Şimdi Ara

Apple, iTunes ile dünyanın en büyük, en popüler, en kullanışlı online müzik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple yakaladığı iPod başarısını iTunes ile devam ettiriyor. iTunes aslında internet üzerinden parayla şarkılar indirebileceğiniz bir yer olarak tanınmakta ama Apple'ın bir yılda 70 Milyon şarkı satmasının arkasında başka bir neden yatıyor. Bunlar mükemmel iPod entegrasyonu, kullanıcılara müthiş imkanlar ve tüm müzik ihtiyaçlarının tek yazılım altında toplanması.

    iTunes'ın en ilginç özelliklerinden biriside hazır parça listelerinin kullanıcılar tarafından eklenebilmesi, bu sayede mesela hiç bilmediğiniz ama dinlemek istediğiniz bir müzik dalında en çok beğenilen parça listesini indirerek onlarca CD almaktansa tek bir CD'de güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. iTunes'ın en önemli özelliği ise tek parça başına sadece 1$ istemesi. Bu düşük fiyat sayesinde en güncel parçalardan oluşan bir grubu indirmek sadece internet hızınıza bağlı.

    Şarkı veri tabanı ise oldukça geniş toplam 700 000 şarkı herkese yeter. Hepsinin 30 saniyelik deneme sürümlerini dinleyebiliyor ve doğru parça olup olmadığını yada hoşunuza gidip gitmeyeceğine karar verebiliyorsunuz. Kullanılan format ise AAC, bu format Mp3'e göre çok daha kaliteli sayılacak bir sıkıştırma teknolojisi kullanıyor ve baslar, tizler çok daha başarılı çıkıyor. Ama isternirse parçanın Mp3 versiyonuda indirilebiliyor. Apple o kadar iddialı ki şimdilerde film fragmanları ve Müzik Video'ları (Klip) satışına başladı.

    Tüm bunlar ise tahmin edebileceğinizden de kolay zira dünyanın en kolay arayüzlerini tasarlaması ile ünlü Apple'ın müthiş bilgi birikimi ile oluşturulmuş. Bu arada belirtmeden geçmeyelim, Apple geçen yıl toplam 800 000 ipod satışı ile ABD piyasasının tek başına %50'lik pastanın sahibi oldu şimdilerde ise bunu iTunes ile sabitlemeye çalışmakta zira artık diğer üreticilerde ufak disklere dayalı kullanışlı Mp3 Player'lar yapmaya başladılar. Fakat şimdilik hala hiç birisi iPod gibi müthiş özelliklere sahip değil yada onun kadar şık değil.

    iTunes'ın nisan ayı başarısı ise şöyle bir haftada 3.3 Milyon parça satışı, 500 bin bedava parça indirilmesi ve 20 bin yeni çalma listesi yüklenimi. Bedava parçaları veren şarkıcılar arasında oldukça meşhur olanlar şöyle; Foo Fighters, Avril Lavigne, Courtney Love, Annie Lennox, Jane#8217;s Addiction, Counting Crows, Renee Fleming ve Nelly Furtado. Kopya korumalı parçaların ise toplam 5 kez farklı bilgisayara kopyalanabildiğini ve bu sayede eviniz ve iş yerinizdeki sistemlerinizde kullanabilme olasılığınız mevcut.

    Ayrıca 4. Jenerasyon iPod'da yolda bu model 50 Gb kapasiteye ve 2" renkli ekrana sahip olacak bu sayede sakladığı resimleride gösterecek. Bu resimler kişisel resimleriniz olduğu gibi albüm kapağı grupların son resimleri olabilir yada belki o anki şarkı sözlerini göstermek için kullanılabilir. Anlaşılan Apple mini iPod'ları sadece müzik dinlemek isteyen fazla arşivi olmayanlar için, yeni nesili ise daha farklı amaçlarda kullanmak isteyenler için hazırlıyor. Tasarımında mini iPod'larınkine benzer bir yönetim şekli getirilmiş.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/itunes/








  • Apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.