Şimdi Ara

iso88a !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • spider-k arkadaşım sana katılmıyorum kargo paketleme ne kadar güzel olursa olsun taşıyıcılar dikkatsiz şekilde indirme ve yükleme esnasında karpuz gibi birbirleirne atıp tutuyorlar bunu yurtiçi kargoda bizzat kendim gördüm ve tabiki kargo ile alışveriş riski çok büyük ama alanda satan da kendilerini ispatlamış insanlarsa iki tarafada kızmak yanlış olur. en güzeli iki taraf güzelce bir ortam ve durum oluşturup olayı çözmeleridir (tabiki bunlar benim fikrim kimseye akıl vermek gibi bir olayım olamaz) saygılar
  • Zor iş ya cidden. Bende bir monitör sattım gecenlerde samsunda bir arkadasa ve ekranında bi cizik olusmus, görüntü orada kırılıyormuş, Allahtan resmini cekmistim monitörün göndermeden önce ama kargoda cıkan sorunlardan da satıcı sorumlu degildir herhalde, satıcı iyi ambalajlamışsa ve elden cıkartmıssa is bitmistir diye düsünüyorum. kargo aracı veya otobüs kaza yapsa ne olacak? Alıcının bunu göze alarak alması gerekir diye düsünüyorum.

    Ege bence kartı fazla kurcalamadan bilgisayarlara bilir kişilere vs. göster. cünkü kartın degeri az uz degil oldukca büyük. kriminal inceleme mi deniyor, adliyelerin bilir kişileri var, veya bilgisayar hastaneleri var profesyonel yerlerden kartın ne sorunu oldugunu anlayıp teşhis koymalarını sagla. O zaman kargoda mı meydana gelmiş, o/c mi yapılmaya calısılırken olmus, her ne olmussa teshis koyulur, daha sonra uzlaşılır anlaşılır gereken yapılır. öncelikle teşhisi koydur. gecmis olsun.




  • Bencede kargo paketleme kötü ise ve zarar bundan dolayı meydana gelmisse satıcıya ait olabilir ama paketleme cok iyi ve zarar yada sorun yine var ise alıcı ile kargo arasındaki istir.

    Gecen hafta da istanbulda bir arkadaa ekran kartı satmıstım, driver cdsi kırık olarak eline ulasmıs mesela... Kargocular hakikaten nasıl beceriyorlar bilmiyorum, üstüne otursan kırılmaz ya yazık günah. satıcının sucu bence alıcının sucundan azdır kargo ile meydana gelecek sorunlarda. ama ege sen dedigim gibi yap.
  • kargo paketleme onun sorunuydu sorun ondan kaynaklanıyor epox olayı ise onu alıcı kişiye özellikle belirttişm pclabste bir arkadaşa özellikle söyledim ama kart hepsinde sorunlu olduğunu görüdüm kart 1-2kere açılıp kitlendi bidaha açılmadı benden kaynaklanan hiçbir sorun yok ayrıcana ben niye kasten böyle bişey yapıyımki kart benim ama geldiği günden beri böyle tek çare paramı geri verecek zaten telefonlara çıkmıyor siz burdan ona söylerseniz sevinirim
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • bende iso88a dan daha önce alış veriş yaptım parayı yatırdım ürün yaklaşık 5 gün gecikmeyle geldi ama geldi sorunda yoktu. 5 gün boyunca hiç ulaşamadım ama sonunda durumunu anlattı hatta gecikme için 32mb sd ram koyucam dedi gerek olmadığını söylşemiştim illa koyucam dedi ama oda bozukmuş koymamış. bu arkadaş pclabs ta da fazlaca alış veriş yapıyor daha önce sorunla karşılaşan görmemiştim sanırım sonuç için her iki tarafın iyi niyetli olması gerekiyor.. saygılar
  • isoyla alıs verişim olmadı ancak 1-2 defa parçalar için telefonlastık konuşması ve ilgisi sonderece güvenilirdi
    kargoda oluşan hasardan kargo sorumludur(orj paketleme oldukça)yada ticari diyip irsaliyeyle yollarsanız kargo öder(15ay sonununda aras monitor ödedi)
    ayrıca ben malı sağlam yollamışım nereden bileyim senin bozmadığını?????
    bunca şey varken tutupta böyle topikler açmak hiç yakışmıyor kaldıki burada özür kabahatten büyük
    forumu kirletmeyelim
  • arkadaş beni dolandırıcılıkla suçluyor!
    eğer dolandırıcı olsaydım seninle birlikte 1 hafta boyunca kartla anakartı sağlam şekilde çalıştırmaya çalışmazdım!
    ki her nedense ben ti4600'ü(parasal nedenlerden dolayı bunu ege arkadaşımıza anlattığımı sanıyordum ama anlamamış) sattıktan sonra sen beni aradın kart çalışmıyor falan filan dedin oysa 19 mayıs günü(dün) beni aradığında başka anakartla denedim senin kart çalışıyormuş benim anakartımdanmış sorun dedin. onun üstüne bide benden kargo ücreti ödememi istedin.
    her neyse de ben anlaştığımızı zannetmişken pat diye birisi arayıp seni polise vercem dedi. ben malımın sonuna kadar arkasındayım. Ayrıca soğutucunun pimi çıkmış falan dedin, ki bu senin hatan çünkü sen kargoyu alırken içindekilerin hasar alıp almadığını kontrol etmen gerek. kargo şirketlerinin fatura irsaliyesinin arkasında yazar!!!
    eğer hasarlı şekilde kargoya vermiş olsaydım tahütname imzalamam gerekli olacaktır ve sigortasız göndermem gerekli idi ancak kargo sigortalıydı ve yurt içi kargo görevlilerine sorabilirsin karta açıp baktılar!
    ayrıca ben sana geri almam demedim! eğer kart sorunsuzsa elime geçince 250 milyon paranı yatırırım dedim ancak sorunlu ise bi şekilde anlaşırız dedim! eğer fiziksel hasar varsa ve çalışmıyorsa para vermem dedim!

