Şimdi Ara

AB, roaming ücretlerinin kaldırılması için konusunu tartışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Ziyaret ettiğiniz ülkede bulunan anlaşmalı operatörlerin kapsama alanına geçiş yaptığınız ve belirli bir tarifeden faturalandırıldığınız roaming sistemi yüksek bedeller talep etmesi nedeniyle turistlerin en çok çekindiği konuların başında geliyor. Avrupa Birliği'nde roaming kullanım ücretleri son dönemde tartışmaların odağı oldu.




    AB komiseri Neelie Kroes, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Avrupa'da mobil roaming sisteminin sona erdirilmesi için çağrıda bulundu. Kroes, 2014 ortalarında Avrupa çapında tek bir telekomünikasyon düzenlemesi yapılması için parlamentonun kendisine acil destek vermesini istedi. 




    Kroes, AB vatandaşlarının beklentilerini karşılayabilmek için dijital kurallar yapmaları gerektiğini belirtti. Kroes ayrıca siber suçlar ve diğer tehditler konusunda da gerçek tedbirler almak zorunda olduklarını dile getirdi. Kroes, bunun ekonomik açıdan da iyi olacağını ve konunun sayılarla değil insanlarla ilgili olduğunu ifade etti.




    Genç nüfusun devamlı internete bağlı kalmaya önem verdiğine inanan Kroes, dijital güçlü bir ekonomiye ihtiyaçları olduğunu ve böylece işsizlik sorunu ile baş edebileceklerini sözlerine ekledi. 

     




  • Asıl roaming fiyat farkı kaldırılırsa siber suçların yolu açılır. :D Adam Fransa hattını Polonya'da kullanarak suç işler, sonra AB ayıklasın pirincin taşını. :D
    Ayrıca roaming turistin gittiği ülkenin hatlarından birini alarak o ülkeye katma değer sağlıyor. Mesela askerdeyken beni sadece Turkcell hatla arıyordu turistler vs. yabancılar. Yabancı numara ile başı sıkışıp arayan olmadı. Bu AB uygulaması yürürlüğe girse mesela, bir daha o ülkenin hattını alır mı adamlar.
    Tabi 2008'de aldığı hat kontör yüklemedi diye 2013'e kadar kapandı diye şikayet edip Turkcell'e dava açmak isteyen turistler de arıyordu. :D
  • Pc kullanmayı bilmeyen bile skype kullanmayı öğrenmiş !
    bu açıdan sıkıntı yok :D

  • "AB, roaming ücretlerinin kaldırılması için konusunu tartışıyor" nasıl bir cümledir. Hemde başlıkta.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    AB, roaming ücretlerinin kaldırılması için konusunu tartışıyor nasıl bir cümledir. Hemde başlıkta.


    Teknik olarak sorun yok. Roaming ücretlerinin kaldırılması için roaming ücretlerinin konusunu tartışıyor. "Roaming ücreterinin" kısmını iki kez yazmaya gerek yok. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.