Şimdi Ara

linux+internet=keyif... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merak etme hırs yapmıyorum. Sende sabahtan akşama kadar kod yazıp algoritma geliştirirsen biraz agresifleşirsin.
  • eyvallah.sana iyi kodlar o zaman.
    biraz dinlen ama
  • licq nere icq nere yapma gözünü seveyim..
    ondan sonra linux'ın dosya yapısını kullandığı mimariye,çalışma biçimine kötü demedim..
    öküzlük yapılmadığı müddetçe windows ta çökmez..gider önüne gelen maili açar.her exeyi gözü kapalı çalıştırırsan windows ne yapsın..

    bilgisayar sektörünün dışında tanıdıklarınız var ise linux un ne olduğu bilmeyen ne kadar çok kişi olduğunu göreceksiniz..
    maalesef..kaldıki biz belki linux kullanabiliriz ama bilgisayarı açma kapamadan başka bilgisi olmayanlar haliyle linux u kabul etmekte zorlanacaklar..bir de üstüne "donanım firmalarından kaynaklanan" sürücü problemleri çıkınca ballı kaymak diyemiyecez duruma..ben zaten linux kötüdür demedim henuz linux için erken dedim!!!!

    benim demek istediğim görsel anlamda ve kullanışlılık olarak baktığımızda windows un linux a göre "çok üstün " olduğu aşikardır.aksini idda edenler polyannacılık oynar..bu her tartışma da olduğu gibi kısır döngüye girecek..mediaplayer iyidir desem bii gelecek xmmp daha iyi diyecek..o yüzden herkes kendine uygun olan os i bulsun onu kullansın..benim yapacağım ucuz bir bilg bulup server kurmaktır..bi kaç yerde okudum aklıma yattı..böylece linux güvenilirliği ile windowsun kullanışlılığını birleştirebilirim sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusu -- 28/6/2004 15:08:12 >
  • Ben şuna inanırım. Bir insana ilk olarak neyi öğretirsen onu ister hep. Ben birçok kez bilgisayar bilgisi olmayan insanları linux başına geçirdiğim zaman (slackware, debian falan değil ama) çok hoşlarına gitmişti (bkz: Halk Eğitimi Merkezi' nde verdiğim kurslar :)) Linux' taki kullanıcı arayüzlerinin de oldukça kolay ve görsellik açısından da windows' un mavi arayüzünden oldukça "şeker" olduğunu söyleyebilirim. Ancak, gerek linux' taki dosya/dizin hiyerarşisinin windowstan farklı oluşu, gerekse insanların hep ilk kullandıkları ve ilk beğendikleri şeyi arama dürtüsü linux' un zor olduğunu söylemelerine neden olmuştur.

    Linux çok kolaydır. Ancak, bu masa üstünde kullanımı için (son kullanıcıya yönelik olarak) dört dörtlük bir kullanış sağladığı anlamına gelmez. Eğer gerçekten çok kolay kullanımı olan ve bilgisayardan anlamayan birinin kullanabileceği bir OS arıyorsanız MacOSX' e bakmalısınız. Windows bu konuda hala yeterli değildir.
  • quote:

    Orjinal: Challenger

    quote:

    hocam bi dakka şimdi...
    burada "hangisi daha sağlam ve iyi?"onu mu tartışıyoruz ;
    yoksa "hangisi daha kolay ve daha çok tutuluyor?" onumu...


    Hiçbirini tartışmıyoruz. Ben yanlış söylenenleri düzeltme gereği hissettim

    quote:

    kolaylıkta zaten bill amca söyledi"anneannelerimiz bile kolayca kullanacak" diye...

    ama bill amca anneannem bu spylarla,wormlarla,viruslerle nasıl başedecek onuda söylermisin bi zahmet


    Anneannemin bile kullanacağı bir işletim sistemi arıyorsam bu asla windows olmayacaktır. Ben zaten windows' u savunmuş değilim.




    ama challenger senin harbiden biraz dinlenmen gerekiyor.
    çünkü bu kısmı sana söylemediğim açıkça görülüyor...
    pusuya atıfta bulunmuştum ben...
    "haaayt ulaaam!!!"edasıyla bir daldın ortaya kimin kime ne dediği anlaşılmıyor burada....

    ama maksadın ortamı germekse sonuna kadarda bende gererim hiç şüphen olmasın!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28/6/2004 15:38:44 >
  • Ben kimseye yönelik olarak söylemedim zaten. Sadece alıntı yaparak oraya olan yorumumu yazdım.
    Asla ortamı germe niyetinde değilim ve olmadım.
  • basladi yine linux windows kavgasi
  • @ pusu


    peki,
    tabi ki insan en etkin kullanabildigini kullanmali, fanatikligin luzumu yok. isinizi ne goruyosa onu kullanmaniza kimsenin birsey demeye hakki yoktur.

    ancak,

    acaba bu popup blocker'iniz freeware mi? yoksa cingenelik yapip cracklediniz mi?
    acaba antivirus programiniz trial version mu yoksa lisansini satin aldiniz mi?

    ya da

    aa nasil unutmusum

    tabi ki.. windowsunuz da belki fckgw ile baslayan bi product key kullaniyordur ha?


