Şimdi Ara

mandrake 10, ses kartı, sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam acemi bir linuxcu olarak işletim sistemini başarıyla kurdum makineme fakat realtek ac 97 ses kartımı creative soundblaster olarak gördü linux.. vmware ile çalıştırıyorum windowz altında linux u.. linux çalışmaya başladıktan sonra benim mikrofon kontrolümü açıyor ve hoparlörden aptal aptal sesler geliyor.. linux kurulumda zaten ses kartımı yanlış tanımıştı.. herneyse.. bende windowz a dönüp mikrofonu sessiz e alıp tekrar linux a dönüyorum :) bu sefer bi müzik dosyası açmayı denedim bilmemne göçme hatası verdi.. sonuç olarak sisteme kurulmuş olan linux un ses kartı ayarını yeniden değiştirmem gerekiyor.. bunu başlat menüsü gibi olan yerden denedim beceremedim adım adım bana yol gösterirseniz çok sevineceğim.. tşkler:)



  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by `vi[R]us`</i>
    <br />arkadaşlar selam acemi bir linuxcu olarak işletim sistemini başarıyla kurdum makineme fakat realtek ac 97 ses kartımı creative soundblaster olarak gördü linux.. vmware ile çalıştırıyorum windowz altında linux u.. linux çalışmaya başladıktan sonra benim mikrofon kontrolümü açıyor ve hoparlörden aptal aptal sesler geliyor.. linux kurulumda zaten ses kartımı yanlış tanımıştı.. herneyse.. bende windowz a dönüp mikrofonu sessiz e alıp tekrar linux a dönüyorum :) bu sefer bi müzik dosyası açmayı denedim bilmemne göçme hatası verdi.. sonuç olarak sisteme kurulmuş olan linux un ses kartı ayarını yeniden değiştirmem gerekiyor.. bunu başlat menüsü gibi olan yerden denedim beceremedim adım adım bana yol gösterirseniz çok sevineceğim.. tşkler:)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    sndconf veya sndconfig yazın konsola oradan gerekn ayarları yapabilir misiniz.




  • işe yaramadı konsola bunu yazdım ama bi yer açılmadı ok:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.