Şimdi Ara

BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
25.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BÖLÜM:1

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ


    BURSA ' DA iLK KULÜPLER

    *Beden terbiyesi örgütü ülkemizde ilk kez 1924 yilinda ' idman Cemiyetleri ittifaki ' adiyla kuruldu.Bugün bölge müdürlügü olarak etkinlik gösteren kuruluslar , o zaman ' Mintika Müdürlükleri ' adini tasıyordu.Bursa Mıntıka Müdürü secimle is basına getirilmisti.Bursa'nin ilk kulupleri Sanatkarlar , idmanyurdu ve Demirtas'tır. Bu kuluplerin kurucularindan biri vefat etmis olan Bursa sporunun unutulmaz kisisi eski bölge müdürürlerinden Faik Tinel' dir. Yusuf Ziya önis, o sıralarda Futbol Federasyonu Baskanı idi.ilk maclar bu kulubün futbol takımları arasında ve Atıcılar Sahasında oynandı.

    BURSA DISINDA iLK MAC

    *Bursa'nın ilk kuluplerinden idmanyurdu, ilk macını Ankara'da yaptı.Bu, bir Bursa takımının vilayet dısında oynadıgı ilk karsılasmaydı.idmanyurdunun bu mactaki rakibi, simdilerin köklü kurulusu ANKARAGüCü idi.ilk gün, karsilasmaya saptanan saatten daha gec baslanabildi. Böylece,karanlık basması nedeniyle mac sonu getirilemedi. Ertesi gün mac yeniden oynandı. Cok güzel oynuyan Bursa takımının,yedigi talihsiz bir gol sonucunda 1 - 0 yenik ayrılması büyük üzüntü yarattı

    BURSA ' DA iLK iSTANBUL SEMT TAKIMI

    *1929 yılında Atıcılar Sahasında, idmanyurdu, istanbul'dan gelen bir büyükle karsılastı. GALATASARAY - B takımı ile yapılan bu mac beklenenden büyük bir ilgi gördü. Cok heyecan veren karsılasmayı idamnyurdu'nun 1 - 0 kazanması kentte derin yankılar uyandırdı. Galibiyet üzerine Bursa Valisi Hulusi Bey , büyük bir aksam yemegi verdi. Böylece Galatasaray'ın yenilisi kutlanmıs oluyordu. Bu ziyafet Bursa icin cok yeni bir olaydı.1929 Türkiye'nin Bursa'sında, futbolculara Vali'nin yemek vermesi görülmüs,duyulmus olaylardan degildi. Bu ilginc yemekten yararlanan Bursa sporunun yöneticileri , basta Faik Tinel olmak üzere , Vali Hulusi Bey' den yeni bir saha yapilmasini istediler.Aslında bu girisimler daha sonraları meyvalarını verecekti .

    KULÜPLER BiRLESiYOR

    *Kuluplerin cogalması hareket getirmisti ama güclerin dagılmasına yol actı. Bunu önlemek amacıyla kuluplerin birlesmesi , güclerini bir araya getirmeleri düsünüldü. Cünkü, Türkiye Sampiyonasında iyi dereceler elde edilmiyordu. Türkiye capında güclü takımlar kurmak istegi bazı kulupleri kaynastırdı. 1933 yılında Sanatkarlar ile idmanyurdu birlesti ve Sanatkarlar idmanyurdu adını aldı.Muradiye ile Sebatspor'un birlesmesi Celikspor'u olusturdu.


