Şimdi Ara

BAD SECTOR!!! (gelişme var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bana bad sector hakkında bilgi verebilir misiniz???
    Yani tam olarak nedir, nasıl oluşur, yok edilme ihtimali varmı, ayrıca
    diyelim bad sector oluştu harddiskte abuk subuk problemler yaratırmı???
    Benim bunu sorma nedenim scandisk 4.5MB bad sectors buldu, hemen format attım
    hala aynı sorun vardı, sonra bide XP'yi yüklerken bide orda format attım,
    şimdi scandisk bad sector bulamıyor.
    Bide bad sector varmı yokmu anlayabileceğim bi program var mı???[help][help][help]



  • Bozuk kesim...Bad sactor belli zaten niye bir program olsun ki???
  • Eğer diskin fiziksel yüzeyi bozulduysa düzeltmenin malesef bir yolu yok. Windows ile disk yüzeyini taratırsınız o işaretler bad sector olan yerleri ve buralara bilgi yazmaz.

    Ama bazı durumlarda diskin partition'ı bir şekilde bozulabiliyor ve yine bad sector olarak görünüyor. Bunlar format ile düzeliyor bildiğim kadarıyla.
  • disk üzerinde bir bölgede cluster kaybı yaşanıp sonra da üstü düzelemeyince o bölge bir yırtık gibi kalıyor. ve low level formatta düzeliyor. Bu daha çok fat32 de oluyor Bende bir ara bu yırtık genişleyip boot sectorune kadar gelmiş sonunda sistem açılamaz hale gelmişti. Low Level format attım düzeldi.

    Fiziksel olarak plakaların çizilmesi haricinde bunun gibi badler kolayca geçiyor. Ama kafa çarpması plaka çizilmesinde iş çok daha vahimleşir.
  • Arkadaşlar benim harddiskte bi gariplik var heralde. İlk bu mesajı yazarken 4.5MB bad sector vardı. Sonra format attım düzeldi galiba[dntw] ertesi gün yine format attım 16KB bad scetor buldu. Hemen ardından bidaha format attım bu seferde 4.3MB bad sector buldu ve yine format attığımda düzelmedi hala öyle 4.3MB bad sector var.
  • Low level format atsanız bir ihtimal düzelebilir. Eskiden anakartlarda vardı bu seçenek ama şuanda nasıl atılır ben de bilemiyorum
  • Bad sector diskin bozuk kısımlarını gösteriyor.Bunlar dan bazıları formatla düzelebiliyor.
  • Bozuk kesim ler Daha çok Disk Park Konumuna geçmeden Stop Ettiğinde oluşur.Taßi Aşırı toz Ve maNTeyiK orTamda unuTulmamalıdır.Bad SeCtor FiZiKSEl Ve Yazılımsal OLaßiLiR.FiZikSel oLMaYanlar Lov LeveL ForMaT VeYa NoRmaL FoRmaT YöntemLEri iLe DüZeLTiLeßiLiRken, FiZiKSEl ßaD SeCTorLer KaLıCı HasaR dır.YaNi ßu aLaNLaR üZeRiNe KaYDı YaPıLan ßiLGiLER Ya MaKiNeYi ReSeTLeR Yada KiLiTLeNMeSiNe NedEN oLuR.FiZiKSeL Bad SeCToRE saHiP Hdd GaRaNTiLi iSe DeğiŞTiRiLMeLi DeğiLse öZeL ForMaTLaMa Yada diSK EdiT PRoGramLaRı iLe BoZuk ALanLaR KullAnılmaYaCak ŞekLe GeTiRiLmeLi.ßu EDiTLeMe KOnuSuNda NoRtoN iLeRi ßiR YAzıLım teKNoLoJiSiNe SaHiPTir.ßunun YaNıNDa iŞe YaraYan FaRkLı PrOgRamLarDa VaRdır ELßeTTe.WinDoWs NT3.51 Den iTißaRen NTFS FiLe SisteMi iLe ßaD SeCToRLeRi En Az kullanıcak Şekle GeTiRMeYi ßaŞaRmışTır.YaNi ßaD SeCToRüN VaRSa ßiLe ScaNDiSK i Tam YaPTıRMaDığıN iÇiN Sana ßozuk ALanı KullandırmayaCağıNdan gösTeRmez.Ama ßaD SecTor SeNde DaTa KaYßı oLaRak HDD kaLaN ßoş Kısma YaNsıTıLıR.AslıNda ßozuk ALanın Yamanma iŞLeMi Çok ßaSiT ßiR MaNTığa daYanır.HDD eDiT proGraMLaRı ßozuk aLaNı TeSpiT edER Ve ßu aLaNı SaNa KullaNDırMaMak iÇiN JTI uzaNTılı Swap DosYaSıyla Doldurur.ßu DosYa Hiç ßiR ProgRam Veya ToolKit TaraFıNdan AlGılaNaMaDığı içiN FiLe oLarak göZükmeZ Sadece Dolu ßiR SeCTörüN VarLığı Tespit EDiLeßiLiR.FaKaT Her Yazılım Gißi DiSKe aTıCağıN FoRMaTTA (loW) ßu BaD SeCTorLer YiNe çıkaCAkTır.
    BaD SeCToRun oLuşumuNa EK ßiLGi.HDD De MeDiA üzEriNde HaRekeT EdEn KaFA iLeRi Ve GeRi SaĞa Ve SoLa GiDer GeLiR.ßiLGiSaYar DüZGüN KaPaTılDığıNda HDD KaFaSı PaRk KoNumuna GeÇer.FaKat ßiR eLeKTiRiK KeSiNTiSiNde VEYa ANiDeN GüÇ KeSiLMeSiNde KaFa MeDia üZeRiNden ßiLGi OKuma KoNuMunda iSe Ve ANiDen DuRduRuluRsa MeDia ya DiRek TemaS iLe ßiR Kaç KeRe Dokunur.ßuda MeDiA üZeRiNde KaLıCı çiZikLeRe NedEn oLuR.ßu ÇiZiKLeR aLTıNdaKi CluSTeRLaR da okunaMaYıNca iŞLeTim SiSTeMi ßuRaLaRı ßaD SeCTor oLaRak ßeLiRLEr.Ama YiNede KuLLaNmaYa Çalışır Ve ßu KiLiTLeNMeYe HaTTa ReSETLeNMeYE NedEn OLuR.O YüZden HDD DeğişTiRiLMeYECeKSe MuTLaKa ßuraLaR YaRdımcı YaZılımlar iLe Yamanmalı.




