Şimdi Ara

merhaba 2sorum olacak/yardımcı olurmusunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim 2 sorum olacak



    <div align='left'>bizim üniversitede kendi web siteni yap diye bir bölüm varr
    orada help tuşuna bastığımda şuhttps://mail.anadolu.edu.tr/Guide/WebFiles.html
    ekran geliyor ve ingilizce
    uğraşılarıma rağmen anlayamadım
    mesela en basitinden mydonose arkadaşımız bir sitenin nasıl yappılacağınız anlatmış. bende notepad ile yazıp upload ettim ama
    siteye nasıl giricem anasayfanın linki ney bilmiyorum
    yardımcı olursanız sevinirim amatör çalışmalarımı burda deneyebilirim vede resimlerimi koyabilirim.</div id='left'>




    <div align='right'>ben ufak çaplı bir bilgisayarcıda teknik eleman olarak çalışıyorum ve firmamızın biraz daha çaplanması(!) için web tasarım konusunda kendimi geliştirmek istiyorum aslına iyi düzey sayılabilecek kadar flash biliyorum ama flashla kurum'lara firma'lara site yapamıyorsunuz. bi arkadaşım php öğrenirsen pek çok tasarımı yapabilirsin dedi. sizce hangi programı kullanmalıyım. öcretsiz olan varmı yoksa paralıda olabilir.http://www.scuniverse.com/type.php?type=Siteler&game=Diablo%202%20LOD http://www.level.com.tr/haber/?id=358http</div id='right'>



    teşekürler
    iyi çalışmalar
    sizi kutluyorum çok düzeyli ve yerinde bir forum







  • dostum: ikinci sorundan başliyim:
    Arkadaşın biraz sallamış gibi. Php ile site yapılmaz. php ile internet programcığı kodlanır. Yani sayfa tasarlayamassın sadece ziyaretçi defteri, sayaç, üyelik sistemi gibi SİSTEMLEr kodlarsın. yani php ile tasarım yapılmaz. yani bu bakımdan ilk etapte php öğrenmen hiç bi işine yaramaz.

    eğer 0 dan başlıycaksan FrontPage le başlamanı öneririm. Kaliteli bişi yaratamazsın belki ama en azından sistemin nasıl işlediğini, kodlamaların nasıl yapıldığını deneyerek öğrenirsin. Bence frontpagele başla. zamanla geliştikçe görsel programlara geçersin(fireworks, photoshop,dreamweaver gibi). onlarla daha görsel şık tasarımlar yaparsın. ve son olarakta web programlasına yani Php yada Asp ye geçersin.

    Bu adımları kaç ayda yada yılda yaparsın bilemem ama tahmini olarak 2-3 aya kadar şık bi sayfa hazırlarsın. Tasarımcı olamazsın ama amacın firmanın sitesini yapmak olduğu için bence yapabilirsin. Çünkü ne yapıcağını biliyosun, ve ona göre kendine bi yol izlersin.

    1. soruna gelince. Hiç öle bi sistem görmedim. ne yazıkki çok yardımcı olamıycam




  • merhaba arkadaş. 1. sorundan başlıyalım. her üniversitenin öğrencilerine web sayfa yaptırmak ve yayınlamak gibi bir niyeti var. kimi üniversite bunu yapıyor kimi yamıyor. yapğanlarda genelde değişik yollarla yapıyor. mesela gaziantep üniversitesindeki öğrencilerin adresi şöyle oluyor :http://wwwgantep.edu.tr/ogrencino başka bir üniversite farklı bir yol veriyor. senin yapman gereken üniversitedeki bilgi işleme gitmek yada aramak. onlar net bir cevap verebilir sana ..

    2. soruna gelince php gelişmiş bir web programcılığı dilidir. yine içeriinde html barındırabilir. yani demek istediğim html ile yaptığın bir siteye php dili kullanarak üyelik sistemi yazabilisin. yada kredi kartı alış-veriş bölümü. yada çok ihtiyacın olan herhangi bir uygulama tanımlayabilirsin. php dilinde bir çok şeyin sınırı yok. bilgin ve hayal gücücün yettiği herşeyi yapabilirsin. Bu dili öğrenmek için paralı bir program yada uygulama kullanmana gerek yok. Bilgisyarına bir kaç program yükleyeceksin ve ayar yapacaksın. Daha sonra bu dili öğrenebileceğin bir kitap yada internetten bir kaynak bulacaksın. bu konulardada sana yardımcı oluruz. sen kararını ver ve bize bildir. yardımcı olmaktan mutlu oluruz..

