Şimdi Ara

İddia : Intel ve AMD yongaları NSA'nın arka kapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil4 Android
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • ABD'de bir süredir Apple, Google, Facebook gibi 9 internet devinin PRISM programı kapsamında sunucularını NSA, CIA gibi istihbarat birimlerinin erişimine açması ve kullanıcı verilerinin çekilmesine izin vermesi konusu tartışılıyor ve ardı ardına bu devlere davalar açılıyor. Ancak gündeme gelen yeni bir iddia PRISM kapsamını bir hayli genişleteceğe benziyor.




    Silikon Vadisi'nin en saygı duyulan güvenlik uzmanlarından Steve Blank, Intel ve AMD yongalarında bilgisayarlara sızmayı sağlayacak arka kapılar varsa buna hiç de şaşırmayacağını dile getirdi. 




    Geçen ay Lenovo'nun bilgisayarları hacklenme riski olduğu gerekçesiyle ABD, İngiltere, Avusturalya gibi ülkelerin çok gizli bilgisayar ağlarında yasaklanmaya başlamıştı. Geçen yılın Black Hat güvenlik konferansında da işlemcilerde yer alan arka kapıların tespit edilemeyecek nitelikte olduğu gündeme gelmişti. 




    Blank, bir dönem NSA ile iş ortağı statüsünde çalıştı ve Forbes tarafından en etkili 30 teknoloji uzmanından birisi olarak gösteriliyor. Bu bakımdan iddialarının geçerli bir yönünün olduğu sanılıyor. Dünya üzerinde milyardan fazla bilgisayarda Intel ve AMD yongalarının kullanıldığı düşünüldüğünde bilgisayarına izinsiz erişim sağlanamayacak kimse yok gibi görünüyor.




    PRISM skandalını ortaya çıkaran eski NSA ajanı Snowden'e 1 yıllığına sığınma hakkı veren Rusya'da, Putin'in yakın koruma ekibi tüm bilgisayarları bina dışına çıkardı ve sadece daktilo kullanımına izin veriliyor. Bundan 20 yıl öncesinin teknolojisi gibi algılansa da Rusya'nın bazı konularda şüphe duyduğu açık.




    PRISM programının ne kadar derinlere indiği konusunda kimsenin kesin bir bilgisi yok. Ancak PRISM skandalının kendi paranoyasını oluşturduğu da çok açık. 

     




  • Hay lanet olsun.


    Snowden le birlikte bu olayı ortaya çıkartan gazeteci bunların daha başlangıç olduğunu açıkladı. Bakalım daha neler göreceğiz. Acilen yerli işlemci üretilmesi ve devlet kurumlarında mecbur kullanılması lazım. Tüm devlet daireleri Windows kullanıyor. Bunun da önlenmesi şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 2 Ağustos 2013; 0:01:17 >
  • Lanet olası federaller.
  • Forever Via



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cidelee -- 2 Ağustos 2013; 0:01:46 >
  • Varsa böyle teknolojin sızacan abi.
  • daktilo kullanımı ne alaka kessin internet erişimini devam etsin. bu haberlerin hiç birine şasırmıyorum. her yerde dile getiriyordum teknolojiyi casusluk amacı için geliştiriyorlar ve bunun bazılarını hizmet olarak sunuyorlar akıllı telefonlardan oyun konsollarına kadar her yere hakimler.

  • Çok geneli kapsıyor bu konu. İntel ve AMD dışında kişisel bilgisayar işlemcisimi var mobil dışında

  • Çin'in bir bildiği varmış.

  • Çin keyfinden kendi işlemcisini geliştirmeye başlamıştı zaten.
    Yıllardır bariz olan bir şeydi bu.

  • Ya böyle saçma bir şey mi olur halihazırda modem üretiliyor en uyduruk firmalar tarafından bile. Sen burda giren çıkan veriyi istediğin gibi takip edebiliyorsun. Adam da zaten var dememiş şaşırmam demiş.

    Facebook, Twitter arka kapı var diyor Snowden buna inanırım ancak böyle saçma bir iddia yayınlanmayı bile gerektirmiyor.

