Şimdi Ara

Yine mi Adana? Diyip duruyorsunuz ya Vaktinizi alıcam ama okuyun bi zahmet.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Adana'da öğrenciysen, Adana'yı bilmeyen insanların sana sanki savaşın ortasında yaşıyormuşsun gibi dehşetle yaklaşmasına alışkın bir hayat sürdürürsün.
    Kolaydır Adana'da yaşamak, azıcık öğrenim kredisiyle bile paşalar gibi öğrencilik hayatı yaşanan yerdir. Hem ucuzdur, hem de esnaf fazla merhametlidir. Kebapçıya gittiğinde 5 farklı salatan ve yemeğin üzerine içtiğin sayısız çay bedavadır!
    Kontör almaya girdiğin büfe sahibi, öğrenci olduğunu öğrenince bir de bir paket makarna uzatır sana, kontörün Adana'ya özgü promosyonu maskesi altında..
    Adliye haberleriyle ün yapmış bir tehlikeli şehirdir Adana! Adana'da geçen bir yılın sonunda, otobüsleri durdurup birbirlerine satırlarla saldıran şoförleri sakince izler, senin olduğun otobüsün şoförü ölmezse sağ sağlim yoluna devam edeceğini bilirsin. Çünkü kimsenin derdi seninle değildir sana bulaşmaz hiçbir kavganın ucu, bunu öğrenirsin. Hatta birkaç yıl sonra otobüsten tezahürat ederek kendi şoförünü gazlayan bir topluluk içinde bulursun kendini :)
    Varoş mahallelerde panzerlerin beklemesi size şaşırtıcı gelmez mesela, doğal bir korunma biçimidir Adana için.
    Adana'da öğrencilik yaptıysan en az 30 kez bedeninin yarısı otobüsün dışında gitmişsindir fakülteye kadar. 10. seferden sonra bedenine vuran rüzgardan hasta olmadan keyif almanın taktiklerini öğrenirsin!
    Ayın 7'sinde kredilerin çekilip bütün kebapçıların öğrenci dolduğu memlekettir Adana. 7'sini 8'e bağlayan gece çiftler beraber uyumaz çünkü herkes buram buram soğan ve şalgam kokmaktadır :)
    Otobüs muavinlerinin özellikle öğrencilere karşı samimiyetinden dehşete düşülen ama sonra alışılan şehirdir. Kimisi sabahki uykusuzluğunuzu azarlama hakkı bile görür kendinde :)
    Sabahları bir turuncu otobüsün bozulup içindeki yolcuların arkadan gelenlere dağıtılmasına alıştığınız için evden 10 dakika erken çıktığınız memlekettir. Arkadan gelen otobüsün muavininin kapının önünde durup "Sadece Galatasaraylılar binsin herkese yer yok nasılsa" diyebildiği tek yerdir!
    Adana'da yemek demek kebap demektir; yemeğin yanında şalgam içmeyi öğrenirsin! Ve en güzel kebabın en pis yerlerden yeneceğini kabullenirsin istemesen de! En güzel yaz akşamı, Menderes'te bici yemeye gidilendir! En güzel kış gecesi ise yine aynı yerde, üşüye üşüye salep içmeye gidilir!
    Adana'da içiyorsan, gece alkolden sonra şırdan denen bir şeyle tanışırsın, tanıştığın gün dehşete düşersin ama bir daha vazgeçemezsin! Bilmeyenlerin "ııyykk, ööyyğğ" seslerini duymazsın o ilk ısırığı aldıktan sonra ve gözlerinin içine baka baka ağzından ipini çekerek pisliğin dibine vurmanın zevkini yaşamayı öğrenirsin :)
    Delikanlı şehirdir Adana, en entel erkeği bile tespih çeker, hesabı kendi öder!
    Polisinin megafondan her türlü muhabbeti yaptığı tek şehirdir belki de! Birbirlerine laf atar, dalga geçer, sizle resmen megafondan sohbet eder Adana polisi!
    Adana'da yaşıyorsanız "6buçuğuncu durak" komik bir şey değildir gayet doğaldır. Buçuklu durakların olduğu tek memlekettir çünkü!
