Şimdi Ara

Sony bastırıyor: Yeni Blue-Ray kafaları BD/DVD/CD okuyup yazabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba'nın DVD Forumu HD-DVD'ye ikna etmesinden sonra (ki bunun ilginç bir hikayesi var), Sony yeni optik formatı Blue-Ray'le ilgili yenilik üzerine yenilik getiriyor.

    İlk önemli atakla sadece yazılabilir/tekrar-yazılabilir olan Blue-Ray'in salt okunur versiyonunu (BD-ROM) tanıtıp bu önemli eksikliği gideren Sony, şimdi de Blue-Ray'in geriye dönük uyumluluğu konusunda çok önemli bir adım attı.

    Geliştirilen yeni bir kafa (pick up head) sayesinde Blue-Ray yazıcıları mevcut boş DVD ve CD medyalara da yazıp okuyabilecek. Adından da anlaşıldığı gibi Blue-Ray daha sık veri girişine izin veren düşük dalga boylu mavi lazer kullanıyor. DVD ve CD'ler ise farklı dalga boylarındaki kırmızı lazerlerle çalışıyor (bkz. üstteki resim).

    İşte Sony bunu gerçekleştirebilmek için aynı kafa üzerinde 3 farklı dalga boyunda lazer kaynağını bir araya getirmiş. Üstte solda 3'ü bir arada yeni kafayı görüyorsunuz sağda ise üstte geleneksel DVD/CD kafası altında ise sadece Blue-Ray kafası var.

    Yukarıdaki şema yeni diyotu ve sistemin işleyişini oldukça güzel açıklıyor.

    Sony henüz prototip halindeki bu yeni kafayı 2 yıl içerisinde ticari ürünlere entegre etmeyi planlıyor. Bu yeni kafa sayesinde mevcut CD ve DVD'lerimizi elden çıkarıp çöpe atmaya gerek kalmadan yüksek kapasiteli BD'lerimizle birlikte kardeş kardeş : ) kullanabileceğiz.

    Yeri gelmişken Blue-Ray formatını destekleyen firmaları da yazının sonuna ekleyelim ki kullanıcılar bu formatın ne kadar güçlü destekçileri olduğunu görsünler (daha başka firmalarında katılımı bekleniyor):

    -- Dell Inc.-- Hewlett Packard-- Hitachi, Ltd.-- LG Electronics Inc.-- Mitsubishi Electric Corporation-- Panasonic (Matsushita Electric)-- Pioneer Corporation-- Royal Philips Electronics-- Samsung Electronics Co., Ltd-- Sharp Corporation-- Sony Corporation-- TDK Corporation-- Thomson

    --http://www.blu-raydisc-official.org/


    Sayfanın Linki : http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200405/04-026E/








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.