    sozun ozu su :

    bireysel kullanici olarak sen windowsta sorun yasamiyorum, sorun kullanicida diyor olabilirsin.

    ama bir sirkette, onemli veritabanlarinin tutuldugu bir server, ya da onemli isler goren bir sekreterin elinin altindaki bir bilgisayar her zaman icin saglam olmak zorunda. sen en cok icq sifreni caldirirsin, o sekreter kiz tutar bir emaildaki ek'e tiklar, sonrasi arapsaci.

    soylesene, kac kere format c:/q yazdin son 1 yil icinde?
    hatta bu isi otomatige baglayabilmek icin ghost'la imaj alip cani sikildikca re-install eden insanlar taniyorum ben.

    ancak kendini kandirabilirsin yani :) belli ki bir donem linuxu (evet linuks diye okunuyor, linaks degil.) merak etmissin, denemis ama becerememissin. sonra da windowstaki bedavaciliga alistirilmis bir kendi halinde ev kullanicisi oldugun icin arastirmak ogrenmek kasmak zor gelmis, windowsa donmussun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOS -- 29/6/2004 0:31:54 >
  • visor:
    quote:

    basladi yine linux windows kavgasi


    Benim niyetim Linux-Windows kavgası değil. Adam akıllı teknik tartışmak.
  • Evde kullandığınız şahsi bilgisayarınızdan ziyade, büyük hacimli networklerin olduğu bir ortamda (üniversiteler vs..) virüsler gerçekten çok büyük sıkıntı yaratıyor. Bunun nedeni tüm makinaların w*ndows olması. Kullanıcılar ve teknik personel işlerinden ziyade vakitlerinin bir kısmını bu virüslerden kurtulmaya çalışarak kaybediyorlar. Bilinçli kullanıcılar için sorun yok doğru ama, herkesin bilgi düzeyi aynı değil. Bu tür tehlikelerden korunmak için kullanıcının mutlaka belirli bir bilgi seviyesinde olması gerekiyor. W*ndows kullanıcıları kullanım kolaylığından bahsederken, bu durumu gözardı ediyorlar.
  • quote:

    ancak kendini kandirabilirsin yani :) belli ki bir donem linuxu (evet linuks diye okunuyor, linaks degil.) merak etmissin, denemis ama becerememissin. sonra da windowstaki bedavaciliga alistirilmis bir kendi halinde ev kullanicisi oldugun icin arastirmak ogrenmek kasmak zor gelmis, windowsa donmussun.



    benim yazdıklarımı okursan linux u kullandığımı söylüyorum..anlamak isteyen anlar...eğer tatmin olacaksan evet ben linux u beceremedim kapasitem bu kadar. config dosyaları beni aştı.ben basit bir bilgisayar kullanıcısıyım hiçbir teknolojiye açık değilim..sabahlara kadar hiç kod yazmadım.her gün format atarım windows'uma sistem configurasyonundan bihaberim..bookmark ım da hep windows haberlerini takip ettiğim siteler var..................................................

    bişey anlatmaya çalıştım bin ah işittim(çingene olduk!!!!)..son olarak linux unix tabanlı bir os bu yüzden de tüm ayarları manual olarak yapılıyo ee bu ne demek biraz daha az kullanışlı demek..şirketlere baktığında da linux u sadece server olarak görürsün..ben bi otomasyon programını linux üzerinde görmedim henuz..(şimdi tahminen yine tepki mesajları gelecek o linux un suçu deil gcc si var istenirse yapılır vs...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusu -- 29/6/2004 9:43:03 >
  • quote:

    son olarak linux unix tabanlı bir os bu yüzden de tüm ayarları manual olarak yapılıyo ee bu ne demek biraz daha az kullanışlı demek..


    Linux, işletim sistemi olarak Unix sistem modeline sahiptir. Doğru. Ama bu Linux' un kolay olması için bir engel değildir. Çevrenizdeki işletim sistemlerine bakacak olursanız, hepsinin Unix sistem modeline sahip olduğunu göreceksiniz (en kolay kullanımı olan MacOSX de dahil). Sadece windows ayrı bir yapıdadır. MacOSX örneğinde de olduğu gibi Unix temelli bir sistem çok kolay olabilir.

    Tüm ayarlar konfigurasyon dosyalarında saklanır. Evet ama Windows' ta da Registry denilen bir veri tabanında saklanıyor. Eğer el ile konfigürasyon yapmaya kalkarsanız, bunun windowsta çok daha zor olduğunu göreceksiniz. Ancak GUI araçları kullanırsanız hem Linux' ta hem Windows' ta sizin için çok kolay olacaktır. (Linux' ta çok kolay konfigürasyon yapmanızı sağlayan araçlar mevcut).

    quote:

    şirketlere baktığında da linux u sadece server olarak görürsün..

    Ben bir çok yerde masa üstünde kullanıldığını gördüm.

    quote:

    ben bi otomasyon programını linux üzerinde görmedim henuz..


