Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabela yanlış koyulsa bile karşı tarafın buna dikkat etmesi gerekmiyor mu ? 100% bana çıkması normal bi durum değil.
  • [Dmry] [ kullanıcısına yanıt
    yüklediğiniz 2 foto arasında uyumsuzluk var, 1.fotoda gündüz ve 2 tabela var biri üçgen dikkat levhası diğeri yön tabelası,

    2.akşam karanlıkta çekilen fotoda yön tabelası yok sadece üçgen levha var sanırım bende yanlış görmüş olabilirim.
  • Gündüz olan fotoğraf google map üzerinden aldım. Mart 2018'in görüntüsü :) Güzergahları çizmek için kullandım. Ama kaza günü çekilen resim gece olan.
  • Merhabalar sormak istediğim bir sorum var aracımı sigortalı bir otoparka bırakıyorum otoparkta çalışan sigortalı personel aracımı duvara çarpıyor ve aracımda madddi hasar meydana geliyor 7.100 tl civarında yetkili servise aracımı götürdüm yetkili servis otoparkın sigorta poliçesinden dosya açtı daha sonrasında otoparkın sigorta şirketi bu dosyayı iptal etti 'üçüncü şahis mali sorumluluk' buna benzer birşey söyledir şimdi servis diyorki sizin kaskonuz üzerinden dosya açıp araç o şekilde yapılacak daha sonra kasko şirketi karşı taraftan bunu rücu edecek yada biz arabayı yapıcaz ücretini nakit alıp siz sigorta şirketinden ödemeyi alıcaksınız bunlardan hangisini yaptırmam daha sağlıklı olur? Gerçekten kasko karşı taraftan bunu rücu edebilirmi kamera kayıtları ve polis tutanağı var herşey belli otoparkın sigortası bunu karşılar mı yani rücu edermi exper neye göre karşı tarafı kusurlu bulur benim kaskom bozulur diye endişe ediyorum.
    Son olarakta otoparkın sigorta acentesi beni aradı ve dediki servis dosya açarken yanlış bir ibare kullandığı için dosya kapatılmış biz dosyayı tekrardan buradan açıp size dosya numarasını vereceğiz sizde servise iletirsiniz ordan takip ederler dedi şimdi nasıl ilerleyecek bu süreç yardımcı olursanız çok sevinirim




  • Başka bir forum başlığına yazdığım aşağıdaki mesajı buraya yazayım dedim; belki konu hakkında bilgi verebilecek bir forumdaş olur burada.

    Kasko sigorta değer kaybını otomatik olarak karşılıyor mu?

    Bana söylenen şu; poliçede değer kaybı klozu otomatik olarak yer almayabilir. Kaza yaptınız; diyelim ki karşı taraf %100 suçlu. Kasko sizin aracınızın onarım masrafını karşılıyor. 2012 senesinde başıma geldi. Aracımın değer kaybını talep edince, “İstinaf Mahkemesi’ne git, avukat tut ve dava aç” dediler.

    Daha sonraki senelerde araç değer kaybını sigorta şirketi vasıtasıyla, İstinaf Mahkemesi’nde dava açmadan mümkün olacağı şeklinde sigorta sisteminde düzenlemeler yapıldığı şeklinde haberler okudum.

    3 ay önce bir tanıdığım kaza yaptı; karşı taraf suçlu. Ona bahsettim. Kasko sigortayı yapan şirkete sordu; “poliçenizde aracınızın değer kaybı için kloz yok” dediler. Buradan anladığım; araç değer kaybını sigorta şirketi vasıtasıyla halletmek her durumda mümkün değil.

    Yine İstinaf Mahkemesi’ne gidip dava mı açmak gerekiyor?

    Bu konuyu aydınlatacak sigorta uzmanı forumdaşlar yorum yaparsa sevinirim. Kazasız sürüşler dilerim. Saygılar, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 11 Ocak 2019; 12:52:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Değer kayıplarını kasko karşılamıyor, karşı tarafın trafik sigortasından talep ediyorsunuz hocam.
    Çok zor bir işlem değil normalde çalıştığınız acentenin sizi yönlendirmesi lazım.
    Kendiniz yapıp avukata vs. para harcamak istemiyorsanız benimle özelden iletişim kurun
    anlatayım size nasıl yapılacağını.

