Şimdi Ara

İşportacılar (ankara ile ilgili) ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ankara'ya yolu düşen veya Ankara'da yaşayan arkadaşlar bilirler. Kızılay ve civarında özellikle de yüksel, konur, karanfil civarında bir sürü işportacı yer alıyor.

    Eskiden bu adamlara neden karışırlar ki ekmek parası için çalışıyorlar diyordum. Ama bir kaç kere gördüğüm şey bunların arkasında mafyanın yer aldığını anlamama neden oldu.

    En son 4-5 gün önce birkaçı karanfilde kendilerinden izin almadan tezgah açmış olan 2 genci tartaklıyordu ve ne polis vardı ortada (bilenler bilir orada bir sürü sivil polis bulunur, telsizlerini salaya sallaya gezerler), ne de başkası. Bunlar da otopark mafyası gibi her yeri parselliyorlar. Bir sokağa giriyorsun çorumlular, bir yere giriyorsun urfalılar, bir diğerinde tuncelililer ... Yanlış anlaşılmasın hiçbirine karşı değilim. Ama hemşehri mafyacılığının da önüne geçilmeli bence.

    Eğer polis birşey yapamıyorsa (bunlar jandarma bölgelerinde bu kadar abartamıyor) biz bunları boykot edelim. Belki gelirlerini kesemeyiz ama en azından üzerimize düşeni yapabiliriz. İçimiz rahat olur.







  • işportacıların gunluk kazancı 50-100 milyon yıllık ise turkiye civarında 50 katrilyon diye tahmin ediliyor pasta buyuk olunca mafyada olur tayfada
  • "İşporta iştah kabartıyor!"

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a sunulmak üzere ‘’İşporta Ekonomisi’’ konulu bir rapor hazırlattı.

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a sunulmak üzere ‘’İşporta Ekonomisi’’ konulu bir rapor hazırlattı. İşportada yıllık yaklaşık 50 katrilyon lira cironun gerçekleştiğine dikkat çekilen raporda, gerekli önlemlerin alınamaması nedeniyle her geçen gün büyümesini sürdüren sektörün şirketleri bile cezbeden ekonomik bir güç haline geldiği vurgulandı.

    DİE’nin 2003 yılı Hanehalkı İşgücü Anketi verilerine göre Türkiye’de çalışan 21 milyon kişi içinde toplam 451 bin kişinin işportacı olarak çalıştığının belirlendiği hatırlatılan raporda, kayıtlara geçmeyen ve ek iş olarak yapılan işporta tezgahlarının da eklenmesiyle bu sayının toplam 3 milyonu bulduğu kaydedildi. Buna göre çalışan her 7 kişiden birinin işporta tezgahlarından ekmeğini kazandığı bildirildi.



    GÜNLÜKLERİ 50 MİLYON



    İşportacıların günlük kazancının 5-100 milyon lira arasında değiştiği ifade edilen raporda, günlük ortalama kazanç 50 milyon lira olduğu varsayıldığında Türkiye çapında günlük cironun 150 trilyon lira, aylık cironun 4.5 katrilyon lira, yıllık cironun ise 50 katrilyon lirayı aştığı belirtildi. İşportacılık kendini başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Adana gibi metropol şehirlerde gösteriyor.



    ÜÇ ODALARI VAR



    İşportacıların çoğaldıklarına ve örgütlendiklerine dikkat çekilen raporda, İstanbul, Diyarbakır ve Eskişehir’de üç işportacılar odasının faaliyet gösterdiği kaydedildi.



    YABANCI İSTİLASI



    İşportacılığın Türk vatandaşlarının rağbet ettiği bir meslek olmaktan çıktığı ifade edilen raporda, Türkiye’de seyyarlık yapan yabancı uyrukluların sayısının da giderek çoğaldığı kaydedildi.

    Rapora göre, Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Rus kökenli işportacılar kendi ülkelerinden getirdikleri ürünlerle yetinmeyip Türkiye’den aldıkları malları satarak bu yeni tanıştıkları mesleği yapmaya çalışıyorlar.



