Şimdi Ara

asus a7v600-x

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle genel sistem bileşenlerini belirteyim....

    AMD XP 2600+ (9,5*215) Çarpan Kırık normali (12,5*166 T-bred)
    Asus A7V600-X anakart (alalı 4 gün oldu 2 yıl garantili)
    Radeon 9500pro
    512 mb DDR-400 Twinmos ram (cl2,5)
    300watt thermaltake psu
    ........
    sorunlar:
    1- sistem default ayarlarda (12,5*166) açılmıyor. fsb ya 133 ya da 166 dan yukarı olacak. fsb yi 170 yapınca açılıyor. bende çarpan kırık diye 215*9,5 olarak oc siz kullanıyorum. neticede işlemci hızı sabit yani. 9,5*215 te 4 saatte yakın test yaptım ve herhangi bir kilitlenme durumu yaşamadım. gayet stabil.

    2- sistemi bir türlü restart edemiyorum. çok güzel kapanıp açılıyor ama yeniden başlamıyor. bütün fsb kombinasyonlarını denedim. olmuyor. açılışta kasa hop. tan tık diye bir ses geliyor kalıyor ama sadece restart sırasında.

    3- anakarttaki instant music uygulaması bir türlü çalışmıyor. pek önemli de değil gerçi ama insan kıllanıyor.

    bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. hepinize iyi günler dilerim. Saygılarımla...







  • Anakarttaki Instant Music uygulaması daha önce çalışıyorduysa belirli bir back up aldıysan o güne windowsdan geri dönmeni öneririm. Sistemindeki sorun bana kalırsa soğutma ile ilgili olabilir. Sistemini restart çektiğin anda fanların kısa süreli olası durması sistem kapanırken bazı işlemcilerde ısının kritik dereceye gelmesine sebep olabilir özellikle seninki gibi bir işlemcide. Sorun bu ise fanları her daim hatta sistem kapalıyken bile açık tutacak bir beslemeye ihtiyacın var. Bunun dışındaki sorunlar şöylede olabilir. Restart butonu ile anakart üzrindeki pinler arasında bir iletişimsizlik de mümkün olabilir. Bence sorunu en basitten en zora doğru çözmeyi dene.
  • işlemci ısısı 50 yi geçmiyor. cooler master deveir ayarlı kocaman bir fan var üstünde. hem bilgisayar ilk açıldığında ne kadar ısınabilir ki. bilgisayarı açar açmaz biosa girip hiç birşey değiştirmeden exit yapıyorum kasadan bir bip sesi ve hiç birşey yok. kalıyor. ısıdan kaynaklanmadığına inanıyorum. instant music hiç çalışmadı ya da ben çalıştıramadım. o okadar da önemli değil zaten. ben işlemcimi default çalışma hızında (12.5*166) çalştıramıyorum. ya windowsa girince ya da daha önce ekran renkleri birbirine giriyor. ekran kartında da sorun yok (radeon 9500pro). en iyisi ben bunu garantiye götüreyim. ay bilgisayardan almıştım. umarım sorun çıkarmazlar.
    Rob Zombie ilgin için teşekkür ederim.
  • Hmm ok ben açtıktan hemen sonrada aynı sorunu yaptığını anlamamıştım o zaman direkt donanimsal bir sorun olabilir chipsetler vb. ilgili tabii garantisi varken götürmek en iyisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.