Şimdi Ara

Bacak kasları ne kadar sürede gelişir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar futbol için bacak kası yapmak istiyorum sert şutlar için ne kadar sürede kas yapabilirim?hangi hareketler daha hızlı geliştirir?



  • kadir_2112 K kullanıcısına yanıt
    hocam bu işin hızlısı yavaşı olmaz..Bu iş sabır işidir.Vücut bir bütündür dolayısıyla bölgesel çalışmamalısın.bir spor salonuna gidersen hocalar daha fazla yardımcı olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 25 Ağustos 2013; 17:32:10 >
  • vücut geliştirme kasa hacim kazandırma sanatıdır, hızlı şutlar istiyorsan farklı antrenmanlar daha faydalı olacaktır.
  • komando hareketi vardı valla çömel kalk o çok işe yarar :)
  • Gireceğin kilolara bağlı aslında az tekrar çok ağırlık futbolcuya gerekli gücü sağlar ama mağlum yaz aylarındayız bu kadar ağıra gerek bende futbol oynuyorum antrenmanlarla ikisi bir yürümüyor birde okul tabi çok yorucu o yüzden yaz antrenmanlarının yerine bacak çalışmayı seçtim 3-4 ay sonra tekrar döneceğim antrenmanlara bakalım nasıl farklılık olacak yaklaşık 2.5 aydır bacak çalışıyorum 4 hareket mevcut fazla ağır kilolarla girmiyorum çok tekrar yapıyorum uzun bacaklarım olmadığı için çok hacimlendi diyemem ama gözle görülür değişiklik oldu görenler ilk bacak kısımında gelişme olmuş falan diyorlardı top konusuna gelince başlamadan önce kine göre %15 lik bi güç artışı oldu diyebilirim süratimin arttığıda çabası en azından yorulmuyorum 30-40 metrelik ani dribbling ve deparlarda dediğim gibi %15 bi artış çaşadığımı düşünüyorum.

    Benim programım pek futbolcu programı değil zaten hafif şuan yaz ayı için uygun bence böyle olmalı programın ağır kilolara hava soğumasıyla başlamak daha mantıklı arkadaşımda futbol oynuyor ona özel program yazdırmıştı Leg extension Leg Curl Leg Press Inner/Outer Thigh Machine(Makinede iç dış bacak) Squat Deadlift tarzı bi hareket var bacaklar sabit kalıp eğilme hareketi adını tam bulamadım 5x10 seti girdiği kilolar Leg extension Leg Curl da 22-40 arası Press'te 60 İç dışta 32-36 Squata daha geçmedi.

    Şunu söyleyebilirim kendini fazla zorlamadan çalış derim zaten spora başlamadıysan belli bir kiloyla başlarsın gittin süre boyunca bu kiloyu arttırırsın futbolcu için çok önemli body nimet gibi bir şey ne yazık ki bu ağırlığa giren futbolcular nadir ülkemizde geçenlerde Salih'i nasıl eleştiriyorlar haklılar tabi 60 kilo futbolcu mu olur aslına az tekrar yüksek ağırlık kuvvet antrenmanı için oldukça iyi çok iyi sonuçlar alınabilir ama yaşını bilmediğim için bir şey diyemem gençsen profesyonele doğru gidiyorsan sana özel program olmalı hala öyle halı sahada sert şut diyorsan normal bi program işini görecektir.

    Ayrıca karın kasları ve kollarda büyük önem taşıyor ben ne kadar bulkta olsamda karın egzersizlerini yapıyorum bu ikisi sürat için olmazsa olmazlardan.

    Ha birde VG antrenmanından sonra ki gün antrenman yapmak pek akıllıca değil mümkünse ara muhakka 1 gün dinlemelisin dediğim gibi gençsen amacın profesyonel olmaksa okulda varsa 3 ü çok zor oluyor ben o yüzden Ocak Şubata koydum futbol antrenmanlarımı ki VG'den sonra ki gün antrenman olmasıda çabası böyle genç(14-18) yaşta bünye çok yorulmamalı zaten saçma antrenman sistemleriyle aşırı derece zorlandığımızı görüyoruz.
  • 1-İzolasyon egzersizleri yapma (leg curl,leg extension)
    2-Compound yani bileşik egzersizler yap (squat,deadlift)
    3-Sadece bacak çalışma core kuvvetide en az bacak kuvveti kadar önemli bol bol karın çalış
    4-Setleri 4-8 tekrar arası yap
  • komando dansı sana yardımcı olcakatır
  • Squat yaptım dün aşağı inerken arkadaş bastırdı bilinçli olarak.

    Şuan otururken bile totom acıyor.

    16 yaşında bi eleman var mahallede 8-9 senedir futbola gidiyor. ben 22 yaşındayım. benim 2 katı bacak kasları var ama üst tarafta hiçbişey yok nerdeyse.

    Bu iş sabır işi yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_2112

    Arkadaşlar futbol için bacak kası yapmak istiyorum sert şutlar için ne kadar sürede kas yapabilirim?hangi hareketler daha hızlı geliştirir?

    sert şut çekmek için güçlü bacaklara değil vücut ağırlığının 3 katı kadar kuvveti şut anında bacağa aktarman gerekir önce bunu öğrenmelisin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.