    sanırım tüm her şeyi yazdım!
    bu olayın bu duruma gelmesini istemezdim ama sen zorladın: yok ev adresini biliyorum geliyorum..




  • Kargoyu orjinal kutusunda yolladım içinde köpük vardı ve kart şişik poşetler(içinde hava olan) var ya onun içindeydi üstünde köpük vardı!

    En son sabrımı taşıran evi arayıp ailemi rahatsız etmen oldu!!!
    esas bu topici benim açmam gerekirdi. ama ben donanım genel ve teknik yardım forumlarında topic açtım sorun neyden olabilir diye isteyen okuyabilir:
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=97947
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=97949




  • Sanırım sorun burda gibi..>http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=97949
    <b>
    ege
    Binbaşı
    Türkiye
    1196 Posts
    Posted - 20/05/2004 : 19:10:07
    -------------------------------------------------------------

    hayır kart geldiğinden beri sorun bios olayı ise ben düzelsin diye yaptım ama yine aynı ama 9500pro oldu ama yine aynı yani arkadaşım kart baştan beri sorunlu

    </b>
    evet sanırım 9700pro bios vardı..başka anakarta sorun çıkabilir dogrudur çünkü bende his 9500np@9500pro bios ile asus p4p800 de acılmıyordu..ama 9500np olarak oc li sorunsuz kullandım..> Compare URL:http://service.futuremark.com/compare?2k3=2131099 sanırım ege yanlış bios caktı..! [bandt]




  • Bence alıcı ilerde iade etme olasılığına karşı aldığı üründe değişiklik yapmamalı.Şimdi ne olacak?
  • ya bu sorunlu kartıda bize satmaya calıstınız ya helalolsunne diyim yani [ban][:(!][ban]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by enigma_</i>
    <br />ya bu sorunlu kartıda bize satmaya calıstınız ya helalolsunne diyim yani [ban][:(!][ban]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    ben senle görüştüğümde kartın düzgün çalıştığını biliyordum(yazıda yazdım 19 mayıs günü) ancak bugün sabah ben ti4600'ü satıcağımı söyleyince ege bana kartın çalışmıyor dedi. sonrada zaten ben ilanı egeye devrettim ama sonra olaylar bu hale geldi!
    yazıyı baştan sona okumamışsın ENİGMA_!!!
  • @iso88a
    gayette okudum bastan sona
    sen 19 mayıs oncesi arkadasla aranızda gecenlerden hic soz etmemistin yalnız kart epox ile uyumsuz demistin ama daha oncesinde neler neler olmus
    yaptıgın cok ayıp yani kart bendede hic acmasa noolcakti????
    bozuk kart bu belli iste
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by enigma_</i>
    <br />@iso88a
    gayette okudum bastan sona
    sen 19 mayıs oncesi arkadasla aranızda gecenlerden hic soz etmemistin yalnız kart epox ile uyumsuz demistin ama daha oncesinde neler neler olmus
    yaptıgın cok ayıp yani kart bendede hic acmasa noolcakti????
    bozuk kart bu belli iste
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    anlamıyor musun anlmak mı istemiyorsun? o gün senle görüştüğümde EGE bana kart sorunsuz dedi!!!
    kart bende sorunsuzdu arkadaşlar DVD-RW almak için satıyordum ancak bu arkadaş takas önerince tmm dedim elimdeki diğer parçaları satar alırım dedim ancak ayın 20'sinde ödeyeceğim 1 milyar para aklımda değildi(daha doğrusu extre gelince aklıma geldi) asgarisi bu olunca eksik kalan 200 milyonu bi şekilde bulmam gerekliydi(yoksa dörtte bir faiz yiyecekti = 250 milyon!!!) bende kart elime geçmeden ilan verdim(bu sırada ilana isteyene orjinal biosu isteyene 9700prosu diye yazdım-tabi kartı sorunsuz olarak biliyordum) ancak kartı satamayınca ti4600'e müşteri çıktı bugün sabah onu sattım. ve bunu EGE'ye ilettim ve ilanı ona devrettim ancak daha sonra bana tel açtı senin kartın sorunlu diye... bunlar üste yazıyor!!! nasıl okudun anlamadım!!!




