Şimdi Ara

Sundar Pichai : Kullanıcı sayısı arttığında Windows Phone ve BlackBerry için uygulama geliştireceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Google kendi mobil işletim sistemi Android ve ayrıca iOS için başarılı ve popüler bir çok uygulamayı indirmeye sunmuş durumda. Ancak Windows Phone ve BlackBerry için aynı durum sözkonusu değil.




    Cihaz toplamı yaklaşık 2 milyara doğru giden Android ve iOS işletim sistemi Google'ın da en önemli reklam kaynağını oluşturuyor. Uygulama içi reklamlar, tarayıcı içi reklamlar ve stok tarayıcıların varsayılan arama motoru seçimleri bunda en büyük etken. 




    Google uzun süredir Windows Phone ve BlackBerry için zengin uygulamalar geliştirmemesi nedeniyle eleştiriliyordu. Android ekibinin lideri Sundar Pichai bir röportajda eleştirileri yanıtladı.




    Google Play Music All Access adlı hizmetin ayrı bir uygulama olarak iOS'a geleceğini müjdeleyen Pichai, WP ve BB konusunda ise eğer kullanıcınız yoksa uygulamaları da alamazasınız şeklinde bir açıklama yaptı.




    Google'ın DNA'sının evrensel olarak erişilebilir olmak olduğunu belirten Pichai, dünyada akıllı telefonu olmayan 5 milyar insana erişmeyi çok önemsediklerini vurguladı. Pichai, WP ve BB platformlarının kullanıcı sayılarını artırdıkları takdirde uygulama geliştireceklerini dile getirdi. Pichai şu anda HTML5 tabanlı web uygulamalarının yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.




    Bu açıdan Google'ın bir süre daha WP ve BB platformlarına ağırlık vermeyeceği anlaşılıyor. Ancak Google'ın kullanıcı sayısındaki ölçüsünün ne olduğu belirsiz.

     




  • Windows Phonena yeni uygulamalar gelmesi iyi olur.

  • "ARTTIĞINDA"

    O zamana kadar da it ürür, Android alır yürür...

  • Tamamen haksız rekabet uygulanıyor. WP, Google tekelini tehlikeye düşürecek bir sistem olduğu için Google ağırdan alıyor. İşin özeti bu.

    Yoksa 16 milyona yakın WP kullanıcısı var, sayı saymayı bilmiyor değildir kendileri.

  • Kısa ve net çokta tınn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyaset böyle bir şey. Uygulama geliştirmek böyle bir firma için ne kadar zor olabilir ki? Senin boş bıraktığın yerleri Microsoft çok rahat doldurur. Youtube da göründü zaten.



    dahası zaten wp kullanıcı zaten Google ürünlerine ihtiyaç duymuyor. Açıkçası benim açımdan Google olsa da olur olmasa da olur

  • wp icin gelistirirler ama bb icin bilemiyorum.rekabet olabilir ama sozkonusu amerika olunca bir noktada birlesirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Siyaset böyle bir şey. Uygulama geliştirmek böyle bir firma için ne kadar zor olabilir ki? Senin boş bıraktığın yerleri Microsoft çok rahat doldurur. Youtube da göründü zaten.dahası zaten wp kullanıcı zaten Google ürünlerine ihtiyaç duymuyor. Açıkçası benim açımdan Google olsa da olur olmasa da olur


    Aynen öyle, Bing ve Yandex' in de artık Türkiye desteği var. Yerel arama yapabiliyoruz. Yandex' in haritaları (panorama view) zaten tartışılmaz. Google kutuplara, ormanlara bile Street view' ı götürürken Türkiye' ye tenezzül bile etmedi. Emin olun kendisi kaybedecek.

  • İlk defa windows canavar rolünden masum rolüne bürünmeye başladı :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrRain

    Tamamen haksız rekabet uygulanıyor. WP, Google tekelini tehlikeye düşürecek bir sistem olduğu için Google ağırdan alıyor. İşin özeti bu. Yoksa 16 milyona yakın WP kullanıcısı var, sayı saymayı bilmiyor değildir kendileri.


    Haksız rekabet derken? Kendi ürünü ve kendi stratejisini uyguluyor.
    Nasıl IOS'u görmezden gelmedi, Windows Phone büyüyünce onu da görmezden gelmeyecektir.

    Bu arada bir arkadaş 16 milyon demiş. 16 milyon büyük bir rakam değil samsung'un tek bir modeli bile 1-2 ayda bu rakama ulaşıyor kaldı ki siz ekosistemden bahsediyorsunuz.

  • valla google reklamlarınıda alsın gitsin çokta koymaz.ama zaten büyük bir platform karşısında sessiz kalacak değil ya.önemli olan platformlara değer vermek.yoksa kullanıcı sayısı=para olarak baktığını biliyoruz google.

  • Yapma bunu Google
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.