Şimdi Ara

linux ve modem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurmadığım linux kalmadı ve bir türlü modemleri tanıtıp internete giremedim iki ayrı modem var ikiside aynı, intten bulduğum sürücüler 14400 üstüne çıkarmıyor varmıdır bunun çözümü bilen varmı? silip atacam bigun valla şu xp yi ama, bi çalıştırsam modemi.



  • madem o kadar uğraştınız neden gidip 15-20 dolara ikinci el harici bir modem almadınız.
    alın bir harici modem bütün dertleriniz sona ersin.
  • Ya arkadaş benim gibi note-book'da linux kullanmaya çalışıyorsa...gene de harici modem mi? alsın. [wand]
  • telefon hattını yanınızda taşıyamayacağınıza göre neden olmasın ?

    ayrıca notebooklar için pcmcia modemler var.
    onların soft modem olmaması lazım.
  • Bilemiyorum ama tanıtmak zor değil. Zaten tanıtmak için birşey yapmıyorsun..

    Önemli olan bağlantıyı kurabilmek.

    Bazı modem türleri içerdikleri farklı çipset yapıları nedeniyle farklı komut setlerini desteklerle.

    KDE üzerinde Çevirmeli bağlantı aracını açrsan orada modemi otomatik seçer. Komutlar bölümünde giriş çıkış dial komutları vardır. bunlar boştur. bunları nereden bulabileceğim diyorsan çipset üreticisinin sayfasına gitmen lazım. orada anlatılır.

    çipsetinin coneaxant olmadığına eminim. çünkü bunlar çok kolay tanıtılabiliyorlar. o zaman ne? işte bunu bilemiyorum. bilseydim yardımcı olabilirdim.

    Dizüstülerde linuz iyi bir seçim. Özellikle kolay kullanımlılardan yüklersen senin için daha iyiolur..


    Heee. aklıma şimdi geldi. Benim suse de modem tanıma aracı var. Bu araç YaST içinde geliyor. diğer hiçbir dağıtımda yok. Birde bunu dene.. şimdi bakıyorumda...... ha işte noteooklar içinde modem seçenekleri var... denemelisin.
  • Note-book'un kendi modemi var. LT win modem. O nedenle ayrı bir modem almak ve yanında taşımak, iyi bir çözüm gibi görünmüyor. O halde biz gene bu modemi tanıtmanın bir yolunu bulmaya çalışacağız.

    Bu konuda Suse bir işe yarar mı? bilemiyorum.Suse'yi 7.0 olarak kurmuştum. O zaman ki hali pek kullanışlı değildi. Son sürümü iyi diyorlar. İnternetten download etmek benim için kullanışlı bir yol olmadığından, dergilerden birinin bu işe el atmasını bekleyeceğiz.

    Geçen yıl modemle bayağı uğraşmıştım. Bu Forumdaki arkadaşların da yardımıyla, güç bela Redhat 9.0 da masaüstü bilgisayra modemi tanıtabilmiştim. Mandrake 10 çıkınca bunu deneyeyim dedim. Modem olmadı. Modem olmayınca da, internet yok. İnternet olmayınca da Lİnux işe yaramıyor. Biz gene kaldık. Redhat 9.0 a.;-((((

    Şimdi bu konuda uzman arkadaşlar konuya el atıp, LT win modem veya Connexant modemlerin mandrake 10 da nasıl tanıtılabileceğini açıklarlarsa biz de deneme şansını yakalamış oluruz.Gerçi arkadaşın biri Mandrake 9,1 kurduktan sonra modemi tanıtıp, sonra Mandrake 10 'a terfi etmeyi önermiş. Ama geçen yıl dergilerden birinin verdiği Mandrake ile bayağı uğraştıktan sonra 2. CD nin bozuk çıktığını anladım. Yani bu yol bize pek uymuyor.

    Bu işi sonunda çözeceğiz başka yolu yok. Ama şu çözme işi bu bahar mı?olur, gelecek bahara mı? kalır onu bilemiyorum.[bandt]
  • aldim bi tane us robotics ext, cok guzel oldu ama perfonmansinda bir problem var linuz altinda, windeki gibi hizli calismiyor karaçoğlan gibi del olcam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.