  • herşeyi okuyamadım ama anladığım kadarıyla bir ati epox uyuşmazlığı var meydanda. benim de başıma gelmişti bu bir kaç hafta önce. his 9600 pro kartımı bir arkadaşa satacaktım. anlaştık ama dedi denemeliyiz çünkü 9600 xt takmış. pc daha bios'dayken kitleniyormuş. tamam dedim ben. neyse taktık arkadaşın boarduna sorunsuz açıldı. bench falan da yaptık bir kaç defa. sorun yoktu. tamam dedi o da. sonra ben döndüm eve. bir sonra ki gün beni aradı. 30-45 dakika oyundan sonra ekran kararıyormuş ve reset atmak zorunda kalıyormuş. ne yaptıysa düzeltemedi. hani ısınma sorunu var desek o da yok kontrol etmiş hiç bir sıcaklık yok gpu veya ramde. en sonunda tamam dedim ben haklısın parasını geri verdim ve kartı geri aldım.
    tabii burada alıcı ile satıcı arasındaki anlaşma da önemli. ben verirken sorun çıkarsa geri alırım demiştim. ama bu alışverişte anlaşma nasıl yapılmış bilemeyeceğim??
    Kolay gelsin...
  • iso88a ile daha önce alışverişim oldu ve hiç bir sorunla karşılaşmadım ve halen aldıgım parçayı babalar gibi kullanıyorum.

    iso daki 9500 pro yu ben alacaktım. bendeki ti46008x ile değişecektik. o ara internete giremedim bana mail atmıştı. kusura bakma başka bir arkadaşla anlaştım diye. benim diğer forumda okuduguma göre sen arkadaşa sorun benim anakarttaymış uyumsuzlugu diye diğer borda taktım çalıştı demişsin.

    topic in başlıgı çok saçma. bu arada. iso arızalı malzeme satmaz dolandırıcı değildir. ayrıyetten senin bord ile uyumsuz olabilir genel böyle şeyler var. isonunda geri alma zorunlulugu kesinlikle yok.
  • arkadaşım hele iso öncxe telini aç konuşalım al kartını ver paramı ben bu işin sonunu bırakmıcam kart geldiğinden beri sorun bişr açılıyor bir açılmıyor şimdi hiç açılmıyor.heavy sanada yakışmadı.senle alışveriş yapmadık sanki varmıydı bir kusur. kartı nasıl almıcak kart bana geldi geleli sorun sor ona daha geldiği günü sabahı aradım yok artifact yapmıştır yok kart oturmamıştır yok bende sorun yoktu bunlar hikaye bende çalışmıyor.sonuna kadar peşindeyim paramı alıcam gerekirse yasal yolla
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • arkadaşım hele iso öncxe telini aç konuşalım al kartını ver paramı ben bu işin sonunu bırakmıcam kart geldiğinden beri sorun bişr açılıyor bir açılmıyor şimdi hiç açılmıyor.heavy sanada yakışmadı.senle alışveriş yapmadık sanki varmıydı bir kusur. kartı nasıl almıcak kart bana geldi geleli sorun sor ona daha geldiği günü sabahı aradım yok artifact yapmıştır yok kart oturmamıştır yok bende sorun yoktu bunlar hikaye bende çalışmıyor.sonuna kadar peşindeyim paramı alıcam gerekirse yasal yollas
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • 1) Kargoda bozulduysa sorun satıcı ile kargo şirketi arasındadır.
    2) Satılan Ürün İkinci elde olsa satıcı en az 2-3 ay garanti vermeli.( bunuda imzalı bir belgeyle alıcıya ürün ile vermeli)
    3) Gerçi anlaşmaya bağlı ama alıcı konumundayken test etmeden para yollamam. Burdaki bu tür şeyler burdaki ticaretide etkiliyor, güvenide..
    4) Mümkünse aynı şehirlerde alış veriş yapın.
    5) Eğer iso denen arkadaş güvenilir bir arkadaş ise. Saygın bir bilgisayar firmasına götür, T.Servis onayını al, elindeki belgeyi isoya gönder.Sorun kargodaysa kargo ile iso arasında olan sorun, Yanma vs. ise zaten ilk başta san görüntü gelmiş. bence sorun sende.
    5) Ege burda bağıracağına , bu adamın mail adresi yokmu dostum. oraya yaz....
  • DEMEK Kİ BİŞİ TALEP ETMEK ADAM GİBİ OLUNCA KARŞI TARAFTA ADAM GİBİ KARŞILAR!!! BUNDAN SONRAKİ ALIŞVERİŞLERİNDE LÜTFEN NAZİK OLMAYI KAFAYA KOY!!! BU SENİN İÇİN İYİ BİR BAŞLANGIÇ OLDU!!!

    EGE bana tel açtı kartı göndercekmiş. elime geçince tüm foruma sölerim neler olup bittiğini!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.