    Bursaspor'u Oluşturan Takımlar

    *Akınspor
    7 Temmuz 1927 tarihinde kurulmus olan AKINSPOR toplulugunun ilk kuruculari Tasci Mehmed, merhum corapci Kadri, Hakki Onatcali, Salih Tuncdöven' dir.1940 ve 1941 de Bursa Sampiyonu olmus, 1944 den 1950 yilina kadar ise futbolda ve hemen her bransda Bursa Sampiyonu olan AKINSPOR lular bilhassa popüler bir topluluktur. Yillarca kulübün baskanligini yapmis olan Rahmetli Tugbay ismail Hakki Alpan ve fedakar idareci Süleyman özyildirim hala sevgiyle anilmaktadirlar.Futbolda Cemal Uzkes Ordu Milli Takiminda, Seref Kazikli hem yillarca Akinspor takim kaptanligini, umumi kaptanligi yapmis ve Fenerbahce de oynamis en kiymetli elemanlar yetistirmistir. Yillardir kulübün antrenörlügünü yapmis olan Kamil Kalit ayni zamanda yillarca takimda Forvet oynamistir. Bursada bilhassa eleman yetistirici olarak taninan AKINSPOR elemanlari gerek Bursa da ve gerekse istanbul kulüplerinde zamaninda yer almislardir...
    *Çelikspor
    Bursanin enerjik en popüler topluluklarindan olan Celik Spor Genclik Kulübü ilk önce 1 - 1 - 1933 tarihinde Muradiyespor namiyla tesekkül etmistir. Nihayet 1 - 10 - 1938 tarihinde Duraspor la birleserek CELiKSPOR ismini alan bu toplulugun formasi Lacivert - Kirmizi idi. Celikspor futbolla birlikte atletizm, boks ve diger spor branslarina yönelmistir. Celikspor un en büyük hamileri ; Faik Yilmazipek ve oglu Turgut Yilmazipek ile Salih Kiracibasi idi. Diger taraftan kulüp Muradiye semtinin bütün gencleri tarafindan sevilir ve tutulur, senelerce idaresinde calismis Sakir Benöz ve emsali arkadaslari keza Celiksporu her zaman himaye eder ve kulüpleri icin calisirlar. Senelerdir ikincilik kazanmis olan CELiKSPOR enerjiye müstenid renklerine bagli bir stilde futbol oynar idi...
    *İstiklal Spor
    Doğanspor olarak kurulan istiklal genclik kulübü 28 - 1 -1953 de tescil edilmistir. Renkleri Sari - Siyah idi. Evvela ikinci Kümede oynayan bu takim 1952 - 1953 sezonunda ikinci küme Sampiyonu olmus ve Birinci Kümeye gecmistir.
    *Acar İdman Yurdu
    Yakında...
    *Pınarspor
    Yakında...Akinspor, Acaridmanyurdu, Celikspor, istiklal ve Pinarspor

    *Bursasporumuz bu 5 Futbol kulubünün birlesmesi sonucu meydana gelmistir... Bursaspor logosundaki 5 degisik renkteki yıldız bu kulüpleri simgelemektedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 25 Haziran 2006; 5:44:38 >