  • üSt TaRaFDa ADımla VERdiğim ßiLGiYe EK ;
    ßaD SeCTöRLer Yamanmaz Ve KuLLanılmaya DeVam EdiLiRse Media üzERinDeKi KaFa ßuRaLaRı Her okumaYa ÇalışTığında ClusTer üZERiNDeki ÇiZiği TakiP eTme EğiLimi GösTeReceğinDen SağLam CluSTeRlArıDa çiZEßiLiR.YaNi ßaD SeCTöR ALaNıNı GeNiŞLeTiR.ßuGüN 2 Tane VaRsa YaRıN 6 - 10 vs ŞEkLinDe KuLLanıma ßAğLı oLaRaK ArTaßiliR.
  • Şimdi çok ilginç bir olaydan bahsetmek istiyorum: İşyerindeki bilg. birinde hdd de bad sector oluşmuş. Klasik yöntemlerle işe başladım format /c olmadı, ndd olmadı, low level olmadı, hdd nin üretici disk utility si le low level olmadı e bu artık fiziksel bad sector derken aklıma hdd regenerator diye bir program geldi nette bir yerlerde görüp indirmiştim ve dadaaaa bad düzeldi. Ndd ile check temiz scandisk ile check temiz format /c temiz tamamen düzeldi. İlgililere duyurulur.
  • Yüzbaşım, hangi modeldi sizin harddisk! Ve utility nin adını söyleyebilirseniz sevinirim!
  • RealAragorn, arkadaş yazdıkların hoş şeyler ancak okumak zor ve gözleirmizi bozacak cinsten. Bilgilerini paylaşmak için aradaki engelleri kaldırırsan çok daha iyi olur Türkçemize sahip çıkalım.

    Fdisk'de bu hasarlı noktaları işaretler ve HDD'nin kafasının bu hasarlı yüzeylere gelerek kafa atıp daha fazla hasarlı bölüm oluşmasının önüne geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRock -- 4 Ağustos 2007; 13:09:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.