Şimdi Ara

Komut sıralamalı Seagate 7200.7 diskler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yoğun iş hacmi ile günümüzün diskleri gelen emirlerden boğulmak üzereler. SCSI disklerde daha çok görülen ve onlardan artık masa üstüne geçmeye hazırlanan Komut Sıralama ( NCQ- Native Command Queuing) teknolojisi aslında daha öncede kullanılmış teknoloji. IBM tarafından uzunca süre Deskstar serisinde kullanılmış ve tüm incelemelerde IBM bu sayede çok önlerde yer almıştı. Fakat hatırlarsınız fazlaca bozulan disklerden dolayı IBM tüm departmanı Hitachi'ye devretti.

    Masa üstünde şimdilik sadece Western Digital'in yeni Raptor'ünde yani WD740GD'ünde bulunan bu teknoloji çok çok yararlı bir teknoloji. Çalışma presibi ise şu şekilde. Gelen komutlar incelenip kafanın rotasyonal posizyonuna ve diskin dönüş hızınıda hesaba dahil ederek işleyeceği komut sırasını tekrar düzenleyip en verimli hale çeviriyor. Bu sayede kafa hareketlerinden oluşan gecikmeler azalıyor ve doğal olarak hız artıyor.

    Bu özelliğin disklere eklenmesi demek Serial ATA II spesifikasyonlarından birisinin eklenmesi demek oluyor. Bu SATA teknolojisi sadece doğal SATA disklerde uygulanabildiğinden Seagate sonunda bir çevirici ve vakit kaybı olmadan SATA'ya geçiyor demek oluyor. Bu sayede belki erişim zamanında bile düşüş yaşayabiliriz. Seagate'in tahmine bu teknolojiyi ilk ekleyeceği disk 200 Gb'lık 2 plakadan oluşan ve şu anda satışta olan performans canavarı olacak.

    Yüke göre arada oluşan hız farkını görebilmek için Raptor'ların Ultra ATA teknolojisine dayalı tekrar komut sıralama testine bakabilirsiniz. Bu arada belirtmeden geçmeyelim sessizlik konusunda ciddi başarı sağlayan ilk firma (FDB- Sıvı bazlı mil yatağı), 100 Gb/Plaka yoğunluğuna ilk çıkan firma, SATA desteği veren ilk firme ve şimdide tüm yeni disklerine NCQ ekleyen Seagate masa üstünde gerçek kullanıcı deneyimini en iyi arttıran firma olarak görüyoruz ve bunların devam etmesini diliyoruz.


    Sayfanın Linki : http://www.seagate.com/cda/newsinfo/newsroom/releases/article/0,1121,2102,00.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.