Şimdi Ara

GF 6800 ya da Radeon X800 yetmedi mi ? İki tane takın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüksek performanslı sistemleri ve hoş kasalarıyla ün salmış olan Alienware geçtiğimiz günlerde oldukça şaşırtıcı yeni bir teknolojiyi tanıttı.

    Alienware ALX X2 adındaki sistem basitçe 2 adet PCI Express ekran kartını aynı anda takıp sistemin bunları paralel çalıştırmasını olanaklı kılıyor. Böylelikle aynı çift işlemcili bir bilgisayar gibi çift GPU'lu bir sistem elde edebiliyorsunuz.

    Firmanın geliştirdiği ve tamamen lisanslı bu teknolojinin geçmişteki 3dfx SLI ile hiç bir alakası yok. Alienware X2 tamamen yeni bir yaklaşımın ürünü.

    Hem geliştirilen özel sürücüler/yazılımlar hem de 2 adet PCI Express x16 slotlu anakart Alienware'e özgü.

    X2 çalışma mantığı açısından eski 3dfx SLI'dan çok farklı bir yaklaşımı izlemiş. 3dfx SLI'da her bir satırın farklı grafik kartları tarafından da işlenmesi gerekirken X2'de ekran ikiye ayrılıyor ve her bir kart farklı bölümleri işliyor.

    Üst ve alt üzere ekran 2 dilimi ayrılıyor. En başta %50 yük dağılımı ile başlanıyor yani A ekran kartı ekranın 1.yarısını işlerken B ekran kartı diğer yarısını işliyor. Fakat daha sonra sahnelerin yoğunluğuna göre "Video Array Technology" yük dağılımını otomatik olarak değiştiriyor. Mesela 75%/25%, 85%/15%, 80%/20% gibi. Bu sayede her bir karede her iki ekran kartına da eşit yük bindirilerek maksimum performans ve senkronizasyon yakalanıyor.

    X2'nin çalıştığı platform Intel'in yeni sunucu chipseti olan Tumwater yani E7525 (Çift kanal DDR2 memory, Serial ATA+RAID, PCI-X, Gigabit Ethernet ave 5.1 Dolby Digital ses) üzerine kurulu olacak.

    Peki bu yöntemle 2 kart kullanıldığı takdirde ne kadar bir performans artışı oluyor ?

    Cevap yukarıda gizli. Aynı çift işlemcili sistemlere benzeyen X2 ile beraber 2 kat performans artışı mümkün olmuyor. Seviye %50 civarında kalıyor. Bu da tabii işlemciden çok GPU'ya yüklenen uygulamalarda olacak artış.

    Kişisel fikrim bu sistemin en zayıf yönü 2 GPU'yla beraber çift işlemcili bir bilgisayar gerektirmesi.

    Niçin derseniz her ne kadar 2 adet güçlü ekran kartı ile grafik performansı artsa da hem bu ikisini yönetmek için gereken işlem gücü artacak hem de bugün bile yeni kartların testlerinde gördüğümüz işlemci limiti bu çift ekran kartlı sistemi çok daha fazla frenleyecek. Zira gün geçtikçe gelişen yapay zeka vb., yüksek grafik gücü kadar yüksek işlem gücüne de muhtaç.

    İşte bu nedenlerden dolayı X2 kullanan bir Alienware kullanıcılara yaklaşık 2-3 adet bilgisayar maliyetine (E7525 nedeniyle Xeon kullanımı yüzünden belki de daha fazla) gelecek.


    Sayfanın Linki : http://www.alienware.com/press_release_pages/press_release_template.aspx?FileName=press_videoarray_0








  • Zaten Alienware pclar paranın alabileceği en güzel sistemler...
  • olması gerekiyordu zaten
  • arkadaslar o kadare paraya ben o sistemleri rahatlıkla gencen bir sistem yaparım kendime hemde çok rahat sonra Alienware [jwdwn] böyle kalır benden bu kadar [drknrd]
  • biraz zor venoms. o paraya belki piyasadaki en uc parcaları alab,ilirsin ama yine onları senkronize edmezsin okadar kolay degil hele iki ekran kartını mumkunm degil birlestirmen.yani adamlar iyi yapıyor.hastayın onların kasalarına sistemlerine ama amnyak pahalı
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by VenomS</i>
    <br />arkadaslar o kadare paraya ben o sistemleri rahatlıkla gencen bir sistem yaparım kendime hemde çok rahat sonra Alienware [jwdwn] böyle kalır benden bu kadar [drknrd]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Pek oyle olmuyor be VenomS kardes. Ben benim alienware'deki tum parcalari Amerika fiyatlari ile en ucuz yerlerden toparladim. Shipping'di, vergiydi bilmemne derken alienware sistemden sadece $200 ucuza getirebildim, ustelik de en dandik ve ucuz kasa ile. Bir de onun toplamasi var, problem cikarsa geri gondermesi var bilemne var. Onun yerine aldim bi alienware rahat ettim. Canavar gibi musteri servisleri var valla. Ses kartinda bi ariza cikmisti. Telefon ettim hic ugrasmayin biz size hemen yenisini yollayalim o kart elinize gecince siz eskisini yollarsiniz dediler. Once onlar yeni karti yolladi oraya kargo etiketi koymuslar. Ben eski kartin kutusuna o etiketi yapistirip verdim kargoya bitti gitti. Ustelik o zaman pesin fiyatina bir sene vade yapiyorlardi. esantiyondan verdikleri t-shirtler, bedava bir senelik bilgisayar dergisi abonelikleri falan da cabasi. Simdi gene param olsa bi tane daha alirim alienware. Git ayni sistemi Falcon Nortwest'den topla bakalim kac dolar isteyecekler senden (cok istiyorlar ben yaptim biliyorum).

    Sam




  • Pek inandırıcı gelmedi.Eğer sistemlerin benchmarklarını gösterirsen sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.