Şimdi Ara

Laptop Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dün fan tozlandığı için fanı söküp temizledim. Ancak sıcaklıkta problem yaşadım. Önceki macunun bir kalıntısını çıkartamadığım için resimde kırmızı yuvarlak ile belirttiğim kısımları en ince zımpara ile zımparaladım [Resim 1]. Bakır olan kısım termal macun değen kısım. Acaba hata mı ettim [Resim temsilidir] Ve tekrar termal macun sürdüm biraz fark etti ancak halen oldukça yüksek. İnternnete gezinirken 50 derecelerde seyrediyor. Battlefield 3 Multiplayer girince önceden 68-70 derece görüyordum şimdi işlemciler 80 -75 arası gidip geliyor. Termal macun bilindik bir marka değil Necip Computer adı bilinmeye birşey resimdeki gibi [Resim 2] Ancak daha öncelerde bu macun ile dediğim gibi BF3 de 68-70 arası ısı değeri alıyordum acaba 6 -7 ay oldu macun bozulmuş olabilir mi ? Termal macunu değiştirsem faydası olurmu ?

    Termal Macun olarak şu üçü arasında kaldım :

    1.http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-htk-002-u1-gp-htk-002-high-performance-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=26302

    2.http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=900100148

    3.http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-00028-tg2-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=41599
    ________________________________________________________________________

    [RESİM 1]

     Laptop Sıcaklık Sorunu


    [RESİM 2]
     Laptop Sıcaklık Sorunu


    [RESİM 3]
     Laptop Sıcaklık Sorunu


    Benim korkum fanın bakırı zımparalamakta büyük hata yapmış olmam Sizce bunu zararı var mıdır ?

    ________________________________________________________________________

    Ve Battlefield 3 Oynarken Bazı Sıcaklık Değerleri :

    İşlemci

     Laptop Sıcaklık Sorunu


     Laptop Sıcaklık Sorunu


    Ekran Kartı

     Laptop Sıcaklık Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-47AAD4ED-2 -- 31 Mayıs 2013; 14:53:47 >







  • Merhaba,
    bir hata yapıp yapmadığınızı siz daha iyi biliyor olmalısınız çünkü buradan durumu ayrıntılı olarka görmek oldukça zor olacaktır, ancak yinede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Terman macunlar konusunda pek bir bilgim olmasada bozulduklarını sanmıyorum . Yinede daha kaliteli bir macun ile kullanmanızda yarar olduğunu düşünekteyim. Öncesinde eğer bilgisaayrınz ile gelen yazılım içerisinde mevcut ise bu yazılım ila veye internette bulunan ücretsiz yazılımlar ile işlemci fanınızın dönüş hızlarını test ediniz. (bu imkanınız yoksa biosdanda görmeniz mümkün olacaktır). Bu değerleride iletip bilgisayarınızı ne kadar süredir günde kaç saat süre ile kullandığınız gibi bilgileride iletirseniz çok daha fazla yardımcı olma şansı bulabileceğinizi düşünmekteyim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    NOT: Şahsi düşüncem coolermasterın bir an evvel power ve başkacana abidik gubudik işlerden elini ayağını çekip kasa imalatına geri dönmesi yönünde olacaktır . Zira en iyi şekilde yaptıkları tek işin bu olduğunu düşünmekteyim.

    NOT2: Bütün bunlara rağmen bilgisayarınızında bir makina olduğunu unutmayıp zaman içerisinde belirli performans düşüşlerine uğrayacağını, sıcaklık değerlerinin yaz - kış, bulunulan ortam gibi etkenler ile değişiklik göstereceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 1 Haziran 2013; 2:22:26 >




  • hocam zımparayı sert bir şekilde yaptıysan bakırı inceltmiş olabilirsin.
    veya dediğin gibi aldıgın macun kalitesiz de olabilir veya yeteri kadar sürmemiş de olabilirsin.

    Ayrıca yukarda Dopac34 arkadaşımızın verdiği önemli bilgileri uygularken ek olarak işlemcinin normal şartlarda ne kadar ısınması gerektiğini de araştırıp sendeki değerlerin normal mi anormal mi oldugunu görebilirsin.

    Masaüstü bilgisayarlarda 120 dereceye kadar ısındığını biliyorum ama laptop larda bu değer nedir bilmiyorum.

    ha birde montaj sırasında fanı tam oturtmamış da olabilirsin üstüne.
  • mutluttr kullanıcısına yanıt
    Soruyu soran sanıyorum ki ya laf olsun diye sormuş yada problemi çoktan çözmüş buraya bunuda yazdığını unutmuş. Ama ilgili bilgileriniz v ede benide haberdar ettiğiniz için teşekkürler, iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.