Şimdi Ara

IP çakışması çıldırmak üzereyim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaw arkadaşlar network ten anlıyan dostlar,biizm işyerinde 9 mak.var ve hepsi gayet güzel internete bağlı ve sorunsuz,fakat benim kullandığım mak. ve başka bir mak. sürekli IP çakışması yaşıyo,internete girdiğimiz zaman onun yada benim ekranımda 10.0.0.3 da IP çakışması belirlendi diyo,"winipcfg" run yapıp bırak yenile diyince yine bana sistem ip numarası veriyo ama 10 dk. sora yine aynı problem karşıma çıkıyo.Bu sorunu nasıl halledicem,ağ komşuları özelliklerinden bütün bağlantı ve protokolleri kaldırdım ve yine kurdum sonuç aynı biri yardım etsin pls.win ip maskesi şuan 10.0.0.3 varsayılan ağ geçidi 10.0.0.2 diyo winipcfg de bunnar ne demek??



  • ağ geçidi internete çıktığınız makinanın, switch ya da router'ın ip'sidir.ağ maskesi Alt ağ adresi için kullanılan IP adresinin bit’lerini göstermek için IP’de kullanılan adrestir.
    dhcp server'ın bulunduğu ağda herhangi birinizin makinasından birina statik ip atanmış olabilir.Bunun için dhcp scope'ta reservation yapman gerekebilir.
    ağ yapısını biraz daha açabilir misin? workgroup mu domain mi?
  • Network te ip leri dağıtan bir sunucu var mı ?
    işletim sistemi nedir ?
    bunları bilmeden sadece şunu söyleyebilirim.
    Her iki makinede de ip leri bıraktırdıktan sonra makinelerden birine manuel olarak ip gir.
    auto ip alan makina sorunsuz açıldıktan sonra manuel ip verdiğin makineyi tekrar auto alıp restart yap. eğer ethrnet kartının MAC adresine reserve edilmemişse ip yi değiştirmesi gerekir. yinede değiştirmiyorsa Regedit ten birinin ip sini sen yine elle gir sorun çıkmaz
  • aslında şöyle bir durum var.ip release ve renew yaptıktan sonra 10.0.0.0 lı network ten ip veriyor.bu demek ki bir tane DHCP server var.öbür türlü APIPA'dan ip adresi alır o da 169.254.x.x lü network tür.bu durumda DHCP'deki scope(aralığı)'u yeniden düzenlemek lazım ya da makinalardan birine statik ip atayıp durumu görmek.
  • odut aynı network te iki aynı farklı makinelerde de olsa scope u zaten belirleyemezsin, burda bir tane scope var . Ağ geçidi birden fazla ekleyebilirsin, alternative olsun diye bence sorun ip almada. IP leri neyin dağıttığını söyleyebilse sorun çözülür. hiç bişe yapamıyorsa sorun çıkaran makina nın almaya çalıştığı ip yi regedit te manuel kendi değiştirsin. 10.0.0.15 yapsın. fulmonty işletim sistemini ve ip lerin neyin dağıttığını bize söylemen lazım
  • tabii ki bir tane scope var.sen yanlış anlamışsın sanırım ya da ben çok açık anlatamamışım.
    örneğin size bir tane scope: 10.0.0.0 - 10.0.0.10 ..9 bilgisayar için yeterli.şimdi DHCP de reservation(member server'lar için) ya da exclusion client'lar için) yapılmaksızın bu aralıkta bir makinaya statik ip atanırsa çakışma olur haliyle.
    anlatmak istediğim buydu.
  • odut şimdi anlaştık dostum
    soruyu soran arkadaş hala ortalarda yok :)
  • Arkadaşlar sorun düzelmedi birtürlü bende kendim ip verdim ve TTNEt DNS server larının ip lerini kendim yazdım şuan sorunsuz çalışıyo 2 mak.de önerileriniz için teşekkürler.
  • Sorunun DNS adreslerinden kaynaklanmaz büyük bir ihtimalle önceden verdiğiniz ip başka makinaya da verilmiş.Aynı network id ile farklı bir ip vermişsiniz sanırım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by SoyTaRı</i>
    <br />odut aynı network te iki aynı farklı makinelerde de olsa scope u zaten belirleyemezsin, burda bir tane scope var . Ağ geçidi birden fazla ekleyebilirsin, alternative olsun diye bence sorun ip almada. IP leri neyin dağıttığını söyleyebilse sorun çözülür. hiç bişe yapamıyorsa sorun çıkaran makina nın almaya çalıştığı ip yi regedit te manuel kendi değiştirsin. 10.0.0.15 yapsın. fulmonty işletim sistemini ve ip lerin neyin dağıttığını bize söylemen lazım
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    ip leri değiştirmeni söylemiştim zaten.
    neyse sorunun çözülmesi güzel
  • 9 makinan varsa ipleri elle ver gitsin ne uğrasıyon dhcp ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.