  • BÖLÜM : 2

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ


    Kent Takımına Nasıl Kavuştu?
    **Bursa kuluplerinin parasal gücsüzlükler icerisine düsmeleri , güclerini günden güne yitirmeleri bazı cevreleri düsündürüyordu. öte yandan Orhan Seref Apak Federasyonu Profesyonel futbolu yurda yaymak hareketlerine baslamıstı. Gecikmeden güclü bir kulup olusturmak ve Türkiye ikinci Liginde yer almak gerekiyordu.Bursa'da zaten kuluplerin birlesmesi yolunda bazı akımlar vardı.Bu akımların öncüsü olarak rahmetli ögretmen Mehmet Ertan'ı ve milli futbol hakemlerimizden Fahri Tezcan'i gösterebiliriz. Tüm bu calısmalar, özellikle profesyonel ikinci Türkiye Ligine katılma zorunluluguyla birlesince kulup yöneticilerini bir anlasma ortamı yaratmaya götürdü.Bursa'da vilayette ilk toplantı böylece yapıldı. Toplantıya Bursa'nın o zamanki Valisi Fahrettin Akkutlu, Futbol Federasyonundan Orhan Seref Apak,Turhan Barlas , Bursa Bölgesi Müdürü Mehmet Göral ve yardımcısı Hüseyin Canova,Acar idmanyurdu'ndan Nail Erok,Lütfü özmeric, Celik Spor' dan Salih Kiracıbası, Sevket eygi, istiklalSpor'dan Mustafa Bulutlar, PınarSpor'dan Fethi Aktopdan ve Faruk Cölok katıldılar.Toplantı birlesme yolunda karara varılmasıyla sonuclandı. Sezonun yenilmeden, Sampiyon olan kulubü Akınspor, ilkin birlesmeye cekimser kaldı. Ne varki , isin gerceklesecegi belirince Akınspor' lularda direnmekten vazgectiler. ikinci toplantı bes kulubun temsilcilerinin ve Bursa sporuna emek verenlerin katılmasıyla gerceklestirildi.Sonucta 1963 yılında Bursa Amatör Birinci Futbol Liginde yer alan bes kulubün birlesmesiyle BURSASPOR dogdu.
    **Birlesen kulüpler sunlardır ; AKINSPOR , ACAR İDMANYURDU , CELiKSPOR, iSTiKLALSPOR ve PINARSPOR .
    Kurucu Üyeler
    **Ali Erdinc, Abdullah Uygur, Cemal Dik, Can Gengörü, Demir Akınöz, Ertugrul Yıldırır, Enver Yet, Erdogan Akaltun, Faik Tinel, Feridun Evrenosoglu, Fehmi Aktoptan, Fethi Kesercioglu, Hüseyin Canova, Hüseyin Saitoglu, Hüseyin Kusku, Hayri Terzioglu, Hamdi Yalım, ismail Buzcular, Kemal Katıklar, Lütfü özmeric, Muhtar Tucaltan, Mustafa Bulutlar, Mehmet Göral, Nail Erok, Necati Akgün, Osman Aktan, Orhan Akkök, Recep Barısıcı, Salih Kiracıbası, Selim Süter, Süreyya ögünüc, Sabri Badır, Sükrü Orhanettin, Sükrü Akmansoy, Sevket Eygi, Tarık Sekban.
    Yukarı da yeralan fotoğraf Bursasporumuzun kuruluşunun 2.yılından... Kongrede Bursaspor Baskanı Salih Kiracıbası ile dönemin spor muhabirleri bir arada bulunuyor.


    Ve bazı diğer eski Bursa Futbol Kulüpleri :

    ***Güvenspor Gençlik Kulübü
    20.02.1947 tarihinde tesis olunmus ve gelistirilmistir.1949 yilinda birinci kümeye yükselen Güvenspor kirmizi - beyaz forma tasimakta idi.1956 - 1957 lik sezonu sonunda Bursa lig Sampiyonlugu kazanmis ve bir cok elemanlarida istanbul takimlarinda yer almistir ki bunlardan istanbulspor lu Salih Temizyer, evvela Adalete girmis olup sonradan Fenerbahceye gecen Turan, Adaletli Erol 3, Emniyete giren Meral Akin belirtileblir.Güvenspor lular diger spor branslarindada varlik gösterebilmislerdir.Kayak, Bisiklet vs....
    ***Merinos Spor Kulübü
    1944 de Bursa Sampiyonu ve 1952 - 53 de Bursa'ya ilk defa Amatör Futbol Türkiye ücüncülügünü getirip 1953 - 1954 de yine Türkiye ücüncülügü kazanarak, Ankara' da Federasyon tarafindan centilmenlik kupasi verilmistir. 1955 - 56 senesinde Amatör Futbol Türkiye 2. si olmustur. Kulup Formasi o senelerde Sari - Laciverttir.
    ***İvazpaşa Gençlik Kulübü
    8.11.1947 tarihinde kurulmus olan iVAZPASA genclik Kulübünün forma rengi Yesil - Sari renkte idi. Evvela ikinci kümede ise baslayan ivazpasa lilar nihayet 1953 - 1954 yilinda sezonu Sampiyon olarak Birinci Kümeye gectiler.
    ***Demirtaş Gençlik Kulübü
    12. 7.1948 tarihinde kurulmus olan Demirtas Genclik Kulübünün formasi Beyaz - Lacivert tir. Evvela ikinci kümede mücadeleye girisen Demirtaslilar 1954 - 1955 lik sezonda sonunda kümenin Sampiyonlugunu kazandilar ve Birinci Kümeye gectiler.