    Adana'da öğrenci olmak kış aylarında üşümeyi unutmak demektir bir anlamda. Yazın o kavurucu hatta öldürücü sıcağında ise bir komando gibi hayatta kalma becerileri edinirsin. Üzerine yapışan tişörte, sırılsıklam bedenine karşı dimdik ayakta durmayı öğrenirsin. Sıcağa karşı serinleme taktikleri geliştirirken herkes insan zekasının üstünlüğünü bir kez daha fark edip hayran kalır. Tişörtlerin buzluktan çıkarılıp giyildiği memlekettir Adana! :)
    Ve sıcak yaz günlerinde çoluk çocuk donla kanalda yüzenlerin yanından şaşırmadan geçebilmektir! Islak donların yapıştığı popolara açık ağızla bakakalmayanların şehridir!
    Adana'da öğrenciyseniz, sosyeteye karışmak Ziyapaşa'da kahve içmektir, alışveriş yapmak ise Amerikan Pazarı'ndan kaçak Converse almak..
    Adana'da her bir köşeden fırlayan paşa isimlerine alışırsınız, ortalık paşadan geçilmez! Gazipaşa, Ziyapaşa, Şakirpaşa..
    En yalaka memlekette yaşamaktır ayrıca Adana! Gelmiş geçmiş siyasilerin isimleri verilmiştir hep en bilindik yerlere :) Turgut Özal, Süleyman Demirel, Adnan Menderes, Kenan Evren, Alparslan Türkeş'ten oluşur dolandığınız yerler.
    Adana'da kırmızı ışık beklerken vitesi boşa almamayı öğrenir insanoğlu. Çünkü sarı yandığında siz birinci vitese geçene kadar bütün kornalar size küfrede küfrede inletir ortalığı!
    "Koymak" kelimesi yerine "katmak" kelimesinin kullanılmasına gıcık olsanız da alışırsınız çay katmaya(!) bir süre sonra!
    Küfür size kötü gelmez Adana'da yaşıyorsanız.Küfretmenin sanatsallaştırıldığı, en orijinal küfürlerin icat edildiği memlekettir çünkü! Hatta "aq" kalıbı(!) bağlaç olarak kabul edilir ve bunu TDK'nın da kabul etmesi için yürüyüş düzenlendiği iddia edilir :)
    Adana'da geçen öğrencilik yıllarından sonra dilinize "nabiyün, sen bilün" gibi kelimeler kazandırır bu şehir.
    Küçüksaat, Büyüksaat, Saydam Caddesi.. hepsi totalde ÇARŞI'dır artık ayrı gayrısı yoktur!
    Muavinlerinin "Gazipaşa, Cemalpaşa, Sular, İstasyon, Atatürk caddesi, Gülbahçesi, Küçüksaat, Büyüksaat, Yağ Camii, Altıkat, Çaaarşıııı.." cümlesini 1 saniye içinde söyleyebildiği rap aşkıyla yanan memlekettir!
    Sabahın köründe ciğerle kahvaltı yapmanın insani kabul edildiği şehirdir. Bu yüzden göbeklidir Adana erkeği, kalçası geniştir Adana hatunlarının. Sıfır bedene papuç bırakmayan harbi memlekettir!
    Adana'da okuyan öğrenci karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanmaz, ışık beklemez! Kendini arabanın önüne atarak karşıya geçer ve demirlerin üzerinden atlar!
    Her türlü yol tarifini Duygu Kafe'den başlayarak anlatmayı öğrenir insan. Ya Duygu KAfe'ye varmadan, ya Duygu Kafe'yi geçincedir her yer. Ve hatta Duygu Kafe'den 1 km sonra diye bile anlatılabilir ÖZal'daki bir yer..
    Adana'da yaşıyorsan metronun yerin altından değil de üzerinden gitmesi hiç de komik değildir!
    Hava almaya, arkadaşlarla buluşmaya, kafa dinlemeye veya gezmeye kampüse gider Adana öğrencisi. Çünkü görebileceğiniz en muhteşem manzaralı, en güzel kampüslerden biridir Çukurova'nın kampüsü.
    Adana öğrencisi için en süper market Groseri'dir ve nasıl bilmez ki bunu bilmeyen! Şaşırtıcıdır!
    Sabancı'nın inşa ettikleriyle dolduğu için adının bir gün Adana-sa olarak değişmesi durumuna şaşırmaz, onay verirsiniz.
    Ve Adana'da öğrenci olduysan artık Adanalısındır, Allah'ın adamısındır! Kopamazsın bu plakası gibi 1 numaralı memleketten!"



