Şimdi Ara

ADSL sözleşmesi yaptım (İZMİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nihayet bugün (İzmir / Çiğli) ADSL sözleşmesini yaptım. Ocaktan beri bekliyordum. Şimdi bu hat yaklaşık olarak kaç günde açılır?

    Birde ADSL modem almam gerekiyor en sorunsuz marka ve model önerilerinizi bekliyorum. Aslında benim kafamda Zoom X4 var acaba daha iyi bir seçim olabilirmi?



  • Hayırlı uğurlu olsun.Açılma süresi biraz onlara bağlı bazı yerlerde hemen akşamına açılırken bazıları 1 hafta sonra açıyolar. modem olarak zoom x4 iyidir ama para çok diyosan bence zyxel almak daha mantıklı
  • Max vereceğiniz miktarı yazın ki ona göre yardımcı olalım.
  • hadi yaw aradılar demek ki bende ocaktan beri bekliyorum tesadüf bende de zoom X4 var :)
    darası benim başıma artık.
  • sağolun arkadaşlar, darısı bekleyen bekleyen arkadaşların başına.
    1 haftadır telefonla arıyorlarmış ama mesai sattlerinde evde olamdığım için görüşememişler bu yüzden posta ile haber bırakmışlar dün, Bu sabah gidip sözleşmeyi imzaladım.
    Modemin internal yada external olması çok şey farkedermi? açıkcası eski modemimde external ve bilgisayarın içinde olmasını tercih ederim taşıması zor oluyor ayrıca ayrı bir prize tak falan uzun iş. :)

    para olarak aslında nekadar ucuz olursa okadar iyi olur. şu sıralar biraz fazla açıldım,
  • internal modemi kimse önermiyor o yüzden external almanı tavsiye ederim.valla ucuz arıyosan usb alman daha mantıklı çünkü ethernetler biraz pahalı bencede sen en iyisi bir fiyat aralığı söyle ona göre bişe söyleyelim
  • x4 ile x5 arasında sadece 4 portlu switch farkımı var, bunların dışında başka fark yokmu? Para yok ama krei kartına taksit le belki para konusunda biraz daha açılabilirim gibime geldi. X5 nasıl?
  • çok makinaya paylaştırmayacaksan para konusunda hiç açılma X4 al. usb üzerinden 2. bi makinaya da paylaştırabiliyosun.Aralarında çok para farkı var.
  • X5'e gerek yok, X4 işini görür. Açılma süresiyse belli olmuyor, benimkini sözleşmeden tam iki hafta sonra açtılar.
  • hayırlı olsun inşallah
    ben de 2 hafta bekledim ve açıldı sözleşmeden sonra
  • Kaç k lık aldın DSL i?
  • <font face='Comic Sans MS'><font size='2'><font color='purple'>Hayirli olsun.X4 ten en iyisi.Hem usb hemde ethernetten baglayabiliyorsun,o guzel mesela,usb den bagladigin zaman ethernetten baska bir PC ye direk bagliyabiliyorsun.Fiyat her ne kadarda yuksek olsada(turkiye kosullarinda)en iyi modem bence</font id='purple'></font id='size2'></font id='Comic Sans MS'>
  • ya arkadaşlar ben başvuruya gittiğimde 128 lik hat açtıracam dedim. Ama 256 lık açtırabilme olayı oldu. Sözleşmeye gidince 256 lık desem ona göre açarlar mı ?
    Sözleşmede kaçlık istiyosun diye soruyolar mı ?
    Sözleşmede istenen belgeler neler ?
    yardımcı olursanız sevinirim.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Babudil</i>
    <br />x4 ile x5 arasında sadece 4 portlu switch farkımı var, bunların dışında başka fark yokmu? Para yok ama krei kartına taksit le belki para konusunda biraz daha açılabilirim gibime geldi. X5 nasıl?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    x4 alırsan işini görür tek bilgisayarda kullanmak için. İster ethernetten, ister USB ile bağlanırsın. İstersen de ikinci bir bilgisayara paylaştırırsın. Bunun dışında açılmana hiç gerek yok. Zaten internet özelleşiyor, bir bakmışsın bir yıl sonra başka bir bağlantı alternatifi çıkmış karşına ve şimdi alacağın modem boşa çıkmış.
    x5 alarak işine yarayacak ek bir fayda sağlayamazsın. Fiyattan kaçıcam diye de marka olarak Zoom'dan şaşma derim.




  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Legolas</i>
    <br />ya arkadaşlar ben başvuruya gittiğimde 128 lik hat açtıracam dedim. Ama 256 lık açtırabilme olayı oldu. Sözleşmeye gidince 256 lık desem ona göre açarlar mı ?
    Sözleşmede kaçlık istiyosun diye soruyolar mı ?
    Sözleşmede istenen belgeler neler ?
    yardımcı olursanız sevinirim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Sözleşmeye gidince; ister 128, ister 256 veya istersen daha yüksek hızda talepte bulunabilirsin. Çokça download yapıyorsan 256'yı tercih edebilirsin. 128 tercih edersen de 12-15kb/s civarı ile download yapabilirsin. 256 ile bunun iki katı hız elde edersin.
    Ancak unutmaman gerekir ki, altı ay boyunca hızını değiştirebilmek için başvuruda bulunamıyorsun. Tercihini baştan iyi yap.
    Başlangıçta bağlantı hızı ücreti kadar, bir defalık tesis ücreti alıyorlar. Ya da bazen peşin alınmayıp, ilk faturaya yansıtıldığı da olabiliyor.
    Sözleşmeye giderken nüfus cüzdanı aslı ve bir de fotokopisini yanında bulundur. (Mevcut bir telefon hattı üzerinden hizmet alıcaksan, sözleşmeyi o hattın sahibi yapabilir.) Tam hatırlamıyorum ama, yanında bir de telefon hattına ait son faturayı götür.




  • Bu arada belirtmiş olayım. Ensesi kalın olanın hattı hemen gününde veya ertesi gün açılır.
  • Arkadaşlar bu adsl modemlerin firewiredan kullanılma ihtimali yok mu?
  • port ücretini daha sonra faturada talep etsek olur mu ben oraya beş parasız gidicem para işlerini fatura gelince halledicem şu an nakit yok.
  • zoom x3 derım gayet ıyı sorunsuz 2 -3 gunde acılır hayırlı olsun
  • legolas zaten para filan ödemiyorsun direkt
    ilk faturanla birlikte port ücreti + abone ücreti bir geliyor
    mesela mayıs 16 sında bağlandı kullanmaya başladın temmuzda ödersin tabii hemen gelmeyenlerde var 3-6 ay bekleyen hala fatura gelmemiş

    ben 128 bağlattım 1 ay sonra 108 mil.ödedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.