    Bende sigorta acentesi sahibiyim ben kendi müşterimin değer kaybı taleplerini kendilerine bilgilendirme yaptırıp kendilerine yaptırıyorum.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler; özelden mesajınızı da aldım. Şu an ivedi bir aksiyon gerektirecek bir kaza yok. Benim kaza 2012 senesindeydi; tanıdığımın kazası da birkaç ay önce; kendisi araç değer kaybı talebinde bulunmayacağını belirtti. Soruyu sormaktaki amacım güncel prosedür hakkında bilgilenmekti. Artık İstinaf Mahkemelerinde dava açmaya gerek kalmaması sevindirici bir gelişme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Trafik kazası geçirdik, ön kaput hasarlı, sağ çamurluk ve sol çamurluk gitmiş ama airbaglar patlamadı. Servise gitti araba 30 ve 40bin tl masraf çıkardılar ya da pert olarak kasko ne kadarını ödeyebilir? 2 yıl önce aldığım araç fiyatı 60 bin tl di şimdi ki piyasa değeri 90bin tl civarında satılıyor. Kasko perte çıkarırsa ne kadarını verebilir? Karşı tarafda hasarlı (airbaglar açılmış) ve suçlu biziz büyük ihtimal. Bu karşı tarafı kasko mu karşılıyor yoksa zorunlu trafik sigortasımı? Servis bize şunları söyledi yapılması zor gibi dedi ama expertiz size teklif edecek biraz pazarlık yaparsınız onlarla dedi. Paraya hemen hesaba atıyorlarmı anlaşırsak fiyatdan? Kasko:euroko, trafik sigortası:axa



    Bu arada kaza yapan kişi araç sahibi değildi ama bildiğim kadarıyla araç sahibinin kasko ve trafik sigortası yeni araç alımında çok yükselirmi? Kasko 1300tl, sigorta 700tl ödemişiz en son ama araba pert gibi bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha öncede sormustum sanirim gözden kaçtı.Merhabalar. %25 tali kusurlu benim %75 asli kusurlu karşı tarafın olduğu bir kaza sonucu 42 bin lira degerindeki aracım perte ayrildi ve sigortayla 40 bin rayic deger üzerinden anlaşıp %25 kusur oraninin çıkarılmasindan sonra 33.330 lira ödeme aldım. Karşı taraftaki sürücü kazaya sebebiyet veren olduğu için aracimin eksik kalan bedelini ondan talep etme hakkim var mı ? Ve nasıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senator1500 S kullanıcısına yanıt
    %25 kusur sizde de var, var ise kaskonuzdan alabilirsiniz yoksa kendi cebinizden gidecek bu bedel.



    Aynı şekilde karşı tarafın onarım masrafınında %25’ini sizin trafik sigortanız ödeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senator1500

    Daha öncede sormustum sanirim gözden kaçtı.Merhabalar. %25 tali kusurlu benim %75 asli kusurlu karşı tarafın olduğu bir kaza sonucu 42 bin lira degerindeki aracım perte ayrildi ve sigortayla 40 bin rayic deger üzerinden anlaşıp %25 kusur oraninin çıkarılmasindan sonra 33.330 lira ödeme aldım. Karşı taraftaki sürücü kazaya sebebiyet veren olduğu için aracimin eksik kalan bedelini ondan talep etme hakkim var mı ? Ve nasıl.
    Siz tam parayı kaskodan alıp , sizin kusurunuz oranında parayı sigortanızdan karşıya ödemeyecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabah işe giderken tali caddeden ana caddeye girdim tam karşıya gecerken tak diye bir ses indim baktım araç benim sag arka kapıma carpmış.Neyse indik geçmiş olsun falan polis cagırdık 2 saat bekledik gelen yok kaza tutanağını yazarken adam dedi benmi iş yeri yakın fotografları çekelim benim dükkanda yazalım dedi.Neyse bastık gittik.raporu tanzim ettik yazdık iş bitti zaten benim bilgime göre ben 100/100 kusurluyum.A orada bi baktım adamın sigartası 11.01.2018 başlama saat 12:00 yazıyor.Ben kaza tutanağına sabah 8:45 yazdım.Dedim sizin sigorta yokmuş kaza anında yok bi sey olmaz falan neyse gittim karakola 3 saat bekledik sonra sıra geldi mukayit buna biz bir şey yapamayız dedi.Benim sigortacıyı aradım aynen bi dilekçe yaz dedi doga sigartaya yollayalım dedi.benim tanıdığım tamirci bu usulen hatalı sen de suçlusun sahte evrağa imza atmışsın dedi.Adam arabasını servise vermiş bile sen zaten kusurlusun soldan gelen araç her zaman asli kusurludur( Sag dan gelen araca yol vermem gerekiyormuş) diyor e sigorta saati tutmuyor diyorum pişkin pişkin ne olmus unutmuşuz hemen yaptırdık bir şey olmaz diyor.e devlet ten baktım dosya acılmış kusur oranı yazmıyor.

