Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ertac009 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Öncelikle hangi sigorta şirketi ve 25 gündür acenteniz hiç müdahil oldu mu konuya?
  • Ertac009 E kullanıcısına yanıt
    bu kadar olay olurken acenteniz müdahil olmadı mı konuya?
  • Herşey kasko yaptıncaya kadar ..1 haftalık onarım 1 ayda .benim seçmediğim tamircide işlem görüyor ki kendileri de seçmedi çekici hatasıymış. mail attım..bana güven verecek içimi rahatlacak örnek .aracınızı bağımsız bir firma denetimi yapılacaktır ..gerekli işçilik ve kontroller tarafımızdan yapılıp teslim edilecektir gibi .yok kardeşim ben ararsam cevap veriyorlar..birisi diyemiyor yani merak etmeyin biz işimizin arkasındayız..diyemiyor.acenta yı aradım ilgilenicem dediler hala bekliyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginiz için teşekkür ediyorum.sormuş olduğum soruların cevabını tam alamadım.kaskonun poliçedeki kurallara riayet etmemesi 12.madde müşteri istediği yere tamir ettirebilir ve bu hak bana verilmiş lakin kasko çelicisi yanlış bir yere bırakarak bu hakkı benden alıyor. Bu sözleşme maddelerine uymamalarının bir yaptırımı olabilirmi ? Dediğim gibi aracıma yapılan işlemleri yetkisiz bir tamirci yapıyor..ve 1 haftalık işi 1 ay dır sallayarak beni mağdur ediyor .parasıyla rezil olmak bu olsa gerek..iyi çalışmalar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ertac009 E kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,


    İsim benzerliği kabul edilemez.Burada hata kasko firmasında değil çekici firmasında.

    Çekici firmasından manevi tazminat alabilrisiniz.Bir avukata başvurmanız yeterlidir.
  • Merhaba arkadaslar.hdi sigortadan daha önce ağır hasarlı olan aracımı kasko yaptırdım.pert kasko isimli poliçesinden satın aldım.bu poliçede tam hasar halinde piyasa rayiç değerinin yüzde 70 i ödenir diye bir ibare var.normal hasarlarda da aracımı anlaşmalı özel serviste yaptırma şartı var.aracım 2013 facelift bmw x6 40d .bu aracın sigorta birliğindeki rayiç değeri 477 bin tl ve piyasasıda yaklaşık 420 bin tl civarı.ve ben bu aracın kaskosu için hdi sigortaya 15 bin tl ödedim.ne yaZikki yaklaşık 40 gün once bir kaza yaşadım ve araç çekiciyle bir servise çekildi.hasar ihbarı yapıldı ve işlemler başladı.bu arada işim nedeniyle doğuda olduğumdan araçta burada ve buradaki bir hdi acentasındab sigorta yapıldı.eruzumdan gorevlendirilen exper tahmini bir hasar tespiti yaparak yaklaşık yuzbin tk bir hasar belirledi ancak bunu araç yapımı sırasında artabileceğini belirterek sigorta firmasına gonderdi ilk günlerde.ından sonra beklemeye başladık ve yaklaşık ihbardan 15 gun sonra bir sovtaj firması beni aradı ve hdi sigortanınaracı kendişerine yonlendirdiğini ve aracın pert olacagını soyledi.aracın fiyatını sorup size dönüş yapacağiz diyerek kapattı.bir dahada dönüş yapan olmadı.bulunduğum bölgede ki anlaşmalı servislerlede görüşerek aracı yaptırmak için araştırma yapan sigorta firması fiyatın pahalıya çıkacağını görüncede bir sonuç cıkmadan yaklasık 45 gunder beni bekletti.ve nihayetinde bugun hasar takipçimizi arayarak pert edilirse teklifimiz 195 bin tl eğer kabul etmesseniz aracı istanbulda bir tamirciye 65 bin tl ye yaptırabileceklerini belirten bir teklif sunmuşlar.

    Şimdi aracımın hasarsız piyasası yaklaşık 400 bin ve hasar kayıtlı olanlarıda yaklaşık 280-320 bin arasında iken ve poliçedede hasar kayıtsız aracın piyasa rayiç bedelinin . Yüzde yetmişi odenir diye belirtilmişken bu fiyatı nerelerinden çıkarıyorlar

    Ayrıca aracımı bulunduğum bölgede istedikleri fiyata yaptıracak anlaşmalı özel servis bulamadaıkları için ki anlaşmalı özel servisleri var bu aracı benim bulınduğum ve kaza yaptığım şehirden bin km uzakta bir şehiree götürüp tamir etmeye hakları varmı ?

    Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi ve yardım alabilirsem sevnirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alkanahmet A kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

    anlaşmanıza göre evet yapabilirler, siz poliçe tanzim edilirken anlaşmalı özel servis şartını kabul ediyorsunuz. Aranızda anlaşma tanzim ediyorsunuz, aracı illa ki sigortalının ikamet şehrinde yada kazanın yapıldığı şehrin sınırları dahili içerisinde onarımı yaptırılır diye bir bağlayıcı madde yoksa yapabilirler.

    size teklif edilen 195 Bin TL'yi şöyle hesaplıyorlar, aracı hasarlı haline satışa çıkartıp teklif topluyorlar demek ki en fazla 130.000 TL teklif almışlar, 65.000 TL'de kendi kasasından ekliyor 195.000 TL tutuyor. Sizin istediğiniz rakam 280 bin TL olsa 130.000 TL üzerine kasasından 150.000 TL eklemesi lazım.

    Yapabileceğiniz 195.000 TL'yi kabul ederken, ''Fazla hakkım saklı kalma şartı ile 195.000 TL'yi kabul ediyorum '' şeklinde imzalayıp parayı alıp akabinde tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz yada, hiç imzalamadan parayı almadan direkt konuyu tahkime taşıyabilirsiniz. Başka bir alternatif yok bu konuda.




  • Merhabalar,

    Cumartesi günü ben cadde üzerinden 4 yola girdim ve diğer araç da sağ taraftan benden biraz sonra geldi ve bana sağ ön ve arka kapıdan çarptı. benim gittiğim yol kesin olarak cadde olarak geçiyor ama diğer tarafın geldiği yol tabelada cadde olarak geçmesine rağmen google maps de sokak olarak geçiyor, çağırılan polis ekibi de tutanağa sokak olarak yazmış.

    kaza tespit tutanağı sorgulama sistemine de aynı şekilde iki harita eklenmiş. (tahminen cadde yazan haritayı karşı taraf ekledi, google maps ekran resmi de eklenmiş)
    bugün 3. gün ve MUTABAKATSIZLIK olarak güncellendi sistemde.

    sağdan gelip bana vuran aracın şoförü aslında hatalı olduğunu, daldığını ve hatta nutku tutulduğu için frene basamadığını söyledi olay yerinde ama tutanağa yazmadı.
    ben de olayın sıcaklığıyla tutanağa ben 4 yola girdikten sonra diğer aracın geldiğini ve frene basmadan bana vurarak durduğunu belirtmedim. o kaza yaptım yazdı bende diğer aracın bana sağ yan taraftan vurduğunu.

    şimdi olayın gerçekleşme anına dair bir video var elimde (her ne kadar benim gelişimi göstermese de) diğer aracın beni görmesine rağmen üzerime sürerek çarptığını gösteriyor, eğer sonuç olumsuz olursa bununla ve diğer bir kaç ekstra resimle başvurmayı düşünüyordum ama
    Mutabakatsızlık sonuçlandıktan sonra bu başvuruyu yapabilir miyim?




  • teko99 kullanıcısına yanıt
    Sadece google maps tarzı haritalara değil, çekilen fotoğraflara da bakarlar ve polis tutanağına da bakıp ona göre karar verirler hocam. Ayrıca şöförlerin ben vurdum, hatalıyım beyanlarına göre değil, trafik kanunlarına göre karar verilir.
    Şirketler kendi arasında karar verememişler, tutanak değerleme komisyonuna düşmüş, 3 kişilik komisyon karar verecek hocam.
    Kendi acenteniz ile iletişime geçip, acentede şirket ile görüşüp videoyu göndersinler şirketin tramer masa yöneticisine.

  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

    Şirket henüz videoyu iletemeden komisyon bu sabah sonucu açıklamış ve beni %100 hatalı buldu.
    Nasıl itiraz edebilirim ya da edebilir miyim?
  • Hocam bende geçen hafta yolda önüme aniden fırlayan köpeğe çarptım, ( hayvan oracıkta can verdi, yolun kenarına almaktan başka birşey yapamadım maalesef) görünürde sadece sis farım ve etrafındaki plastik kırıldı, ama araç gaz yemiyordu,kasko firmami aradım çekici geldi aracı yetkili servise çektiler, eksper gelmiş yaklaşık 11.000 tl masraf çıkmış, tamponda zerre sıkıntı yoktu ama değişim demişler, bir kaç parçayı mini onarıma göndermişler orada yapılırsa fiyat bir miktar düşer dedi servis elemanı, bu çıkardıkları masrafa itiraz edebiliyor muyuz? bana ikame araç verdiler 7 günlük fakat daha aracımın tamiri başlamadı, bu süre uzatılabilir mı? Son olarak tek taraflı kazada bende değer kaybı alabilirmiyim, araç 2017 model 20binde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut3232 -- 23 Kasım 2018; 19:55:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teko99 kullanıcısına yanıt
    gün içerisinde telefonda detaylı bilgilendirme yapılmıştır.
  • Hocam merhaba aracımla geçirdiğim kaza sonucu eksper %50 %50 suç oranı belirledi. Kendi aracımın masrafının yarısını ödeyeceğim ancak şöyle bir muallak var. Servis işlemi yapıp bittikten sonra mı ücret ortaya çıkacak anlamadım.

