Şimdi Ara

xp makineye girmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkdaşlar ağda bulunan xp makinelere nasıl girerim. Bilindiği gibi windows 2000lere gizli paylaşımla giriliyor ama aynı uygulamayı xp makinelere yaptığımda giremiyorum herhangibir bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim...



  • Bildiğim kadarıyla XP'de şifre kullanılmadıysa giremiyorsunuz. Yani girebilmeniz için mutlaka girmek istediğiniz hesaba ki bu genelde administrator olacaktır, şifre atanmış olması gerekiyor.

    Yine XP'lerin dahili firewall'ları default olarak açık geliyor. Pek çok kullanıcı da bunu kapatmıyor. O da engelliyor olabilir. (Bu internet için)
  • xp olan makinede şifre var (şifreyide biliyorum) ayrıca firewall'ını kapadım ona ramern genede girmiyor ama bişey öğrendim xp ağ da çok güvenli...
  • xp admine otomatik paylaşım açar
    çalıştıra gelip \\(makina ismi)\(sürücü ismi)$ yazıp çalıştırmayı denesene
    örneğin \\user1\c$
    sonra senden admin kullanıcı adı ve şifresi ister onları da biliyosan girersin
  • +1 bilgisayar adı yerine bilgisayarın ip numarasını da yazabilirsin. Ben gayet rahat girebiliyorum.
  • Steroid kardeş saolasın bu formülü win 2000 bilgisayarlara yapınca oluyor ama xp makineye uygulaynca olmuyor. aynen dediklerini yazıyorum karşıma
    Kullanıcı adı bölümü donuk bir şekilde geliyor ayrıca içinde guest giyor hiç birşey yazamıyorsun
    Parola kısmı isi aktif buraya herhangibir şey yazabiliyorsun ama guest kullanıcısına atanmış bir parola yok enterleyip girmeyi deniyorum gene olmuyor
  • sunkid;

    şimdi anladım sorunun ne olduğunu. O username'in donuk gelme olayı bende de olmuştu. ulaşmaya çalıştığın pc de herhangi bir klasörü paylaşıma aç. O zaman düzelecektir. Daha sonra kapatırsın. Ben öyle yaptım. Şuan sorun yok.
  • kardeş hemen deneyeceğim bakalım inşallah olur...
  • vozer kardeş yine olmadı yahu ne yapacam ben bilmiyorum belki varya 3 aydır uğraşıyorum bendede merak konu haline geldi olayı çözmeye çalışıyorum bakalım ilerleyen günler ne gösterecek çok saol ilgine...
  • Gerçekten ilginç ya! Bende de aynı durum vardı. User bölümünde guest yazılı geliyordu ve donuktu yani birşey yazamıyordum. Password açıktı ama sonuçta işe yaramıyordu. Aslında birkaç şey ile oynadım ama en son giremediğim bilgisayarda birkaç klasörü paylaşıma açınca düzeldi. Daha sonra kapattım o paylaşımları fakat hala düzgün bir şekilde girebiliyorum. İstersen bir de c sürücüsünü manuel olarak paylaşıma aç.

    Bir de ben bazı denemeler yaparken bir user daha açmıştım makineye ondan da olmuş olabilir. Giremediğin bilgisayarda ikinci bir user yok ise belki öyle bir dangalaklık yapıyor olabilir xp. Önce giremediğin bilgisayara bir user daha ekle. Sonra restart edip dene bakalım ne olacak?

    Kesin birşey diyemiyorum çünkü ben o sorunu biraz da şansa hallettim. Birçok şeyi değiştirdim. Tam olarak hangisinden sonra düzeldi bilemeyeceğim.




  • yahu öyel bir hale geldi bilgisayar girmeyi denediğim makinede 2 tane hdd var 2side 2ye ayrılmış işletim sistemi yüklü olan hdd (C ve D) sürücülerine paylaşım verdiğim halde mesela Documents and Settings klasörüne çift tıklıyorum izin yok diyor girmiyor. aynı şekilde d sürücüsünde bi klasöre paylaşım veriyorum tam denetim hakkıda veriyorum yok girmiyor ama diğer hdd'ye (E ve G) paylaşım verdiğimde girebiliyorum çok kurcaladım galiba vozer herkes senin gibi şanslı değil :) daha öncede denedim administrator özellğine sahip bir kullanıcı oluşturmayı ama yinede girmedi çok ilginç yahu halbuki windows 2000 ile aynı mantık üzerinde çalışıyor paylaşım olayı (en azından ben öyle biliyorum) denemediğim admin programlarıda kalmadı diyebilirim senin bildiğin güzel bi program varmı? artık ümidimi kesmek üzereyim...
  • Valla benim de aklıma gelenler sadece bu kadar, kusura bakma daha fazla yardımcı olamayacağım. Sadece aklıma son bir şey geliyor. Paylaşıma açtığın sürücüde eğer diskin ntfs ise sadece paylaşım izinlemesi değil güvenlik (security) izinlemesi de çok önemlidir. Eğer ikisinden bir tanesinden deny yediyse diğeri önemini yitirir ve direkt deny alırsın.

    Her ikisinde de deny yok ise düşük olan izinleme geçerlidir. Belki böyle bir çakışma olabilir. (Sonuçta bunları bildiğini sanıyorum ama bilgisayar olayı o kadar nankör ki bazen ufacık bir ayrıntı gözden kaçıyor ve insanı saatlerce uğraştırabiliyor)

    admin programına gelince benim bildiğim bir program malesef yok. Sanırım bu konuda Internet cafe işleten arkadaşlar yardımcı olabilir. Son olarak mutlaka giremediğiniz bilgisayardaki sürücülerin ntfs security izinlemelerini kontrol et, belki gözden kaçan birşey olmuştur.

    Allah gani gani sabır versin kardeş!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.