    Şimdi baktım polis gelse rapor yazsa sıkıntı yokmuş ona ceza yazıp adam arabasını benim sigorta yapacakmış bende kendi arabamı.Ama biz polisi beklemedik ve kendimiz rapor tuttuk şimdi ne olacak.

    Adam ben giderken araba önüme çıktı carptım diye yazdı.Bende giderken araç ile çarpıştık.Ben aracı hiç görmedim yazdım tutanağa ne olcak şimdi.11.01.2019

    Bugun ankara doga sigortanın experini aradım,Biz buna itiraz ederiz.Ama ödemek zorunda kalırız.Ama sizede süpheli işlem şerhi koyar sisbis düşeriz bir daha kasko yapamaz trafik sigortasını da en üst limitten ödersiniz dedi.o yüzden siz 2 hasarı da ödeyin başınız agrımasın diyor.Yada karşı tarafla anlaşın diyor.Benden kaza tutanağı ve olay resimlerini istedi biz araştırıp size döneriz dedi.Akşam oldu arayan soran yok.

    Kafam allak bullak oldu karşının sigortası yok adam relax ben sitres oldum.Adamı arıyom yok ben sordum senin sigorta benim hasarı ödermiş diyor şimdi ne olur sizce..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekniktime

    sabah işe giderken tali caddeden ana caddeye girdim tam karşıya gecerken tak diye bir ses indim baktım araç benim sag arka kapıma carpmış.Neyse indik geçmiş olsun falan polis cagırdık 2 saat bekledik gelen yok kaza tutanağını yazarken adam dedi benmi iş yeri yakın fotografları çekelim benim dükkanda yazalım dedi.Neyse bastık gittik.raporu tanzim ettik yazdık iş bitti zaten benim bilgime göre ben 100/100 kusurluyum.A orada bi baktım adamın sigartası 11.01.2018 başlama saat 12:00 yazıyor.Ben kaza tutanağına sabah 8:45 yazdım.Dedim sizin sigorta yokmuş kaza anında yok bi sey olmaz falan neyse gittim karakola 3 saat bekledik sonra sıra geldi mukayit buna biz bir şey yapamayız dedi.Benim sigortacıyı aradım aynen bi dilekçe yaz dedi doga sigartaya yollayalım dedi.benim tanıdığım tamirci bu usulen hatalı sen de suçlusun sahte evrağa imza atmışsın dedi.Adam arabasını servise vermiş bile sen zaten kusurlusun soldan gelen araç her zaman asli kusurludur( Sag dan gelen araca yol vermem gerekiyormuş) diyor e sigorta saati tutmuyor diyorum pişkin pişkin ne olmus unutmuşuz hemen yaptırdık bir şey olmaz diyor.e devlet ten baktım dosya acılmış kusur oranı yazmıyor.

    Şimdi baktım polis gelse rapor yazsa sıkıntı yokmuş ona ceza yazıp adam arabasını benim sigorta yapacakmış bende kendi arabamı.Ama biz polisi beklemedik ve kendimiz rapor tuttuk şimdi ne olacak.

    Adam ben giderken araba önüme çıktı carptım diye yazdı.Bende giderken araç ile çarpıştık.Ben aracı hiç görmedim yazdım tutanağa ne olcak şimdi.11.01.2019

    Bugun ankara doga sigortanın experini aradım,Biz buna itiraz ederiz.Ama ödemek zorunda kalırız.Ama sizede süpheli işlem şerhi koyar sisbis düşeriz bir daha kasko yapamaz trafik sigortasını da en üst limitten ödersiniz dedi.o yüzden siz 2 hasarı da ödeyin başınız agrımasın diyor.Yada karşı tarafla anlaşın diyor.Benden kaza tutanağı ve olay resimlerini istedi biz araştırıp size döneriz dedi.Akşam oldu arayan soran yok.

