Şimdi Ara

FORUMUN DOKTOR,DİYETİSYEN VE ECZACILARINA BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <center>
    FORUMUN DOKTOR,DİYETİSYEN VE ECZACILARINA BİR SORU
    </center><center>
    FORUMUN DOKTOR,DİYETİSYEN VE ECZACILARINA BİR SORU
    </center>


    arkadaşlar, dengesiz beslenen, genelde sıcak yemek yiyemeyen ya da fast food takılan bir bekar hayatım var.

    bu talihsiz durumumu günlük vitaminler ve mineraller ile desteklemeye çalışıyorum.

    ancak merak ettiğim bir husus var:

    VİTAMİN NE ZAMAN ALINMALI ?
    Sabah erkenden mi ? tok karnına mı ? yokse gece yatarken mi ? Mümkün oldukşa teorik bilgiler ile açıklarsanız sevinirim.


    teşekkürler







  • bununla ilgili ben bi topic açıcaktım sen daha hızlı davranmışsın
    iski izninle ;
    aslında aramızda, sorunumuz olduğuna sorunumuzu dinliyip tavsiyede bulunabilecek bize yardımcı olabilecek pm'leşebileceğimiz fedakar doktor arkadaşlarımız varmı,
    şu karpuzda çok güzel duruyo, olsada yesek
  • bir eczacı adayı olarak sorunu cevaplayabilirim:
    Öncelikle piyasadaki vitaminlerden hangisini alacağını seçmen gerekir. Bunu seçecek olan kişi de sen değilsin, bir doktordur. Reçeteli olarak alman gerekir.
    Vitaminler diğer ilaçlar gibi alındığı anda etki göstermez ancak düzenli olarak 1 hafta kullandıktan sonra etki göstermeye başlar.
    Aç ya da tok karna alınması ilaçtan ilaca değişir. Bence ilaçlar aç arna alınası daha iyidir, daha çabuk etki gösterir; ama bazı ilaçlar mutlaka tok karna alınmalı, bunlar genellikle mide asitlerini düzenleyici ilaçlardır.

    Bana göre ilk işin bir doktora gitmek olsun.
    Daha sonra ilaç belirlendikten sonra daha iyi yardımcı olurum sana
    sevgiler..
  • doktor ve doktor adaylari deniyor! eczacilar da bakarsa bu islere, yandik yani. ya iski, arada bir lodos mu esiyor ne o tarafta. bunu abur cubur yiyen bir kisi olarak mi yoksa body yapan biri olarak mi soruyorsun?
    body yaptigina gore? kafana gore takil, kotulere birsey olmaz [evlol]

    cozb, imzanda problem var sanirim. [deal]
  • zuzhahahhaa
  • hocam ne guluyon? yanlis anlasilmasin, iski'yi cok severim hic sesini cikarmaz, cok anlayisli walla takdir ediyorum..
  • Kadın doğum uzmanıyım,ancak genel tıbbi bilgilerime göre cevaplamaya çalışayım,yine de aklınıza takılan bir şey olursa yazın.
    Vitaminler genellikle aç karnına alınmalıdır.Vücutta vit.ihtiyacı doğarsa başlanmalıdır.Bunlara örnekler verirsek;çok uzun süreler antibiyotik kullanımı gerektiren hastalıklarda(antib.kullanım süresi genellikle 20 günden uzundur) barsaktaki mikropların ölmesine bağlı olarak genellikle b vitminlerinin vücuda girişi azalır,ve de ant.b.kullanımı uzun sürerse vit.verilmeli.Bir diğer sebep geçirilen bir operasyona bağlı olarak barsakların uzunca bir bölümü çıkarılmışşa vit.lerin vücuda girilşi azalır,devamlı vit.alınmalı.Minerallere bir örnek:gebeliklerd genekllikle demir minerali desteği gerekli.Beslenme bozukluklarında,tabi çok ağır beslenme bozukluklarında vit.desteği gerekli.Vücutta sadece c vitamini depolanmaz,diğer tüm vit.ler depolanır,beslenme bozulursa önce bu depolar harcanır,taki depolar yetersiz kalırsa o zaman vit.ihtiyacı doğar,fakat sadece c vit. günlük olarak alınmalıdır,denizcilerdeki scorbit hastalığı bu c vit.yetersizliğinden olur,çünkü gemilerde eskiden yeşil sebzeler heralde depolanamıyordu ve uzun yolculuklarda da gemiciler c v.t.den yoksun kalıyordu.
    Sizin beslenmenize gelince fast food yiyeceklerinin içine dikkat ederseniz genellikle az yeşil sebze konuyor,yağ var,karmonhidratlar(içindeki ekmekte yüksek) var,içindeki köfte ve ette protein var,yanındaki kola da da mineraller var,bence bunda vit.eksikliği olmaz.
    Beslenme ile ilgili olarak aslında üniversitelerin beslenme ve diyet bölümü mezunları olan diyetisyenler size daha da ayrıntılı bilgiler verebilir.
    Saygılar.




  • Konuya tamamen yanlış yaklaşıyorsunuz: Beslenme konusu doktorların işi değildir. Bu konunun uzmanları diyetisyenlerdir. Doktor ihtisasına göre hastalığı tedavi için gerekli tıbbi önerileri yapar. Bu öneriler içinde beslenme konusu da varsa diyetisyene ne amaçla bu öneriyi yaptığını söyler, diyetisyen de doktorun amacına göre diyet düzenler.

    İski kardeş,
    Şu anda doktor müdahalesini gerektirecek bir durum olmadığına göre Google'a gir ve "sağlıklı beslenme", "dengeli beslenme" diye bir arama yap. Bu konunun cıcığını çıkardıkları için çok kaynak bulabilirsin.

    Sakın ola "ardaş-eş-dost" tavsiyesi ile vitamin dahil hiç bir şey alma, zaten dengeli beslenirsen vitamine de ihtiyacın olmayacaktır.

    Unutma: Doktor diyetisyen değildir.
  • Selam
    Fastfoodu vitaminleri boşverin...Hergün bol acılı bir "ADANA KEBAP" ve yanında bol salata ve ayran yerseniz hertürlü vitamin ve enerji ihtiyacınız karşılanır :))
    Şaka bir yana doğal olan (rafine edilmemiş işlenmemiş) herşeyi yiyen birisinin EKSTRA vitamin ihtiyacı olacağını tahmin etmem..Anormal problemleriniz yada hastalık yoksa diyetisyene de gerek yoktur. Bütün canlılar içgüdüsel olarak ne ihtiyacı olduğunu bilir..(Belki insan hariç :)
    İllede vitamin alacam diyorsanız yatmadan 2 saat önce yada akşam yemekten 3 saat sonra alınmasını öneririm nedeni ise maksimum emilme...Hangi vitamin? bisürü hepsi üçaşağı beşyukarı aynı...CENTRUM, ONEDAY, THEREGRAM vb
    Sevgiler saygılar
  • merak ettiğim tam olarak buydu hemşo (adanadr)
    yatarken ya da akşam yemeğinden 3 saat sonra.

    harika ...
  • abi kestirmeden seni evlendirelim kurtul bu sorulardan [bgstr]
  • aman ben almiyim ondan nitro
  • sen evlen evlen de gör
  • Meyva ye meyva.Bekar hayatıyla meyva yemek arasında bir çelişki yok.Sadece evliler mi meyva yiyor? Yogurt da ye , yazın dondurma kışın salep boza hangisi uyarsa.
  • kısa ve anlamlı bir sözde benden.
    iyi yiyin.
    iyi **çın
    :-)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.