    Bir otomasyon programını Linux üzerinde siz görmediyseniz bir şey diyemem. Ama ben linux üzerinde çalışan ERP yazılımları gördüm. Hatta ben geliştiren ekipteyim. Ayrıca Oracle veri tabanı sunucusu kurmak için hep Linux kullanın diyor. Her yerde "Unbreakable Linux" diye reklam yapıyor. IBM Wimbledon Tenis Turnuvası veri tabanlarını DB2 ile Linux üzerinde tutuyor. vs. vs. vs....

    quote:

    (şimdi tahminen yine tepki mesajları gelecek o linux un suçu deil gcc si var istenirse yapılır vs...)

    Bak bunu iyi söylemişsiniz ama bir nokta kaçmış. GCC linux' a ait değil. Hem sadece GCC yok. Birçok geliştirme aracının Linux sürümü mevcut.
  • dediğim gibi beni anlamak isteyen anlar..özeleştiri yapmadan ilerleme olmaz.teknik olarak yapılan her türlü tartışmaya varım.ben gördüğüm bana zor gelen yanları söyledim..ikna olan biriyimdir.yeter ki seviyeyi bilelim..ben henuz dediğiniz tarzda- Türkiye de- program göremedim.belki yazılım sektörüne yakın olmadığımdan kaynaklanıyordur.konuya mesaj atmamım sebebi windows hakkında ilker in bana göre acımasız yorumuydu..zira windows kullanmayı bilen birisi bahsettiği sorunları yaşamaz.Yani kullanıcı hatalarını işletim sistemine mal etmek yanlış bence..şu an için bireysel bir kullanıcıyım kaybedecek çok değerli verilerim yok.olsa bile yedekleme konusunda titizimdir.firewall a da popup programına da os e de para verecek düzeyde değilim.mesajlarınızı dikkatlice okuyup kendime pay çıkarmaya çalışıyorum.sizde aynısını yaparsanız ortak bir noktaya varacağız.linux a ilgisiz olsam almanca kitaplardan ipuçları bulmak için yırtınmazdım.belki windows kullanımında daha yetkinim ama linux u görmemezlikten gelmek akıl karı bir iş değil farkındayım.ortam gerilme konusuna gelince beni tanıyanlar bilir hiçbir seviyesiz tartışma da bulunmadım ve kimseye benzetmelerde bulunmadım.amacım boş zamanımı forumda heyoooo mesajları atarak geçirmek değil bilmediğim şeyleri öğrenmek,kendi izlenimlerimi paylaşmak..umarım anlaşmışızdır..
  • Bu da cevabı:
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1128

    Neden 7: Daha Az Güvenli

    En keyifli bölüme geldik...

    Linux çekirdegine yeni güvenlik yamalari eklendiginde, ürünün açik yapisi nedeniyle, gelistiriciler bu yamayi görebilmektedir. Sistemlerin eksikliklerini kesfetmek için ugras veren çok sayida kisi oldugu bilinmektedir. Bu kisiler kaynak kodunu ele geçirdikleri takdirde, sisteme çok daha kolay bir sekilde sizabilmektedir.

    Oysa MS isletim sistemlerinde, sistemlere sizmak için ugras vermeye gerek yoktur. Microsoft programcilari çok sayida güvenlik gedigini zaten her yere yerlestirmislerdir.

    Sisteminiz güvenlik ihlali nedeniyle bozulursa, hizmet kesintisi süresince para kaybina ugrarsiniz. Sistemi ne kadar çabuk kurtarabileceginiz ise tamamen belirsizdir.

    Dogru söze ne denir?

    Bunun yani sira, en yeni güvenlik düzeltmeleriyle ilgili güvenlik kodlarinin yetkisiz gelistiricilerin eline geçmesi tehlikesi de yoktur; bu gibi kisiler söz konusu kodlari sadece yeni zayifliklar bulmak için kullanmaktadir. Kaynak kodunu koruyan ve müsterilerle yakin isbirligi içinde çalisarak üstün güvenlik saglayan Microsoft Linux'a oranla daha iyi güvenlik sunmaktadir.

    Gülmeyin lütfen. Ciddiyim. MS destek sitelerinde güvenlikle ilgili gigabyte'larca düzeltme var. Onca servis paketini görmemezlikten gelemezsiniz. Alt tarafi üç-bes haftada bir 300-400 MByte SP indireceksiniz... Sanki sirtinizda tasiyorsunuz. Gülmeyin lütfen. Ayiptir. Hem zaten POS sistemlerinden söz ediyoruz. Bu makinalara kolay kolay virüs bulasmaz ki. Net'e de bagli olmalari için de hiçbir neden yok. Deterjan firmalari da herhalde barkodlarin içine virüs koyacak degil. Müsteriye de makinalari elletmezsiniz olur biter. Anlastik mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 29/6/2004 13:38:37 >
  • bebelereeee balooon
  • bence bu ms salaklarına"akııılll fikiirrrr!"..
    yaw insan ne yazdığınıda bir kere okumazmı?
  • Bakınız IE' de çıkan yeni güvenlik açığı.
    "Açık kodlu yazılımların kodu açık olduğu için güvenli değildir" diyenlere.

    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2277&mode=&order=0&thold=0
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.