  • İLKLER........




    ****Kuruluşundan sonra 2. Milli Lig ile birlikte Anadolu futboluna renk ve güç katan Bursaspor'da acı tatlı bir çok olay yaşanmıştır. Bu olaylar içinde İLK'lerin ayrı bir önemi vardır. Bursaspor'un ilk başkanı Salih Kiracıbaşı, ilk umumi kaptanı Hüseyin Saitoğlu, ilk antrenörü Muhtar Tucaltan'dır. 1963'te beş kulübün birleşmesi ile kurulan Bursaspor, o yılın yaz aylarında yaptığı hazırlık maçlarında çok kötü futbol ile çok kötü sonuçlar alınca zihinlerde " Acaba beş güzide kulübümüze yazık mı ettik? " sorusu yer almıştır. Bursaspor 2.Lig'de ilk resmi maçını 21 Eylül 1963'te İzmir Alsancak Stadı'nda İzmir Demirspor ile oynamış ve 1-0 mağlup olmuştur.


    #İLK YABANCI TEKNİK DİREKTOR TOMA KALOPEROVİÇ.

    Avrupa'ya ilk çıkış ve Avrupa Kupa Galiplerinde ilk büyük zaferler 74-75 sezonunda yaşanmıştır. Bundan bir sezon önce Türkiye Kupası yarı finalinde Bursaspor, Beşiktaş'ı İstanbul'da K.İsmail'in golü ile 1-0 yenerek finale kalmış ve son maçta Fenerbahçe'ye farklı yenilerek kupayı kaybetmesine rağmen rakibinin lig şampiyonluğu nedeni ile Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etmiştir. Böylece Tirilye'li K. İsmail Bursaspor'a ilk defa Avrupa kapılarını açan futbolcu olmuştur. O günlerde teknik adam Mustafa Ertan idi. Bursaspor, Avrupa Kupa Galiplerinde ilk maçını 1974'de Bursa'da İrlanda'nın Fin Harps takımı ile yaptı. Göğsüne ilk defa ay-yıldız takan yeşil-beyazlılar Ali, Turan (2) ve Sinan'ın golleri ile rakibini 4-2 yenerken Kupa Galiplerinde ilk maçta ilk galibiyeti elde etmiş oldular. Bu arada Ali, Bursaspor'un Avrupa Kupalarında ilk golünü atan futbolcusu oluyordu.


    #KUPA BİZİM (1985 / 1986).

    Cavit Çağlar'ın başkan, Toma Kaloperoviç'in teknik adam olarak görev yaptığıbu sezonda finali Bursa'da 28 Mayıs 1986'da Altay ile oynayan Bursaspor rahmetli Tulipan ve Beyhan'ın golleri ile 2-0 galip geldi. Bursa'ya ilk kupayı kazandıran kadro ise şöyleydi : Eser, Taygun, Kerekes, Erdinç, Salih, Sedat 3, Beyhan, Yalçın, Hamit, Kadir, Tulipan, B.Taner, Gürsel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 25 Haziran 2006; 5:26:46 >




  • #AY-YILDIZLI İLK FORMAYI GİYEN KADRO.