  • Yine mi Adana?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 buçukuncu durak ne la
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ELdarioN19

    Yine mi Adana?

    hay..... lan kızamıyorumda yine yazdı yazacağını...
  • Adanalıyım daha başıma bir şey gelmedi şükür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvarforth

    Adanalıyım daha başıma bir şey gelmedi şükür

    Gayet normal bi durum zaten birşey gelmemesi.
    Adananın Adının karıştığı her olaydaki kişi yada kişiler Araştırılsa Adanalı olmadıkları ortaya çıkar zaten.
  • Resmen savaş alanı anlatmışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine mi Adana?
    + didn't read

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkınz2

    6 buçukuncu durak ne la

    Adana da öyle buçuklu duraklar var 4,5 5,5 6,5 gibi
  • Adanalıyım başıma gelenlerden olaylardan bir tanesini anlatıyım.

    Gece 12 buçuk gibi son dolmuşu yakaladım sevinciyle koştum durakta bekleyen dolmuşa atladım hemen. İçeri girdim arkada 2 sarhoşla şoför tartışıyo, şöför inin gitmiyorum diyor, bunlarda gideceksin lan falan filan kavga kızışıyor. Ben bu arada ayaktayım olayı tam anlamadan şoföre parayı uzattım. Şoför gitmiyoruz kardeşim diyor paranı al dedi. Bu arkadaki sarhoşlar vereceksin o parayı diyo bana. Verirdin vermezdin falan filan şoför indirdi bizi. Sonra durakta bunlar üstüme yürüdü sen miydin lan o parayı vermeyen diye. Tam bunlar bana doğru geldi ordan geçen bikaç kişi ayırdı yırttım olaydan. Durduk yere iki sarhoştan dayak yicektim anlayacağınız. Olayda duygu cafe durağında oluyor ki adana nın en işlek yerlerinden biri.

    Daha bunun kaç tane olay geldi başıma şanslıyım başıma bişe gelmedi.
  • Ne yani, şırdana aşık olmamız sübyan gerçeğini mi yok edecek anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıldır Adanada yaşıyorum ve nefret ediyorum bu şehirden.Babamın işi sebebi ile burdayım mecburen.Paylaştığını daha öncede gördüm başka yerlerde ve okumuştum.Benim anlamadığım neden olumsuz yönlerinide yazmıyorsunuz buraya.Göz boyamak için yapmayın şunları.Adananın sıcağından,berbat neminden,karmaşık insan yapısından,(Adana halkı ile Doğulu halkın karışımından ortaya çıkmış kaba bir topluluk ve Adananın hakimi bunlar)Merkez park gibi 10 numara bir yerin halkı tarafından rezil edilişinden,acayip acayip giyinip sokağa çıkan conolarından vs. vs.?
    Ben Yüreğirdede oturdum.Şu andada Adananın en Elit! denilen semtlerinden birinde oturuyorum ama insan kalitesi hep aynı.Sadece kıyafetler değişik.
    Kısacası överken kötü yönleride belirtilmeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 21 Temmuz 2013; 17:36:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eflatunsufleler

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kvarforth

    Adanalıyım daha başıma bir şey gelmedi şükür

    Gayet normal bi durum zaten birşey gelmemesi.
    Adananın Adının karıştığı her olaydaki kişi yada kişiler Araştırılsa Adanalı olmadıkları ortaya çıkar zaten.



    Ne alaka la ? Adanalılar kavga etmiyormu ?

    Saçma bir tanım olmuş,bir hemşehrin olarak kınıyorum seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana'da olayları çıkaranların doğudan gelenler olduğunu söylemişti bi abim.Doğrumudur bu?
  • Her yerin iyi ve kötü insanları var sadece adana göze batmış yoksa biliyoruz tabi ki ne iyi insanlar vardır adanada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri özet geçebilir mi?
  • Selam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xeobrats

    Adana'da olayları çıkaranların doğudan gelenler olduğunu söylemişti bi abim.Doğrumudur bu?

    10 olay varsa 5 i Doğululara ,diğer 4ü 5 i gerçek Adanalılara aittir.Anlayacağın yarı yarıyadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sacramental -- 21 Temmuz 2013; 17:44:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sacramental

    quote:

    Orijinalden alıntı: Xeobrats

    Adana'da olayları çıkaranların doğudan gelenler olduğunu söylemişti bi abim.Doğrumudur bu?

    10 olay varsa 5 i Doğululara ,diğer 4ü 5 i gerçek Adanalılara aittir.Anlayacağın yarı yarıyadır.

    Mersin'de 1 hafta önce bir abiyle tanıştım.Adanalıydı ve anlattığında dışardan bakıldığı gibi olmadığını gördüm.Gidip görmek istediğim bir şehir.
  • adanalıyım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.