    Kafam allak bullak oldu karşının sigortası yok adam relax ben sitres oldum.Adamı arıyom yok ben sordum senin sigorta benim hasarı ödermiş diyor şimdi ne olur sizce..
    Sağdan gelenin yol hakkı ana cadde-ana cadde ve aynı anda girmeleri halinde geçerli. Tali caddeden ana caddeye çıkarken yol hakkı ana caddeden gelen aracın. Maddi hasarlı kazalarda polisi beklemenize gerek yok, anlaşmalı tutanak dolduruyorsunuz. Yinede belli olmaz illa siz kusurlu çıkacaksınız diye bir kaide yok tutanaktaki çizime ve görüşlere bakılarak karar verilir. Karşı taraf kaza anında sigortası yokken o anda beklerken yaptırmış olabilir. Acenteniz ile iletişime geçip durumu bildirin, kara listeye siz değil karşı taraf alınacaksa alınır çünkü kaza ile aynı gün trafik sigortası yaptırmasından dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, geçen hafta bir kaza yaşadık aracın ön tampon sol far sol kapı vs. hasarları oluştu.Babam aracı kaskodan yaptırmak üzere sanayide tanıdığı eski bi ustaya vermiş adama ben hiç güvenmiyorum 10 gündür parça gelecek diye bekletiyor arabayı ses seda yok exper arabaı verdiğimiz 2. günü gelip onaylamış değişcek parçaları vs. sorum şudur aracı başka bir servise götürebilirmiyim exper kasko firması sıkıntı yaratırmı yardımlarınızıı bekliyorum.
  • YuRYTR kullanıcısına yanıt
    Eksper o servisin verdiği teklifi onaylamış, başka bir servise götürdüğünüz zaman süreç yeniden başlayacak. Yeni servise geçince servis teklif çıkaracak ekspere gönderecek eksper inceleme yapıp onay verecek. Ayrıca ekseriyet aracın parçalarını sigorta şirketi tedarik eder. Tedarik süreci uzadı ise, tedarikçi firmada yada kargoda sorun çıkmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Eksper o servisin verdiği teklifi onaylamış, başka bir servise götürdüğünüz zaman süreç yeniden başlayacak. Yeni servise geçince servis teklif çıkaracak ekspere gönderecek eksper inceleme yapıp onay verecek. Ayrıca ekseriyet aracın parçalarını sigorta şirketi tedarik eder. Tedarik süreci uzadı ise, tedarikçi firmada yada kargoda sorun çıkmış olabilir.
    hocam ekxper parçalı orjinal almak zorundamı peki yansanayi almaz umarım diye düşünüyorum.
  • YuRYTR kullanıcısına yanıt
    O sizin kasko teminatlarınıza bağlı hocam.
    kaportanın zaten yan sanayisi pek fazla yok.
  • Merhabalar sormak istediğim bir sorum var aracımı sigortalı bir otoparka bırakıyorum otoparkta çalışan sigortalı personel aracımı duvara çarpıyor ve aracımda madddi hasar meydana geliyor 7.100 tl civarında yetkili servise aracımı götürdüm yetkili servis otoparkın sigorta poliçesinden dosya açtı daha sonrasında otoparkın sigorta şirketi bu dosyayı iptal etti 'üçüncü şahis mali sorumluluk' buna benzer birşey söyledir şimdi servis diyorki sizin kaskonuz üzerinden dosya açıp araç o şekilde yapılacak daha sonra kasko şirketi karşı taraftan bunu rücu edecek yada biz arabayı yapıcaz ücretini nakit alıp siz sigorta şirketinden ödemeyi alıcaksınız bunlardan hangisini yaptırmam daha sağlıklı olur? Gerçekten kasko karşı taraftan bunu rücu edebilirmi kamera kayıtları ve polis tutanağı var herşey belli otoparkın sigortası bunu karşılar mı yani rücu edermi exper neye göre karşı tarafı kusurlu bulur benim kaskom bozulur diye endişe ediyorum.
    Son olarakta otoparkın sigorta acentesi beni aradı ve dediki servis dosya açarken yanlış bir ibare kullandığı için dosya kapatılmış biz dosyayı tekrardan buradan açıp size dosya numarasını vereceğiz sizde servise iletirsiniz ordan takip ederler dedi şimdi nasıl ilerleyecek bu süreç yardımcı olursanız çok sevinirim




  • 01.01.2019 da anayolda yolumda giderken tali yoldan yola fırlayan aracın karşıdan karşıya geçememesi sonucu araca yandan çarptım ve sonuç arabam hasar aldı ve hava yastığı açtı. Vaziyet bu.
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2722396/b7af8dee-1ca9-4e45-ba4a-aa29f2e54fdf.JPG [/simage]
    Aracımı sanayide anlaşması olmayan ustama bıraktım ve usta evrakları doldurup göndereceğini beklemem gerektiğini söyledi. Karşı taraf %100 suçlu bulundu. Bu arada expertiz gelmiş ve ustaya aracı 9100 tl ye yapıp yapamayacağını sormuş ustamda bu aracın o fiyatlara olamayacağını belirtmiş. Daha sonra aracımı ihaleye çıkarttılar ve expetizi aradım bu süreçte aracımın perte ayrılabileceğini ihale bitiminde mail ile dönüş yapacağını belirtti. Dün ihale süreci bitti ve exper bana mail attı.