    Selahattin Kaya'nın başkan, Abdullah Gegiç'in teknik adam olarak görev yaptığı Bursaspor'da Avrupa Kupalarında mücadeleye çıkan kadroda şu futbolcular vardı: Rasim, Kemal, İhsan, Gürol, Orhan, Vahit, Çeki, Sinan, Sedat 2, K.İsmail, Ali, Turan. Bursaspor ikinci turda İskoçya'nın ünlü Dundee United takımını 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla eleyerek Bursa ve Türkiye'yi sevinç gözyaşlarına boğdu. Vahit'in Bursa'daki maçta attığı gol, Bursaspor tarihinin en büyük ve muhteşem golüydü. Üçüncü turda Dinamo Kiev'e yenilen ve elenen Bursaspor Kupa Galipleri'nde 5. olurken tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu ile oynamıştı. Birinci Türkiye Liginde en iyi derece 79/80 sezonunda alındı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın alt sıralarda yer aldığı bu sezonu yeşil-beyazlılar dördüncü sırada bitirdi. Dönemin başkanı Süleyman Kurtçu, teknik adam ise Muhtar Tucaltan idi. Birinci ligde ilk küme düşüş, 1986'da oldu. Bursaspor, Kupa Şampiyonluğunu elde ettiğinden statü gereği 2. Lige gitmekten kurtuldu. Ancak 1 sezon sonra 1987'de yine düştü. Puan savaşını kaybeden Bursaspor'da Kadri Şankaya başkan, Ömeragiç teknik adam olarak görev yapıyordu. Bu defa kaçış yoktu ve Bursaspor resmen 2. Ligdeydi. 1987-88 sezonunda, yani 2. Lige Orhan Özselek başkanlığında, Nevzat Güzelırmak yönetiminde girdik. Özselek, Başkanlığa seçilen ilk futbolcuydu.


    #İLK FUTBOLCU BAŞKAN ORHAN ÖZSELEK.
    Özselek yönetiminin ilk icraatı ise mahkeme kararı ile ligleri durdurmak ve Bursaspor'u tekrar 1. Lige çıkarmak oldu. 2. ligde tek maçlık misafirlik yaşayan Bursaspor, bu defa puan değil, hukuk savaşı ile 1. Ligdeydi. Bursaspor'un Milli Takıma çağrılan ilk futbolcusu Mesut Şen olmuştur. 1965-66 sezonunda yeşil-beyazlılar 2. Ligde iken Milli Takıma yükselme başarısı gösteren efsane futbolcu Mesut Şen, 1962 yılında Galatasaray genç takımından, Akınspor'a 50 Liraya transfer olmuştur. 1963 yılındaki birleşmeden sonra Bursaspor forması giymeye başlayan Mesut, arka arkaya 7 rakip oyuncuya çalım atıp gole ulaşan, Türkiye'nin tek sağaçığı idi. İlkler arasında en büyük gurur tablosunu oluşturan isim ise Kaptan Sedat 3'tür. 33 kez A, 1 kez Ümit Milli takımda yer alan Sedat3 bu konuda Bursa'nın ilk rekorunu kırarken, 1985 yılında İngiltere milli maçında " futbolun kabesi " olarak kabul edilen Wembley Stadında Türk Milli Takımının başında kaptan olarak sahaya çıkıyordu. Bu olay bir Bursalı futbolcu olarak belkide ilk ve son defa yaşanan tarihi bir olaydır.




  • Bursa'da ilk gol kralı Bahtiyar olmuştur. 79/80 sezonunda 12 golle Altaylı B. Mustafa ile gol krallığını paylaşan Bahtiyar'ın bu ünvanına 2000-2001 sezonunda Okan Yılmaz 23 golle gol kralı olarak erişti.


