Şimdi Ara

Oyunlar İçin Fat32 mi NTFS mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar fat-ntfs olayini biraz daha okuyup oyle tavsiye edin lutfen. "dosya kurtarimi yapmak ntfs'te daha zor", "buyuk harddiske fat32 kur" gibi garip fikirlerden once google'da biraz arayin derim.
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=74688
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=82182
    bir de usenenler icin direkt adres verelim:
    http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm
  • farketmez...
  • NTFS
  • 32 GB FAT32 e işletim sistemi kurup da benim sistem sağlam çalışıyo diyen var mı ya ???? alla alla ilginç
  • Xp için NTFS en ideali. Bunun yanı sıra oyunlar Open GL modu kullanır. Open GL modunu desteklemek için NTFS kullanman gerekir. Eğer fat32 kullanırsan kitlenme yaşarsın.
  • kısacası adamlar demişler..
    NTFS = new technologies file system
    biraz daha kısası NT tabanlı file system
    eger bunu destekleyen bir işletim sisteminiz varsa ancak bu şekilde onun tum özelliklerinden faydalanabilrsiniz...
  • NTFS. Kıyas kabul etmez bence. OpenGL ile FAT'te kitlenme yaşamanın hiçbir mantıklı açıklaması yok yine de.

    NTFS'in dosya limiti 4-8gb falan deil terrabyte'lar seviyesinde. Ah, zaten Ozturertin linkte varmış. Bi yandan okuyom da :) Bu ne işine yarayacak, atıyorum bir 4.5 gb'lık bi dvd imajını tek parça halinde harddiskte tutabilirsin. Atıyorum Dijital video ile uğraşırken oluşan heyvan büyük DV avi dosyalarında problem yaşamazsın.

    Ayrıcaaa, windows'un NTFS'te kurulmasında son derece büyük yarar var. Düzenli olarak sık kullanılan programları harddiskin hızlı yerlerine atıyor defrag ederekten. Ayrıca boot performansını inceleyip defrag yapıyor arkaplanda otomatik. (3 günde bir diye biliyorum) Bu işlemler sistemi yavaşlatmıyor, ultralow priority'de çalışan tasklar. Ama yararları büyük. Benim windows kurulalı bir seneyi geçmiştir, hala performansı iyi. Veee, ntfs'te dosya hata oluşma riski daha az. Böylece registry hatası olması riski de daha az. İlk kurduğumda 98'e geri dönmem gerekebilir diye fat32 bırakmıştım, bi ay sonra registry hatası verdi bi crash olduğunda. Restorepoint'e geri dön, nereye kadar :)
  • ntfs vardı bazı parogramlar acılmadı 80 gb ı 4 e bolup fat32 kurdum sımdı cok mutluyum :)
  • Bir oyun yüklenirken HDD de büyük dataların yer değiştirmesi sözkonusudur. Kimi zaman oyunlar swap alanı kullanırlar. RAM yetse bile oyun dosyalarının haritaların baştan yüklenmesi için bir cache alan açarlar. işte burada Megabaytlarca dosyanın devamlı okunması yazılması yer değiştirmesi gündeme gelir.. Burada datalrın hızlıca erişilmesi önem taşır..

    FAT32 de büyük HDDlerde dağılma olacağından bir süre sonra performansın düşer..

    Elektrik kesilmesi virus gibi etkenlerden ötürü cluster kaybı yaşaman ve dosyalarının bozulması(ki oyun exelerinin bulunduğu alana da denk gelebiliyor bu bozulma) ve data kayıpları sonucu oyunların hata yapması bozulması dahi sözkonusu olabiliyor.

    Bir de FAT32 de 40GB da 32KB 80GB ta ise 64KB gibi korkunç israf boyutlarında clusterlar vardır. ki 64KB cluster lar FAT16 ile beraber tarihe çoktan gömülmüş olması gereken ağırlaştırıcı bir etken. NTFS de ise bu değer sadece 512 bayt.

    ve NTFS de dosyalar okundukça dağılmıyor ve defrag da gerektirmiyor.

    Bir okuma sırasında cluster bilgisi defalarca düzenlenmiyor.

    Uzun ömürlü bir windows ve daha sağlam sistem ve oyunlar için NTFS yi şiddetle öneririm.

    Ama tertemiz bir format üzerine kur NTFS yi.

    convert komutuyla yaptığında dosya tablosunun yeniden yaızlması çok zorlayabilir sistemini.
  • bence fat32 oyunlar için daha iyi çoğu oyun ntfs i desteklemiyor zaten yanlız bazı eski dos oyunlarıda fat 16 daha iyi çalışıyor
  • Allah ım okudukca şok oluyorum yaa [stmd] Bilen bilmeyen herkes kendi kafasından yorum yapmıyor mu şok olmamak elde değil. NTFS in opengl le alakası ne anlayabilmiş değilim. yok hdd küçükse ntfs kullanın mış büyükse fat32 [oo] Lütfen bilmiyorsanız bilmediğiniz konularda insanları yanıltmayın.
    Arkadaşım sana kısaca şu şekilde söyleyeyim. Fat32 performans açısından ntfs e göre biraz daha hızlı çalışır. Ancak defragment ı ihmal edersen harddisk doldukca bu zamanla dezavantaja dönüşecektir. NTFS ise daha güvenli ve esnek bir yapı sunar. Ancak win98 yada dos ntfs formatlı alanları görmez. Eğer bunlarla işim yok benim ben sadece xp kuracağım diyorsan hdd yide ağzına kadar doldurabilirim defragment la falanda uğraşamam diyorsan hiç düşünme NTFS kur derim. Aksi taktirde FAT32 nin performansı NTFS e göre biraz daha iyidir. inanmayanlar varsa sisoft sandra ile kurup denesin ikiside. Zaten üzerindeki karşılaştırma değerleride bunu gösterir. Max+9 un fat32 değeri 32000, ntfs değeri 28000 dir.
  • bence de fat32 çünkü ntfs'e göre daha hızlıdır.
  • yaaaaa............
    okuyun yaaa.......
    ne zaman hizli, ne zaman hantal diye ogrenin arkadaslar. yok oyun-eski program, yok open gl, yok zart-zurt okuyun, okuyun, okuyun... kocaman linkler de verdik daha ne diyim...
  • Sadece soruya cevap veriyorum farketmez oyunlarda farketmez.
  • NTFS yi öneririm eğer HD in 40 ın üzerindeyse
  • BİLDİĞİNDEN ŞAŞMA FAT32
  • ramazan bana fat32yi detayiyla anlatir misin? yok, bildiginden sasma demissin de ondan sordum
    herhalde fat32 kullananlar bu sistemi, harddiskteki kafa hareketlerini, cluster boyutlarini vs... cok iyi bilerek kullaniyorlar [bwlng]
  • Eğer 32gb dan daha büyük bir bölümü fat32 yaparsan içinde binlerce küçük dosya bulunan bir klasörün kapladığı yer çok fazla artacaktır. Dosya boyutuna göre ntfs ile fat32 arasında neredeyse 4 kata kadar yer farkı olabilir. Onun için büyük disklerde fat32 çok kullanışlı değildir. Özellikle de 32gb daha büyük partitionlar için.
  • eskiler için fat32 yeniler için ntfs (eski oyunlar =fat32, yeni oyunlar =ntfs)[drctr]
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.