Şimdi Ara

ntfs mi fat32 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sayın arkadaşlar! benim bu topicte danışacağım bir iki nokkta olacak.. ilk olarak; NTFS yi mi yoksa fat32 yi mi önerirsiniz, ve bunun nedeni ne.. yani neden NTFS veya neden FAT32..
    [cop]
    pc ilk olarak fat32 ile biçimlendirilmişti.. daha sonra formatmaya kalkınca sadece fat32 seçeneği göründü haliyle diski fat32 ile biçimlendirmek zorunda kaldım.. işletim sistemi XP.. ben şimdi pc nin dosya sistemini değiştiremez miyim? Format atarken neden böle bi sorunla karşılaştım..
    teşekkürler..



  • Yeniden formatlayıp kurarken kurulumda FAT32 bölümünü değiştir ya da bölümü sil seçeneklerini kullanıp sonradan üstüne NTFS formatlaman mümkündü.

    Gerçi şimdi de diski NTFSye çevirebilirsin

    convert C:/FS:NTFS komutuyla.

    Ancak NTFSye geçtikten sonra dosyalar bambaşka bir şekilde bambaşka bir cluster yapısıyla çalışacak ve eğer disk defragment edilmemişse muhakkak uzun süreli okumalar ve beklemeler kaçınılmaz olacaktır.

    4 gün önce bu komutla diskimi dağınık vaziyette ve üçte ikisi dolu iken NTFS yaptığımda ilk defraga kadar çok zorlandım. Şimdi gayet hızlı.

    Ancak sayıca çok dosya kullanıyorsan, elektrik çok sık kesiliyorsa
    makineyi sık resetlemek durumunda kalabiliyorsan NTFS yi öneririm.

    Çünkü HDD nin elektriği birden kesilirse cluster(dolayısıyla dosyalarda veri) kayıpları yaşanmıyor. Bu yüzden çok avantajlı.

    dosyalar dağılmıyor fazla. Bu yüzden sık sık defrag gerekmiyor.

    ve 40GB ve üstü bir HDD de FAT32 32KB cluster boyutu kullanırken NTFS bunu 1KB da sabit tutuyor. bu da diski daha verimli hale getiriyor ve yazılacak alan sayısı artıyor.
  • çavuşum point
    elbette ntfs i öneririm çünki
    -daha güvenlidir.
    -dosya ve klasörleri 128 bite kadar şifreleyip koruyabilirsin.
    -fat tablosunun 4 yedeğini alır ve fat'ine bişey oldumu daha kolay kurtarırsın.
    -daha hızlıdır.
    -paylaşımlarını ve güvenliklerini daha rahat ayarlayabilirsin
    - vs vs vs yani daha anlatamıycağımız ne özellikler ve güzellikler sunar...
  • partition magic programıyla convert komutuyla çevirebilirsin veya yeniden kurarken de biçimlendirme seçeneklerinde (XP&2000) kurarkene de biçimlendirmeyi NTFS diye ayarlayabilirsin veya acharad arkadaşımızın dediği gibi command line 'dan da yapabilirsin.

  • tamam şimdi acharad senin dediğin komutla dosya sistemini değiştirirsem benim mevcut bilgilerime bişi olur mu.. yani silinme kaybolma vs...
  • tamam şimdi acharad senin dediğin komutla dosya sistemini değiştirirsem benim mevcut bilgilerime bişi olur mu.. yani silinme kaybolma vs...
  • Hayır.. Bilgilerine hiçbirşey olmaz.

    Sadece cluster yapısı değişeceğinden ilk sefer bir yavaşlık olacak. Bu yüzden HDD nin çok dolu olmamasına ve defraglı olmasına özen göster yeter.

    Eğer HDD de dosyalar çok dağınık değil ve HDD çok dolu değilse bu problemi de yaşamazsın.
  • benim hdd 40gb.. ve ikiye ayrılımış 20-20.. şimdi c yi ntfs ile d yide fat ile biçimlendirebilirmiyimm.. va c de yaklaşık 15gb dolu.. bi kaç gün önce disk birleştitcisini çalıştırrmıştım.. dosya sistemini değiştirmem uygun mudur?
  • uygundur uygundur. ikisini ayrı ayrı fat~ntfs olarak çevirebilirsin.

    C biraz dolu olduğundan ilk sefer biraz zorlanabilir ama defraglı hdd olduğundan bunu kolayca atlatır.
  • ya dostum partition magic denen zıkkım her şeyi yapıyo kur biraz ingilizcenin olması yeter her istediğini yapar o. burda bahsettiklerin (istediklerinin) hepsini yapıyo. kur şu programı karıştır biraz çözersin
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by numberr_one</i>
    <br />partition magic denen zıkkım
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    arkadaşlar böyle sert olmayın lütfen.
    saygılar...
  • tamam kuracam o zıkkımı:)[spr]
  • abicim ben onu sert olmak istediğim için yazmadım. ama öyle olduysa özür dilerim. ben sadece yardım etmeye çalıştım. neyse kolay gele point sende kur abicim şunu yaaa [spr]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.