Şimdi Ara

AHŞAP KASA OLUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim kuzen bi ara düşünmüştü ama düşünmekle kaldı.yapılabilir ama kesinlikle çok iyi bi hava sürkülasyonu yapılmalı vede ince ve dayanıklı sunta kullanılmalı.
  • beyler benim kendime gore cizdigim (kimseden yardım almadım ) kabaca cizim yaptıgım http://fibsite1.8m.com/6.JPG link budur sitenin acılmaması link wermem eger buradan copy yapıp adress bar a paste ederseniz acılacaktır .. ustu plexy glass yane vidasız sadece birbirine gecirmeli bişi ..
  • Ahşap kasanın ısınma problemi tamamen şehir efsanesi.

    Akşam kasalar, saç kasaların tersine orasından burasından hava kaçırmadığı için hava giriş ve çıkış yerlerini, havanın dolaşacağı alanı iyi tespit edip iyi planlamak gerekiyor. Bunun dışında bir sorun olmaz.

    Bunun dışında sistem aynı, yok tahta ısıyı iletmezmiş yok saç daha iyi iletirmiş. Aliminyum süper iletirmiş bunlar şehir efsanesi. Isı iletkenliği için ortamda ısının transfer edilebileceği bir iletken olmalı. Hava ısıyı çok çok kötü ilettiği için isterseniz kasanızı gümüşten yapın sistem sıcaklığını etkilemez. Önemli olan içerdeki sıcak havayı dışarı atıp dışardan etkin bir şekilde soğuk hava alıp, içerde türbilans oluşmasını önlemek.

    Benim tavsiyeme gelince, bir tane normal kasanın bort ve pci oturtma bölümünü sök ahşap kasaya tak. Havalandırma işini de iyi düşün aceleye getirme. 12cm lik fanlar kullan. Hatta vaktin varsa BTX mimarisini düşün. İnternet sitelerindeki pahalı kasalara bak aklına fikirler gelir.




  • Ahşap çok iyi bir ses izolatördür, lifli yapısı doğal birleşiminden dolayı gayet iyi bir ses izolasyonu sağlar, ısı izolasyonu içinde iyidir, nefes alan bir malzeme olduğundan az da olsa hava geçirir.
    Isı iletkenliği ise doğru değil, alüminyum çok daha iyi bir iletkendir zaten metallerin tamamı daha iyi iletkendir. Ahşap ise yalıtkan bir malzemedir.
    +1 Satir ketyn
    Alüminyum ne kadar iyi iletken olursa olsun, ısı kaynaklarıyla kasanın kendisi arasında ısı köprüsü bulunmadığından ısı iletkenliği sınırlıdır, hava sirkülasyonu ana soğutma etkenidir.
  • Çizimlerimi upload ettim bakalım beğenecekmisiniz...
    Tavsiye ve önerilerinizi beklerim...
    AHŞAP KASA OLUR  MU?

    Alttaki bölüm hava alma bölümü, sessizlik için susturucu görevi görecek 3,5cm'lik 5 adet boru içinden 9 luk bir fan ile temiz hava çekiliyor,
    ortada kasa kapağına takılı, üçgen bir hava bölücü var, cpu ya ve hdd soğuk hava gidiyor.
    Üstte ise psu nun altından ve açacağım diğer deliklerden egzos fanına sıcak hava çıkışı olacak.
    Kasayı geniş tuttum bütün kabloları kasanın yanına sabitleyeceğim, hddleride ön panele paralel takacağım.
  • http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=40621
    daha önce gurol arkadaşımız yapmıştı
  • Gurol'un çalışması kesinlikle orjinal...
    O tasarımda gurol hava sirkülasyonundan şikayet ediyordu, bende standart tasarıma ekler yaparak sessiz kasayı
    hedefledim...
  • söz bana da düşmüş. meşguliyetimden fazla bakamıyorum foruma, bir iki kısa laf edeyim.

    Ahşap, kolay işlenmesi ve dekoratif görüntüsü ile özellikle ses yalıtımı ile öne çıkar. Isı yalıtımı, kalın kullanılması ile geride kalıyor. Ağırlık konusu denk gelebilir. Kimi metal kasalar epey ağır.


    Ham-Solo, tavsiyem hacmi biraz daha büyük tutman. Kolaylık olması açısından eski metal kasanın hdisk/cdrom tutan kısmını ve anakart arka girişlerini kullanabilirsin. ben de öyle yapmıştım. Ahşapı ham bırakmamak gerek, öncelikle tahtakurusu gibi zararlılar için, diğeri kirlenme/temizlenme durumları. Özellikle sprey olarak atılmış selülozik vernik uygun. Vernikten önce pinotex (veya başka marka) gibi kimyasallar ile ömür arttırılabilir ve renk verilebilir. Pinotex cinsi maddelerin her rengi mevcut (siyah/kestane/çam/kayın/yeşil vs.vs.). Ayrıca pinotex sünger/fırça ile uygulandıktan sonra damarlar ortaya çıksın diye ince bir ağaç zımparası kullanılabilir.

