Şimdi Ara

Web sunucusu için internet bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web sunucusu için en iyi ve uygun bağlantı hangisi olur çanak mı kiralık hat mı? bi de bunların maliyetleri ne kadardır?



  • Çanak kel alaka. Çanakta upload bildiğin gibi dial-up, GPRS, ADSL vb. bir bağlantı ile oluyor. Sadece Download uydudan geliyor. Bu nedenle çanakla web sunucunu internete bağlayamazsın. ADSL de asimetrik olduğundan çok efektif değil. Geriye kiralık hat kalıyor ki bu da pahalı bir iş. Bu iş için kaç para ayırdın, sitelerin günlük, saatlik ve eş zamanlı kaç ziyaretçiye hizmet verecek? Bu tip soruları kendine sorup iyice ölçüp biçtikten sonra bir yöntem bulacaksın kendine.

    Saygılar..
  • ben çift yonlü çanak ile internetten bahsetmiştim .... ve de kiralık hat ne kadardır istediğim performans aylık 50 60 Gbit ??
  • +1 CYSTEIN
    biz 256 K lised line kiralık hat için aylık yaklaşık 700 milyon ödüyoruz.
    50-60 gbit manyak para tutar.
    web sitenin ciddiyet i nedir ? yani basit bir web sayfası mı kişisel mi ?
    yoksa ciddi bir domain e mi ait. eğer bağlantı sorunları yaşamak istemiyorsan kiralık hat alman lazım ama söylediğin hız sana çok pahalıya gelir. birde 24 saat açık kalacak iyi bir server ın olması lazım, firewall filan bunları da hesaba katmayı unutma
  • ben sunucu kuracam diyorum yani tek bir site de kullanmayacam ben bu bağlantıyı ben adsl de düşündüm ama oradada ping çok yavaşmış kiralık hat ve uydu bağlantıısı fiyatlarını bilen var mı?
  • istediğin iş için en uygun çözüm co-location olur. Bağlantısı iyi, kaliteli bir hosting firmasına, kendi makinanı bırakarak 1-2mbit'lik bir bağlantı web sunucusu için gayet yeterli olcaktır fakat hosting firmalarının en çok dikkat ettiği ve ödün vermek istemediği şeyin başında hızdan öte, <b>trafik</b> gelir ki genelde 10gbit üzerinden fiyat veririler. Bunun üzerine aylık bandwitdh aşımı için gb başına belli ücret talep ederler. Fakat bunlar işin standartları tabi ki. Araştırıp, konuşup, anlaşarak orta ölçekli bir hosting firmasından 50gb için, ve 1-2mbit bağlantı için bir ücret talep edebilir yada anlaşabilirsin..
  • ...
  • borgen +1 Co-Location,

    Güzel kardeşim. Eğer çift yönlü uydu bağlantısı basit ve ucuz olsaydı sence en büyük firmalar bile bunu kullanmazmıydı? Çift yönlü uydu demek kolay. Önemli olan onu kurmak ve bedelini ödemek.

    Saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.