    #İLK GOL KRALI BAHTİYAR'IN TRANSFERİ.
    Üç büyüklere karşı ilk defa fark atma sevinci 1980-1981 sezonunda yaşanmış ve Bursaspor Bursa'da Beşiktaş'ı 5-0 yenerek hezimete uğratmıştır. İlkler olaylarının en ilginç olanı ise 1974 yılında meydana geldi. Bursaspor'un en başarılı kalecilerinden Osman Uçaner, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Rumlara esir düştü. Ancak, daha sonra kurtularak tekrar kaleye geçti. Osman, esir düşen ilk ve belki de son futbolcuydu. Bugün Türkiye'nin sayılı Tesislerinden biri olan Bursaspor Vakıfköy tesislerinin ilk temeli 1976'da Başkan Mümin Gençoğlu'nun döneminde atıldı. Daha sonra bölümler halinde gelişen bu tesis, Bursaspor'a sağlam bir altyapı da kazandırdı. İlk Kulüp Müdürü olan Mustafa Balcı 22 sene bu görevi sürdürdü. Balcı, görünmeyen güç olarak Bursaspor'a büyük hizmetler veren isimlerden biridir. Bursaspor'da görev yapan yönetici ve teknik adamlar arasında ilk rekorları kıran Cavit Çağlar ve Muhtar Tucaltan'dır. Çağlar 10 yıl yönetimlerde genel kaptanlık ve Başkanlık yapmıştır.
    Tucaltan ise 8 sezon tek başına, iki sezon ikili olarak teknik adam görevi ile yeşil-beyazlı kulübe hizmette bulunmuştur. 1986 sezonu sonunda Bursaspor ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı oynadı. Beşiktaşı uzatmada 2-1 yenilen yeşi-beyazlılar ikincilik şilti ile yetindi. Başbakanlık Kupası için ilk kez oynayan Bursaspor, 1971'de Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek bu kupayı müzesine götürdü. Aynı kupa için 1974'de Beşiktaş ile ikinci mücadelesini yaptı. Ancak bu maçı 3-2 kaybetti. Üç büyüklere karşı ilk defa kesin üstünlük, 1994-95 sezonunda sağlandı. Üç büyüklere yenilmeyen Bursaspor 6 maçta rakiplerinden 10 puan aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 25 Haziran 2006; 5:37:34 >




  • 2. Lig Dosyası...
    YALNIZ ŞAMPİYON

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ



    ****Bir avuç genç, yıllarca konuşulacak bir destan yazdı.Yirmi yeşil-beyazlı genç tüm engelleri aşarak 2.Lig’de “Şampiyon” oldular.Futbol kuralları,hukuk bu işin üstesinden gelemedi. ”Bursaspor 2” bunu hak etmiş olmasına rağmen ,garip bir şekilde 1.Lig’e alınmadı.Bütün Bursa tek yürek oldu.Ama İstanbul basını,Federasyon ve dönemin tek televizyonu TRT karşısında yalnız kaldı.


    BU DESTAN NASIL BAŞLADI?
    1985-86 sezonunda yeşil beyazlı yirmi genç,Amatör takımın başarısı için ter dökerler.Sonuçta Bursa şampiyonu olurlar.Bursa şampiyonluğunu Amatör Takımlar Türkiye Şampiyonluğu izler.Böylece Bursaspor Amatör takımı,profesyonel bir lig olan 3.lige alınır.Camianın amacı ;bu takımı 3.ligde tutarak,1. Ligde mücadele eden Bursaspor’a futbolcu yetiştirmektir.3.Lige çıktığı ilk yılda başarılı sonuçlar alan bu takım,sezonu 2. sırada tamamlar.Ertesi sezon kendini bir anda şampiyonluk potasında bulan Bursasporlu gençler, şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarırlar.1987-1988 sezonu 3.Lig 7.Grup Şampiyonu sıfatıyla 2.Lige yükselirler.


    GENÇLER 2. LİG’DE...
    2.Lig’de ilk yılın hazırlıkları Uludağ kampı ile başlar.Amaç 2.Lig'de kalıcı olmaktır. En büyüğü 24, en küçüğü 19 yaşında olan bu gençler,başlangıçta kimsenin dikkatini çekmez.Çünkü onlar zihinlerde hala “Bursaspor’ un Genç Takımı” ‘dır.Haftalar ilerledikçe bu genç takım aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerlerine çeker.7.haftada Bursaspor, liderlik koltuğuna oturur.Liderlik sonrası yavaş yavaş Türkiye, Bursaspor 2- ‘yi konuşmaya başlar.Taraftarların,bu takımın maçlarına olan ilgisi gün geçtikçe artar.Yöneticiler takımı daha yakından takip ederler.Bütün bunların sonrasında gençler gözünü şampiyonluğa diker.
    Bursaspor şampiyonluk hedefine doğru ilerlerken, şampiyonluğa ulaşıldığı takdirde ortaya çıkacak hukuki problemler, Futbol Federasyonu,İstanbul basını ve TRT tarafından çoktan tartışılmaya başlanmıştır bile...