    SewgiLerimLe !! ..




  • tekrar üstüne basa basa sölüyorum: PHP İLE WEB SİTESİ YAPAMAZSIN!!!!!!! PHP İLE web programlaması yaparsın. şunu lütfen unutmayın.
  • yukarıda 2. soruda linkini verdiğim siteleri sağdece dreamweaver kullanarak yapabilirmiyim?
    üyelik sistemi için falan illaki artı olarak php'de bilmem lazım mı?
  • merhaba. evet gördüğüm kadarıyla php ile yapabilirsin yani php kullanımını destekliyor. üyelik sistemi vb. şeyler zaten hazır var ister internetten download et istersen sana yollayalım.. php yi bilmene gerek yok. kurulumları basit. sana ayrdımcı oluruz bu konuda..

    SewgiLerimLe !! ..
  • dreamwever kullanarak site yaparsın. php kullanarak üyelik sistemini kodlarsın.
  • Öncelikle php dosyalarını çalıştırmak için windows 98 kullanıyorsan bilgisayarına PWS kurmalısın, windows XP Professional kullanıyorsan bilgisayarına XP professional CD sinden IIS yüklemelisin, Windows XP Home addition kullanıyorsan o zaman sana tavsiyem PHP TRIAD ı bilgisayarına kurman olacaktır. PHP Triad ile bilgisayarına aynı anda apache server, mysql database ve php desteği sağlanmakdatır. Bu sayede php-mysql ikilisini her türlü projede kendi makinanda deneyip sonrasında internete atabiliirsin. PHP Triad freeware bi programdır. Download.com adresinden rahatlıkla indirebilirsin. Sana kolay gelsin.
  • teşekürler facoldi
    şu an lisanssı nasıl ucuz alabilirim diye araştırıyorum
    lakin zangin olduğumdan değil daha ilk basamakta olmama rağmen hevesimin dandirik bir denetleme firması tarafından kırılmasını istemiyorum
  • neyin lisansını sorun ettin onu anlamadım?

    Görüşmek üzere ..
  • Dreamweaver için diyorum
    öğrenci fiyatı 80dolar galiba

    php ücretsiz galiba
    BSA ya 1 mail attım bana aldğım en dandirik cevabı yazmışlar

    peki dw'yi aldım diyelim sonra bu işin vergisi varmıdır?
    bunuda cevaplarsanız çook teşekkür ederim
  • Berber kardeş, öncelikle şunu söyleyeyimki php-mysql i çalıştırmak için gerekli olan PHP triad freeware yani ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bunun yanında ben bir web sayfası yaparken öncelikle photoshopta dizaynımı hazırlıyorum. Sonra onu profesyonelce kesip-biçiyorum. Sonrasındada frontpage de gerekli işlemleri (ki en basit olanı bu kısımdır) yapıyorum. Ve al sana bi web sayfası. Ancak bu sadece statik dediğimiz türden bir web sayfasıdır. Sen bunu php ile dinamik hale getirebilirsin. DW ile frontpage arasında benim için pek fark yok açıkcası. DW de bazı kolaylıklar oılduğu söyleniyor ancak ben frontpage den olaya girdiğim için artık dw yi sadece PHP kodları yazarken verdiği hataların satır sayısını bulmak için kullanıyorum. Yani web sayfası hazırlamak için hiç ihtiyaç duymadım. Zaten çok karışık geldi bana. Bence sende DW yi bilmiyorsan hiç başlama direk frontpage den olaya gir derim. Php konusunda da ben sana yardımcı olurum. İyi Çalışmalar.




  • easyphp diye birşey var arkadaşlar oturupta tek tek php idi, mysql idi, apache idi diye kurmanıza lüzum yokhttp://www.easyphp.org adresine gir arkadaşım programı oradan indir. Ondan sonra programı next next diyerekten kur.

    Programı kurduktan sonra misal C sürücüsünde Program Files klasörüne kurdun EasyPHP diye bir klasörün içine. O klasörün içinde "www" diye başka bir klasör mevcuttur. Yapacağın programları o klasörün içinde, yeni klasörler açarak onların içine atacaksın ki localhost'tan programları çalıştırabilesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.