Şimdi Ara

ABD Deniz Kuvvetleri, sualtı mayınlarını bulmak için insansız araçlar kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • ABD Deniz Kuvvetleri, sualtı mayınlarını bulmak için insansız araçlar kullanacak








    Gemiler ya da denizaltılar için büyük tehlike oluşturan sualtı mayınlarının yerlerinin tespit edilmesi için önümüzdeki dönemde artık insansız araçlardan yararlanılacak.




    1970'li yıllardan beri ABD Deniz Kuvvetleri tarafından sualtı mayınlarının tespiti amacıyla kullanılan MH-53 Sea Dragon helikopter modelinin 2017 yılında emekliye ayrılacak olması nedeniyle donanma, bu görev için ufak boyutlu insansız tekeneler kullanmaya başlayacak. Resmi olarak "Unmanned Surface Vehicles / İnsansız Yüzey Aracı" olarak kategorize edilen araçlar, üzerinde yer alan sonar ve manyetik sensörler sayesinde su altında yer alan mayınları tespit edebilecek ve diğer deniz araçlarını konu hakkında uyarabilecek. Büyük savaş gemilerinin içerisinde yer alması beklenen bu araçlar, tehlikeli durumlarda ana gemiyi büyük sorunlardan kurtarmış olacak.

     

    Aynı zamanda Knifefish ismine sahip düşük frekanslı geniş bant su altı insansız mayın arama aracını da geliştiren donanma, genel olarak 2017 yılı içerisinde su altı mayın arama/tarama faaliyetlerini insansız araçlar üzerine aktaracak.

     


     ABD Deniz Kuvvetleri, sualtı mayınlarını bulmak için insansız araçlar kullanacak

     



  • Teknoloji önce askeri amaçlarla geliştiriliyor daha sonra sivilleştiriliyor. Belki ileri ki dönemlerde bakkala ekmek almaya insansın bir hava aracı gibi bir şey göndeririz belli mi olur :))
  • Torpidoya benziyor.

  • Öncelikle çevirmişsiniz ama eksik çevirmişsiniz. Aslında buna karar vermiş değiller. Adamların asıl derdi insansız sualtı vasıtaları ki bütün dünyada yeni eğilim bu yönde. Ayrıca adamların asıl projesi LCS (Littoral Combat Ship). Biraz o konuları karıştırın bence. Bu çok yavan olmuş :))

  • Kategorize edilen yerine sınıflandırılan denilse nasıl olur?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.