    ŞAMPİYONLUK MAÇI KÜTAHYA’DA...
    2.Lig B Grubu’nda 7. Haftada yakaladığı liderliği tam 27 hafta sürdüren yeşil beyazlı gençler,şampiyonluk maçı için,Kütahya’ya giderler...125 otobüs,100’ e yakın özel araç ve 50 ye yakın minibüsle Kütahya ‘ya akan 7 bin dolayındaki Bursaspor taraftarının desteğiyle Kütahyaspor’ u 2-0 lık bir skorla geçerler.Ve ŞAMPİYONLUĞA ulaşırlar.


    İŞTE RAKAMLARLA ŞAMPİYON BURSASPOR...
    TAKIM KADROSU VE MAÇ SAYILARI
    YÜKSEL: 34 maç, NİHAT: 34 maç, MUHARREM: 33 maç, HARUN: 33 maç, TALİP: 33 maç, SADRİ: 33 maç, MURAT: 33 maç, HULUSİ: 32 maç, KEMAL: 32 maç, H.MURAT: 24 maç, SEDAT: 22 maç, FARUK: 21 maç, AYVAZ: 19 maç, AHMET BA.: 17 maç, K.AHMET: 14 maç, ERSEL: 3 maç, B.AHMET: 1 maç, MEHMET: 1 maç, YAHYA: 1 maç, NURGUT: 1 maç


    GOL KRALLIĞI
    KEMAL: 15 gol, SADRİ: 9 gol, TALİP: 8 gol, H.MURAT: 8 gol, FARUK: 6 gol, MURAT: 6 gol, NİHAT: 2 gol, METİN: 1 gol, HULUSİ: 1 gol, K.AHMET: 1 gol...


    SAHADA HERKESİ YENDİK,MASADA TESLİM OLMAYIZ...
    Bursasporlu Gençler şampiyonluk ipini göğüslemelerine rağmen;1.Lig' de mücadele etme hakkını bir türlü alamazlar...Federasyonun görüşü şu şekildedir.”Bir kulübün iki takımı,aynı ligde mücadele edemez.” Zira Bursaspor -2- Kulüp değil sadece takımdır.Futbol Federasyonu’nun bu yorumuna karşılık tüm Bursa kenetlenir ve bir mücadele başlatılır... Halk imza kampanyaları ile destek verirken,İstanbul basını buna sayfalarında yer vermez.Bursaspor Hukuk Danışmanı İsmail Hakkı Sezgin, bir basın toplantısı düzenleyerek durumu Bursaspor açısından şu şekilde değerlendirir.“ Bursaspor 2.Lig takımı şampiyon olmakla Futbol Federasyonu’ nun hazırlamış olduğu lig statüsünce otomatik olarak 1.lige yükselmiştir.Futbol Federasyon’u dahil hiçbir kuruluş bu konuda karar vermeye yetkili değildir.Ayrıca şampiyon olan takım,gerekli işlemler gerçekleştikten sonra ,başka bir isim altında 1.Lig'de mücadele edebileceğinden hiçbir şekilde Bursaspor’ un 1.Lige yükselmesi sözkonusu olamayacaktır. “
    ÖLÜ DOĞAN ÇOCUK...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 26 Haziran 2006; 5:50:57 >




  • bu vahit deli vahitmi , şu an antrenor alt yapıda , benim hocamdı kendisi . Deli gibi bağrırdı .
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ

