Şimdi Ara

hangi işlemci daha çok performans verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda görüyorum bazı arkadaşlar 2.6 ghz işlemci alıp bunu 3.2 ghz veya daha yüksek hızlara çıkartmışlar. Böyle yapmak oldukça karlı gözüküyor. Fakat merak ettiğim şimdi 2.6 ghzlık işlemciyi 3.2 ghz yaptığımız zaman Normal p4 HT işlemcilerin 3.2 leriyle aynı performansı mı veriyor? Eğer böyle bir şey söz konusuysa boşuna 3.0c p4 işlemciye o kadar para vermek istemiyorum.

    Birde bu arkadaşlar oc yaparken sadece bios üzerinden mi oynama yapıyor? Extra bir şey yapmaya gerek var mı?(kaliteli ram almak gibi)



  • sonuc olarak 2.6 işlemcinin kapasitelerini zorluyorsun..
    performans olarak yakın değer verebilir ama 3.0c alıpda bunu o/c yapmak da var..._.??
    bi tanesi zorlanarak 3 olurken diğeri zaten 3... eğer paran var ise gidip 3 al bence..
  • daha fazla bile performans veriyor fsb daha yüksek olduğu için
  • Overclock eski parçalarını elden geldiğince yeni almamak için perfomans arttırımına gitmek demektir benim için. Cpu clock hızıyla oynayacaksın diyelim, ramlere yükleneceğin için ramleri iyi soğutman lazım, yüksek perfomanslı bir cpu cooler alman lazım ve sağlam bir power supply. Elbette bunlar her koşulda geçerli değildir. Bu harcamaların yeni bir sistem almaktan daha ucuza geliyorsa overclock yap yoksa zevk olsun diye cpu çarpan kilidi kırmak tek başına çok anlam ifade etmez. Zira CPu bir sistemi hızlandırmak için %15-20 arası etkilidir. Sağlam ve hızlı olsun diyorsan ramleri ve ekran kartınıda iyi seçmelisin.
  • p4 3.0c işlemci 512 twinmos veya kingston ddr 400 mhz ram ve msi neo2 865p anakart alacağım. Bu sistemle sadece anakart üzerinde işlemciyi 3.6 yapabilir miyim? Yaparsam bayağı bir performans artışı olur herhalde? Çok iyi bir power suply almayı düşünmüyorum. 30 $ lık kasalardan alacağım bir tane.

    Ama eğer bu sistemi oc olmazsa extra ayar yapmadan ve bu ayarlar için extra para gerekiyorsa ve maliyeti çok yükseliyorsa zaten böyle birşey yapmama gerek kalmayacak.

    Önerileriniz nedir?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by IceMan</i>
    <br />p4 3.0c işlemci 512 twinmos veya kingston ddr 400 mhz ram ve msi neo2 865p anakart alacağım. Bu sistemle sadece anakart üzerinde işlemciyi 3.6 yapabilir miyim? Yaparsam bayağı bir performans artışı olur herhalde? Çok iyi bir power suply almayı düşünmüyorum. 30 $ lık kasalardan alacağım bir tane.

    Ama eğer bu sistemi oc olmazsa extra ayar yapmadan ve bu ayarlar için extra para gerekiyorsa ve maliyeti çok yükseliyorsa zaten böyle birşey yapmama gerek kalmayacak.

    Önerileriniz nedir?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Bi kere overclock yapmak istiyorsan MSI board ile kingston rami unut. Cunku kingston ramlar pahalı olmasına ragmen overclock kapasiteleri dusuk hele de cl3 lerin. Onun yerine twinmos dusunebilirsin. Bide MSI boardlarda bios tweak ve voltaj ayarları cok kısıtlı oldugu icin overclock a pek musait degil. Bunun yerine de ABIT AI7 i865pe almanı oneririm.

    Bu arada boyle pahalı ve performanslı bi sistemde oyun oynamayı dusunuyorsan 9800pro gibi bi kart cok iyi gider. Eger oyun oynamayı pek dusunmuyorsan ortalama bi ekran kartı ile idare edeceksen bence hic intel mimarisine de o kadar para yatırma. Git al AMD 2500+ + nforce2 babalar gibi sistemi ucuza kullan.




  • Oyun almak için sistemi topluyorum zaten. Elimde zaten ge force 4 ti 4400 mevcut. Değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an için oldukça yeterli bir kart. Önceden amd athlon xp 2000+ kullanıyordum. Yandığı için ve anakartıda bozduğu için kesinlikle artık amd ismini bile duymak istemiyorum :)

    Dediğiniz anakart msi 865p den daha mı iyi? Fiyatı ne kadar? Birde twinmos un aynı chipli 256*2 ramlerini alsam 3 ghz işlemciyi kaç yapabilirim sorunsuz?
  • ewt her konuda MSI i865p den daha iyi olduguna emin olabilirsin. Gecenwww.dijitalcenter.com dan arkadasa aldık 125$+KDV gibi bi fiyatı var. zaten islemci ye iyi bi sogutucu aldıktan sonra ram hizini dusuk tutarak da 3.0 islemciyi 3.8 seviyelerine overclock edersin. Twinmos twinmos chipli ramleri alarak agresif timinglerle 400-440mhz arası calıstırabilirsin(tabi kodlarına baglı).
  • ıce man sana bişey söyleyimmi kardeş bu işten hiç anlamadığın o kadar belliki.eğer tutupta o sisteme 30 dolarlık bir kasa alırsan(tabi içinde 13 dolarlık bir psu ile) tam bir hafta sonra artık kullanacağın bir kasan olmaz.bi arkadaşımın bilgisayarı abartısız yandı.bende ilk senin gibi 30 dolralık kasa aldım allahtan benin psu sadece kendi kendini patlattı sisteme bişey olmadı.sen oc için parça düşünecğine o güzel sisteme bi 480 watt tehrmaltake psu al öncelikle.çünkü 30 dolarlık kasa bırak oc'li bir sistemi kaldırmayı senin sistemini bile kaldırmaz.bana güven...
  • +1 fatih
    Birde overclock yapmayı düşünüyorsun valla intelide yakarsın sen bu gidişle :)
    Şaka bi yana kasa işini çok iyi düşünüp kaliteli bi kasa alman en iyisi. Dünya kadra para verip alacagın sisitemi riske atma
  • amd 2500+
  • pcpartik sende bakmadan mesaj atıyorsun maksadın mesaj sayını artırmak herhalde. Okursan konuyu attığın mesajın alakasız olduğunu fark edeceksin.

    Şimdi asus anakart 865i ve orjinal chipli twinmos ram aldım diyelim. Dediğiniz gibi güzel de bir power suply alırsam 2.8c ghz işlemciyi(iyi ps alırsam 3.0 ghz işlemci alamıyorum malesef) kaça kadar oc edebilirim?
  • baba bence sen 3.0c al paran varsa tabi
  • paran varsa 3.0c almak daha mantklı bunu iyi bir soğumayla belki 4.0 bile çikartabilirsin işin bu yönüde var
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ENIGMA</i>
    <br />paran varsa 3.0c almak daha mantklı bunu iyi bir soğumayla belki 4.0 bile çikartabilirsin işin bu yönüde var
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    (+) -1
    söylenenler doğru ama şu zamanda yanlış .çünkü yeni 64 bitlerle ortalık bayağı karışacak(32 bitler fiyat olarak çok düşebilir.ayrıca 64 bitler mecburi bir hal de alabilir).
    bence bekle ve gör en iyi taktik olur.
    saygılar...
  • Overclock potansiyeli açısından 3.0 C nin daha iyi oldugunu duyuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.