Şimdi Ara

Alcatel 510 sorunu.. Yardım lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir de modem satışı ve kurulumu yapıyorum. Müşterilerim adsl modemlerde ip,şifre unutma vs. sorunu yaşadığında modemlerin hardreset özelliğini kullanıyorum. Ancak alcatel modemlerde reset özelliği yok. Böyle bir buton yok modem üzerinde. Modemi servise gödermek zorunda kalıyorum, basit bir reset işlemi için günlerce beklemek zorunda bırakıyorlar beni. Neden reset konulmamış? Maliyetten kaçmak için mi yoksa, kullandıkları chipset yüzünden mi?

    Bu sorunu çözmenin daha kolay bir yolu var mı?



  • bildigim kadariyla telnet ile resetleme yapilabilmesi lazim
    www.elkotek.com.tr den bilgi alabilirsin
  • modemin ön tarafında reset tusu var.yanlız reset atmak için adamlar yarım sayfa yazı yazmıslar! önce tusa 6 saniye basılı tutacaksın daha sonra bırakacaksın power ısıgı power ısıgı kırmızı yanmaya basladıgı zaman tusa bir kac saniye tekrar basacaksın yok efendim yesil yanınca tekrar basacaksın gibi sacma sapan bir sürü sey.ben reset atabilmek için yazıcıdan cıktı aldım ve adım adım takip ederek atabildim.
  • bu sorun için bende çok uğraşmıştım hatta modemin içini açmayı bile denemiştim.. sonunda bir video klip buldum reset atmayi gösteriyor!!!
  • Arkdaşım eğer reset formülü sizde varsa ve bana gönderebilirseniz memnun olurum. Dosya olarak veya bilginin bulunduğu yeri mail olarak atabilirsiniz. Şimdilik lazım değil ama belki bana belki de başka bir mağdura yararımız dokunur. mahonyy@hotmail.com
  • arkadaşlar
    510 modelini önce kapatın
    tekrar açın
    üzeründeki ışıkların her değişiminde 1 kez düğmesine basın ve çekin
    sonunda üzerindeki 3 ışığıda nacak ve kapanacaktır,
    modem tekrar açılacak ve karşınızda resetlenmiş bir alcatel 510
  • Toygun bey teşekkür ederim.

    Bu arada modemn firewall ayarlarından port kapatma olayını hala çözemedim:)). Linkini verdiğiniz dökümanda karışık geldi. Bana örnek bir port için örnek bir komut yazarsanız sevinirim.

    Mahmut ELGÜN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.