    ‘Aranan kaynak kayıtdışında’



    Raporu değerlendiren ATO Başkanı Sinan Aygün işportanın cazibesine kapılan şirketlerin bile mallarını vitrinlerden tezgaha çektiklerine dikkat çekerek, 50 katrilyon lira büyüklüğündeki bir ekonomiden yaklaşık 10 katrilyon lira vergi kaçağının olduğunu söyledi. Kredi arandığını ve kaynak diye kıvranıldığını savunan Aygün, ‘’IMF’de, ABD kredisi de kaynak da işporta ekonomisidir. Gerekli yasal düzenlemeler yapılsa 5 yıl sonra sokaktaki işportacının yerleşik bir işi, evinde aşı, sosyal güvenliği, eğitimi, sağlık hizmetleri olur’’ dedi.




  • serdar155 yazı için sağol :) demek ki birşeyler yapma vakti gelmiş artık.
  • aynı şey izmirde de var... çankaya bit pazarını bilenler bilirler...adım başı işportacı... abi bu sabahta haberlerde duydum adamın günlük kârı 50 milyon.. ayda yapar 1.500. milyoncuk ben bilgisayarcılığı bıraktıp ta bu işe mi geçsem acaba... [^]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by defector</i>
    <br />aynı şey izmirde de var... çankaya bit pazarını bilenler bilirler...adım başı işportacı... abi bu sabahta haberlerde duydum adamın günlük kârı 50 milyon.. ayda yapar 1.500. milyoncuk ben bilgisayarcılığı bıraktıp ta bu işe mi geçsem acaba... [^]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    ben izmir hakkında daha kötüsünü duydum.

    orada bit pazarında çok ucuza telefon alıyormuşsun. Çıkışta polis gelip senden o telefonu nereden aldın emaili ne falan sorup elindeki listeyle karşılaştrııyormuş ve telefon çalıntı çıkıyormuş.

    Sonra satıcıyı aramaya gidiyormuşsunuz ve adamın yerinde yeller esiyor.

    polis de telefonu alıyor siz de lanet olsun telefonu al beni bırak gideyim deyip telefonu bırakıyorsunuz. Polis de telefonu satıcıya geri veriyor ve yeni enayiler bekleniyor (günahı bana anlatanların boynuna)


    Bir de bir arkadaşımın başına geldi (hak etmiş aslında);
    Çocuğun biri akşam vakti abi çok güzel bir telefonum var 200 milyona satıyorum (kameralı falan yeni telefonlardan) deyince bizimki atlamış. 140'a anlaşmışlar. Abi malum bu telefon tekin değil böyle ortalıkta olmaz gel şurada (karanlık bir köşede)sen parayı ver ben telefonu demiş. Neyse alış veriş yapılmış ve arkadaş 20 metre sonra telefonun plastik maketlerden olduğunu anlamış. Çocuk kaşla göz arasında telefonu değiştrimiş :) oh olsun....
    Neyse işte çocuk çoktan kayıplara karışmış ve polise bile gidemeyeceği için 140 milyonundan olmuş.




  • yok aslında ööle polisin sorduğu fln yok ama çalıntı teller hakkında yasaları biliyorsunuz..
  • 93 ten 99 a kadar ankarada yaşadım bildiğim kadarıyla 93 te son yılında görev yapan belediye başkanının o raları parselleyip parselleyip sattığını duydum gerçi büyük şehirlerde bu çok bilinen bir olay her şeyin her yerin bi sahibi var eğer düzgün haraçları öderlerse sorun yok ama diğer türlü ölüme kadar gidiyor aslında çok kötü bir durum ama hani derler ya büyük balık küçük balığı yutar
    bide benim dikkatimi çeken şu bu işi yapan on insandan 9 u suratında meymenet yok
  • eh benim güzel yurdummmmmm
    tut iki üniversie oku işportacı kadar olama emi
    keşke okuyacağımıza limon satsaydık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.