Şimdi Ara

Ghost hakkında her şey...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde bir windowsun kurulma süresi sürücü yüklemeler ile birlikte yaklaşık 1.5 saati bulur. Hele birde her zaman kulandığınız ufak tefek de olsa programları yüklemeye kalkarsanız içinden çıkılmaz hale gelir. Sırf bu yüzden makinelerinde sorun olmasına rağmen sistemini yenilemeyen kişiler tanıyorum. Yada teknik servisler... Buralarda da günde 10 makine kurulduğunu düşünsek için ne kadar sıkıcı ve kötü olacağını siz hesaplayın artık.

    Bahsedeceğim yöntem bir nevi klonlama işlemi. Yani HDD’nizdeki bir partisyonun başka bir yere kopyalanması. (Yada ziplenerek sıkıştırılması). Bunda ne var ki diyenleriniz olabilir. Ancak sorun bu değil asıl. Sorun sisteminiz yeniden kurmak istediğinizde (formatlanmış bir HDD ye ) bu aldığını kopyaların geri kopyalandığında uzun dosya isimlerinin kısaltılması ve windows dosyalarının çalışmaz hale gelmesi ile son bulur. Bu nedenle Sabit diskin image ini alan programlar yazdılar. Ayrıca sıkıştırma yapması sayesinde Windows 98 kurulmuş, ofis programı yüklenmiş, sürücülerinin tamamı yüklü bir makinenin disk imagei toplam 300 MB kadar bir yer kaplar.

    Sadece sürücüleri yüklenmiş ve kurulmuş bir sisttemin image dosyasının açılması 2.5 dakika kadar bir zaman sürüyor. Sıradan bir windows kurulumuna göre müthiş bir hız. Ancak dezavantajıda yok değil. Örneğin image dosyasını açtığını partisyonda hiçbir dosya kalmyıor. Yani arada sırada sistemi kuracağınız zaman mutlaka belgelerinizin yedeklerini almalısınız. Formatlamadan farkı yoktur bu işlemin yani. HDD nizde bulunan dosyaların TAMAMI SİLİNİR. Bu nedenle sistemi yeniden yapılandırmak veya güncellemek içn değil sıfırdan yeni bir bilgisayara sistem kurmak yada formatlanmış bir makineye sistem yüklemek için kullanılabilir.

    1. Adım : İlk adım olarak temiz bir sistem kurun. Yani formatlanmış temiz bir harddisk üzerine sisteminizi kurun. Şimdi burada iş ikiye ayrılıyor. Kendi makinanızın bir yedeğinimi almak istiyorsunuz yoksa değişik tip makinelere kurmak için yedek alıp ondan sonra seri kurulummu istiyorsunuz. Eğer değşik makinalara kurmak amacınız varsa (içindeki parçaları değişk model olanlara) devamını uygulamadan ikinci adıma geçin. Eğer sadece kendi makinanızda kullanacaksanız bu dosyayı bütün donanımlarınızın sürücülerini yükleyin. Gerekli olan programları yükleyin. Makinanızı eksiksiz çalışır hale getirin ve bir sonraki adıma geçin. Ancka unutmadan mutlaka sisteminizce ya ikinci bir hdd yada ikinci bir partisyon olmalıdır. Çünkü HDD nizin yedeğini buraya image alacağız.

    2. Adım : Şimdi Image dosyanızın yedeğini almaya geldi. Ghost.exe yada ghostpe.exe programını çalışıtırarak ghostu açın. (DOS tabanlıdır.) Sol Alttaki menüden Local ->Partition ->To Image seçin.



    Gelen ekrandan image alcağınız yani C sürücüsü olarak görülen partititonu seçin.
    Şimdi size image dosyanızı nereye kaydedeceğinizi soracak. Bu mutlaka image aldığınız partisyondan ayrı bir partisyon olmalıdır. Örneğimde D sürücüsünü seçip bir isim verdim.

    Bize sıkıştırmanın nasıl olacağını soracaktır.Eğer zaman sorun olmayacaksa High seçerek yer kazanabilirsiniz. Çok fazla programı kurulu değilse Fast seçeneğide idealdir. (yaklaşık 100 Mb/dk hız ile açabilir.)

    En son olarakta bizden emin olup olmadığımız hakkında bilgi ister. Proceed tuşuna basıp işlemi başlatın. Bitince size haber verecektir.



    İşte Image alma işlemi bu kadar basit

    Peki bu imaj dosyasını nasıl açacağız? Şimdi bilgisayarınızı CDROM destekli olarak açın. (CDROM destekli açılış disketi yada bootable CDROM ile ) Ghostu çalıştırın. Local -> Partititon -> From Image seçin.

    Sizden image dosyanızın yerini isteyecek. Gho uzantılı dosyanızı gösterin. Sizden bu seferde C sürücünüzün bulunduğu HDD nizi isteyecek. Seçin. Sonra sizden hangi partition üzerine kurmak istediğinizi sorar. Seçin partisyonunuzu ve kurmaya başlasın. Kurulum bitince makinenizi reset atarak yeniden başlatır. İşte windowsunuz hazır.

    Notlar:

    İmage dosyanızdan HDD nize aktarırken yani kurul yaparken Partisyonlarınızın Fdsik ile ayrılmış olması yeterlidir.Formatlamak ile zaman kaybetmeyin.



    En iyi yöntem bootable CD hazırlamak ve image dosyanızı bu CD ye çekmektir.







  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by cat_axeyns</i>
    <br />


    2. Adım : Şimdi Image dosyanızın yedeğini almaya geldi. Ghost.exe yada ghostpe.exe programını çalışıtırarak ghostu açın. (DOS tabanlıdır.) Sol Alttaki menüden Local ->Partition ->To Image seçin.

    -smartdrv ile ghost daha hızlı çalışır.





    İmage dosyanızdan HDD nize aktarırken yani kurul yaparken Partisyonlarınızın Fdsik ile ayrılmış olması yeterlidir.Formatlamak ile zaman kaybetmeyin.
    -Farklı disk kullanıosan partition oluşturmaya da gerek yok.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Son olarak copy/paste olsa da eline sağlık.
  • eline sağlık düşünmen yeterli
  • Sağolun arkadaşlar böyle devam edicek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.