     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ


    Bursa'da 1930 yılına dek maclar Atıcılar sahasında oynanıyordu. 1929 yılında, istanbul'dan gelen Galatasaray - B takımının 1 - 0 yenilmesi,yeni bir saha icin olanak arayanlara fırsat hazırladı. Basta Faik Tinel olmak üzere o zaman yöneticileri Vali Hulusi Bey' den yeni bir saha istediler. Ortamın elverisli olması bu istegin sonuclanmasını sagladı. Sonucta, simdiki sahanın az kuzeyinde yeni bir yer futbol sahası olarak sürdürüldü. Bu arada, Kolordu komutanı Ali Hikmet Pasa da futbol sahası olmak üzere Beylik Bahce adıyla anılan dutlugu düzelttirdi. Bu sıralarda bölge Müdürü Nasuhi Baydar idi. Derken Atatürk Bursa'ya geldi. Atatürk, simdi müze olarak kullanılan Celik Palas yanındaki köskünde Bölge Müdürünü kabul etti. Büyük Ata, durumu ögrenince Bursa'ya futbol sahası yaptırılması icin 1000 Lira bagısta bulundu. Daha sonra Vali Kemal Gedelec , 2000 Lira daha temin etti. Bu paranın yanı sıra Ali Hikmet Pasa 'nın gayretleri ile Balıkesir'den getirtilen istihkam bölügüde sahanın etrafını duvarlarla cevirdi. Ardından , 400 kisilik bir de beton tribun yapıldı. Daha sonra da bozuldu ve dogu-batı yönlerinde yeni bir saha yapıldı. Bu sahanın güneyinde Vali Sefik Soyer zamanında tahta tribun yaptırıldı. Bu tarihlerde Bölge Müdürünün ihsan Celal Antel , oldugunu belirtmeliyiz.
    Sonunda 1950 yılına gelindi. Rahmetli Hasim iscan'ın Valiligi,rahmetli Faik Tinel'in Bölge Müdürlügü zamanında bugünkü Stadyum ilk haliyle olusturuldu. Saha ve kapali tribun böylece hizmete girdi. Bursa Atatürk Stadyumu daha sonraki yıllarda bir cok ek insaatlar gördü. ilkin stadın cevresi tas duvarlarla cevrildi. Ardından Kapalı tribun karsısına bir acık tribun yapıldı. Daha sonra Altıparmak yönündeki kale arkası tribünde insa edildi. En son 1970'de Merinos Fabrikası yönündeki kale arkası tribünde insa edilince Atatürk Stadyumu bugünkü durumunuyla ortaya cıkmıs oldu. Cok mac yapılması nedeniyle zemini devamlı kontrol altında ve ek insaatları ile Bursa'nın tek ve en büyük Stadyumu olma özelligini halen korumaktadır... 2000' li yıllarda Bursa ve Bursa Atatürk Stadyumu Türk Milli Takımına ugurlu geliyor sayılmaktadır. Almanya, Hollanda, irlanda gibi Futbol devi ülkeler Atatürk Stadyumundan boyunları bükük ayrılmıslardır. Günümüzde hızla büyüyen Bursa şehrinin futbola gönül vermiş insanları daha modern ve seyirci kapasitesi daha fazla bir stadyum özlemi çekmektedirler....

    Uludağ Yolundan Muradiye ve Bursa Atatürk Stadına bir bakış... Stadyumun hemen arkasında Bursa'nın kalbine saplanmış hançer gibi yükselen çirkin binanın emektar Atatürk Stadyumu ile bir ilgisi yoktur...
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ


    Aşağıda Bursa Atatürk Stadyumunun eski günlerinden bir görüntü...
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ





    NOT:Bursa Atatürk Stadı 1 Ağustos 2000 tarihi itibariyle Bursaspor Kulübü tarafından Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiralanmıştır. Bursa Atatürk Stadı'nın kulübümüz tarafından kiralanması ile birlikte revizyona girmiş, etap etap yenilenmeye başlamıştır. Bursa Atatürk Stadının kapasitesi 20 bin kişidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 26 Haziran 2006; 6:12:25 >




  • eline sağlık güzel çalışma..
  • Teşekkürler...Elimden geldiğince bol arşiv bulup burada yayınlayacağım...Tabi diğer arkadaşlarımın da katkılarıyla güzel bir Bursaspor arşivi oluşturacağımızdan eminim....Destekleyen herkese şimdiden teşekkürler...
  • Bir haftaya yakındır yoktum kaldığımız yerden dewam edicez....
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  •  BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ
  • Vay be sene 96.Zaman ne çabuk geçiyor....
     BURSASPOR-NOSTALJİ ALBÜMÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cricket_man -- 11 Ağustos 2006; 1:26:02 >
  • ercans dostum seni burayada bekliyorum ve tabi ki çalışmalarını....
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.