Şimdi Ara

İnternet cafe için en iyi donanım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende arkadaşların büyük kısmına katılıyorum. İnternet cafe için Sata lüks bence. Sata'dan vazgeçerseniz hem anakart, hem de HDD'den oldukça ciddi bir maliyet düşüşü olacaktır. Anakart olarak Epox8RDA+ öneririm. Ayrıca alacağınız anakartın dual DDR özelliğini kullanmanızı ve bu nedenle 512MB'lık tek RAM almak yerine, 2x256MB RAM almanızı öneririm.
  • Pentada kaç dolar o kasalar bende 2 taene alacağım...Memnun musun???
  • Valla uzun zaman internet cafelere takıldım o kadar kıvrandık bilgisayarlarla senın bu özellıkler gayet ıyı bır cafe için derim :) kolaygelsın
  • PSU'si iyi olan bir kasa almaya ozen gostermelisin bence, kafedeki makineler uzun sure calisacagi icin sorun olusabilir. 15-20$ icin koca bir sistemi tehlikeye atmamak lazim.
  • Kafe içinde çok çok aşmış donanım kullanmak israf olur daha çok..

    Bir de yıpranma çok olacağından en azından yenileme tadilat gibi masraflar için kabul edilebilir bir sermaye ayrılabilesin.

    Epox 8krai anakart(onboard
    AMD 2500+ işlemci
    512MB DDR oem
    80GB Seagate ATA133
    Vestel 19"(1600*1200)
    Artex 350W
    Samsnug Klavye
    A4Tech Toplu Wheel(veya optik)
  • yani anladığım kadarıyla büyük bir çoğunluğun düşencesiyle ortaya çıkan sistem şu şekilde

    AMD Athlon XP +2500 işlemci
    Epox8RDA+ Anakart
    2x256 twinmos 400 mhz DDR Ram
    80 gb 7200 rpm Segate HDD
    aopen h600 serisi Kasa
    monitör phlips veya samsung 19"
    His Ati readon 9600xt
    normal bir klavye veya mouse

    oluyor o zaman son sistem bu diyoruz ama yinede içimde bir kurt var daha önce hiç AMD kullanmadım.
    performansını bilmiyorum ama oyunlarda iyi olduğunu okudum. inşallah pişman olmam yine de eklemek istediğiniz şeyler varsa bekliyorum özellikle amd kullananlar.
    [dntw]
  • Ben internet cafelere toplam 65 tane amd makine topladım. bazılarında 2400+ vardı ve sorunluydu bide msi kt400 lerde sorun yasadım. daha mumkunmu o parcaların yanına bile yaklaşmam.
  • Logitech klavye mause a o kadar para vermeye değer mi
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ninja1975</i>
    <br />Arkadaşım benimde internet cafem var 15 tane bilgisyarın configirasyonu şöyle Fikir edinirsin diye yazayım
    Anakart: epox rda3i
    İşlemci: Amd 2500
    Ram: 256*2(kingston)
    Ekran kartı : Leattek 128 Mb Fx 5700
    Hdd : 60 Gb Samsung 7200 ide
    Kasa : Asus TA-230
    Monitör : Samsung 753 dfx
    Klavye : Microsoft Value Pack
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    [bandt]bu bilgisayar internet kafe için lüx. hayırdır, kafeniz etilerdemi? nişantaşındanmı? yoksa bağdat caddesindemi?
  • epox anakart ile ati ekran kartlarındaki uyumsuzluğu gözardı ediyorsunuz sanıyorum arkadaşlar. bu yüzden sorun yaşayan birçok arkadaşımız var biliyorsunuz
  • Bir de anakartı sata sız olanını al daha henüz sata ya geçmeye gerek yok
  • Ya arkadaşlar, bende internet kafe açmak istiyorum...en iyi donanımları da alacağim, hatta en kaliteli 6 megapiksel slr digital kamera, a3 foto yazıcısı, scanner, dvd yazıcı, ksetten vcd'ye yapım vs. ama hep merak ederim bu sistemlerle beraber 20 pcli bir internet kafe gerçekten iyi iş yaparmı, yatırım ne kadar sürede kendinisi amorti eder...Şimdi diyeceksiniz ki bulunan yere veya hizmet cinsine göre değişir, yerim gayet iyi olacak, hizmetide en kalitelisini sunacağım en azından birkaç tane 19 inçli 9800 pro'lu pc'im de olacak...Internet kafe sahiplerinden cevap bekliyorum...Isterseniz özele de mesaj atabilirsiniz...Şimdiden teşekkürler.
  • Kaliteli hizmetten çok insanları kaliteli hizmet verdiğine inandırmaktır bence önemli olan. Ne bileyim, böyle çok fazla yatırıma gerek yok. Bir çay ikram etseniz, diyelim ki yarım saatta bir insanlar çok memnun kalırlar, sırf bir de çay içmek için gelirler. 1 çayın maliyeti 100.000'i bulmaz herhalde.

    Dediğim gibi bazı şeyler gereksiz, ama bunu söylemek kalitesiz hizmet vermek de değil. Etraf temiz olsun, bilgisayarlar virüssüz, spy, trojan vb. şeysiz olsun. Koltuklar rahat olsun... Ben bunları ararım açıkçası önce... Sonra vereceğiniz hizmete bağlı satın alacaklarınız... Bir de ne olursa olsun yatırımlar yavaş yavaş yapılmalı, duruma göre...