    Attığı mail; Merhaba Mustafa Bey
    Söz konusu aracınız ihale süreci sonuçlanmıştır.Aracınız için 9.000 TL onarım onayı gelmiştir.Onarım onayı konusunda mubatabıksanız servis ile iletişime geçmeniz rica olunur.

    Bende hemen bu sabah experi aradım ustamın aracı bu fiyatlara yapmak istemediğini belirttim. Exper aracı anlaşmalı olan yerlerin 9.000 ti ye yapacağını belirtti. Bende bu fiyatlara aracımın olmayacağını ve başka yerde tamir ettirmek istemediğimi söyledim. Ayrıca aracımda boya var ama değişen yoktu. aracım 219000 kmde. Ve içi dışı tertemiz piyasasına baktığımda 32.000 tl civarında geçiyor. Kaput çamurluklar farlar vs. değiştikten sonra ve bu hasar kaydı işlendikten sonra aracım 23000 -24000 den fazla etmiyor ve zarara giriyorum. Ayrıca aracım eskisi gibi olacak mı oda bir muamma.
    Expere tamir istemediğimi aracımın perte ayrılmasını istedimi mail ve telefonla ilettim. Sigortayla görüşüp tekliflerini ileteceğini söyledi. Ama verdikleri teklif seni tatmin etmeyebilir dedi. Bu arada aracımı sovtaj sitesinde piyasa bedeline 30.000 tl yazmışlar. Ama muhtemelen istedikleri fiyatları alamadıkları için tamir yoluna gittiler. Şimdi size sorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim verdikleri teklifi kabul mu etmeliyim yoksa aracımı anlaşmalı olan yerde tamir mi ettirmeliyim.
    Aracımda 4.000 ti hasar kaydı vardı zaten birde şimdi 9000 tl işlenirse 13000 tl hasar kaydı olacak. Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum saygılar.

    Experin dediğine göre sistemden sorgulayınca 9000 tl ye anlaşmalı yerler yapıyormuş. Onların parçada işçilikte iskontosu olduğunu ucuza yapabileceğini söylüyor. Outoking le anlaşması varmış. Deli olacağım hocam. Yeni verdikleri cevap şu;



    Merhaba Mustafa bey



    Aracınızın pert değerlendirmesi yapılamamaktadır.Gelen sovtaj (17500tl) rakamın düşük olduğunu ifade etmektedir.Sigorta şirketi onarım onayı vermektedir.Bilgilerinize



    Bende bunu yazdım ;

    Gelen sovtaj rakamı benim sorunum değil sigorta şirketinin sorunu. Aracımın onarılması beni mağdur eder ve maddi zarara sokar. Sizin sigortalınız yoluma çıkarak aracımı pert hale getirdi ve kendisi yüzde yüz suçlu bulundu. Benim hiçbir suçum yok. Aracımın benim istediğim yerde 9000 TL ye yapılması imkansız görünüyor. Zaten bende bu hasar kaydını aracıma işletip aracımın değer kaybetmesini istemiyorum bu yüzden aracımı perte çıkarmak istiyorum. Durumu sigorta tahkim komisyonuna taşımaktan başka çare bırakmadınız bana. Teşekkürler iyi çalışmalar.



    Cevap gelmedi hala..

    Sizce ne yapmalıyım benim ustam 15.000 masraf çıkardı. Sizce sigortadan 17500+9000 yada 17500+15000 e kadar ne alabilirsem almaya mı çalışmalıyım.
    Sigorta aracımı benim istediğim yerde yaptırmak zorunda mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafadalgi -- 19 Ocak 2019; 10:0:36 >




  • Merhaba,

    31.aralık 2018 de kaza yaptım. Ana yolda giderken tali yolda gelen araç due tabelasına uymadı önüme süratle çıktı bende yandan aksına girdim. Sompo Japan sigorta aracımın pert olmasına karar verdi ve bende bütün işlemleri tamamladım. 10 güne kadar paramın yatmasını bekliyorum. Sorum şu pert işlemleri için yapılması gerekenlerde aracın 2019 yılı 1. Taksit mtv sinide yatırmam gerekiyor dendi. 326 TL ilk taksiti yatırdım. Aracım 31 aralık günü trafikten çekilmedi ama bende 2019 yılında 1 saat bile araca binmedim. Kaza raporunda yazan 31 aralık tarihi ile nerelere itiraz etsem bu ötv ücretini alabilir miyim? Alma şansım varımıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.