Şimdi Ara

CREATİVE 5200 VE LIVE İÇİN 5.1 SES ALMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben 5200 ve live kullandım ve centerdan ses tabiki geliyordu mevzu aynen şöyle.
    ilk olarak 5.1 sesi DVD lerden ve 5.1 oyunlardan EAX destekliyen oyunlardan alabilirsin audio cd de mp3de falan 5.1 alamazsın
    * windows ses ayarlarından 5.1 seçenegin işaretli mi.
    * creative surround mixer 5.1 de seçili olacak
    * Yine ayarlarda DVD için yazıyorum (herhalde surround mixer bi yerinde olacaktı) AC3 seçeneği işaretli olsun.
    * Oyunlara girerken mutlaka creative ayarlarından eax kapatın oyunun kendi içindeki ses ayarlarında eax seçeneğini seçin.
    * DVD programların ya tam sürüm olmalı ya da crackli başka türlü ses vermez 5.1. Özellikle Power dvd ve Win dvd tavsiye ederim.
    Bu program işini hallettikten sonra programın ses ayarlarında use spdif sakın seçmeyin o harici dekoder için, siz 5.1 home theater seçeneğini seçeceksiniz.
    * her oyun 5.1 ses vermez. Eger creative ayarlarından eax açık şekilde oyuna girerseniz belli sesleri hatta hiç ses bile alamayabilirsiniz. Mutlaka kapatın oyuna girin ondan sonra oyun içindeki ses menüsünden açarsınız. Burada da dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Live sadece EAX 1 destekler. EAX 2 EAX 3 Audigy için aktiftir.

    Kolay gelsin şimdilik aklıma gelenler bunlar yukarda yazılanları ben de yaşadım hepsi de uygulanmıştır. 1 yıl falan kullandım 5200 ve live gayet iyiler ve uyumlular. Oyunda da DVD de 5.1 ses çok güzel alırsınız.

    * Müzik için cmss yi açmayın sesi bozuyor. Jet Audio programını veya yukarda yazdığım dvd programlarından dinleyin sesi 5.1 kayıpsız uygular cmss gibi yaymaz.



  • saol dostum bu tür konularda bende açıcaktım sen açmışsın yeterince açık artık bu tür konular açılmaz hatta bu konuyu sticy yapsak ii olur
  • iyi olmuş iyi olmuş tam da ben 5+1e geçtiğim gün bu topic açılmış, evliyamısınız nesiniz kardeşim:)
  • ---SAGOL BABA,bilgi için...
    ---Şimdi hangi ses sistemini kullaniyorsun???
  • şimdi ben de Creative Audigy 2 ZS ile Creative Digital 5700 (harici dekoderli olan) kolonlar var. Müthiş de memnunum. Bu tarz almak isteyenler ve alabilecek durumda olanlara 5700 veya Megaworks kolonları şiddetle tavsiye ederim
  • Bi nokta daha var 5.1 kolonlar müzik için aslında çok uygun değil. Ya iyi bir sistem olacak yada kulağınıza uygun ayarları uğraşarak kendiniz bulucaksınız. Çünkü müzik parçaları stereo. 5.1 kolon sistemleri öncelikle film sonra oyun sonra da müzik için yapılandırılmışlardır. Bu sıralamayı gözönünde bulundurun. Çok iyi marka bir stereo müzik setinden sesi daha iyi alıyorsunuz. Tabi bu şu demek değil. 5.1 kolonda müzik sesi kötü gelir hayır öyle değil yanlız bazı kulağı hassas insanları tatmin etmeye bilir. Mesela Creatie CMSS yi açınca sesi yayması gibi. Bence kötü oluyor. O yüzden Jet audio veya dvd programları tam olarak 5.1 müzik sesi veriyor. Özellikle Jet adio 5.1 basic (free bi program sitesinden veya download.com dan indirebilirsiniz) tüm kolonlara sesi eşit derecede yayar. Yani yankı yapmaz sanki stereo ses alır gibi eşit derece de paylaştırır. Kayıp olmaz.
    Şu anda audigy 2 ZS kullanıyorum çok güzel ses veriyor 5.1. buna da alışınca stereo müzik setinden gelen ses bir garip geliyor insana.
  • Bir de şu var: Ben 1.5-2 sene önce live ve 5200 aldığımda şöyle bi sorun yaşadım. Bilgisayardan çaldığım hiçbir müzik oyun filmde bir problemim yoktu. Ama iş cdden çalmaya film seyretmeye gelince sürekli kolonlarda çıtır çıtır sesler geliyordu. Meğerse CD Romun DMA ayarlarını düzeltmek gerekiyormuş. Bu konu hakkında bi türlü muhatap bulamadım. Boğuşa boğuşa tesadüfler sonucu işi çözebildim. Böyle bir sorun yaşayan olursa aklında bulunsun
  • ben uğraştım, çözdüm ama nasıl çözdüm bilmiyorum. gerçi ben zoltrixle denedim, malum yazılımı biraz sakat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.