    :)
  • [wand]arkadaşlar yine kafama girdiler pentium diye amd alacana pIV 2.8 al diyorar şimdi işman olurmuşum nedir bu çektiğim ya tam karar veriyorum hop caydırıyorlar
    NE ETCEEEEM ŞİMDİ
    Bana akıl verin please[ops]
  • tüm bilgisayarlar birbirinin birebir aynısı olsun, yoksa müşteri ben şu makinayı bekliycem der durur, diğer makina ölü yatar.
    klavye-mouse işlevli ama ucuz olsun, zaten maksimum ömrü 1 yıldır cafelerde. anakart nf2 olabilir, sata vs gerçekten gereksiz. Kasa; en önemli parça, aopen h600. ekran kartına lafım yok ama onun için de temmuz ağustos ayını bekle derim ben. monitör de siyah renkli ve gösterişli olsun. Gösterişli bir samsung, gösterişsiz bir sonyden çok daha fazla etkiler müşteriyi. aslında en önemlisi müşteriye sunulan samimiyet. müşteri yakın hissederse kendini, evi olarak görecektir orayı. küçük ikramlar her zaman işe yarar.
  • asus p4 p800s
    p4 2.8 cpu
    60 veya 80gb hdd
    512 ddr ram
    128 9800s ati radeon vga
    samsung cdrom
    philips 17"monitör 107t
    falan filan
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by metehan027</i>
    <br />[wand]arkadaşlar yine kafama girdiler pentium diye amd alacana pIV 2.8 al diyorar şimdi işman olurmuşum nedir bu çektiğim ya tam karar veriyorum hop caydırıyorlar
    NE ETCEEEEM ŞİMDİ
    Bana akıl verin please[ops]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    AthlonXP2500+ yerine P4 2.8 alman maliyeti büyük ölçüde arttırır , buna ek olarak öyle aman aman bir performans farkı da hissedemezsin.

    2500+ fiyatı ve performansı ile cafe için biçilmiş kaftan.

    Senin yazdığın sistem taban olarak gayet güzel.

    Anakart konusunda arkadaşlar haklı AN7 çok gereksiz cafe için. Onun yerine daha ucuza kt600 çipsetli anakartlar çok daha iyi olur , ek olarak fazla performans düşüklüğü olmaz.

    Ramleri boşuna 2*256 alma , bu da maliyeti arttırır ve %1'i bile geçmeyen performans farkı için yine değmez. Tek parça 512 kullan , ileride (gerek duyulduğunda) bir 512 daha alıp 1GB ile dual kullanmaya başlarsın. Marka Twinmos olsun.

    Bence :
    AthlonXP2500+ -> 92
    Epox kt600 -> 65
    512MB Twinmos DDR400 -> 92
    PowerColor 9800SE -> 185$
    80GB pata hdd (seagate vs.) -> 72
    52X CD-Rom -> 17
    Floppy -> 7
    AOpen H600B-B05 -> 60
    Microsoft Optik Set -> 25

    Şeklinde bir bilgisayar mükemmel olur. Toplu alım yapacağından bu yazdığım fiyatlardan da indirim yaparlar.

    Ekran kartı için 9800SE yazma sebebim kartın 9600XT ile arasında fark olmaması , fiyatının daha düşük olması ve 256bit bellek sayesinde 9600 serisinden daha uzun soluklu bir kullanım sunma ihtimalinin fazla olmasıdır.

    Klavye / mouse olarak Microsoft'un optik setini düşün , bizim orada büyük bir cafede (iki katlı kocaman bir yer , ~100-120pc var sanırım) kullanılıyor ve gayet iyi iş görüyor.
    Bahsettiğim bu büyük cafede de 2500+ işlemciler var , anakart olarak msi k7n2g-delta nForce2 kullanmışlar. Aslında sen de bu anakartı düşünebilirsin , fiyatı kt600'den biraz daha fazla ~75$.

    Kafanı ona buna hiç takma , bu pc'yi al , pişman olmazsın. (pişman olmamak için bu işe hakim , teknik bilgisi yeterli bir firma ile anlaş) Şimdiden hayırlı olsun.




  • Burdaki internet kafelerin makinaları iğrenç...Siz hangi şehirde açıyorsunuz bu cafeyi,yada açtınız?
  • valla çok güzel peki böyle iyi mak. kurduğunuzda saat kaç lira olcak nerede bence bu konuda pof thepcman
  • Valla eve pc alır gibi kafeye alıyorsunuz anlamadım gitti. Tamam normaldir performans olayı olsunda logitech klavye mouse'muş, aopen kasa imiş. 9800, 5700 ekran kartı imiş. Bilmiyorum buraya hava atmak için mi böyle yazıyorsunuz yoksa gerçektede mi böyle emin olamadım.

    Bu yazdığınız sistemlere ben cafe ortamında acırım. Çok değil 2 ay sonra hepsinin şeyi bellenecek. 2 gün sonra o logitech mouse'larınız, klavyeleriniz kafeden çalınır. Aopen kasalarınız çizilir edilir. Bir sürü mevzuatı var. Şimdi alırsınız 1000$'a bir makinayı 6 ay sonra yenilemeye kalktığınızda 400$'dan fazla etmez sonra dövünmeye başlarsınız.

    Parayı o şekilde sokağa atana kadar Su arkadaşın dediği daha mantıklı. İnsan git yerlerde sıcak bir ortam arar. İlgi, alaka, güler yüz ve çay da olsa beleş birşey:)))) Bizim Türk insanımızda bu olay var 100 bin liralık beleş bir şey için 1 milyon lira harcarız:)))) Alacaksın orta ölçekli, mantık dahilinde bir sistem. Atacaksın bir çay ocağı günde 2 yada 3 posta beleş çay servisi yapacaksın olay bitti. Tutupta bir ekran kartına 100$ fark, 15 makina için 1500$ fark verene kadar o 1500$'ı 1 senelik çay parası yapacaksın.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.