Şimdi Ara

pc kapanıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benım makınamda 98 yuklu kapatırken makın******* kapatabılırsınız yazısı cıkıyor ve kasadan kapatmak zorunda kalıyorum tamam buna tahammul edıyorum ama bılgısayarı actıgımda mesela normal bır web sıtesındeyken makına kendı kendıne reset atıyo format attım yenıden kurdum olmadı ne oluyo bu makınaya :(( yardımm!



  • reset atma problemi internette ikenmi oluyor sadece problemin donanımsalmı yoksa virüstenmi kaynaklandığını anlamak için bunu dene ilk olarak eğer sadece nette iken oluyorsa büyük ihtimal sasser virüsü

    Antivirüs yazılımı üreten Fin firması F-Secure yetkililerinden Mikko Hyppoenen, ''worm'' türü Sasser virüsünün diğer birçok virüsün aksine elektronik posta yoluyla bulaşmadığını, ''kurbanlarını rastgele seçtiğini'' söyledi.
    Virüsün bulaştığı bilgisayarı kapattığı, yeniden açtığı ve bunu birçok kez tekrarladığını belirten Hyppoenen, bilgisayarı kullanmayı engellese de virüsün zararsız olduğunu ifade etti.
    ''Blaster'' virüsünün geçen yıl ağustos ayında milyonlarca bilgisayarı etkilediğini belirten Hyppoenen, Sasser'in daha fazla bilgisayara bulaşabileceğini söyledi.
    Antivirüs üreticisi Amerikan firması Symantec'e göre, 15.872 byte boyutundaki virüs, Windows 2000, Windows Server 2003 ve Windows XP işletim sistemi kullanılan bilgisayarlara ''saldırıyor''.
    Sasser virüsü, Linux, McIntosh, Novell Netware, OS/2, UNIX, Windows 95, Windows 98, Windows Me ve Windows NT sistemleri kullanılan bilgisayarları etkilemiyor.
    Sasser'in Microfost yazılımlarındaki bir güvenlik açığından faydalandığını belirten uzmanlar, virüsün bu açığı tespit ettiği bilgisayarlara rastgele saldırdığını söylediler.
    Amerikan Panda Software firmasına göre, virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında Estonya, İsrail, Tayvan, İspanya ve Fransa bulunuyor.
    Sasser'in ilk olarak 2 Mayıs Pazar günü sabaha karşı, Microsoft'un 18 gün önce çıkardığı son yamayı sistemlerine kurmayan kullanıcıların bilgisayarlarında görüldüğü belirtiliyor.
  • necocan

    biostan power managament ayarlari ile oyna duzelecektir, birde hizli oturum kapatmayi iptal et. msconfig gelismis sekmesinden ayarlayabilirsin.


    Saygilar.
  • biosta power managament dsa ne gıbı bır ayar net olarak solermısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.