Şimdi Ara

ŞUNLARI NASIL SİLEBİLİRİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.ben XP kullanıyorum.iki yerdeki kalıcı isimleri silemiyorum.bunları silen bir program önerisi olan var mı?

    1-başlat>çalıştır>msconfig yazınca bir ekran geliyor ya. bu ekranın başlangıç sekmesindeki daha önce sistem başlangıcına eklenen ama şimdi işe yaramayan onlarca program ismi var.bu işe yaramayan kayıtları nasıl silebilirim ?
    2-görev çubuğu üzerinde sağ tıkla>özellikler>özelleştir kısmındaki önceki öğeler bölümündeki gereksiz program isimlerini nasıl silebilirim ?



  • Dostum Msconfig den acilista gelmemesini istedigin uygulamalari isaretlerini kaldirarak onleyebilirsin, tabi baslangic kismindan.
    gorev cubugunu ise orda sana gore silebilecegin biseyler yok.
  • AbrahaM;

    Arkadaş demek istemiş ki Msconfig listesinde artık bilgisayarımda yüklü olmayan programların listeleri hala duruyor. Sonuçta çöplüğe dönmüştür doğal olarak.

    Benim tavsiyem systemmechanic 4 gibi bir program ile önce registry temizliği yapman. Daha sonra hala listede duran istemediğin uygulamaları registry'de taratarak manuel olarak silmen.

    NOT: Genellikle kendisini o listeye ekleyen bir programın eğer işareti kalkık ise uninstall edildiğinde listeden kaybolmuyor. Bir programı uninstall etmeden önce MSConfig'den yine aktif hale getirip ondan sonra uninstall etmenizi öneririm. Çok büyük ihtimal ile böyle bir sorununuz olmayacaktır.


    İkinci sorunuza gelince zaten tarif ettiğiniz yerde listeyi temizle butonu var. Ona basarak silebilirsiniz hepsini. Ama hepsini değil sadece içinden bir tanesini silmek istiyorsanız, Başlat Menüsüne girdiğinizde sağ tarafta Önceki öğelerim (Ben Ingilizce xp kullanıyorum My Recent Documents yazıyor bende)gibi birşey yazması gerek. Onun üzerine gelerek çıkan listede istediğinizin üzerinde sağ tıklayarak silebilirsiniz.
  • Arkadaslar sağolun sayenizde 1 no'lu sorunu hallettim.Bu dertten muzdarip olanlar varsa artık yardımcı olabilirim.regeditten Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg altındaki klasörlerden o kayıtların bulunduğu klasörleri silin.(XP için bu.diğerleri için de regeditten startupreg diye arattığınızda çıkar herhalde).Şu ikinci sorunu da çözelim n'olur.
    Bu arada vozer, ikinci problem için dediğim yer orası değil.görev çubuğu sekmesinin sağ altındaki özelleştir butonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.