    Bu arada kullanacağınız ahşapın iyi kurutulmuş/fırınlanmış bir ağaçtan olmasına dikkat edin. Yaş olanlar sonradan şekil değiştirebiliyor. örgeğin kendi yaptığımız şu an kullandığım masamın ortasında 1 cmlik boydan boya ayrılma var. Kestane, Kayın gibi ağaçlar gerçekten güzel görünüyor. Tabi fos çam alıp pinotex ile kestane gibi göstermek de mümkün.

    Hatta ve hatta, (kimi promosyon yapanlardan ulaşabilirsiniz) ahşapa 3D yazı/şekil işleyebilen bir makina var. laser yada benzeri bir çeşit yakma ile yapıyor bu işi. bende Siemens'in bir onur plaketi var bu yolla yapılmış. Biraz pahalı olur ama süper bir önyüz yapılabilir.




  • Gurol Ustam,
    Önerilerin için teşekkürler, açıkçası işlenmiş malzeme(1,8mm MDF) kullanmayı düşünüyorum, hem ucuz hemde bağsettiğin deformasyonu engellemek için... Ahşabı seçmemin asıl sebebi ses izolasyonu, dekoratif işler ikincil planda, tasarımda da göreceğiniz gibi hava infüzyon ve difüzyonu için kanallar yaptım bunun ses iletimini önemli derecede düşüreceğini düşünüyorum.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Ham-Solo</i>
    <br />Gurol Ustam,
    Ahşabı seçmemin asıl sebebi ses izolasyonu, dekoratif işler ikincil planda
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Evet hddlerdeki titreşimi da bayağı engeller çok iyi olur bence de.
  • ooofff iyi fikir şöle ufaktan bi kısa devrede kışın çıtır çıtır iyi yanar sıcak sıcak [bandt]
  • stratus yapabilirsin.ama sunta kullanma.inanılmaz toz yapıyor ve bu tozlar undan daha ince.yazın bizim atölyede çalışırken hatırlıyorum[bandt].yarın ben sana en uygun ağacı söylerim.ısıda gerçekten çok ısınır.hava sirkulasyonu çok az olur ve fan takabileceğini pek sanmı yorum.fan takmak için ahşabı ince ve sağlam bir şekilde işlemen gerek.onun için bir marangoza yaptır.[afro]
  • @Speed-Step
    "herhangi bir kısa devre" esnasında sanırım bilgisayara olacaklar kasaya olacaklardan daha önemli, ahşap ısı yeterince dahanıklı bir malzeme eğer uzun süre çok yüksek sıcaklıklara maruz kalmazsa tutuşma ihtimali yok. Kısa devre esnasında donanımda kısa devre yüzünden oluşacak arıza, yanma ihtimalinden çok daha muhtemel.
  • işlemci çekirdeğine dayasanız da, kağıt bile tutuşmaz.

    Ham-Solo, MDF de kullansan sprey ile atılmış vernik ilerde karşına çıkacak toz temizliği problemlerini önler. ayrıca sadece ön kısım dekoratif ahşap olabilir.
  • Zaten kaliteli PSU'larda kısadevre korumaları var milisaniye kadar kısa sürelerde devreye giriyorlar, bizzat denemiş biri olarak kısadevre korumalı PSU'larda sistemi uçumarmanız biraz daha zor diyebilirim :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gurol</i>
    <br />
    Ham-Solo, MDF de kullansan sprey ile atılmış vernik ilerde karşına çıkacak toz temizliği problemlerini önler. ayrıca sadece ön kısım dekoratif ahşap olabilir.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    Vernik konusu kesin...
    Damar görüp görmeme konusunda kararsızım biraz şansa bakıyor marangozda çıkma parça vs. varsa kullanılabilir.
  • ağaç olarak benim önerim suntalem.bu suntadan çok değişiktir karıştırmayalım.yüzeyi kolay kolay tutuşmaz.bunları biz mutfaklarda nem almama ve kolay alev almama özelliğinde dolayı kullanıyoruz.[bgstr]
  • Suntalam dokulu laminatla kaplı bir malzeme birazda kalın...
    Oklar yeni eklendi V şeklindeki parça işe yararmı emin değilim..
  • sunta veya suntalem değil de sağlamlık açısından 18 mm. MDF daha iyi ama mobilya görünümü için ceviz vb. kaliteli bir ağaç daha iyi olur.Hangisi karar veremedim.Ahşap kasayı öncelikle sessizlik ve de dekoratif görünüm için istiyorum. Soğutma olayı için o.c. ürünlerine bakıyordum. Zalman ve Thermaltake in güzel ürünleri var. Su soğutma sistemini kursam kaçak neyim yapar mı güvenli mi anlamaya çalışıyorum. Evvel Allahın izni ile olacak galiba.
  • Masif ahşap kesinlikle daha iyi fakat çok daha pahalı... Seçim senin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.