynak arıyorum şöyle en zorundan bilen yazarsa sevinirim


    Ben ygsden sonra dersaneyi bıraktım.hala biraz umudum vardı en azından 30 bine çekme şansım vardı çok kasarak. Neyse kendi kendime çalıştım falan fizikten elektrikten özel ders aldım sonra baktım olmayacak konuları yetiştiremeyeceğimi anladım tek başıma ve 1 aydır bıraktım çalışmayı kesin seneye artık. Yani ben tek başıma yapamadım ama bu yıl dersaneyle de yapamadım çünkü ben lysden çok ygsye önem vermiştim. Lys çok fazla birikmişti yani. Ama seneye dersaneye gidersem iyi bi yer de olursa kesinlikle çalışacağıma inanıyorum,evde boş boş yapamam kendimi biliyorum.siz de o zaman eksik konularınıza özel ders alın derim faydası olur.
    Kitap olarak körfezi biliyorum ama çok zor değil içeriği .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence kendine 3 hafta tatil ver sonra günde 3 saat çalış. Yazın YGS'nin tamamını bitirmen lazım. Sezon başladığında sen sadece YGS'den deneme çözmelisin. Günde 1 tane YGS denemesi çözersin. Sezon boyuda LYS çalıştın mı tamamdır. Gelsin diş hekimliği
  • Beyler bende mezuna kalıcam ama dershaneye gitmek istiyorum.

    -Ankara'da hangi dershane sizce ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cann_oguzz

    Bence kendine 3 hafta tatil ver sonra günde 3 saat çalış. Yazın YGS'nin tamamını bitirmen lazım. Sezon başladığında sen sadece YGS'den deneme çözmelisin. Günde 1 tane YGS denemesi çözersin. Sezon boyuda LYS çalıştın mı tamamdır. Gelsin diş hekimliği

    Ygs sosyal hariç ygs'm bitmiş durumda zaten. Ben lys çalışmayı düşünüyorum aslında,, dersanede de ygsyi hatırlamış olurum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardım etsin ya benim de olmayacak gibi bu sene.Ama aileme söyleyemiyorum babam falan çok üzülür adam.Her an dua ediyorum Allah ım kendim için değil babam üzülmesin diye sadece biraz yüksek puan alsam yeter.Adam çok önem veriyor.Bu sene çalıştığımı görmedikçe yüzüme bile bakmadı.sınavdan sonra ne olacak kim bilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsntrk

    Beyler bende mezuna kalıcam ama dershaneye gitmek istiyorum.

    -Ankara'da hangi dershane sizce ?

    Bu yıl hangi dersaneye gitmiştin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • temmuzun başında başlıcam. sınav son iki ayda kazanılır, hızlı giden atın ... seyrek düşer, hızlı başlayan yorulur falan filan bırak bunları. hedefin yüksek ise ki mezuna kalıyorsan yüksek olsun bence hem erken başla hem de temponu gün be gün arttır. neden illa yorulasın? zaten mezuna kalmışsın bir yerde bi hata yapmışsın. belki zamanı iyi ayarlayamadın belki konuların yetişmedi. bu sene aynı hatayı yapmamak lazım. en iyi şekilde en iyi zamanda başlayıp herkesin ders çalışmaya yeni başladığı dönemde senin konuların belini kırmış olman lazım. bu sistemde acımasız, istikrarlı ve planlı olan kazanıyor valla. bir şeyleri hedefliyorsak bazı yerlerden fedakarlık etmeliyiz.
  • gençler pes etmeyin yapabildiğinizi yapın eğer istediğiniz olmazsa dershane fiyatıda puana göre düşer. eğer mezuna kalırsanız gideceğiniz dershane rehberliğini sorun ilk ,sonra hocaları sorun vereceği yayınları ,sizin durumunuzdakiler ne olmus , yurt programı var mı yok mu , olabiliyosa 12 lerle birlikte yazılın mezunların %75 yatar oda sizi etkiler ders dinletmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 40hakan

    gençler pes etmeyin yapabildiğinizi yapın eğer istediğiniz olmazsa dershane fiyatıda puana göre düşer. eğer mezuna kalırsanız gideceğiniz dershane rehberliğini sorun ilk ,sonra hocaları sorun vereceği yayınları ,sizin durumunuzdakiler ne olmus , yurt programı var mı yok mu , olabiliyosa 12 lerle birlikte yazılın mezunların %75 yatar oda sizi etkiler ders dinletmez.

    Dersanye yazılırken bu seneki puanımız önemli yani ben pek bir şey yapmıcam bu yıl hatta girmemeyi düşünüyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selenimm -- 10 Haziran 2013; 21:56:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalıcam ve 1 Temmuz gibi başlarım çalışmaya.Dershaneye kesin gitmelisin ve iyi bi sınıfa girersem çok iyi olucak çünkü derslere hep bölüm başkanı giriyo ve bizim bölüm başkanlarının hepsi finalin kitaplarını yazan hocalar.Murat Gençoğlu,Ahmet Boz,Ahmet Aydoğan,Hüseyin Tokuşoğlu,Turan Çelik.Hepsi tecrübeli hocalar ve sınıfta dinlemeyen öğrenciler olursa kafan çok bozulur.Bunun için çalışmaya erken başla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legen wait for it dary

    dershaneye gitmeyin.

    +111
    şimdi gideceksiniz, "şu konuyu bitirelim, şu gün şu konuya kadar gelelim" diye tutturacaklar. ben bile bu sene 12nci sınıf ve konuların %90ı eksik haldeyken tek tük bildiğim konuları dinlemek eziyet gibi geldi, bir de konuların %90ını bilirken tekrar gidip dinlemek nasıl bir para ve vakit kaybıdır...
  • hedefin 50k ve daha yukarısı ise hiçyazın elleme dershaneyle başlarsın.
    hedefin 30k ise dershane başlamadan 1 ay önce (eylül) başla
    hedefin 15 ise ağustosta başla
    hedefin derece yapmak ise durduğun kabahat hemen başla
  • ben de mezuna kalanlardanım. ilk defa hayatımda bir sene okulsuz geçecek. arkadaşlarım gidecek muhtemelen, sap gibi kalacağım. 45k geldi sıralamam. doğru dürüst çalışmadım. ygs den sonra sıralamayı görünce de lys yi bıraktım. bu sene adam akıllı başlayacağım. yazın adam akıllı birkaç konuyu kendim aradan çıkaracağım. benden size tavsiye. bazı şeyleri dersaneye bırakmayın sakın. kendiniz önceden bir halledin. şahsen ben yazın en azından trigonometri, türev, integral bitirmeyi düşünüyorum matematikten. bazen de biyolojiden tekrar edip test çözmeyi. yazı çok sıkı geçirmeyi düşünmeyin derim. hepten boş geçirmeyin fakat kendinizi çok sıkarsanız seneye yorgun başalrsınız. seneye dinç başlayın ki sene başından itibaren günde 400-500 soru gidin hep.




  • dershane önermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 12 Haziran 2013; 19:57:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.