    Vakti zamanında elektrik hattından klavyede bastığın tuşun algınabildiği gibi saçma bir iddia vardı bu da onlardan biri işte.
  • Çin'in önce bildiği, ucuzun tadı hepsinden tatlı. Gerisi sonra.
  • NSA, CIA beni izliyormuş oleyyyyy meşur oldum. Beyler imza isteyenler sıraya girsin....
    Şu dakikadan sonra her:
    cevap 250
    alıntı 500
    pm 1000 tl'dir..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hckr

    Ya böyle saçma bir şey mi olur halihazırda modem üretiliyor en uyduruk firmalar tarafından bile. Sen burda giren çıkan veriyi istediğin gibi takip edebiliyorsun. Adam da zaten var dememiş şaşırmam demiş.

    Facebook, Twitter arka kapı var diyor Snowden buna inanırım ancak böyle saçma bir iddia yayınlanmayı bile gerektirmiyor.

    Vakti zamanında elektrik hattından klavyede bastığın tuşun algınabildiği gibi saçma bir iddia vardı bu da onlardan biri işte.



    Arka kapı olayı öle kol gibi büyük programla, makinayı ele geçirerek değil. Düşük seviyede saldırgana, yine işlemcinin düşük seviyede belli bi komut dizisine yetki vermesi gibi. Bu sayede de senin, de Level 0 Privilege bişeyleri çalıştırmana müsade edebilmesi gibi.

    Bu tarz bişeye şimdiye kadar rastlanmadı. Undocumented instruction denen şeyler var, resmi olarak olmayıp sonradan varlığı bulunan. Buna benzer şeylerde bug olup, kullanımında bug'a yol açıp, sonra da saldırgana farklı açıdan bişey çalıştırmasına yol açabilir belki(yeni işlemciler için bundna bahsediyorum). Pek kolay değil gibime geliyor

    Yoksa iş buna gelene kadar bi ton başka şey var.

    HT(hyperthreading)'de mesela, farklı 2 thread aynı çekirdekte çalıştırıldığında, yani 1.si A thread'ine ait 2.si de B threadine ait, aynı çekirdekte HT ile çalıştırıldığında (2. thread HT threadi oluyor), birbirlerinin verilerini okuyabilme ve uygun şekilde implemente edildiğinde veri çalabilme gibi şeyler vardı geçmişte. Güvenlikle çok ilgilenmeidğim için devamında ne oldu bilmiyorum ama farklı özelliğie temele sahip threadlerin aynı çekirdekte çalıştırılmasını engelleyerek çözmüşlerdi bunu.
  • bunlar yıllardır bilinen şeylerdi zaten

  • PowerPC işlemcileri üstü Linux kursak acaba kurtarır mı. Lan IBM sen öyle şey yapmazsın demi ?

  • Bu ne ki. Cpu yu geçtim arabaya benzin alırken, telefon açıkken, araba gps çalışırken hepimiz izleniyoruz.


    simdi kimin sözü hatırlamıyorum ancak:


    insanlar kendilerini izletmek için para ödüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam o kadar teknoloji yapmış bütün dünya mal gibi bakmış sizde içine yerleştirdiği bi kaç şeyi fazla görmüşsün hangi devlet bunu bilse yapar zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    NSA, CIA beni izliyormuş oleyyyyy meşur oldum. Beyler imza isteyenler sıraya girsin....
    Şu dakikadan sonra her:
    cevap 250
    alıntı 500
    pm 1000 tl'dir..

    Seniin umrunda olmayabilir ama bu cihazlarla devlet yönetiliyor, milyar dolarlık işler çevriliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlara gerek yokki en basitinden resmi olmayan birsürü yer kimlik fotokopisi istiyor.en basitinden hat vs alırken.sonrası malum adına çıkarılan hatlar kurulan şirketler vs vs.resmi olanlardaki güvenli ellerdemi oda bilinmez.anlayacağınız tehlike heryerde.
  • Babalar; şimdi böyle bir güç kimin elinde olsa kullanır. Buna insanların tepki vermesi gayet normal ama çoğu teknoloji ve yazılım devi ABD menşeliler. Tutup buna tepki göstermek için bu firmaların ürünlerini kullanmayacağım dersen, teknolojiyi hayatından çıkarman gerekir ki, günümüzde böyle bir şey ne kadar yapılabilir tartışılır.

    Yani lafın kısası, dinleniyorsak bile elden bir şey gelmez. Gelirse bile benim aklıma mantıklı uygulanabilir bi çözüm gelmedi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.