Şimdi Ara

Network de ADSL Paylaşımı nasıl yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm
    13 bilgisayardan oluşan bir ağımız var, şu anda dial-up internet bağlantımız var ve paylaştırılmış durumda
    şimdi ADSL e geçiyoruz zoomx5 adsl modem ,16 lı switch, var modemde router da var ADSL paylaşımı nasıl yaparım neyi nereye bağlamam lazım? bir de herhangi bir makinayı ana makina yapmak istemiyorum, bilgisayarını açan kişi direk bağlanabilsin ve modem sadece açık olan bilgisayarlara paylaştırsın ADSL i.



  • Şirkette öyle olmuştu modemi switch e bağladırlar sonra direkt girdi nete.
  • ne olmuştu anlayamadım?
    neyi neye bağlıyoruz?
  • adsl modemini switche bagla pc leri de switche hepsi bu kadar nete girersin direk.. eger sabit ip verirsen pc lere gateway olarak da routerın ipsini ver herhangi bir sorun yasamazsın. kolay gelsin...
  • modemin ethernet cıkısının gelen orginal kablosuyla switchin uplink portuna bagla
    uplink portu yoksa cross yapıp bagla makinalar direk girecektir..
  • teşekkür ederim... uplink portu yok switch in. cross yapıp bağlıycaz o zaman. zoom x5 in kutusundan çıkan kablo cross değildir heralde bilen var mı?
  • düz kablo cıkar kutudan (pc-to-hub).ancak modemin ethernet portları autosense olabilir.sen bi düz kabloyla switche baglamayı dene modemi...görmezse kross kabloyla baglarsın
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTRiX</i>
    <br />slm
    13 bilgisayardan oluşan bir ağımız var, şu anda dial-up internet bağlantımız var ve paylaştırılmış durumda
    şimdi ADSL e geçiyoruz zoomx5 adsl modem ,16 lı switch, var modemde router da var ADSL paylaşımı nasıl yaparım neyi nereye bağlamam lazım? bir de herhangi bir makinayı ana makina yapmak istemiyorum, bilgisayarını açan kişi direk bağlanabilsin ve modem sadece açık olan bilgisayarlara paylaştırsın ADSL i.

    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Çift ethernet kullan.1. etherneti modeme bağla 2. ethernetide switche.. 2. etherneti 1. ethernetin IP numarısını gateway ve DNS olarak belirle.Böylelikle ana bilgisayar üzerinden Direk fiziksel bir gateway belirlersin.Ama yok sen direk bilgisayarlar internet girsin diyeceksen ozaman ethernet portlu olan modemi direk switche ata bütün bilgisayarlarda açıldığında internete girsin.IP numaralarını modemin IP subnetin e göre atıyacaksın makina (Makine sayısı) biti olarakda maske yani subnet maske göre ayarla.bütün ap çıkışını Ve DNS leri modemin IP si olarak belirle diğer makinalara..Modemin kendi içinde ethetnet IP veriyorsun konsoldan veya direkhttp://10.0.0.3-2 gibibirşey olacak ona göre alcatelde bu numarayahttp://10.0.0.138 dir sendeki IP kullanım klavuzundadır.Kolay gelsin...
  • zoom x5 i usb den bağladım... 1. lan çıkışını switche düz kablo ile bağladım, ters kablo olması gerekiyordu fakat çalıştı sanırım switchin bi özelliğinden dolayı problem olmadı.
    tüm bilgisayarlara 10.0.0.xxx gibi IP verdim modemin IP si 10.0.0.2 olduğu için ağ geçidine bunu yazdım tüm bilgisayarlar bağlandı internete.
    fakat bir sorunum var usb den bağladığım makinede kullandığımız networkde çalışan bir program vardı o acayip yavaşladı.
    tüm bilgisayarlarda Remote Administrator kurulu... oradan IP ye baktığımda modem bağlı makinede 2 tane IP gözüküyor 1 tanesi 10.0.0.4 biri 10.0.0.12 olarak Rawdmin ile bağlanırken 10.0.0.4 de yazsam 10.0.0.12 de yazsam aynı makineye bağlanıyorum.
    sanırım problem bundan kaynaklanıyor. 1 makinanın 2 IP si olabilir mi? nasıl düzeltirim?
  • internet i paylaştırırken modemi ve ya router ı kesinlikle direkt swich e bağlamayın. Hele de bütün makineler de Radmin gibi uzaktan erişim programları varsa. En iyi si ADEM in dediği gibi Bi makineyi server yapıp 2 ethernet kartı takarak modemi bu makinanın önüne koymak. Böylece DMZ oluşturmuş olursun. İçerdeki makineler güvende olur.
    sen sadece server ın 1. ethernet kartının gateway kısmına modem in ip adresini girer sen herkes internet e çıkar. Herkes makinasını açtığı zaman internet e girsin diyorsun. bence Güvenlik ilk plan da olmalı
  • bızede kısmetse adsl gelecek...
    1 modem+adsl bağlantısı+swıch ıle yapılacakları tam olarak yazabılırmısınız???
  • arkadaşlar...

    yaptığım işlemleri aşağıya yazıyorum, yanlış yaptığım birşey varsa düzeltin...

    1-ZOOM X5 ADSL MODEM i USB den bilgisayara bağladım ve kurdum. ayarlarına girerken 10.0.0.2 gözüken IP numarası sanırım modemin IP numarası oluyor... Bunu gördüm.

    2-MODEM in LAN1 çıkışını SWITCH e bağladım. Yalnız kablo CROSS mu değil mi bilmiyorum?

    3-bunları yaptıktan sonra bilgisayarlara 10.0.0.5 den 10.0.0.20 ye kadar IP numarası, ALT AĞ MASKESİ 255.255.255.0 , VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ 10.0.0.2 , YEĞLENEN DNS SUNUCUSU 10.0.0.2 ve verdim.

    4-böylece tüm bilgisayarlar internete bağlanmış oldu..

    yalnız birkaç sorun yaşıyorum, bazen ağda yavaşlama oluyor. bunun sebebi yanlış ayarlar yapmam mı yoksa modem ile switch arasındaki kablo olabilir mi(illa cross mu olması gerekli?)

    bir de modemi bağladığım bilgisayarda 2 tane yerel ağ bağlantısı görünüyor.
    (YEREL AĞ BAĞLANTISI ) - ethernet kartı
    (YEREL AĞ BAĞLANTISI 2) - ZOOM USB NETWORK ADAPTER

    şimdi ben bu zoom usb network adapter e de bir IP numarası verdim kafamdan, bunun için girmem gereken bir IP var mıydı acaba? 10.0.0.2 veya 10.0.0.4 gibi..

    bir de XP Home veya Pro olması bilgisayarın ağ üzerinde hızını etkiler mi? bunları merak ediyorum.

    yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
  • dns sunucularını ayarladın mı???
    212.156.4.6
    212.156.4.7
    bu arada modemin 10.0.0.2 olduğu için bir yere 10.0.0.2 fln veremezsin çakışır zaten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.