    Aracım 3 yaş ve üzeri olduğu için 2012 model orjinal parça kullanım zorunluluğu yokmuş. Ancak ben yinede orjinal parça kullanmak istiyorum. Aradaki farkı kendim cebimden ödeyeceğimi kabul ediyorum ancak muadil parçalarla yapıldığında örneğin işçilik dahil 2000 tl tutuyorsa bunu sigorta şirketinin kendi sisteminde değerlendirip muadil parçalarla masrafı 1500 tl olarak çıkarıp benim yaptırdığım fiyatın altında ödeme yapması gibi bir durum olduğu söylendi.

    Tam olarak öğrenmek istediğim %50 kusurumla ben aracımı muadil parçayla yaptırdığımda bu sigorta şirketi bana yok biz size o parçaları daha uyguna bulabilirdik ödememiz şu kadar olacak mı diyecek? Yada sigorta şirketi ödemeyi kabul ettikten sonra mı ben aracımı yaptıracağım süreç nasıl ilerleyecek? İyice kafam karışmış durumda yardımcı olabilir misiniz?




  • Selamün aleyküm arkadaşlar. Yaklaşık bir hafta önce kaza yaptım. Kazada aracın tamponunda küçük bi delik var ayrıca sol far kırıldı ve kaput eğildi. Şimdi arkadaşlar usta araca on bin lira masraf çıkarmış fakat kasko şirketi kabul etmemiş ve aracı perte çıkarmış. Şimdi ben pert tekliflerini kabul etmek istemiyorum çünkü çok düşük bir rakam önerdiler. Ayrıca aracın şuanda bulınduğu ustayıda değiştirmek istiyorum. Daha sigortadan haber gelmeden adam aracımı sökmüş kafasına göre. Ben kendi tanıdığım bir ustaya aracımı çektirsem ve yaptırsam faturasınıda kasko şirketine versem karşılar mı? 5bin lirayı geçmiyecek bir kaza için 10 bin lira çok fazla. Benim kendi ustam 4bin liraya yapacağını söyledi. Lütfen bana yol gösterir misiniz? Şimdiden yol gösterenlerden Allah razı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetboi13 -- 3 Aralık 2018; 19:20:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetboi13 V kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Acenteniz ile görüşün onlarda eksper ve şirket ile iletişime geçsinler, söyledikleriniz şirketinde işine gelir, kasasından daha az para çıkar çünkü.
  • İyi geceler.hocam 30 kasım tarihinde çevre yolu üzerinde giderken bir aracın geri gelmesi sonucu kazaya karistim ve aracı yetkili servise bıraktım.pazartesi günü gelen eksper arkadaşın servise söylediğine göre aracın ön tamponu daha önce tramer yada Hasar kaydı olmadan keyfi şahıs tarafından onarım gördüğü için kasko şirketinin değişmesi gereken tampon bedelinin yüzde 50 ye yakın kısmını benden isteyebileceği söylendi. Bu tampon tamiratini ben gerceklestirmedim ve yaklaşık aracı 3 ay önce aldım.kasko policemin tüm maddelerini inceledigim halde buna dayanak gosterebilecekleri bir neden goremedigimi kasko şirketini arayarak bildirdim.kasko şirketinden bana yapılan bilgilendirme de ise böyle bir rapor girişinin yapılmadığı ve onların da böyle bir istekte bulunmadığı söylendi. Şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor hocam. Lütfen pm den telefon numaranızı verirseniz sizinle görüşmek isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gnyskr85 G kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam yazdım.
  • Merhaba araştırdım ama işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız sevinirim temmuz ayında kaza yaptım aracı tamirciye bıraktım eksper gelip kontrol etmiş rapor tutulmuş tamam sorun yok kusurlu taraf ben belirlenince tamirci fazla para çıkarınca ortaya bende aracı ordan aldım sanayide kaportacıda motorcuda ayrı ayrı yerde yaptırdım kendi cebimden karşıladım. Trimere baktım geçen 10500 tl hasar kaydı çıkıyor eksper raporunda tüm parçalar değişmiş görünüyor halbuki sadece boyandı değiştirmedim. Bunu duzeltebilirmiyim ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkanozbey V kullanıcısına yanıt
    Hangi poliçeden işlem yaptıysa o acenteyi arayıp durumu anlatın onlar şirkete yazacak şirkette tramere yazacak yanlışlığı düzeltirler. Yada direk tramere sbm üzerinden başvurun internetten sbm de ilgili şirkete sorucak böyle bir şikayet var işin doğrusu nedir diye şirketten gelen bilgiye göre düzeltme yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PowerShot58 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.



    Orijinal parça isterseniz işçilik tutarı etklenmez. Bu ayrı belirlenir.



    Parçaları daha ucuza bulur diyemezler parçaları servisiniz bulur , ekspere fiyatı iletir. Eksper onar. Onamazsa kendisi sipariş verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.