Şimdi Ara

Modem PORT larını Kapatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En Önemli Porlar olan: 135-137-138-139-1024-12345-22910-2000-30303-31337 gibi portları herhangi bir trojan saldırısına karşı nasıl kapatabiliim?



  • firewall belirli portları otomatik olarak kapattığında, bu kapatılan portların dışarıdan bir saldırı ile açılma riski varmı? kısaca firewall'un belirli portları otomatik olarak kapatmasının güvenilirlik derecesi nekadar ?
  • firewall dışarıdan gelen saldırılara, bu portlara yapılan ping isteklerine engel olur.
    fakat girmek isteyen başka bi kapıdanda dalabilir.
    sonucta hiç bi sistem %100 guvenli değildir..
    firewall senin işini görecektir.
  • <font color='navy'><font face='Tahoma'><u>İnternete Bağlanırken Ethernet Kartı Kullanıyorsan</u>
    Firewall kullanmadan da bu sorunun üstesinden gelebilirsin. Fakat bir kusuru var:bu yolla sadece genel kullanıma sahip portları açıp diğerlerini kapatacaksın. Yani kullandığın bir kaç portu (80,110 gibi) aktif yaparken diğer tüm portları kapatacaksın. Zor yanı şu: bilgisayarında sürekli olarak kullandığın portları bilmen. Ağ bağlantı özelliklerinde TCP-IP yi seçip "Gelişmiş" e ve gelen pencerede "Seçenekleri" tıklamalısın. Orda tekrar "Özellikler" butonunu tıklayarak hedef pencereye ulaşırsın. Bu pencereyi görünce ne yapman gerektiğini anlayacaksın zaten:) Umarım bu şekilde sorunu çözebilirsin. Bu yolla portları ethernet üzerinden kapatıp<font face='Tahoma'></font id='Tahoma'> açıyorsun, ek bir program kullanmadan.</font id='Tahoma'></font id='navy'>




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.